Как да направя така, че Линкедин да ми е полезен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да направя така, че Линкедин да ми е полезен?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1660 пъти
Нов съм в него и не ми е ясно как точно работи тази мрежа и как да увелича шансовете си да си намеря по-добра работа. Аз се регистрирах, предложи ми някакви непознати, които да добавя, и видях, че има секция Джобс. Там има няколко обяви, които за 1 мес. са прегледани по 2 пъти и не пише заплащане и до там. И от тук нататък какво правим? Чакам някой да ми пише? Има ли шанс някой някога да ми пише? Или от време си цъкам обявите, които явно от 1 мес. си стоят същите 2 на брой?

Извинявам се за тъпите въпроси, но съм чувал, че уж някои са си намерили хубави работи през него, а на мен ми се толкова умрял, че няма накъде. Чак ми е чудно как някой е успял да си намери работа. Аз гледам само някакви хора, които са си цъкнали по 1 снимка и почти никаква активност.

Аз ли не вдявам нещо или сайта абсолютна глупост?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5785e69c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пращай покани на хора, които са активни, дори и да не се познавате лично. Обикновено е полезно да имаш доста контакти.
Това ще те научи как да оформяш добре профила си, защото чисто лексикално има изрази, които са като извадени от топ CV. Уменията, за които те endorse-ват, също са важни, огледай ги и тях. Напиши, че говориш български, без майтап.
Освен това задай критерии за търсене. Фул е с обяви. Аз имам даже включен alert към обявите на две фирми.
Минус е, че яйчарите понякога досаждат на лични съобщения.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 17ac65dba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам от доста време профил в Линкдн и съм активен, но в общи линии извън ИТ сектор и извън София нямаш хава.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c1f24e76e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей.

Както си наясно, LinkedIn е социална мрежа фокусирана именно върху професионален 'networking'. Функциите на мрежата са разновидни.

Едната страна е че LinkedIn може да е удължена версия на CV-то ти. Тоест, служи като твое лично портфолио. Опциите позволяват да се включи удължена информация относно опита ти и местата където си работил. Може да се попълни информация за образование, квалификации, курсове, доброволстване. Може да се публикуват линкове към собствен сайт да речем, може да се прикачва маркетингов материал включващ снимки, видеа, проекти които да те 'брандират'.

Има опция която позволява на кора които са били в контакт със теб да изразяват мнение въз основа на опита си със теб, потвърждение за умения които си включил че притежаваш. Това са така наречените 'endorsements'. Могат да включат и 'testimonials' или така наречените коментари.

Някои бизнеси публикуват работни места включително във тази мрежа, (особено във САЩ - там е просто норма, включително и вече е и много популярна мрежата и във Великобритания).

За търсене на работа, определено изпращане на портфолиото би било по-добро.

Другата причина поради която се използва мрежата е networking. Хора се държат във професионален, формален контакт за разлика от фейсбук. Според мен бизнес модела на LinkedIn, както и неговата ефикасност зависят много от демографските фактори, динамичността на пазара от бизнесите съществуващи във него (които рефлектират пък образование и конкурентност на населението).

LinkedIn най-ефективен би бил както коментар 2 спомена, във София.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 27cc283333
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стъпка 1. Отваряш Ютуб
Стъпка 2. Пишеш въпрос свързан с LinkedIn на английски език, например "How to use LinkedIn"
Стъпка 3. Слушай и гледай

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2c14601b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз ползвам активно LinkedIn, но е мрежа, в която присъстват основно програмисти, дизайнери, маркетинг специалисит и продавачи.

Та ето ак си намирам работа:
Профилът ми адектватно рефлектира над това, къде и кога съм работил.
Описвам всичките си умения, които знам, че ще са търсени.
После описвам себе си, като човек, търсещ компания в която може да придобие и нови умения, прилагайки старите.
И накрая снимката - Твоя снимка с черни очила, пред плажа, може би е супер за някоя друга соиална мрежа, но там се изисква, да изглеждаш, каот някой, готов да прави бизнес. Това не означава, че трябва да се залижеш, да сложиш очила с чинийки за кафе и ризата на дядо си ...
Просот сложи снимка, която няколко души (които не са ти роднини) се съгласяват, че изглежда добре.
Пускам, че търся активно работа.
И започвам да получавам, всеки ден обяви, кой, как, какво и къде търси, а понякога разни хора от самите фирми "опипват почвата", като се свързват с теб за да си поговорите, за това какво правиш, какво искаш да правиш, какво умееш и дали си готов, да работиш за тях, ако след 3 до 6 месеца ти се обядат пак.
И за да се случи това, трябва и ти да натискаш. Ако си много добър специалист и имаш стаж в топ 10 компании в твоята сфера, всеки ден ще те спамят с предложения за работа, а не просто обяви. Ако не си, ще се налага, да си разширяваш мрежата и да изпъкваш по един или друг начин.

НО - това става едва след известно време и опит. Ако нямаш, моето предложение е, да се добереш до компания, която търси стажанти, да станеш контакт на всички, да натрупаш и развиеш адекватни умения, а после, да започнеш да пращаш покани, на разни хора, роботещи в други компании. Най-важното е, да умееш, да продадеш уменията си. Моят съвет е, да си намериш 1-2 неща, в които считаш, че можеш да станеш много добър, след това, да разбираш и от други работи, които са нужни на съитветстващата за теб индустрия и да си търсиш работа, с нещата в които си уверен. Хубавото е, че ще ти предлага адекватни обяви, а не "Ти си готвач, искаш ли тази работа, като преводач ..."

Това е моят опит с LinedIn - първо започни с колеги от работа/университет, после със съученици, познати, приятели и за нула време, дори и да нямаш много професионалисти в твоя кръг, ще натрупаш доста контакти и евентуално, ако имаш какво да покажеш, ще стигне до гоелмите имена в бранша.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker