Защо работодателите не харесват коректните служители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо работодателите не харесват коректните служители
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1867 пъти
Здравейте.
Пиша тази тема, не защото търся отговора от заглавието( отговора вече го знам), ами по - скоро да накарам хората да се замислят, има ли смисъл да си честен и коректен в България? Защо? И за кого?
Защо когато си гледаш работата, имаш добри резултати, клиентите са доволни от теб, ИНТЕРЕСУВАШ СЕ ПОВЕЧЕ от самия шеф за бизнеса, клиентите, забелязваш всички малки и големи проблеми и се интересуваш дори и когато не си на работа.. в почивния ти ден - някой те обвинява за ЧЕПАТ, ТРУДЕН характер и дори ти намеква, че заради теб, колегите напускали?
Нека разкажа моят опит
Младо момиче съм, на 19 вече. Почнала съм да работя още от 16 годишна. От както съм навършила 18, си работя на сегашното място, вече 1 година. С колежката сме, смея да кажа сме ЕДИНСТВЕНИТЕ коректни във фирмата. И двете се стараем в работата, поддържаме магазина, следим срокове на годност и сменяме цени, когато се налага, НЕ КРАДЕМ, аз лично дори СЪМ ВРЪЩАЛА ПАРИ, когато шефа е сбъркал изчисленията на бонусите (не знам дали трябваше да го правя) и забелязвам, че винаги се навираме в очите му.. През това време се толерират всякакви лекета, хора, на които им излизат по 1000 лв ревизиите всеки месец и ги държат на работа ПОВЕЧЕ ОТ 1 ГОДИНА, хора, които си намират постоянно причина да отсъстват от работа, защото все нещо ги бОли, хора, които не стават да се помръднат по цял ден, да изчистят (защото някой друг им е длъжен) шмекеросват и наглея, дори повишават тон на шефа и го командорят какво да прави. Такива хора не ги закачат. И те не са проблемни. Или може би, са им намерили цаката и ги използват? Изцеждат от тях максимално каквото им трябва като работни часове. Може би пък са си от една порода. Аз вече съм отказала да замествам извънредно, защото ми писна да няма постоянно хора, някой постоянно нещо да го бОли, или по празниците провинциалистите да си ходят по селата и тука да остават да работят само софиянци като мен. За една година работа, не съм отсъствала НИТО ВЕДНЪЖ. Дори по време на отпуската ми ще работя. Може би, защото си знам интереса и не правя това, което другите искат, съм чепата, неудобна и т. н. Все пак съм жена. Не поставям ЧУЖДИТЕ интереси пред СВОИТЕ.
И въпреки това съм коректна и знам, че има и други хора, като мен, като колежката ми, които също пият по една студена вода за усилията и честността си.
Мисля си, това нещо дали въобще се оценява. Честността. Не знам кой в България си изкарва честно парите, кой говори каквото мисли и кой има съвест?
От вашия опит, има ли човек който някога да е оценил коректността Ви?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 72099f9b08
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво момиче! Само така! Аз съм на 28, при нас отпуската е в 1 месец от годината - август. Като почнеш от юли колежките, които винаги са едни и същи всяка година, ходят на море или на санаториуми - за по 2 седмици, дори 3. На много места младите сме работни пчелички, а провинциалистките лелки все намират начин да не работят. Не им взимай смените, браво, и все пак знай, че навсякъде е така.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ea2561c6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Същата работа! Вече 8 години съм на едно и също работно си място, старая се, гледам да съм максимално любезна и полезна с клиентите, на рецепцията на един хотел съм, правя всякакви неща, които не ми влизат в трудовата характеристика, когато трябва идвам по-рано или оставам до по-късно и накрая... едно браво не получавам. За бонуси и повишение не смея и да мечтая. И за какво? Като колегите сигурно правят половината на това, което правя аз и получават същите пари и същото отношение. Е, слава Богу при нас поне некадърници не се толерират, ама стараеш се или не все едно отношение получаваш. Та, в едни момент се питаш струва ли си да се старая толкова? Ами май не! И сега мисля да напускам. За какво да се старая, да се мъча да давам идеи за развитие и да получавам "Мххх, хубаво, ама няма да стане!" и нищо. Млада съм, искам развитие, искам нещо да се променя, а ние си циклим на едно място и даже май затъваме, защото на шефовете просто не им се занимава. Каквото и да предложа винаги е "няма пари!" и до там. Така, че запомни един съвет от кака си, не си струва да се стараеш толкова когато старанието ти не се оценява. Няма смисъл!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b871d6505b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На 25 съм, също от София. До тук съм сменил 12 работни места заради такива колеги. Започнах да мисля, че в мен е проблема. Накрая попаднах на колектив. Всеки гледа да изпълни задълженията си И да помогне на хората около него. Разбираме се много добре. Невероятно е да работиш на място, носещо нула стрес.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 33da54e7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А ни защо искаш да промениш средата, а не я смениш. Защо си се вкопчила в тази работа.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b8b88ac3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   А защо си го причинявате? За чий ч"п ще работите и по време на отпуските? Обяснавате как стоят нещата, ако не се оправят, се махате и готово. Да не е последната работа? Особено в София. И да, има смисъл да си честен и коректен. Ако вие сами не си отстоявате правата, няма кой друг да го направи.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: bde8bda370
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз правя само това, което е описано в длъжностната ми характеристика. Нищо извън нея. Ако ще ме товарят с още работа, трябва да договорим новите условия, като естествено уточним и заплащането. Ако не, казвам: това задължение не е предвидено в трудовия ми договор и аз отказвам да го изпълня. Използвам си цялата отпуска до последния ден и ако някой ми звънне по работа, отвръщам: в отпуск съм, обърни се към колега. Като се сетя как съм се пънала навремето като магаре... ми идва също като магаре да ритам, ама себе си отзад.
Някой ще каже: ама аз ако постъпвам така, шефовете ще ме уволнят. Няма, не бойте се! Ако си вършите качествено работата и резултатите ви са над тези на конкуренцията, не са толкова луди да ви изпуснат. Работя от 16 години на едно и също място и съм единственият човек, на който шефът не си позволява да крещи. Може и да си мисли, че тогава ще го съдя за тормоз на работното място и, честно казано, не е далеч от истината.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: aa5b38d2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката до номер 5 и 6
Напълно съм съгласна с работните ангажименти, че трябва да са само тези, вписани в договора. Ясно му обясних на работодателя, какво съм длъжна да правя и какво той иска да правя( за което отношението към мен се промени естествено) Работя през отпуската ми по мое желание за допълнителни пари. Моят шеф, никога няма да си позволи да ми крещи не само на мен, но и на когото и да било, просто защото е страхливец, плазмодийче 1. 60 см, тихичък но и доста злобничък (като повечето ниски мъже :D).
Като заключение - аз знам как да се оправя в моята ситуация, не моля за съвет. Но просто искам да знам, нормално ли е никой да не вижда усилията и честността на добрите служители и да издига на пиедестал утайките?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker