Как търсите работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как търсите работа?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1721 пъти
Здравейте,
От едно известно време си търся работа, но все удрям на камък. Вие откъде си търсите работа?
И имате ли опит с търсенето на работа в чужбина? Знам английски на прилично ниво, но за мен няма значение и да е на по-ниско ниво работата.
Ще съм благодарна на съвети и доказани агенции за работа тук и в чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0dff972c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мойта си я намерих преди 11 г. от джобса, но тогава сайта не беше толкова пропаднал и вършеше работа.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: fdcb5bf2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Едва ли има нещо в което да съм по-добър, от колкото в търсенето на работа..
Един от начините е да се регистрираш в Джобс.бг
От там да си направиш автобиография.
Автобиографията е най-важната част. Автобиографията трябва да е подробна и да говори добре за теб. Цялата работа е, че един вид ти си един продукт, който работодателя иска да купи.
Всеки работодател си търси най-добрият човек, който ще бъде отговорен, дисциплиниран и трудолюбив. Качествен човек, който ще върши работата като професионалист.. и твоята задача е да му покажеш, чрез автобиографията си, че това си ти.
За мен автобиографията е единственото място, където си позволявам маалко да преувеличавам. Примерно аз съм бил на почивка в Япония 3 месеца, където помагах от време на време на един приятел в работата му, но в автобиографията си съм писал, че аз съм работил в Япония, че съм черпил от опита на японците и т.н.. а аз всъщност съм правил елементарни неща, които съм ги правил и в Бг.. но все пак ЯПОНИЯ.. Хората лесно се впечатляват от разни такива простотии.
Втората най-важна част е интервюто за работа.
Това, което е най-важното за мен е да се подготвиш като прочетеш и се информираш за компанията, в която кандидатстваш. Ако работодателя разбере, че ти си се интересувал за тяхната фирма и си разбрал всичко за нея- ще бъде наистина впечатлен.
Малко хора в България могат да събеседват правилно на интервю за работа и точно затова, когато се отличаваш с нещо подобно веднага блесваш и правиш впечатление. Трябва да знаеш какво точно иска работодателя да види и да чуе от теб и да му го кажеш. Цялото ти поведение трябва да говори - аз съм човека.
Въпросите на един работодател винаги са подбрани и целта на въпросите му е да те провери.
Един от въпросите, които често задават и който е най-важен е:
"Защо напуснахте предишната си работа?"
Никога не казвай, че си се скарал с работодателя си.
Примерно.. "вложих големи усилия в това да се развия, но просто възможностите за развитие не бяха големи и затова реших да потърся друго място".

Най-важно е мотивацията, а за мен по-добра мотивация от глада няма :)
Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1fe0887aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Колкото и да е смешно, моята работа ми я намериха лелките от Бюрото по труда. Отидох на интервюто с нагласата, че и да ме харесат, ще остана няколко месеца, защото толкова време се дават пари на работодател по някаква програма, че е наел човек от Бюрото, така че нямах кой знае какви очаквания. Отидох, бях себе си, без заучени фрази и лъжи колко супер специалист съм, пък с шефката взехме, че се харесахме и 8 години по-късно още съм на същото място. Така, че това ми е стратегията. Отивам и се държа като себе си, пък или ще ме харесат или не. С лъжи няма да стигна до никъде, защото и да ме наемат, рано или късно ще си проличи, че съм излъгала за опита или уменията си. И ще стане много конфузно. По-добре да не ме вземат на работа, отколкото след 2 месеца да ме освободят заради не справяне с работата. Е, не казвам на интервюто да обясняваш надълго и нашироко за всичките си слабости и недостатъци, нито да идеш неподготвена, т.е. без грам идея за каква позиция кандидатстваш, но не и хубаво да лъжеш, че примерно владееш перфектно немски, при положение, че си го учила 2 месеца в някакъв вечерен курс. Същото е и с опита, да можеш лекичко да разкрасиш нещата, но не и да се изкараш някакъв невероятен професионалист, ако не си. Мисля, че фалшът и заучените фрази, за това колко си "организиран, отговорен и цял живот мечтаеш да работиш точно в тази фирма" определено не правят добро впечатление, пък и работодателите са ги чували 1000 пъти. По-добре е да те видят като човек, чаровен, усмихнат и с желание да работи и да се научи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d91e8854b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами от сайтове като джобс, но истината е, че повечето неща стават с връзки в тази страна. Особено за добра позиция и добри пари. Нямаш ли кой да те препоръча, малко трудно става. Хубавите места са ги разграбили, остават само някакви често овакантяващи се, и такива, за които ти трябва някой да те препоръча или удари едно рамо.
Повечето интервюиращи не знаят как да провеждат интервю, и какви въпроси да задават. Ако си млада жена, питат дали ще се жениш скоро и раждаш, с кого живееш и къде. Ако имаш деца, едва ли не си негодна, защото ще отсъстваш заради детето. Понякога отношението на баш шефовете на интервютата са били потресаващи, или изглеждат отегчени и те питат без всякакво желание. Само на много малко места мога да кажа, че интервюто е било нормално и без лични въпроси за мъже и деца. Все едно няма значение аз какво мога, а дали скоро ще раждам.
Сложно е да се търси работа на днешно време.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c2f1a2fe2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Абе въпросите винаги се извъртат в ущърб на кандидатите, нещо като по комиците

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7a9e4dc1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Само първата си работа я започнах, отивайки на конкурс по обява. Задържах се там 5 години. След което смених още две- три работни места, но там отивах без всякакви конкурси, след покана от страна на работодателя. Паралелно съм поемала и други ангажименти, защото естеството на професията ми е такова. Винаги с препоръка от колега, с когото съм работила. Щом се освободи място в отдела на мой приятел във вестника, в който работя вече 14 години, той ме покани, като гарантира за мен просто защото много добре се познаваме, работили сме заедно и знаеше, че ще свърша работата, за която ме наемат. Издателите, с които работя, ме препоръчват един на друг. В списанието, на което сътруднича от 3 години, ме препоръча бивша колежка и от нулевия брой до ден днешен съм в редколегията. В един информационен сайт работа заради това, че мой колега напусна вестника и стана главен редактор там. Аз бях първия човек, който той покани като сътрудник.
Това не са "връзки", както мнозина тук се опитват да ги изкарат. Това са препоръки от хора, които са работили с теб, познават те като професионалист и знаят, че точно ти си човекът за тази позиция. Аз самата съм провеждала изтощителни интервюта, пускайки обяви, от които не харесвах почти никой и накрая минах на същия принцип при подбора на кадри. Предпочитам препоръка от колега, отколкото блестящо СВ.
Така че "връзките" са чисто и просто добре реализирани професионални контакти. Поне в моята практика не съм виждала някой да назначи племеницата си, която няма и хал хабер от естеството на работата. Когато става дума за биднес, човек и собствения си син не би взел, ако не става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: afb301677b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Работа в БГ Няма. То затова и заплатите са най-низките. Просто икономиката и индустрията бяха унищожени и сега за 1 място кандидатстват 10-15 човека.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker