Излъгаха медицинските сестри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Излъгаха медицинските сестри
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2540 пъти
Искам само да споделя разочарованието си. След дългогодишни протести за повишаване на заплатите, все ни беше обяснявано, че нямало пари, че по-нататък щели да ни вдигнат заплатите. Тази година за пръв път ни обещаха, че юнските заплати щели да бъдат с над 200 лв нето по-високи, дори по медиите Бойко тръбя как бил отпуснал 50 млн за сестрите. Е, видяхме си фишовете за юни и увеличение не само нямаше, а бяха орязани и пътеките. Това е честа практика за юни месец, понеже извънредните се плащат на шестмесечие за всичките 6 мес. И това при положение че болницата беше на печалба и доколкото разбирам в цяла България са орязани пътеки, което ме навежда на мисълта, че има натиск от цжентралната власт. Един вид плащат ни извънредни, но ни режат пътеките и пак взимаме същите пари.

А извънредни има много, понеже няма персонал и останалите трябва да покриват. Заплатите са масово около 600-700 лв след удръжки. Единствено в спешното взимат със 100-200 лв повече, но работата е по-натоварена.

Това не е ли подигравка да ти обещаят да ти вдигнат мизерната заплата, а вместо това да ти я орежат? Вече отделенията изнемогват, защото всички заминаха за чужбина и няма персонал. Няколко вече затвориха и в града ни няма такива, а хора се налага да пътуват по 200 км, за да се лекуват. Това нормално ли е за вас? Нормално ли е една продавачка в града ни да получава 800-1200 лв, а мед. сестра с дълъг опит да получава 600 лв? Това в коя държава го има?

Ще кажете, върви в чужбина или се преквалифицирай, но това ли е решението? Всички ли трябва да емигрираме? Аз си работя работата с удоволствие, не искам нито да се преквалифицирам, нито да живея в чужбина. Беше ми мечта да съм сестра и минах през много трудности да уча без баща в немотия и на стари години. Това ли заслужават сестрите? Нали уж като има търсене и дефицит се вдигала цената.

Айде оствете сестрите, оставете, че всеки ден цигани и не знам си какви ни заплашват, обиждат ни, обвиняват ни, вдигат скандали. Ама защо тая власт не мисли за хората? Здравеопазването е в окаяно състояние, защо не се отпуснат някакви средства. Имам чувството, че се прави умишлен геноцид. И най-вече пенсионерите да мрат, те са най-зле здрвословно, че да не получават пенсии. Защо за полицаи, военни, учители се намериха пари, а за сестрите от години няма и няма? Нима здравето не е важно? Или някакви бизнес интереси се въртя, сега гледам някакви частни клиники имат апетити да поемат отделенията, но там просто лечението е под всякаква критика, само се прибират едни пари и на персонала пак се плаща по 600 лв.

Каква е логиката например да се дават толкова пари з аникому ненужни изтребители, а в същото време да режат сестрите на фона на закрити отделения и то при положение че са им обещали увеличение? Вече има случаи на починали дори млади хора, просто защото в града няма специалист, който да реагира, а отиването в друг град коства време, което често е фатално, а и не винаги е възможно предвид състоянието на пациента. Това ли трябва да се случва? Млади майки да оставят деца сираци...

Освен вече да спрем работа и да протестираме ефективно. Знам, че това не е законно, но друг вариант вече не виждам, след като дори и колективното напускане не върши работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 533fdd5132
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В кой град работите, в големите градове мисля, че да добри заплатите?
То вече тази професия едва ли не е срамна, то по- добре продавачка, така излиза.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c8adf5669e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми аз се чудя как наглите учители толкова пари взеха и пак не са доволни, а лекари и медицински сестри са подигравани със заплатите. Баща ми беше лекар, хирург и от пренатоварване почина на 59. Само хора, които не са работили това и не са били в такива семейства не знаят за какво натоварване става въпрос. Подкрепям медицинските сестри и лекарите и бих отишла на такъв протест.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b7b5050c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Защо вярвате на мошеници? Забравихте ли, как нарекоха това управление? Нарекоха ги -ШАЙКА, на такива ли вярвате, от такива ли очаквате справедливост? Само протести могат да ги премахнат от властта, само тогава ще има промяна, но няма кой да протестира, младите забягнаха в чужбина!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f1b48bbb60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям Ви напълно. Приятелят ми е специализант и виждам как и той, и Вие сестрите изнемогвате от дежурства и ниско възнаграждение.
Надявам се нещата да се подобрят.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7cf8e0f299
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Това е западният модел. Техническите работници духат супата, който иска да печели трябва да е мениджър и да се занимава с персонал. Шефът на болницата сигурно е милионер, пък ти чукай там камъни.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4c5dfca490
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Геноцида е умишлен, да.
Просто целия свят е заминал на майната си
В Китай ми правят ЯМР за 15 Мин. В Лондон ми правят кръвни изследвания за 5 дни и и час за ехограф за след 2седмици. Българското здравеопазване е СВЕТЛИННИ ГОДИНИ пред английското например. Ама ние пак сме на страната на загубеняците.
Постискай още малко зъби. Скоро почва трета световна. И работа ще има за вас и ще почнат да ви ценят.
Съжалявам, че съм груб, ама това е спасението. Хората трябва да се научат да ценят живота и моралните ценности по трудния начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 39059fc1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Да, излъгаха ви и геноцидът над целия народ си продължава. В моя бранш не са вдигали заплащането сигурно 15 години, но оставете ги вече тези браншови протести. Както ги правите сега на парче, отделно сестри, отделно пенсионери, отделно родители на болни деца, отделно родители на здрави деца, отделно животновъди, отделно защитници на животните и т. н. и т. н., така можем да излезем и на общ протест. Протест или каквото и да е, което ще обедини народа срещу властта: всички да спрем да ходим на работа, всички да спрем да плащаме данъци, сметки, стачка, мирен протест, немирен протест, гражданска война...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3fa4147c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 8 го е казал точно и аз го виждам така решението всички заедно! Иначе няма смисъл.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b3179e3811
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласявам се с вас, хубаво сваляме правителство, идват нови, моля кажете от къде новите да вземат пари, при условие че знаем колко здравни осигуровки плащат българите и колко разходи за здраве има е България.
Знам и разбирам че заплатите на сестрите са малки, но на всеки е ясно че за всеки един плащащ здравни осигуровки има разходи за лечение на децата му и на родителите му и лечението за инвалидите идва от там, а реалността е че повечето от половината в работоспособна възраст не работят и не плащат здравни в България, а в чужда държава или нищо не плащат.

То много добре, да се съберем и да сменим хората, които трябва да решат задачата, но когато задачата е 3 минус 7 няма как да получи положително число който и да я смята.
Единствения начин е да се повиши дохода на всички работещи българи за да може и събрания процент за здравно осигуряване да е голямо число.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fdae11ddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От 8: 10, в момента работещите и плащащите осигуровки в България не могат да носят цялата икономика на гърба си, дори и да искат. Малко са и продължават да намаляват. Нормално - емиграция, демографска катастрофа, сив сектор. Преди това обаче управляващите доста откраднаха, продължават и сега да обират последните трохи. Тепърва ще има да се чудим защо "нямат" пари за болните, пенсионерите и всичко, свързано с обикновения народ. Затова протестирам при всяка възможност не само за оставка, но и за съд и конфискация на имуществото. За съжаление това е само началото, а още дори до началото не сме стигнали. Ще трябва наново да си построим държавата от самите основи, защото сега сме пародия на държава. Свят ми се завива. Иска ми се да можех просто да си работя, да си получавам заплата, ако се разболея, да ме пуснат да вляза в болницата и пр. нормални неща за другите държави. Вместо това се налага заедно да свалим и да осъдим шайката и доста да се ограмотим политически. Дано има повече будни млади хора, може и от емигрантите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ec0106eb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   No 6 Че то в Лондон пак е добре тогава! Ела в някой голям град в Германия. Час за ендокринолог - след 6 месеца. Час за изследване при алерголог, щото трябва да ти вадят мъдрец с операция и имаш лоша история с упойката - след 3 месеца. Ама умираш от болки, не може бе, след 3 месеца или карай на твой риск пък квото стане.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d26d3566f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Напълно ви подкрепям и много уважавам труда ви.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 859d02c216
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Здравейте! Напълно Ви подкрепям, аз самата съм мед. сестра в университетска болница в сравнително голям град. Заплатата ми е смешна, демотивираща, плачевна просто :( Ние, мед. специалисти работим тежък, неблагодарен труд, даваме нощни дежурства, работим с биологични и химични субстанции, а в крайна сметка заплатите едва достигат 600лв :( Мое лично мнение е, че пари в здравеопазването има достатъчно, но не са канализирани правилно. Съсипват се държавни болници за сметка на частни, собственост на близки до властта :( Тъжно е, че в протестите не получихме подкрепа нито от лекарите, нито от пациентите.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b3179e3811
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До №8, 11 Господине като повторите моите думи и след това пак вашите, задачата 3 минус 7 не се решава.
Сам казвате че и тези вече няма какво да крадат, обирали трохи, но и задачата няма как да решат.
Мислите ли, че ще намерите такъв, който може, да реши такава задача и има желание да го направи и няма да краде? Хем да не увеличава процента на здравните за работещите, защото няма да им остане заплата за храна, хем да плаща всичко, което плащат досега и да увеличи доходите на сестрите?
В крайна сметка ако се замислите и разбирате малко, политиците няма как да увеличат заплатите на сестрите, защото болниците са търговски дружества /корпорации/. Единствената разлика с частните болници е че вторите се държат от частно лице иначе целта е една и съща "бизнесът да върви".
Както и да ги смяташ не става
Общия брой на работещите в България е 2 193 508, като тази цифра е обща, включва и държавна администрация, полицаи, учители, военни и т. н.
Броя на ползвалите болница за година са над 2 200 000
Та за какви трохи говориш? Какво остава за крадене, че да крадат политиците от здравна каса?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 232bb9e443
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Това е редовният номер на това правителство във всяка една сфера - говорят едно, тръбят, рекламират се, а истината е съвсем друга! Заблуждава обществото съвсем умишлено! По всички въпроси!
Ж31

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bc7cb32e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   15, не съм 11

прав си, че 3-7 винаги е отрицателно число. Но болниците си имат и свои приходи, като някои дори излизат на печалба. Но дори когато са на печалба пари за заплати пак няма. Второ, това че осигуровките не стигат, не означава, че не могат да се отклонят средства от централния бюджет, както се прави с пенсиите. Междувпрочем заплатите на учители, военни, полицаи, държавна администрация идват точно от централния бюджет.

И на края, но най-важно. Ако 3 - 7 прави отрицателно число, не е ли точно задача на властта да направи числото 3 по-голямо, че да се получи положително число на края или поне 0? Сиреч трябва икономика, производство, респ. доходи, повече работещи и следователно повече държавни приходи.

За целта трябва да се привлекат инвестиции, а за да стане това корупцията трябва да се намали значително, трябва правилна политика, инфраструктура и качествено образование. Не е ли точно това задачата на властта, а не само да разпределят едни пари от пусто в празно,като те и без това предварително са окрадени.

Най-малкото, което могат да направят е да свият сивия сектор, че да не се укриват данъци и да намалят драстично източването на бюджета от фалшиви инвалиди, безразборни болнични, фалшиви безработни и т.н. И най-важното - да намалят краденето с фиктивни обществени поръчки, заменки и всякакви такива порочни практики. Всичко това е във възможностите на властта, а и тяхна задача. Само че няма полза за тях.

Ако в една държава има законност и правилна политика, ще има инвестиции, респ. добри условия на работа и добър стандарт за всички.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fdae11ddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   8 и 11: Казвам просто, че управляващите я изцедиха тая държава. Разпределят някакви пари от пусто в празно, както казва 17. Казват: ами плащайте ни още повече данъци, за да има заплати и пенсии, но основните пари отидоха в техните офшорки. За мен трябва да се тръгне от оставка, съд и конфискация, след това да се постараем да постигнем поне минимална законност в държавата, чрез смяна на системата на управление, и чак след това да мислим дали нормалните работещи граждани пълнят достатъчно здравната каса и евентуално на кого да вземем заплатата, за да дадем заплата на някой друг. Всъщност се надявам въобще да се премахне тази здравна каса.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4a5df4dcc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Защо вярвате на тези амеби?! Само едно нещо назовете което са направили за народа който "уж" им гласува доверие. Медузите и безгръбначните организми заслужават повече внимание от тази паплач! Колко вдигнаха минималната заплата? Това с колко увеличи ДОД-то? Реално ощетиха още с по 50-60 лв. данакоплатеца! Принудиха можещите да се махнат от "б"ългария! Да не им мътят водата за крупните далаверки! Даже и границите им отвориха, че да се махнат повече хора. А усвояването от евро съюза е добре дошло. Тъпкаха дюшеци, буркани и скрити сметки, и като си отворят задниците за шенген, до един ще се скрият по екзотичните острови. Цял свят продава горивото за 1 долар на литър, ние го купуваме на 2 долара! От там ток се произвеждал с дизелово гориво, ще ни вдигат цената на тока! На м***а ви държавния х** да ядат! В цял свят ние сме най прецаканите! Колко пъти да си платя здравните осигуровки? Колко пъти съм ходил на лекар. Един път в годината ходя. И то да ми издаде направление за очен лекар да ми извади стружка от окото. 3 лв. За направление. Още 3 да ми извадят стружката , а може и да си платя 25 лв. да не обикалям града с кървясало око. Не обвинявам вас сестрите. Но можете спокойно да обясните на "незрящите" колко починали хора има и от колко години им се изплащат пенсии или пък извършена операция.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7a60fb2fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Подкрепям ви и наистина е много тъжно, че нещата са такива. Жалко е че не може да си покрие човек разходите, а работи страшно много в България. Жалко е че не квалифицираният труд е по-добре заплатен от този за които се изисква университетско образование.
Единственото което според мен би накарало държавата да обърне внимание на този проблем е всичките медицински сестри да кажат, че не отиват на работа докато не им се вдигнат заплатите. Ако си спомняте не отдавна полицаите как бързо наскачаха и не им намалиха заплатите.

До номер 2 и "наглите учители" това са глупости заплатите не са такива не се връзвайте на глупости! Когато завърши сестра ми начална педагогика преди няколко години взимаше 360лв за 40 часова работна седмица като учител. За две години заплатата и се вдигна с 20лв и тя напусна. Сега работи в кол център и взима многократно повече.

До номер 5. Това НЕ е западният модел, защото аз живея в западна държава и мога от опит да ти кажа, че този който е инвестирал труд и време в образование е по-добре платен от този, който не е. Ще дам един пример шофьор не взима на половината заплата на учител в Германия.

До номер 12 в Германия има два вида здравно осигуряване задължиително и частно, ако си частно осигурен получаваш часове от днес за утре. В противен случай ако не си спешен случай чакаш няколко месеца.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b3179e3811
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   18 Истина казваш държавата вече е изцедена, но не мисли че има кой знае какво да им конфискуваш на онези, парите отдавна са изпрани и могат да докажат с "правилните документи" от къде ги имат. Но не мисля че ще намериш желаещи и некрадливи които да ги заместят, да измислят нова система и да я внедряват.

17 затова защото знам че заплатите на учители, военни и др идват от държавния бюджет затова ги изброих, за да си направите сметка колко всъщност са реално работещи и вкарващи в държавата. Но на хора като теб не им идва на акъла че в държавата останаха само вземащите 2 153 264 пенсионери за първото тримесичие на 2019, около 700 000 работещи на заплата от държавния бюджет, и по малко от 1,5 мил работят нещо за натрупване на БВП като 1/3 са на минимална заплата, чиито вноски в бюджета не стигат за самите тях.
Който и да дойде вече, който и да управлява, няма как да направи така че 1 милион работещи да издържат държавата. Единствения начин да увеличат числото 3 в задачата /3 минус 7/е да вземат по голям данък на този 1,5 милиона работещи, но в момента в който го направят и те ще избягат, и те знаят пътя към терминала.
В такъв случай при наличие на много вземащи и прекалено малко даващи няма правилна политика, няма решение на задачата. Как да привлекат инвестиции, като няма чакащи за работа хора. Кой ще дойде да построи завод като няма от къде да наеме работници. Свидетел съм как инвеститор построил заводи близо до Мездра и втори до Карнобат е купил бусове и наел шофьори да обикалят селата в радиус от 50км, ходят чак до Средец, за да вземат работници и то цигани от махалата и пак няма достатъчно. Инфраструктурата струва пари, а качествено образование произвежда емигранти-добре подготвени за чужбина кадри, виж колко завършили елитни гимназии остават в бг.
Сивият сектор вече няма как да се свие, като няма оплакващи се работници, че не ги осигуряват на парите, които им дават, няма как, който и да е държавен служител да докаже че се дават пари под масата. Въобще няма доказателство че го има, той е само предполагаем. Ти можеш ли да докажеш колко пари вземам, без да си ме виждал, а дори и да ме видиш че работя, аз ако ти кажа че работя по 4 часа за 280лв месечна заплата как ще ме извадиш от сивия сектор?
Фалшивите инвалиди се оказа че не са толкова много, едвам телевизиите откриха десетина из цяла България, е можем да предположим че са 200 човека, но не повече.
Безразборните болнични пак няма доказателства, когато лекаря и пациента твърдят че има болест, какво може да стори държавния служител? Да прати честни лекари по домовете на онези които са взели болничен ли? Къде ще намери лекари на държавна заплата които да извадят на светло лъжливите лични лекари? Или да стоят на границата с Гърция да проверяват излизащите на почивка там в отпуск ли са или в болничен?
За фалшиви безработни пък не знам какво да ти отговоря, защото не знам какво имаш предвид, как така фалшиви безработни?
Заменките отдавна вече са факт, вече няма нови заменки, каквото имаше да се заменя се замени, а документите за старите заменки вече са по чисти от твоята лична карта.

"Ако в държавата има....." ама акото няма кой да го свърши, няма честни и желаещи да се изцапат за общото без нищо за самите тях. Няма го Левски, приемете го вече. Вие трябва да се справите, Ти 17 и ти 18 трябва да се справите. С мърморене и казване, какво трябва някой друг да свърши, нещата няма да се оправят.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2a7ef951c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   10, не ставай глупав.
Достатъчно е новите да крадат по-малко от старите, за да има пари и за здраве и за образование и за пенсии.
Малко да съберат ДДС-то само, то пак стига, а не като падна търговския регистър да изчезнат сума ти фирми с милиони дългове непплатено ДДС!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2a7ef951c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Номер 22, ти си някакъв трол, който обяснява как не може да сме по-добре, защото задачата нямала решение.
Да, ама не, решение има, ама трябва да се разкара оная паплач отгоре, да се намалят тъпите регулации за щяло и нещяло, да се спре чадъренето на монополите и бизнесите да си поемат глътка въздух, за да се разрастнат, да създадат работни места, да генерират печалба и да си платят данъците.
Ама не, от такива като тебе само това се чува - не може да сме по добре.
Еми с твоите разсъждения по добре няма да станем, със сигурност!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6f9d09dcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   22, с 2 думи викаш бития бит, ебания ебан, всичко е ограбено и няма какво повече да се краде, съответно политиците вече не крадат (така че няма как вече да се пести от липса на крадене), няма и как да се изловят и укриването на данъци и източването на бюджета, инвестиции няма как да се привлекат, за инфраструктура няма пари, а образованието е безсмислено да го оправяме, че да не ни крадат кадрите. И просто трябва да си траем, да не протестираме, да не изискваме нищо от властта и да си бачкаме кротко и колкото ни дадат толкова. Ако ни подхвърлят по 600 лв, трябва да казваме "берекет версин", без да "мрънкаме". Това ли се опитваш да ми кажеш?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2630c82aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Че за какво да ви се плаща?!
Омръзна ми всеки път, когато ходя до спешното (а беше сериозно положението) да ме карате да чакам по 1 час пред кабинета на спешното да си обсъдите релити шоутата в стаичката !!!
Писна ми когато ви помолят за обезболяващо да отговаряте - "Ами ти не си ходил в казарма и затова те боли."
Писна ми да се подигравате с хората - "О, и са се научили да викат."
Писна ми да ми се удържат пари от заплата за здравно, което ме е СРАМ да си ползвам, защото личния лекар ще игнорира перманентно, все едно не си от списъка на живите !!! И ще си чакаш, чакаш няколко дена, НИЩО че едвам си си взел отпуск от шефа !!!
Мразя ви всички хирурзи, заедно със сестрите. Високомерни сте и не заслужавате да сте там - ПОВЕЧЕТО !!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b3179e3811
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Ха трол съм бил, не може ли да съм си нормален човек, който мисли различно от теб №24?
Казваш да ги сменим и аз и в №10 и сега, се съгласявам с вас, сменяме ги, обаче ти не предлагаш с кого да ги сменим, от къде ще намерим описаните от теб кандидати. Въобще съществуват ли такива хора, които биха поели тази отговорност и са достатъчно умни и достатъчно смели, за да го направят, за такава заплата, ей така без да имат желание да крадат? Просто мисля че няма да намерим такива хора и пак на същите ще попаднем. И цялата заигравка със свалянето ще е напразно, защото тази гимнастика я пробваме вече 30г.
№25 Не си ме разбрал казвам че с мрънкане няма да стане. Казвам че всеки от нас желаещите България да се оправи, трябва да направи реално нещо за държавата ни, а не да стои да мрънка и да разказва, какво трябва да направят другите и че правителството му виновно за лошото му лично положение. Спрете да плащате подкуп на КАТ, а като грешите си плащайте глобите, спрете да хвърляте боклук по улиците, спрете да подписвате договори за работа на ниска заплата, обаждайте се по институциите, когато сте свидетел на нещо нередно и т.н. Институциите не работят когато не са сезирани, както не идва полиция ако не се обадиш. Като видиш че някой пуши в заведение обади се в институцията подай жалба.
На мястото на сестрите никога няма да подпиша договор на 600лв заплата при условие, че съм учил висше образование за сестра. Ще търся място където да оценят адекватно образованието и уменията ми, а не да ме слагат на едно ниво с чистачката, която може и да не е завършила основно образование.
Адекватното заплащане е между минимална и максимална заплата да има разлика от 4,5 пъти. Нереално е бакалавър /сестра/ да е със заплата 600лв близо до тая на чистачка-560лв, а госпожица с реална гимназия без висше да взема 1000 като продавач, в същото време в същата държава да има хора на заплати над 5-6 хиляди лева.
И не, не е работа на правителството да регулира с подробности пазара на труда, вие, всеки от вас, продава собственият си труд и сам решава под какъв договор за работа да се подпише. Правителството достатъчно е поставило граница от 560лв да защити най нискообразованите, за да не се подиграват работодателите с тях.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6f9d09dcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   До горния

"На мястото на сестрите никога няма да подпиша договор на 600лв заплата при условие, че съм учил висше образование за сестра. Ще търся място където да оценят адекватно образованието и уменията ми"

И до кога няма да подписваш, като всички болници толкова плащат? И при положение че си учил точно за това и искаш да работиш точно това и в родината си?

Ще станеш и ти сервитьор за някой лев отгоре? Или ще загубиш още 4 г. в преквалификация, за да работиш нещо, кеото не ти е на сърце? Или ще усвоиш фотосинтезата, за да елиминираш нуждата от работа?

Колко време ще чакаш някой да ти предложи 1500 лв примерно? И през това време ако мама и тати не кихат, какво ще ядеш?

Най-лесно е да се дава акъл от далеч. Ако беше на мястото на някоя сестра, друга песен щеше да пееш.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b3179e3811
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   До № 28
Ето ти първата обява за работа на която попаднах
Медицинска сестра
Заплата от: 1600 до 1700 лв.
10 Юли, гр.Пловдив Диамант Дент Център ЕООД

Ето ти още една
Медицинска сестра
Заплата от: 800 до 1200 лв.
09 Юли, гр.Плевен УМБАЛ Света Марина - Плевен ООД

Ето още
23.07.19
Медицинска сестра Варна; Заплата от 1000 до 1200 BGN (Нето) ДОМ ЗДРАВЕЦ ЕООД

Ето пак
09.07.19
 Медицинска сестра в операционен блок София;
Заплата от 1600 до 1800 BGN (Бруто)
МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "ОРТОПЕДИЧЕН ИНСТИТУТ КИНОВ" ЕООД

Какво ще кажеш и това само за няма 10 минути разглеждане на обяви!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3ca9649f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   26 ти си сууууупер зле!!!!!!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6f9d09dcc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   29, оценявам усилията ти, обаче това са обяви за домове и операционни сестри. И при двете е ад и не си заслужава. При първото се разправяш с баби с деменция и подобни, които не знаеш каква беля могат да ти докарат, отделно миеш лайна и пикня, а при второто са на повикване и трябва да са 24 часа на разположение и може да те викнат и 3 часа през нощта, съответно нямаш право да излизаш от града и т.н., за да си на разположение при спешен случай.

Не си мисли, че тези заплати ще ти ги дават случайно и при същите условия като в отделение. Ще ти я изкарат през гъза. А и това са градовете с големи болници. Пробвай да намериш в Русе такава обява.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fdae11ddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   8, 11 и 18: Със сигурност трябва да опитаме да осъдим управляващите, не вярвам толкова да не можем пък и едно копче да им вземем. Или дори и да са изпрали и последното копче, дори и да се изпокрият по островите, поне да ги махнем завинаги от постовете им. Поне да закърпим дъното на кацата, пък може наистина дребните бизнеси да живнат, както казва 24. Като говорим за съд, в момента се избира нов главен прокурор и ГЕРБ пак ще си сложат свой човек. Ако сте в София, може да се подпишете за кандидатурата на Бойко Атанасов. Нови управляващи ще си изберем от народа, а за това как да сменим системата препоръчвам да се запознаете с референдумите на Росен Миленов.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 59700ddb77
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Е ти на Бойко ли вярваш? Той не може на 2 магарета сламата да раздели, ти очакваш да контролира как се изпълняват обещанията му. Сега го интересува ще спечели ли изборите или трябва да се прави пак на обиден.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: bb5dbb28f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Сестрите наистина сте ощетени. Виж повечето доктори построиха палати и си возят тумбаците на нови японски джипове.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ffc27418c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   31, момент. Това с миенето на урината и изпражненията не го ли правят всъщност санитарите?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bb5dbb28f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Май погрешно тълкувате нещата. Низките сестрински заплати, Конфискацията на имуществото тоезд животните на хората, прогонването на българите от Родината им... Всичко това са Атлантически ценности, които безспорно са истинските ценности!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker