Сексуален тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Сексуален тормоз
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 6693 пъти
Здравейте,

Искам да Ви запозная накратко с моя случай и евентуално да получа съвет какви са вариантите и как да постъпя.

И така на 23 години съм, образователната ми степен е Магистър по икономика, работя в една фирма за реклама от една година. Мениджърът ми е млад, добре изглеждащ мъж, който е женен и наскоро му се родиха и деца. Той обаче според мен има психичен проблем с жените, тъй като постоянно преследва, ухажва, говори мръсотии, пише в скайп по време на работа и др. на всички добре изглеждащи жени в офиса. На мен конкретно: още с назначаването ми беше казано, че съм много красива и че ме иска да работя за него, винаги ми е правел комплименти, някои неприлични, кавал е винаги: "Ей сега ако не бях женен... какво можеше да стане. " Като цяло тормоза е бил винаги вербален, не и физически, затова и винаги съм приемала всичко на шега и не съм обръщала внимание, но последната седмица се случиха неща които не мога да преглътна. И така... аз съм човек с авторитет в тази комапния, винаги съм се справяла брилянтно с работата си, не веднъж са ме хвалили, не веднъж са ми давали да върша допълнителни неща като не съм искала нищо в змяна. Самият мениджър ми е давал много допълнителни неща, тъй като ме познава, знае че аз давам всичко от себе си, че ще се справя, че мога да работя под стрес и малко на по високи обороти. И след всичко, което съм правила за тази фирма вчера разбирам, че искат да ме изместят в друг отдел, където съответно заплащането е по-ниско, но иначе ми го представят като възможност за развитие, като повишение, макар това да е реално понижение. Днес разбирам и че мениджърът ми се е хвалил пред колеги, че е преспал с мен, което вече е нещо което наистина не мога да преглътна. Аз съм давала всичко от себе си и не само, че искат да ме преместят на др длъжност ами и мениджърът ми оронва авторитета пред колегите ми. Чувствам се ужасно унизена, освен това съм не оценена за положения труд и най-вече е изключително несправедливо да говори така точно за мен, при положение че съм давала винаги всичко от себе си и конкретно на него съм помагала много.
Незнам какво да правя, към кого да се обърна. Решила съм да напускам работа, въпреки че не мога да си го позволя... но и не мога да се върна в този офис. Искам в същото време този човек да не остане безнаказан. Както казах той тормози всички по-красиви жени в офиса и ако аз се напусна това няма да разреши проблема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9954875e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хах я му лепни един шамар пред целия офис да видиш как ще се насере!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0dcb5556b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Предлагам следното:щом казваш че налита на всички по -хубави, съберете се поне три, някоя от вас да го извика насаме някъде и му теглете един бой но така че да личи особено около очите/т. нар. турски грим/и това е, УСПЕХ.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b5f3774ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Заплаши го, че ще подадеш жалба за сексуален тормоз. Трябва обаче да имаш доказателства - например принтирай хронология от скайпа. Кажи му, че си я разпечатала за да я изпратиш на жена му. Да видиш тогава как ще се стресне. Може даже повишение да получиш. Може и да те уволни, но това не е болка за умиране! Щом казваш, че си способна и работна винаги ще можеш да си стъпиш на краката и в друга фирма! Млада си, за да те тъпчат отсега. Бори се и си отстоявай правата не само като работник, а и като човек.
Пиши какво е станало, че ти е интересна историята. А аз ти ожелавам успех и главата горе!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: eefcc515e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Навикай го пред целия офис и му кажи, като е такъв "тъпкач", редно е и жена му да знае. Ама не само го заплаши, а го направи в действителност. "Зъб за глава"-следвай тази философия.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 77cd637bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Трябва първо да не гледаш на двата проблема като един. Относно преместването - аз бих казал, че нямам желание да се местя и бих напуснал ако няма друг начин. Ако си им наистина ценен кадър ще се съобразят с желанието ти.

Относно слуховете - това се случва навсякъде, и трябва да подходиш с нужното търпение, ще се отдаде случай когато ще говориш с колеги в негово отсъствие, и ще го направиш много смешен. Когато го разберат че се хвали без покритие, ще ходи зелен из коридорите.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7404e6b9c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако мениджърът не е собственик на фирмата, направи писмено оплакване (жалба) до реалния собственик на фирмата и сподели с него, за този проблем. Биха могли и другите служители да те подкрепят. Изискай входящ номер на жалбата при подаването и запази копие от нея, и за себе си. Може да ти потрябва. Потърси подкрепата на някой профсъюз. Може нещата да стигнат и до съд. Жалбата може да бъде и колективна.
Ако обаче, мениджърът е собственик на фирмата, по-добре ще е да си потърсиш някаква друга работа, защото само ще си скъсаш нервите и ще си навлечеш само беля, тормоз и неприятности.
Можеш да подадеш писмена жалба (оплакване) и в Инспекцията по труда или Полицията, за да го предупредят, но едва ли ще има някакъв резултат.
Или да организираш всички потърпевши, да се изправите срещу него, пред целия колектив и да му потърсите дисциплинарна отговорност, и да му искате обяснение за действията му.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0c80b314c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   глупости натъркалете - веднъж да почнеш да се занимаваш с полиции, писмени оплаквания - край за теб, никога няма да можеш да си намериш работа по специалността. Хората се познават - никой няма да иска да си вкарва таралеж в гащите.
Има много такива мъже в ръководни позиции, в България още сме на зад на тази тема, затова си трай. Премести се в другия отдел, дори да е по-ниско заплащането И СИ ТЪРСИ ДРУГА РАБОТА.
Ако действително си толкова добра в работата си, колкото твърдиш, това няма да ти е проблем.
За Бога, не прави театри - шамари, скандали. Така само ще потвърдиш думите му за себе си.
Можеш на саме да го заплашиш, че ще кажеш на жена му, че е спал с теб (нали той сам го твърди). Такива мъже обикновенно са много знаещи навън, ама пред госпожата са като кротки кученца!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ddb568e278
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Сега.. аз съм жена на 20.. Скъпа, в българия няма закони.. и да се оплачеш за сексуален тормоз на никой няма да му дреме.. убиват и изнасилват малки деца, че онез не ги наказват камо ли тоз за дет ти намекнал, че иска да те... та.. аз предлагам.. да се ослушваш какво говорят колегите.. като стане дума той спал с тебе и казваш.. той ли? та той не успя да си го дигне, камо ли да си легне с мен и се засмей... по този начин уронваш мъжкото му достойнство и ще му го върнеш яко.. а през това време си търси нова работа :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ebd8944ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Напускай страната!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 463b9dbba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намери си друга работа най-добре

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c0dad48e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Прочетох историята, и всички коментари. Лично мое мнение е, в никакъв случай да не се оставяш някой идиот на някаква си там позиция, от която зависиш да не се възползва от теб. Аз съм мъж, но винаги ме е било срам от подобни случаи. Щом тоя убостник е стигнал до там, да притиска служителките си, значи човека има психически проблем със сексуален подтекст. Подобни действия са характерни за комплексираните хора в една или друга насока. Правят го, за да се доказват, да "четкат" егото си, пред себе си. Възползват се от колежка или позната, и после говорят зад гърба й, че била боклук и курва. Това е поведение на неуравновесен и нещастен в съответната област човек.
Мой приятелски съвет: В никакъв случай (ако разбира се държиш на достойнството си) не поддавай на тоя тъпак. С цената на всичко! Ако трябва ще напуснеш, но няма да му се даваш. Събирай си, ако можеш доказателства, и ако те уволни, или напуснеш- смело го атакувай. В никакъв случай не допускай да бъдеш поредната му бърсалка, която ще зареже веднага, щом мерне друга зад гърба ти.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1dbe9ca768
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Авторката

Здравейте прекрасни хора. Благодаря ви много за отзивите, съветите и мненията. Радвах се на всеки един коментар и го четох с удоволствие.

Искам от доста време да седна пред компютъра и да ви разкажа какво се случи. Ето че и този момент настъпи :)

Известно време след като споделих историята със вас, нищо не се беше променило в офисът. Продължаваха нападките, номерцата, погледите и какво ли не. Нервите ми не издържаха, не можех да свърша нищо на работа. Естествено тормозеше и приятелките ми. Но един щастлив ден ми се обадиха от една компания, където бях кандидатствала по рано. Последва 1 -2 и 3 интервю и резутата беше положителен.

След което, имайки вече сигурна работа, не се поколебах да напусна на момента. Така и така имах вече нова работа, бях решила да напусна тихо и да не си навличам проблеми (уточнявайки причината за напускането ми), но денят в който възнамерявах да говоря с HR - мениджъра ми, другият мениджър (Playboy-a) ми дигна поредния скандал, за поред път ме унижи пред колеги и това ме накара да си променя решението. Говорих веднага с HR - мениджърът, разказах всичко, както го разказах на вас по горе.

Съответно получих изцяло разбиране и подкрепа. Мениджърът се опита да ме задържи, но аз му обесних, че не мога да изтърпя и ден още в този офис. Обесних, че разказвам всичко тъй като смятам, че това е сериозен проблем на мениджмънта и на фирмата като цяло, че би довело само до нежелани резултати. Споделих, че въпреки всичко желая най-доброто на фирмата и затова обеснявам причината за напускането си, че проблема е масов - не само към мен насочен. Помолих и в бъдеще ако предприемат някакви мерки да не се споменава моето име и че не желая да се замесвам.

Няколко дена по късно ми звънна собственика на компанята, който е извън страната обикновено, за да ме разпита защо съм напуснала. Като на него вече му беше разказано всичко от HR - мениджърът. Той искаше само да го чуе и от мен. Беше меко казано "потресен", думите му бяха следните: "Недопостимо е да се случват такива неща в офисите ми!"

Седмица по късно от колеги и по конкретно моята приятелка (която също беше обект на сексуален тормоз) разбирам, че мениджърът е вече нов човек. Не знам какво е направил собственикът, дали е говорил с него, дали го е заплашвал, знам само че поведението му няма нищо общо от преди и че най-вероятно ще бъде преместен и вече няма да е на тази длъжност.

Та така Happy end на моята история ;)))

Благодаря още веднъж на всички отзовали се.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 88343fc19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Прекрасно! Браво! Похвала за решението ти и за смелостта ти! По този начин си помогнала и на своите колеги, и на всички потърпевши в офиса!
По всичко личи, че си наистина един много отговорен и интелигентен човек, който заслужава нещо по-добро!
Пожелавам ти от името на всички успех и сполука в новата ти работа!
Не вярвай на това, че мениджърът е "вече нов човек". Вълкът козината си мени, но нрава не.
Ама то си е казано: "По добре ужасен край, отколкото ужас безкрай! "
Още веднъж БРАВО и поздравления!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 403994b47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Как я мислите вие тази работа. Аз деликатно споделих със собственика на фирмата за лютите мераци на някои негови служители и на другия ден никой не смееше да ме доближи. Само дето ме псуват на поразия, гледат ме гнусно и ме дебнат да ме хванат в издънка и да ме топнат на шефа. Хич не ми дреме на сайдера, гледам си работата и винаги когато ми поискат обяснение за нещо аз да го имам. Страдала съм години от сексуален тормаз и се наложи да избягам от родния си град, за да се спася. Ама той господ си играе с нас както си иска. Сега съм женена за бивш мой работодател, отгоре на всичкото и съм влюбена в него. Абе щура работа, важното е ако нещо се случва в живота ни, то да бъде с наше желание и божия благословия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker