На работа след майчинство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

На работа след майчинство?
преди: 5 години, 8 дни, прочетена 2335 пъти
Преди два месеца родих, и знам че има много време до връщане на работа, но бих искала да знам - много ли е трудно след това? Работата ми е много лека и никой не ми прави проблеми и не ме следи кога отивам, спазвам си работното време, но все пак съм си от 8 и 30 на работа и преди това ще оставям детето на ясла, евентуално, може ли съвети какво е след това? Много ли е трудно, как се организирате? Храните ли детето или закусва в яслата? Как успявате да се облечете навреме и да се вкарате в приличен вид? Закусвате ли и в колко ставате? По-добре ли е като си на работа и не си по цял ден с детето или ви липсва майчинството?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 дни
hash: cef4721a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На пълен работен ден е ужас, ако нямаш някой, на когото да можеш да разчиташ за взимане от градина. Нерядко има неща в работата, които ни задържат до по-късно, за такива ситуации говоря. Детето боледува често обикновено, по-често, отколкото ние отсъстваме от работа по собствена болест. Това натоварва, защото ти се събира работа през това време и после трябва да я наваксваш. Значи, или разчиташ на баби, на мъж, на детегледачка, или на непълен работен ден. Чувала съм за супержени, които работят фултайм, гледат деца и нямат помощ, но не съм ги виждала на живо. Ако можеш да минеш на по-кратко работно време, за мен това е идеалният вариант. Разните празници в градината и в училище също са в работно време и пак е шпагат. Но ако работиш до два-три часа следобед, ще успяваш. Изобщо, гледай да планираш и време за себе си, да идеш на фризьор, да пиеш кафе спокойно и да си почиваш. Само спокойната майка може да е добра майка.
Моето дете например отказва да закусва в градината и държи да закусва вкъщи. Най-добре изобщо не му показвай, че може и така, нека си яде в яслата. Това са 30 минути сутрин! Баща му го води, аз ходя по-рано на работа, за да мога по-рано да го взема. Някой път просто пазарувам без него (щото с него е по-трудно) и чак след това го взимам. Друг път баща му пазарува след работа и така. Важно е да си разпределите къщната работа или да вземете чистачка за веднъж седмично, за да не се товариш двойно и тройно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 6d1e231c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледай си детето колкото може по- дълго, не мисли за връщане на работа, ако това не е наложително.

 
  ...
преди: 5 години, 7 дни
hash: 0f635d68db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Най-добре работа на половин ден, ще имаш много време за себе си, за детето, ще работиш, ще домакинстваш. Взимаш хубавото от двата свята. Само, че в България не е разпространено.
Дано детето ти е кротко, не изпада в истерии сутрин преди тръгване и дано не боледува. Като цяло няма да имаш за нищо, след като стигнеш сутрин на работа ако детето е от тръшкащите и ревливите, ще си като изцеден лимон. Много е хубаво, че работата ти е лека, поне няма да се прибираш смазана, защото като се приберете освен, че трябва да напазаруваш, трябва да сготвиш и обърнеш внимание на детето. По натоварено е, но поне няма да ти е скучно, а и около две годишна възраст децата стават... , поне на мен ми се иска да съм далече от тях:) В сравнение с грижата за 1-2 годишно дете, на работа ще се чувстваш като на почивка:)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 дни
hash: 5f739d2aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Още не съм започнала работа, родих второ дете. Предполагам с детето е най-хубаво, после няма да има толкова време с него като се започне работа.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0d1c79be6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторка: Ами, има на кой да разчитам, работата ми е лека и като цяло всичко е уредено. Дано всичко е наред, живот и здраве.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 58df924ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз нямам деца, но ако имам бих направила всичко да прекарвам колкото може повече време с тях. Т. Е не бих бърза а да се върна на работа, ако мога да си го позволя..
Имала си късмет да си намериш лека работа, това ще ти е от огромна полза. Въпрос на организация е, че о да. Има болести, болнични и други отсъствия от работа. Дано това не ти пречи, а и не натоварва колегите ти, защото повярвай ужасно е колегите ти да понасят всичко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker