Интриги и лъжи!Имате ли сериозни врагове? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Интриги и лъжи!Имате ли сериозни врагове?
преди: 5 години, 11 часа, прочетена 1861 пъти
Забелязъл съм че в една работна среда, ако не си отдаден изцяло на това което правиш, биваш изяждан. Тоест ако избягваш да ''недоволстваш, премълчаваш това което всеки говори, или работиш коректно'', биваш изяждан от ония които правят точно това, без значение от поста им. На последната си работа, ще го/я нарека физическо лице 1, живееше в заблудата че му вредя, открито ме обвиняваше в доноси пред други, съзнателно подхващаше името ми в гръб пред колектива, за неща които не ги касаеха, прости опити останалите да те тъпчат. Не таях нищо лошо към това глупаво лице, щото всичките му несгоди идваха от родното място на фирмата, и от местния ''шеф'', даже са правени опити да бъде отстранено, а то пак винеше мене, макар причините да бяха неговото недоволстване от фирмата, а за длъжността която заемаше, не бе желателно. Може и да е от вътрешни интриги, някак си, ''искаше ти да си мълчиш, а другите да те тъпчат, и да си измислят'', а то да вярва, бързо проумях че няма смисъл да се защитавам пред ''толкова подмолен враг'', всеедно да се чудиш що няма хляб, пред тос който те държи гладен. Опасявам че е развило омраза към мен, и не може да приеме пропуските си. За омразата съм сериозен, лицето стана за посмешище, щото си намери майсторите, щото всичко се връща, аз вече не съм там, но разбрах и че то е напуснало на същата дата. Беше важно да си сътрудничим, но, нищо не може да се направи вече. Като петно в живота ми е. Не смееше да обели дума за някой пред мен година и нещо, а трябваше, но като видя накъде отиват нещата, доста се отпусна. Работата е там че не се ориентира правилно с враговете си, и търсеше враг в мен. За себе си мога да напиша че съм направил доста отстъпки, щото хората там не ставаха за друго(тоя се знаел с оня и т. н., наистина съжалявам не заради работата, а заради хората). Чел съм 3-4 книги за астрология, почнах там в период на ''ретрограден меркурий''. Като цяло яко влошена комуникация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 мин
hash: d4bb1cc1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На всяка работа по един такъв споко, или комплексиран колега или комплексиран началник, ще се отървеш само когато се пенсионираш.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d688aa26bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе - едно е сигурно, ако някой те набележи някой на работата (особено ако си му подчинен) резултата е - сигурно или напускане, или уволнение!!!
За съжаление в момента и аз в работата имам такъв случай - но е 1 човек. Този прави всичко възможно да ме злепостави пред ръководството с писма по по електронната поща на компанията, където си водим дневните кореспонденции.
Аз си скъсвам г... а от работа по 10 часа на ден (въпреки че съм на 8), пращам данни, а той търси някаква си грешка от преди 2 години, че имало разменена стойност, че дори я препраща до цялото ръководство!!!
Как да се оцелее, когато 1 човек ти трови живота!!! А ти се стараеш...
Отдадох си душата на тази работа, претърпях и операция заради това!
Ако не беше болната ми майчица да се грижа за нея, или щях да напусна, или да си тегля куршума!!!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bdc1e4097c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ужас и пак ужас! Много добре разбирам за какво става въпрос, но истината е, че където има колектив - винаги има някакви ингриги или простотии. Винаги се намира кой да се заяжда. И като стане така, че някой да те набележи, от свой опит и от на майка ми опита говоря - или ти, или другия човек трябва да се махнете, за да има някакъв мир. Най-вече, ако си човек, който си върши работата, не обича клюки и простотия, веднага си аут, в която и среда да попаднеш. Мен ме е много яд, че не разбирам нищо от бизнес и не мога да отворя нещо, така че да работя за себе си и да не се занимавам с ненормалници. От клиентите със сигурност ще имам де, но поне от тях взимам пари. Няма по-лошо от това да работиш за друг.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ed5a32b381
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз работех в клюкарски среда, интриги, приказки, клюки, работа много и така слагам си слушалките и си работя. Като работя с някого и идва трети да върти интриги, започвайки извън работа разговор го прекъсвам и ясно показвам, че имаме работа и не ми се слуша. Нямаше какво да кажат за мен, освен че съм аутсайдер.... Да работя си и не се натоварвам кой с какво, кого.
Вече съм в чужбина. Тишина, спокойствие всеки си работи на бюрото, незнам кой е семеен, какво е ял, пил... къде е бил. От време на време някой казва нещо извън работата, някоя шега и после всеки си върши работата. В България едната ми колежка ежедневно си водеше разговорите с мъжа си децата, майка и с часове. Ужас. Колко пъти не само аз, но и други се разправяха с нея. Язък и за образованието и езиците. Но това е България, средата го позволява.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2bcfb47627
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора.
Много ми падна в очите лицето за което писах, наистина незнам, не съм срещал друг толкова заблуден човек, това е опасно, това е всеедно от 19 виновни сред 20, да осъдиш 1невинен. И мисля че подходът ''мълча си, и си гледам работата'', не работи, не живеем в такъв свят, това означава че се оставяш да те правят на глупак. Но не на всеки му се занимава с глупости. Много ме хвана яд на човека, че не показа същата мотивация срещу по големите които го стъпкаха, а срещу мен, дето се опитвах тънко да му покажа че не прави нещата правилно докато бе време. За това сме аут. Според мен един и същи подход действа различно на хората, на една предна работа ме отстраниха заради ''въртене на интриги'', не щото ми се въртяха, а щото го виждах като начин да оцелея. Много внимавайте и от състав с 1-2 жени и 8-10 мъже примерно. Тук ''загиваш'' ако жената не те одобрява, който и да си. ;)

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5c76fe09fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторе, не искам да те разочаровам, но почти във всеки колектив има по един такъв интригант. А ако колективът е по-голям са даже няколко, като често сформират група с цел да съсипят живота на останалите си колеги. Така, че колкото по-малко се занимаваш с такива хора, толкова по-добре! Работиш си и не влизаш к пререкания, защото бъди сигурен, че всяка твоя дума ще бъде използвана срещу теб! Особено, ако въпросният интригант, е близък с някой шеф. Пък и да не е, обикновено са толкова талантливи, че успяват така да извъртят нещата, че целия офис да те намрази, а ти дори идея си нямаш защо. Така, че друг път да си знаеш, стоиш по-далеко от такива, не се замесваш в никакви клюки, интриги и подобни и ако видиш, че някой се опитва да ти прави мръсно, го подминаваш все едно нищо не е станало. Знам, от вътре ти идва да се защитиш, но най-много да стане по-лошо.
А колкото до това за "ретроградния Меркурий", ами искрено се разсмях. Сериозно ли вярваш в това? ! Проблемът ти няма нищо общо с никакви звезди и планети, а с това, че си попаднал на кофти колега, което за съжаление е доста често срещано, без значение как са били подредени планетите в деня на постъпването ни на работа. И друг път да си знаеш, видиш ли, че имаш такъв колега, стой възможно най-далеко от него и ако трябва да общуваш него-говориш само служебно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ecc7035c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гниди са брат. Винаги има някое елементарно селянче или гнида от провинцията, дето прави тия номера. Но пак е до човек де, не до местораждана или местожителство. Както и да е. Няма спасение от такива. Освен да го причакаш и да му изкъртиш главата друг вариант няма. Нито с доброта нито разговори ще станат нещата. Падаш му на елементарното ниво и го смазваш. Възпитано и с разговори няма как. Имах един такъв подмазвач на шефката ми(не я възприемам изобщо с уважение), който и се подмазваше по всеки един възможен начин. Обаче завалията виждаше че тя и с него се държи гадно. И умираше от злоба. Ама тва е... Нещастници.

И все пак това са живи хора.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5a88a3ae73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Н 7, в моя случай гнидите, които ми стъжняват живота са софиянки. От провинцията хората са си ОК.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker