Дали да ги разоблича някак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Дали да ги разоблича някак
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2096 пъти
Работя в некоректна фирма, която преди години излъчиха по телевизията в предаването "Господари на ефира". Всичко, което беше казано против фирмата е истина, но собственика замаза положението, тъй като има приятел адвокат, който го съветва и много бяха изпипали договорите си. Собственика не спира да крещи. Ако нещо не му хареса удържа пари от заплатата и никой не може да му каже нищо, защото заплатата е минимална по договор, а остатъка до уговорените 650 лв бруто ги плаща на ръка. Като няма работа крещи и ни кара да метем и чистим, да правим реклама на фирмата и ни заплашва. Един ден реших да проверя компютъра на една от служителките, с които виждам че не се държи лошо. Бях сама в офиса. Влезнах в нейния кабинет и отворих лаптопа и. Веднага изключих интернета и започнах да чета чатове със задна дата. Собственика постоянно и пише дали я слушаме. Тя се подиграва със служителите и той и пише в отговор да не ни отпуска и да ни мачка, защото ще и се качим на главата. После тя му праща снимки на една служителка и я подиграва за външния и вид и той се смее и я обижда също. После отворих друг чат с любовницата на собственика. Обсъджат служителки, които следят на камерите и си пишат че трябва да ги глобят 50лв задето си слагат храна на бюрото. После видях че са писали и за мен. Едната която се предполага че дели работата си с мен е в отделна стая и си чопли ноктите по цял ден, а аз обирам пешкира и тази и е писала да ме остави и да си гледа кефа. Друго не видях. Като се пишат по - пикантни неща си пишат да си звъннат или се викат по стаите и там си ги казват. Крият се много. Явно крият нещо. Аз повече не мога така. Парите са малко, интригите много, мачкат ме, крадат ми от заплатата, която и без това е малко. Но дали не трябва някак да ги разоблича преди това? Или всяко мое действие ще се стори незаконно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: fd59b36498
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом Господарите, дето имат достъп до национална телевизия не са успели, ти какво ще направиш? Ако нямаш пари за скъп адвокат, накрая теб ще те осъдят... А ти предполагам нямаш, щото ти плащат мизерни пари. Е, поздравления - сега разбираш как работи властта и защо е илюзия, че някой от по-високите етажи (включително и държавни) иска висок стандард на живот. Ако ти го дадат, нали щеше да можеш да направиш нещо...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 362f060e7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Такива отрепки няма смисъл да ги съдиш, просто напусни и стой надалеч от него. Колкото и съдилища и Господари да му пращаш, той ще си остане леке. Просто напусни и сподели в специализираните форуми за мнение за работодатели, че не струва, че да не се лъжат и други хора. Това е достатъчно и няма нужда да си хабиш нервите - нито ще спечелиш нещо, нито ще го промениш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a7db5365ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   и как по-точно ще ги разобличиш? ще кажеш, че се държат лошо, че се следят взаимно и се топят? Това не е престъпление, нито нарушение. А за парите на ръка трябва да имаш доказателство - дали някой освен теб ще свидетелства?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f7bb4fe550
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напусни, после намери фирмата в бгработодател, ако я няма я регистрирай и напиши подробно всичко, че всеки да чете и да знае какво го чака ако почне работа там. След това можеш да пуснеш сигнали до каквото се сетиш... НАП, трудова медицина и всякакви други. Ще го скъсат от проверки и от глоби. То самият факт, че ви осигурява на минимума, а останалото дава на ръка стига за солена глоба. Та, като го одрусат едно хубавичко ще му стане весело! А и ще са разчуе и ще му е все по-трудно да намира персонал.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 26a2e7b087
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мерси 4, ще направя точно това. Прав си!

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ae6dd6e1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не виждам какво и как можеш да разобличиш. Знаела си че работиш в фирма, която са я давали по господарите и си си направила избора да работиш там. Напълно нормално е човек да ползва услугите на адвокат, бил той приятел или обикновен платен адвокат. Сама си се съгласила да подпишеш договор на ниска ставка и да получаваш остатъка под масата, няма и как да докажеш че вземаш пари под масата. Съгласила си се и да работиш при такива условия да ти режат от парите под масата, което всъщност е нормално да има наказание за вършене на неща от които шефа не е доволен. Чистенето на работното място пък е съвсем приемливо, човек трябва да поддържа работното си място чисто. Колкото до клюкарските чатове в какво ще ги обвиниш, че обсъждат работниците ли? А и офис бюрата са за работа не за хранене и не е нормално работник да се храни на място където после ще сложи документи, които така могат да се оклепат.
Щом не ти харесва и се чувстваш недооцененна напусни, но няма в какво да ги обвиниш, няма кой знае колко голямо тяхно провинение и ти няма как да докажеш че думите ти са истина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e5fb87799b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, ти си страшен боклук.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 26a2e7b087
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Съгласна съм с номер 7.
Номер 6, има много нелегално което правят и не написах тук. Мда.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ae6dd6e1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   №7 А ти какъв си?
Ако имаш аргументи кажи ги, щом нямаш аргументи няма защо да лепиш на мен етикети.
Автора в крайна сметка сам си е виновен, и наистина няма в какво да ги обвини и да докаже че са направили нещо противозаконно. ю
Все пак в какво да ги обвини, че ползват адвокат или че автора се е съгласил да подпише договор на минимална, или че го карат да си чисти работнотомясто, или че в офиса има клюкарки, още по малко може да ги обвини че не му дават да се храни на офис бюрото си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a7db5365ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   7, не съм номер 6, но защо да е боклук, че и страшен? В думите му има много верни неща. Щом авторката се е подписала на минимална заплата, значи може да си търси правата в рамките на минималната заплата, всичко останало е на добрата воля на шефа. Как да ги разобличи, като и тя самата е съучастник, да не говорим, че няма как да докаже, ще е нейната дума срещу неговата.
А кофти отношенията в екипа не са нито престъпление, нито нарушение. Обсъждането на другите е неприятно, но не може да им го забрани. Храна на бюрото е недопустимо, нормално е да се обядва извън работното място. Ако се омажат документи, това нормално ли е?
Единствено за чистенето съм съгласна, че не е нейна работа
Най-добре за авторката е да си потърси друга работа, щом се чувства толкова зле.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4b4df08afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Авторке, аз пък се чудя защо изобщо си готова да губиш време в "разобличения". Да, ако става въпрос за явно престъпление гражданският ти дълг би трябвало да те застави да подадеш сигнал до прокуратурата или полицията. Но тук говорим чисто и просто за фирмени правила и междуличностни отношения, които не те устройват. При нас, например, храненето на бюрото е като добър ден, заети сме и всеки само слиза до ресторанта, взема си храната и си я яде пред компютъра. Не че някой го е вързал и не може да седне да обядва като човек, но просто няма време. Една групичка колеги всяка вечер засядат на по чашка в едно близко заведение, тяхна си работа, нашият отдел пък се събираме при мен на вилата - пак наша си работа. Виж обаче, ако някой тръгне да ми рови из личните файлове, както ти си направила, ще стане страшен скандал, но никой не би си го позволил това, а и от какъв зор да го прави, както и аз не мога да си представя да взема дори химикалка от бюрото на колега, да не говорим да му ровя в чекмеджето. Дали ме обсъждат? Откъде да ги знам и въобще не ме интересува. Всеки е свободен да има мнение за всичко. Даже не мога да кажа, че "харесвам" или "не харесвам" някой колега, просто защото единственото, което ме интересува, е да си партнираме в интерес на общата работа. Нямам никаква идея и какви са заплатите на другите, ние не говорим за това, според условията на фирмената политика.
Всяка организация сама си налага правилата, така както и във всяка къща редът е различен. В моето домакинство не позволявам на гостите да ходят по чорапи, но в сума ти домове още на прага ти посочват къде да си събуеш обувките. Теб не те устройват тези правила, ами напускаш. Аз, например, много мразя да ставам рано, затова никога не съм работила нещо с работно време от 8 до 5. Винаги съм намирала позиции, в които мога сама да си планирам деня според биологичния ми часовник. Да, понякога ми се случва да вися пред компютъра по нощите, но си довършвам тази работа в къщи и това отвратително за мен ранно ставане го няма.
Ти какво искаш сега? Цялата фирма да се напасне според твоята персона, всички да ти казват колко си прекрасна и ако може шефът да няма любовница. Пък ще ги и подслушваш, ще им следиш личния живот и ще ги "разобличаваш"? ! За какво, собствено, ще ги разобличаваш? Ако шефът ти те тормозеше сексуално, щях да ти съчувствам. Ако не ти бяха изплатили изработената заплата - също. Но ти си там по собствена воля, подписала си договор, в който са описани условията и който може да бъде разтрогнат във всеки един момент след едномесечно предизвестие. Доколкото разбирам не ти се нрави всщност това, че някой е "по-гъст" с началството.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c13baf0e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да те осигуряват на минимална заплата, а да ти плащат другите пари под масата, е незаконно. Така че можеш да подадеш сигнал.
България никога няма да се оправи, докато хората масово не станат нетърпими към такива андрешковци.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1f43f20786
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Забравих да допълня, смешното/тъжното е, че преди десетина години приятелката ми работеше за Господари на ефира и там правеха сълзите шашми - заплата беше около 1000лв, а осигуряваха на 300лв. Затова и винаги съм ги гледал с други очи, когато разобличават други некоректни работодатели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker