Социална фобия + работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Социална фобия + работа
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1976 пъти
Здравейте, има ли хора със социялня фобия? Как съчетавате това с работата? Уча и си търся почасова работа, но в моя малък град не намирам нищо, освен може би сервитьорка. Голям проблем е, че имам социална фобия-треперя, потя се обилно, червя се, тялото ми е в огромно напрежение. Абе човек от 5 км може да разбере, че се притеснявам. При това положение как мога сервирам на хора? Вие виждали ли сте такава сервитьорка? Или да работя в някой хранителен магазин на каса? Ще се панирам за 30 секунди, пък и кой би искал да ме вземе на работа при условие, че ме вижда колко съм притеснена, свита и неопитна още на интервюто. Работодателите избягват точно такива като мен... Какво да правя? Трябват ми поне едни 200-300 лв. на месец за да плащам за образованието си и да пестя. Поне градът да беше голям, да имах избор, а то няма работа. Исках в магазин за дрехи, но и това няма. Нито имам връзки, нито съм стабилна и уверена, притеснявам се от хора. Не знам какво да правя, много съм отчаяна, мислех, че като порасна тази социална фобия ще изчезне, но не става. Създава ми само проблеми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: e6f5ba157e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С времето мисля , че ще се оправиш . Не мисли за другите всеки гледа само себе си . И аз съм притеснителна . С времето мисля , че свиквам с повече хора . Работата с хората , може да те накара да се поотпуснеш .

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 014fcd0dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Жалка история...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 327d3f8cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами да работиш някаква работа с животни или растения. По-добре ще е да я преодолееш

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2fb098d7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Медикаменти пиеш ли? Не е срамно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2ea30fd897
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спокойно бе. Знам как е . Над 10 години съм така. Ужасно е щото ти спира развитието във всички аспекти на живота. Работа , семейство , контакти , занимания. Така за работата. Аз винаги си търся или шофьор или нещо което да не е с хора , клиенти и колеги. За момиче сервитьорка просто няма как да го работиш това щом имаш социална фобия. В София има работа като чистач камериерка или домашен помощник. Ходиш по части апартаменти и подреждаш. и си сам На неелитните работи интервюто се провежда в тъпа обстановка не в офис не е официално и човека който те пита е на твойта ниво и не е притесняващо. Преди интервю си удрям3-4 шамара да се зачерва сам та да изпреваря събитията и дишам дълбоко. При тебе е добре че си момиче. Отиди на солариум или си слагай фон дьо тен и ще се скриеш и няма да се изчервяваш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 15c5cbfbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хвани се да работиш нещо с машини. Ще има двама - трима човека с които ще общуваш.
Ако си сервитьорка трябва да обшоваш със стотици хора на ден, а някои от тях ще са много нахални.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 014fcd0dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: до номер 4 - Не, не пия медикаменти. Как да не е срамно, ако кажа на нашите, ще си помислят, че съм луда и болна, ще ми се развикат :(
До номер 5 - Де да бях от София илинот друг голям град, където да имам избор да работя нещо такова като за мен. Уви, от много малък град съм, където мога да работя само като сервитьорка, искам да съм на смени за да имам време за учене. А за някой друг магазин за дрехи примерно, пак нещо като за мен, няма свободни места, а и се влиза с връзки там. В една безизходица съм...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e97dcef060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   А на колко години си? И как ходиш на училище или лекции, нали и там си сред хора? Какво толкова страшно има в хората? Аз също не съм общителен и не инициирам разговори с непознати, но когато се налага просто става и не виждам никакви проблеми. Като гледам пишеш грамотно и хубаво, така че малко повече вяра :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ced8a6b0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Може би ако работиш с по-малко хора в колектив, ще ти е по-добре. Аз досега съм работила с малко колеги, и е доста по-лесно. По-лесно се свиква. В големите фирми е лудница. Иначе с времето ще се отпуснеш, и аз бях като теб, но с времето става по-лесно. С времето се пречупваш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fa345c1727
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей!
Борех се дълго време с подобен проблем.
Не знам с какво мислиш да се занимаваш в дългосрочен план, но решението ти е или работа с психолог, или преориентиране към професия, в която няма да имаш толкова контакт с хора. Ако станеш ИТ или счетоводител например хем ще си добре осигурена финансово, хем няма да ти се налага непрестанно да общуваш с хора.
Към момента не знам какво бих могла да ти предложа.. иди и разпитай за почасова работа в някоя библиотека например. Ако станеш сервитиорка ще се стресираш излишно. Има и места, където плащат, за да се грижиш за възрастни хора - това не е толкова привлекателно, но поне ще ти е спокойно.
Потърси си нещо, където няма стрес - сега си студентка, няма да ти е в плюс да си изнервена, а и имаш друг приоритет и това е образованието.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker