Оцеляване на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Оцеляване на работа
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1718 пъти
Здравейте, започнах нова работа с много служители. До сега не съм работила такава. Имам огромното желание и хъс да се науча. Проблема е че съм временно по заместване. Не изпълнявам това което трябва а върша повече техническа работа. Решиха да ме обучават и когато човека които ме обучава ме заведе при другите колеги всички ме гледаха странно. Може ни и лошо. Оставиха ме на колежка да ми показва да ме учи. Но тя взе да сякаш да се заяжда. Имала се с тая която я замествам и щяла да се върне. При което аз отговорих че не мисля лошо на служителката но нали може да не се върне (аз не го казах с лошо не познавам този когото замества а не и мисля лошо даже като майтап). Обаче въпросната обучаваща се засегна нещо и рязко в процеса на обучение като питах въпроси и ме отряза че имала по важни неща да не съм я занимавала. Те там така си ги намесва ли нещата. Което прозвуча гадно все едно това се те а аз съм аз. Явно не искат да ме впишат сред тях. Почнаха да говорят с другата до нея ние сме за малко. Все едно на мен се подиграват защото все пак аз съм за месеци.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5a162fdec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж сега, аз работя във фирма, в която постоянно идват стажанти. В тази специалност без стаж в последния курс не им заверяват семестъра в университета, разбираш ли? Много ми е неудобно да го кажа, но от всичко на света най-много мразя да ми натресат поредния стажант да го уча. Защо? Защото съм затрупана от работа, а той ми губи часове от времето. Освен че трябва да му се обяснява, трябва и да провериш после какви ги е свършил и ако нищо не е направил като хората, да довършиш задачата. В пъти по-лесно ми е да си приключа нещата сама. Останалите колеги също си прехвърлят хлапетата един на друг и всеки гледа да се отърве от тях. Случвало се е обаче, някой от тези млади кадри така да ни впечатли, че директно да си го вземем на работа още преди да се е дипломарил.
Сега ще ти кажа какво правят тези младежи, които получават покана за работа. Първо - наблюдават чисто политическата среда във фирмата, ориентират се в йерархията, в междуличностните отношения и нито фамилиарничат, нито раболепничат, просто са дисциплинирани и са еднакво учтиви с всички. Второ - много внимателно слушат и не се налага да им повтаряш. Ако направят грешка, което няма как да не стане все някога, не изпадат в паника и не се оправдават, а я отчитат като полезен урок и не я повтарят. Трето - не се опитват да станат "свои хора" преди останалите да ги приемат като такива (никога не знаеш един пиперлив виц как ще се приеме, нито пък въпросите за личния живот на колегите). Четвърто - не проявяват натрапчива амбициозност, защото това би изглеждало като заплаха за по-възрастните членове на екипа. Пето - дори да са от богати семейства, не парадират с материален статус, това дразни особено пък хора, които по 20-30 години работят в тази област. И шесто - не са ревниви към идеите си. Т. е. има студенти, които започват разпалено да бранят своята позиция винаги, когато началникът им обърне внимание на някои нейни несъвършенства. Този безсмислен спор е уморителен и отегчителен за квалифицирания ръководител и младежът моментално отива в категория "ето ти служебната бележка да ти заверят семестъра и ми се махай от главата". Така че не бива да се подценява опита на другите, той е натрупан с цената на много горчиви грешки. Поднасяй идеите си, авторке, внимателно, обмислено и с готовност да промениш нещо в тях по съвет на друг.
И последно - осъзнай, че не се намираш сред приятелски кръг и не очаквай дружеско потупване по рамото от никого. Деловите отношения се подчиняват на съвсем друга логика.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3f3b84eba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   От авторката. Само да подчертая че аз не съм стажант. Просто съм нова. Не ме познаваш за да мислиш, че в създалата се ситуация аз съм виновна. Това че аз съм нова не означава че се правя на интересна. Просто желанието ми е да се науча. Тъй като нямам право на стаж. Това е добре дошло и все пак работата която работя в момента е със средно образование. Но това че уча не ми пречи. Не се засягам и най малко. Аз знам много добре че не съм сред приятелски кръг. Не може всички в този живот да те харесват. Просто в нашата държава е така на младите хора не им дават възможност за реализация. Или се случва много рядко. Това което ти си подчертава няма общо с това което казвам. Когато човек се държи възпитано очаква и отсреща да е така.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9ca60bb704
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Към авторката: Номер 1 ти е дала изключително полезни и интелигентни съвети, които обаче не се отнасят само до теб, но от обидения ти отговор, ми се струва, че не си ги разбрала! И не само на младите, а на всеки започнал на ново работно място, му се налага да се доказва и да си извоюва авторитет.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0127f2633f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И на мен страшно много ми хареса коментар 1. От 11-те си години трудов стаж мога да потвърдя всичко и по-добре и не можех да го кажа.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6faf75ded1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Такива драми и подмолност като на работното място няма и в гимназията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker