Гадни колежки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Гадни колежки
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2111 пъти
Здравейте. Момиче на 22 години съм и от една година работя в една фирма. Още от самото начало бях черната овца просто защото съм най-млада и изглеждам добра, невинна и беззащитна. Също правех грешки, като всеки нов работник. Колегите ми започнаха да се държат пренебрежително към мен, дори грубо, а аз не им отвръщах, защото не исках да задълбочавам нещата. Правех се на незасегната и че няма проблем, а всъщност плачех в тоалетните. Това ми беше основната грешка. Една от тях започна да си измисля мои действия и думи и да ги разпръсква измежду колегите ми. Разбира се аз отричах тези неща, защото не бяха верни, но никой не ми вярваше, защото тази колежка беше от преди мен на тази работа, а и е на по-висока позиция от моята. А всъщност не ме харесва и плете интриги, за да ме изгонят. Опитите й така и не спряха, но година по-късно аз съм все още във фирмата. Обаче нещата загрубяха. Все повече неща започнаха да се преписват по мой адрес от повечето ми колеги в моята сфера. Вече се бях стегнала доста и станах по-отговорна и отдадена на работата си. Смея да твърдя, че работя както трябва, стриктна съм в задълженията си. И все пак, разбира се, случва се и да правя дребни грешки, дори рядко. Но когато те свикнат, че не ставаш, явно дори не искат да видят, когато станеш по-добър. Старая се да им се доказвам всеки ден, но те не го виждат, защото са заети да виждат единствено грешките ми. А когато някой друг обърка нещо просто се засмиват и няма проблем. А съм единствената, която спазва всички зададени правила. Колегите ми не ги спазват, все едно са само за мен. И въпреки това имам страх и се придържам. Но просто каквото и да правя за тях винаги ще е недостатъчно, никога няма да видят старанието ми. А в личният си живот не съм така, напротив - противопоставям се, смела съм, жизнена. А в момента в който прекрача прага на работа, моментално се изпарява всякакво самочувствие от мен, чувствам се смачкана и ненужна. Тъй като знам, че преобладаващият съвет ще е да сменя фирмата - не мога (лични причини). Ще съм благодарна на всеки, който отдели от времето си за моята история. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: a5bfc7899b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо стоиш оше там? Свършиха се работните места ли? Не е геройство това, което правиш

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1232026966
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така стоят нещата, след години ще мислиш по друг начин. Не подценявай хората, докато си почиваш си приказват по телефона за теб. Не подценявай и егото, без значение как виждаш човека, а най вече по големи на години дето знаят всичко, абе общо взето ако не следваш себе си, ставаш част от това, и сеучиш от тия хора.
М29

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 917be2ce3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това е просто една работа... спрете да придавате на работата такъв смисъл. Просто я смени.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: c74e0cf762
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По добре си потърси друга работа или запиши да учиш нещо. И аз съм бил мачкан на работа също като тебе и просто напуснах. Започнах да уча и това е... Боклуците на работното място почти винаги ще ги има.
М 20

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 963721ee78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не е толкова странно, че колежка-шефка те мачка переодично. Доста мениджъри са така, дори за назидание на другите.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b9677187c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката : Ако можех, щях да си сменя работата. Обстоятелствата в момента не ми го позволяват и се налага да съм там.
До номер 3 - Така е, това е просто една работа, но прекарвам повече време там и с тези хора, от колкото в личния ми живот и в приятели. На практика хората живеем на работа и от време на време правим и други неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 99940d0dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лични причини? Добре де, ако е заради пари, навсякъде ще ти дават заплата. Нужно ли е да си похабяваш нервите и здравето, да търпиш лошо отношение и да се чувстваш по-ниска от тревата? Потърси друга работа. Все ще намериш нещо за същото работно време, за горе-долу същата заплата. Не чакай да дойде момент, в който вечер ще плачеш, че сутрин си на работа. Не си се вписала в работния колектив, сега си самотен вълк и има някаква жена, която плете интриги за твоя сметка. Колко време мислиш, че ще издържиш? Ти и сега ходиш да плачеш в тоалетните, все едно си тинейджърка от американски филм. Щом за една година не си се вписала сред тези хора и не си спечелила поне малко симпатия, значи няма и да се случи. Въпрос на време е нервите ти да започнат да избиват извън работното място. Ще станеш вечно кисела и мрачна, ще се караш с всеки срещнат, ще имаш чувството, че си все неразбрана. Работни места колкото искаш, ама менталното ти здраве ти е едно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ede1a8b40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Просто си търси нова работа и се премести, без да се налага да прекъсваш трудовия си стаж и да останеш без доходи съответно. Няма причина да стоиш там, просто не ти вярвам. Здравето ти е най-важно.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d0605b2f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей!
Всички са ти дали съвет да си смениш работата, но аз не смятам, че това е правилно. Те точно и това искат - да се предадеш и да напуснеш. Докажи им, че това няма да стане, още повече, че си там от година. Не им обръщай внимание, наблюдавай ги отстрани и когато ти направят забележка, завъртят ти някоя интрига, или пуснат слух по твой адрес, просто ги иронизирай. Не показвай слабост. Нима са богове, че да трябва да им се харесваш? ! Там се отива за работа, пари, с които да се справяме някак, а не да се харесаме на Драганчо и Петканчин. Дори и да си смениш работата, представи си, че на твое място има друго момиче в същата ситуация? И то ли ще трябва да напусне? И така да продължава? !
Ще ти е трудно, знам, но опитай. Желая ти всичко хубаво и успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 015a8327ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Започни фитнес и си вдигни самочувствието.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker