Второ напускане заради лоши колеги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Второ напускане заради лоши колеги
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2022 пъти
Здравейте, искам да споделя, какво ми се случи на последната работа. Става въпрос за София, длъжност в склад. Започвам и ме обучават първата седмица. Три дни след това идва нов човек за същата позиция. Усещам, че явно нещо не са ме харесали колегите и ме гласят. С работата се справям защото не е нещо сложно. Новият човек който дойде е по-млад и е ром(не съм расист)! Даже аз също му показвах някой неща от работата. От тук нататък се започнаха номерата. Момчето което ме обучаваше и ми е като шеф накара рома
да донесе метла и аз да измета склада докато те само гледаха. Правеха ми се непрекъснато забележки за подреждането на склада и други такива, докато на новия колега и дума не се обелваше. Накрая шефа дойде при мен и каза, че вече няма да съм на това място и да стана нещо като помощник на новия колега(ром)! Това преля чашата и му казах, че напускам! Кажете как да се оправи България с такива хора! Ако аз съм шеф, не бих мачкал българи за сметка на роми! Имаше направо омраза от колегите, коята за мен е необяснима. Или може би е обяснима защото аз съм софиянец, а те са от северозападна българия. Извода ми е, че българите трябва да се подкрепяме помежду си, а то става точно обратното! Ще се радвам да споделите мненията си! Поздрави от мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: a8656e5d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подкрепям те, супер гнусно отношение от страна на хората с които си работил, за мен това са родоотстъпници, изроди и най-гнусна измет на земята.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5d6cb7aa8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът е в това ,че те са от северозапада - диви селяндури , а ти си софиянец - възспитан човек. Явно се погаждат по-добре с ромите отколкото с културните българи....

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: da34419259
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Аз съм турчин, живея в смесен град. При нас има българи, цигани, турци. Цял живот ставам свидетел на нечестно отношение заради убеждения свързани с етнос или вяра. В училище пишеха по-високи оценки на българчетата. Без значение дали е подготвен или не учителите праскат четворки. А когато стане въпрос за турче или циганче започва изтезаването за изкарване на една мижава тройка.
Частникът за щастие няма интерес да поддържа даден етнос. Нали има една поговорка "Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари". Турчин баничар каква полза от това да бъде на страната на турчин, който не умее да се справя със баничките. Ще му бие шута за сметка на българин.
Никой не избира етноса си. Въпросът не е както да поддържаш Левски и ЦСКА.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a7f922424c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Мисля че проблема е в теб авторе, търсиш треската в чуждото око, а не виждаш гредата в своето. Единственото което имаш като аргумент против новия колега е етноса му и въобще не си даваш сметка, защо по дяволите, него го издигат, а теб те слагат по ниско. И повярвай това им подреждане на работниците е по вероятно да не се дължи, нито на база етнос, нито на база място на рождение, по скоро става въпрос за бързо схващане на работата и за по добре оценено държание с колеги и клиенти. Работодателя няма полза за бизнеса си, нито от етноса, нито от месторождението на работника, той е един купувач на труда ви и разбира се е в правото си да преценя кой работник му е по полезен.
Това че ти си софиянец говори лошо само и единствено за теб, защото при толкова възможности за развитие, още в детска възраст на българските младежи в София, ти си се развил до метач на складове и на всичкото отгоре смяташ хората за по низши само на база етнос или месторождение.
Не мисли че новия го харесват повече, защото е циганин или защото е от северозапада, харесват го защото се учи по бързо и защото им схваща логиката на работа /чатка бързо какво се иска от него и прави по малко грешки/.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a7f922424c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   И още нещо, точно това е расизъм да смяташ, че е невъзможно да си подчинен на човек от даден етнос само заради етноса му.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8dee53d0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Виж, на всеки се е случвало да попадне на грешно работно място. Преди години, точно бях завършила и започнах работа в един магазин като продавачка. Започнах с още едно друго момиче, обаче още от първия ден нея я толерираха, а мен не. Обучаваха и двете ни еднакво, обаче мен ми крещяха за всяка грешка, а за нейните грешки никой не казваше нищо. Накрая, след по-малко от седмица, буквално ми казаха да не идвам повече и даже не ми платиха. Когато ги питах защо ми излязоха с безумното обяснение, че съм била "прекалено умна за тази работа! ". В началото побеснях, после обаче си дадох сметка, че са прави, аз мога да намеря много по-добра работа от тази! И намерих! Само няколко месеца по-късно работех в голяма международна компания, нищо, че още бях студентка. А въпросното момиче го виждах често, защото магазинът беше близо до дома ми. Така и си остана, продавачка. Та мисълта ми е, не се ядосвай, явно си на друго ниво, на по-високо ниво и можеш много повече от това да метеш складовете с циганите. Потърси си работа, която ще ти подхожда повече и ще си с хора на близко ниво. Всеки може да мете и да подрежда стока. Помисли обаче какво друго можеш да правиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f1a59d265e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Но има и нещо друго. На моята (бивша вече работа) също назначиха цигани. После се оказа, че на работодателя се дават пари по разни програми, за да ги вземе на работа. Реално нищо не вършеха. А от българите няколко работници напуснаха. Масово е. Ще ни претопят.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d571b62de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Българите просто природата ни е такава. Нека някой да напише за убииството на Христо Ботев!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker