Към работодателите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96188)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22617)
 Секс и интимност (11194)
 Тинейджърски (20145)
 Семейство (4801)
 Здраве (7759)
 Спорт и красота (4046)
 На работното място (2135)
 Образование (5866)
 В чужбина (1287)
 Наркотици и алкохол (922)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1491)
 Други (13018)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Към работодателите
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1234 пъти
1. Защо не задържате добрите служители, а толерирате някакви кльощави момиченца, които току що са дошли на работа (назначени не знам по какъв начин)???
2. Всички ли губите ума и дума, когато видите някое момиченце (за мен са малки), което е с 30 г. по-малка от вас???
3. Не разбирам навсякъде ли с приоритет се назначава външността, а дипломите и опита са на заден план???
4. Имате ли нужда изобщо някой да върши работа и да води компанията към върха???
5. И най-важния въпрос - защо оставам с впечатлението, че всички сте такива и реагирате по един и същи начин, все едно че сте правени от един калъп, а липсва индивидуалност от вас???

М30

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 3dbc357c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Виж приятел, дори ако има някой работодател, който да прочете това, сериозно ли си мислиш, че като го прочете ще си каже: "Мале, този човек е прав! Ще се променя!"? Такова нещо няма да се случи, разбира се.

Не мога да си обясня какъв е смисълът да пишеш подобни теми, това си е пълна загуба на време и нерви. Просто си намери работа в друга фирма, която да бъде по-добра. Ако пък смяташ, че всички са еднакви, тогава създай ти фирма.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4e0d0fc2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Дежурният отговор на работодатели на подобни въпроси е "като не ти харесва, си отвори бизнес сам и си прави каквото и както искаш".

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ae0d0c5d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Коментар 1 със сигурност е работодател :)
Явно колежката му върши работата, а той си чати хаха...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4933d5bd2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   С риск да те разочаровам, "момиченцата" доста често са по-компетентни от такива като теб. Не че не се срещат и откровено глупави девойчета, но като цяло тенденцията в България е младите и добре изглеждащи жени да се подценяват.
На 22 г. работих няколко месеца на стажантска позиция в държавна администрация. Какво да ти кажа, за "космическата" ми заплата от 212 лв. чисто тръгнаха какви ли не слухове, че сигурно съм нечия любовница. Ха-ха. След това пък служителите ми казаха, че не било възможно аз да знам английски. Пък като им показах сертификат от AUBG за най-високото им ниво пак не вярваха. Дойде една чужда делегация и всички много знаещи и можещи ме оставиха да превеждам аз. Имаше по-възрастни хора, които не умееха да работят на компютър и една от тях даже ми пишеше на ръка документите си, а аз ги преписвах. По три писма на ден.
Всички колеги ме гледаха със завист, защото на тази възраст съм прокопсала до "много голяма заплата" (когато те са започвали в тази администрация, заплатите им са били много по-ниски). Според тях това били много пари за стажант. Много завист и коментари.
Като служител на администрацията, макар и със срочен договор, имах право да отида на банкет. Отново грешка. Един млад колега, не повече от 4-5 г. по-голям от мен ме покани на танц. Само един танц. Ноооо се започнаха коментари от всички, включително някои по-възрастни колежки.
Ами, радвам се, че в момента не работя в такъв колектив. И до ден днешен се случва да ме подценяват заради външността ми, но това ми носи повече ползи, отколкото вреди, така че ми е все едно вече. Всеки да мисли каквото си иска. Авторът е поредният комплексиран и ограничен български мъж, който обвинява жените за неуспехите си.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7b10ee7c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Повечето работодатели са на принципа само да има някой да работи. Ако може още от интервюто да започнеш,най-добре. Направо ще се избият да те задържат, защото е криза,и няма работници. А кадри няма, защото парите са малко и условията са потресаващи. Едни и същи фирми пускат обяви за една и съща позиция периодически. Защото няма балами за тия пари, или бързо напускат. На едното място,където бях, търсеха човек с месеци, защото наистина позицията беше кофти,както и условията. Но ми ставаше смешно как залъгваха кандидатите на интервюто, и как още от вратата ще ги назначат, защото няма кой да работи. Но баш шефът така и не увеличи заплатата и не подобри нещо.
Българският работодател е със средно образование предимно, с държание на мутра, и мислене,че работникът с неговия бизнес става и ляга. Няма да се променят нещата,поне в рамките на 50-60 години няма, по-зле ще става.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3dbc357c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   #1 съм.

Не съм работодател. Завършвам гимназия тази година.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4262a83666
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   То виж работодателите какви са. Моята шефка по цял ден яде вафли и чете вестник, виждам я, защото седи с отворена врата на кабинета. Какво може да искаш от подобни същества? Защо началниците са началници - защото са с начално образование.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b2ca8ef7b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До 4. В администрацията повсеместно е така. И е така, защото са назначени хора на този и онзи, по роднински връзки, хора пред пенсия на доизживяване, като цяло хора не ставащи за нищо друго, които не могат да си намерят нормална работа. На 10 човека има един дето да върши някаква работа, колкото да не закрият институцията, и той взема най-ниската заплата. И по всякакъв начин го прецакват, да не би случайно да се издигне и да заеме нечие място.
Но държавната администрация за съжаление е извън всякакви класации и критерии за компетентност на служителите. Така че всяко сравнение с нейни служители е безпредметно и не води до кой знае какви предимства.
До автора. Има го този момент с момиченцата, но и тяхното присъствие е необходимо. Помага за работата с други фирми и шефове (всеки се радва да види хубаво лице в офиса). Но пък доста често и заплатите им не са особено върховни.
Ако се чувстваш пренебрегнат, но пък се оценяш високо, сменяй работата. Така ще спомогнеш за оценка на твоята професия и ще намериш по-високо заплащане. Никой не е казал че всяка фирма е дбра за работа.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ae0d0c5d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До - 8.
Тези с "хубавото лице" са назначени там само заради това. Обикновено са натегачки и се стараят да изместят по-компетентните.
Жалко за бизнеса, ако всеки разсъждава така, че трябва да се назначава заради "хубавото лице". Може бил, защото в България няма бизнес и на никой не му трябват способни хора, а само "хубави лица", ей така колкото да си красят офиса !
Може би работодателите избиват комплекси и затова се стремят да са заобиколени от "хубави лица" !

 
  ... горе^
преди: 1 година, 28 дни
hash: 8038ab9ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Изобщо не съм съгласна с нищо от казаното за "хубавите лица" на младите хора! Тези младежи идват с поне два чужди езика (като изключвам английския), с любопитство към работата, с ентусиазъм, с енергия, с идеи, с мечти, с желанието да се развиват. Е, как да не го вземеш един такъв кадър? Като гледам по-старите кучета какви сме вече: уморени, със семейни ангажименти, отегчени от рутината, някои се сдобихме с извънградски къщи и се отдадохме на градинарство, здравословни проблеми взеха да се обаждат.... Абе... в по-спокойна фаза на живота си сме, гледаме си повече личния комфорт и не ставаме да търчим по 16 часа на ден. Да, имаме контактите, имаме опита, имаме акъла, имаме ресурсите, но нямаме енергията, нито пък можем да се мерим с новите попълнения по информираност. Естествено, че младата кръв освежава всеки бизнес! Сега им е времето на следващите специалисти да водят битки и да пробиват. От нас: подкрепа, съдействие, някои тънкости в решаването на проблемите и стискане на палци! Поне аз така разбирам нещата.

 
  ...

...
преди: 1 година, 25 дни
hash: c781f0e361
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Номер 10, има само един малък проблем. Тези умни млади хора, с по двата западни езика и всичко останало, като видят каква простотия е в повечето български фирми и бързо се ориентират към Терминал 2. А тук остават другите млади хора, онези с купените дипломи, с огромното самочувствие без покритие и без никакви умения, но с претенции до небето. Е тях наистина ги наемат само за украса на офиса, докато цялата работа се върши от хора над 30 или над 40 години.

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: ae0d0c5d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Принципно има полова дискриминация - ДА!
С приоритет се избират млади момичета. Направило ми е впечатление в моята служба, че приоритетно се изслушват само женските мнения. Имах голеги (мъже с опит), които забелязваха проблем в производството... НО никой не ги послуша (уволниха ги). на тяхно място дойде една манекенка... Тя не видя този проблем. Е, познайте какво се случи - това, за което сигнализираха моите колеги стана ФАКТ!!! . А тая беше оправдана, че не е забелязала - даже шефа я потупваше по рамото. Чат-пат забелязвах да й разтрива раменете, което за мен е... странно отношение към подчинен!
Това си е чиста дискриминация!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 23 дни
hash: 0c1aa32f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   При нас само на рецепцията са две момиченца на по 20ина- и двете със средно образование. Правят кафе, посрещат клиенти, резервират полети и хотели, поръчват консумативи. Да, тях сме ги подбирали по външния вид (и минимум умения - основен английски език, да не фъфлят и. т. н. ). За по 1000 лева заплата толкова. Даваме им и допълнително за облекло, фризьор, козметика и пр. Те и на това се радват много повече отколкото на някакви обещания за кариера и пр.
Тези, които вършат работата са избирани по компетентността и не по външния вид. От 55 служители за 2 ни е простено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker