Ново начало? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Ново начало?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1422 пъти
Здравейте скъпи читатели,

От около месец съм пред голяма дилема. Моля Ви за съвет, защото наистина не знам какво да правя.

Работих дълги години при много лоши условия, с шефка с много кофти характер. Тя си изкарваше на мен за всяко лошо нещо, което й се случваше. Просто беше трудно да си намеря друга работа с прилично заплащане, затова я търпях. Много пъти ми се е плакало и т. н., но тъй като имам родители без доходи, търпях, за да мога да им помагам. Когато не носиш отговорност само за себе си, налага се да правиш жертви.

Мина време, така стана, че тя забременя - проблемна бременност, последните няколко месеца отсъстваше от работа, а след това се отдаде на майчинството и я нямаше много време, почти 3 г., защото детето беше проблемно, не говореше и имаше съмнения за умственото му развитие. Работеше, доколкото може, дистанционно. Остави всичко на мен. В началото много й съчувствах, явно бях развила някакъв стокхолмски синдром, но правех какви ли не жертви, ставах рано, отивах на работа в офиса в 6:30, вечер се прибирах в 21 ч. Парите леко се увеличиха, но не бих казала, че достатъчно. Постепенно аз правех почти всичко, поотпусна ми повече пари, но истината е, че много се изтощавах.

Около 2-3 месеца преди да се върне на работа избухнах пред нея по телефона, защото за пореден път ме остави да правя всичко в последния ден на един срок за подаване на документи, който изпускахме. Бях болна и ми се наложи да ходя на работа цяла седмица, защото нея я нямаше, а точно в петък вечер останах до 21 часа на работа отново. След това ми избухване тя каза, че искала да поговорим за по-справедливо разпределение на приходите ни.

Вече от около месец се е върнала на работа и е много активна. Толкова активна, че дори не ме оставя да работя, поела е абсолютно всичко, а аз правя някакви дреболии. Държи се много мило, не смее да ми противоречи за нищо и дори неща, за които съм наясно, че преди време много би се изнервила, ги преглъща и казва, че са ок. Но дума не отваря за преговори по финансовия въпрос. Не веднага да подхващам темата, защото обикновено в такива ситуации съм губеща страна. Ако мине още месец по същия начин, ще трябва да го направя, разбира се.

Дилемата ми е - дали да остана с нея, ако се договорим за партньорство, или просто да си тръгна. Вече имам достатъчно контакти и опит, за да мога да организирам работата си сама. Може би ще е доста трудно в началото и няма да печеля много, но пък ще ми е спокойно.

От друга страна, в момента тя се държи наистина много добре. Познавам характера й и ми е трудно да повярвам, че се е разкаяла и съжалява за всичкия тормоз над мен през годините. Може би има някакъв скрит мотив, но ми е трудно да разбера какъв е - можеше просто да ме уволни, ако не ме иска наоколо. :)

Трудно ми е да реша какво да правя. Фирмата е работеща, със стабилни приходи, ако ми предложи партньорство, вероятно ще печеля повече, отколкото ако работя сама, поне в първите няколко години. Отделно от това, работата е специфична и при криза, каквато вероятно ще има до 1-2 г., ще има голямо сътресение. А пък и аз съм над 30 и ми е време за дете скоро.

Какво мислите? Как бихте постъпили на мое място?

Бих искала учтиво да помоля коментатори, които смятат да раздават нравоучения как е трябвало да си тръгна, защо съм търпяла толкова години и т. н., да си ги спестят. Финансовото положение на семейството ми беше много трудно, по моята специалност работа трудно се намираше (и все още е така) и нямаше как да рискувам и да напусна, защото дори 1-2 месеца без работа за мен можеше да доведат до много тежки последици за семейството ми (много е дълго, а и не ми се рискува да бъда разпозната, затова ще спестя детайлите).

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: a8c4e38e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До колкото разбирам си в състояние да оценяваш работата и,в ролята си на подчинен,в следствие на заместването,тоест минаваш отново под нея.На едно стадо двама падаря са му много,изкарай някакъв курс,доусъваршенствай се,и търси нова работа.Аз започнах нова работа наскоро,и има ''много отговорности'' с които ме бавят,щото ми е рано,а са като умалени в сравнение с тези на предната работа,и се чудя на цялата паника,която ми действа като на малоумен :l .В смисъл,схващам бързо,и ме отегчава обясняването за неща които знам как се правят по добре със сигурност.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 7e2738eb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да ти предложи партньорство. Луда ли си. Манталитета на бг шефа е да си купи Мерцедес на твой гръб а ти ще хамалин яката за жълти стотинки. Напускай и и направи сечено преди това, да се понабута малко

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker