Работа като брокер за момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа като брокер за момиче
преди: 5 години, 8 дни, прочетена 1419 пъти
Здравейте, на 18 съм и скоро се местя в София. Виждам, че има много обяви за работа като брокер и то за хора без опит, ако може да ми поясните това защо е така, тъй като не е много случайно според мен, но както и да е. Та, момиче съм и не знам дали това има някакво значение, защото повечето брокери конкретно в България са мъже (в Русия например не е така). И така, ако може да ми дадете някакво разяснение относно цялата тази "професия" като цяло, ще съм ви благодарна!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 дни
hash: 843597b6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Защото никой не иска да работи тази презряна, а и напълно ненужна от всички професия.
За мен лично дъното на обществото са таксиметровите шофьори, полицаите и след тях брокерите на имоти. Какъв е смисъла да дам на някой пари, за да ме заведе някъде си да видя даден имот? Нито ми е гарант по сделката, нито ми пази правата, нито е някаква страна по договора. Напълно излишен паразит.
Когато си купувах апартамент този, който ми харесваше беше от някакъв брокер, който искаше да подпиша някакво листче, че нямало да го прескоча - изсмях се и дадох на човека, който продава имота визитката си и си направихме сделката без глупавия брокер, обикновено нямат дори договор с продавача за някакъв вид представителство, поне малките кантори-еднодневки.
Брокера не заслужава 3% дето искат от сделката, на 100 000 евро да дам на някакъв кърлеж 3000 за нищо, айде няма нужда. Нали си имам адвокат, той ми гледа документите, проучва имота и реално сключва договора. Брокера не прави нищо от тези неща и за мен не заслужава повече от 50 лв. за едно позвъняване на собственика :)
Не те съветвам да работиш тази малоумна работа, всички ще искат да те прескочат и в голямата си част ще го правят ;)

 
  ...
преди: 5 години, 4 дни
hash: 1aec8d4cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не знам защо си останала с впечатлението, че повечето брокери са мъже, тук в София има и много жени, но не това е важното. Обявите за такъв тип работа са много, по една причина, малко хора се хващат на такава работа, защото обикалянето е много, а в някои агенции те държат на минималната заплата и останалите пари си ги правиш от комисионните. Ама не всеки месец успяваш да продадеш апартамент и съответно понякога 2 или 3 месеца си караш на мин. заплата, а и шефовете ти се мусят. Освен това работата ти не е свързана само с показване на апартаментите. Твое задължение е и да следиш дали въпросния апартамент няма тежести, не е ипотекиран, платени са всички данъци, сметки и т. н. Пак твое задължение е и купувачът да получи апартамента или имота в добро състояние. Защото съм чувала за брутални истории. При огледът апартаментът е супер, подписват се всички договори, извършва се плащането, купувачът отива да види собствеността си и се оказва, че продавачът му е оставил една руина, защото е решил да си прибере интериорните врати, смесителите в банята, умивалника и т. н. И тогава ти като брокер си отговорен! И може да не получиш комисион. Изобщо не е толкова лесно колкото изглежда. Много обикаляне, разправии и с продавачи и с купувачи и разбира се с администрацията, защото при сключване на сделка имаш и административни задължения, да помогнеш за смяната на документите за собственост и т. н. Да, вярно можеш да направиш изведнъж много пари, но еднократно, а после месеци наред да нямаш никакви проходи. Така, че общо взето си е доста неблагодарна работа за малко пари.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 8ff3ed5c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защото е малко неблагодарна работа. Изкарват се пари, но и се хабят много нервни. Клиентите обикновено не гледат с добро око на брокерите и причината е, че много пъти са били разигравани от такива. А и често възникват спорове между наемодатели и кандидат наематели, като брокерът редовно отнася някоя псувня.
Можеш да опиташ, ако ти е мерак, но те съветвам да поживееш поне година в София преди да започнеш работа като брокер. Градът е голям, а ти трябва да обикаляш по обекти и е желателно да не закъсняваш. Би било много натоварващо, ако не познаваш улиците и нямаш представа за линиите на градския транспорт. Има приложения, които много помагат, но пак ще бъде стресиращо. Самата работа е с гъвкаво работно време на теория, но реално погледнато се губи много време в пътуване и ще ти е трудно да го съчетаваш тази работа с лекциите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker