Съсипан съм от случващото се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Съсипан съм от случващото се
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2827 пъти
Здравейте добри хора. Наистина се чудих дали да пусна темата в раздел "Здраве", защото проблема ми е свързан до огромна степан и с психиката ми, но се налага да взема решения за, които искам съвет от вас, та за това моля да напишете две думи.

Преди 4 месеца трябваше да започна работа, но все още съм в процес на "изчакване" поради не зависещи от мен обстоятлства. Всички от випуска на нашата спецалност кандидатствахме в 3-4 фирми, които се занимават с това, което сме учили и за щастие всички преминахме етапита на подбор и трябваше да постъпим на работа. Е, всички освен мен. В едната от фирмите, която се тачи за най-добрата в сектора, ествествено най-желана и с най-добри условия за работа бях избран единствено аз. Избран би трябвало да е в кавички, понеже само съм си мислил, че съм избран. Преминах всички тестове, изпити, интевюта, пратиха ме и на курсове, които аз си плащах и така се стигна до момента, в който трябваше да започна.... Да ама не. Звъннаха ми и ми казаха, че крайната дума трябвало да имат главните мениджъри, които са от САЩ и при идването им в България през Авхуст щяло да ме интервюират и те и едва тогава можело да ми предложат трудов договор.... През Юни си казах "Е какво толкова, нали е хубава фирмата и изискванията им са високи, ще се примеря и ще изчакам". И така дойде Август, отложиха идването си за Октомври, а от днес вече е отложено и за Ноември. Още след първото отлагане в в мен започнага да се появяват чувства на тревожност, отчаяние и самовина. Бях толкова целеустремен и нахъсан. Дадох всичко от себе си за да достигна до този момент и да постъпя точно там. Вече съм напълно отачян и обезверен. Започнах да си пращам CV-то и да звъня в другите фирми от сектора и нещата се влошиха още повече. Или не ми обръщат внимание или ме гледат с насмешка. Сигурно си мислите, бълвам хейт или демонстрирам омраза към колегите си от това, което ще напиша, но не е така. Да си призная ме хваща яд, като се сетя аз как се блъсках да уча, след това как ходих на незаплатени стажове, а те си взимаха бележки наготова, а в крайна сметка аз съм без работа. Имам максимални точки на сертификата по английски, владея и втори език почти перфектно, а през 5-те години те бяха винаги на бариерата за преминаване... Радвам се за тях, но ме хваща яд на себе си, защо тръгнах да преследвам висини и защото преследвах някаква амбиция. Ако бях с по-малки очкавания, вече щях да си ходя на работа, а не да стоя безработен и да се надявам, след 2 месеца няколко американеца какво ще решат. Толкова съм обезверен и отчаян, че ме е обвзела много яко депресия. Върнах се в малкият ми роден град, затворих се вкъщи и се самоунищожавам малко по малко. Направо се измъчвам всеки един ден. Колкото и да съм обезверен се надявам, чакането ми да си е заслужавало. Ще разбера скед няколко месеца. Е, това е цената, която плащам заради амбицията и наивността си, а ако не ми се получат работите, тепърва ще трябва да я плащам и просто не ми се мисли, какво ще правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 43d2b97053
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така, първо трябва да се замислиш от къде идва притеснението ти. Притеснението ти идва от очакването, че ще се случи нещо лошо. Най - лошото е, че няма да започнеш работа там, като вариантите са два. Първият - идват американците и не те харесват. В такъв случай няма какво да направиш. Да доста е неприятно, но те са шефовете. Твоята история до тази част ми напомни много на истории на две мои приятелки също в чуждестранни фирми. Разликата с теб е, че те работеха в тях, но на по - ниски позиции. Интервютата им се проточваха за период около 6-8 месеца, като на едната й казаха, че са закрили позицията, а на другата - че са назначили друг човек. Втората възможност е изобщо никакви американци да не дойдат и тогава наистина ще изглеждаш като балама. В крайна сметка не мисля, че трябва да се притесняваш. Това ти се случва, защото още нямаш опит, нито житейски, нито професионален. Просто трябва да приемеш, че това е етап от живота - да си без работа, да те лъжат работодатели - няма зрял човек, който да не го е изпитал. Съветът ми е да продължаваш да си пускаш СВ-та. Ще си намериш работа, дари и да отнеме повече време. Само спокойно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2611589c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Kолегите ти не са виновни,че тях са ги взели ,а теб не .По принцип, си прав да си ядосан ,но не и да се депресираш и да стоиш заключен на село .Кандидатствай и на други места.вярвам ,че квалификацията ти ще бъде оценена .Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e3b498c305
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторе - такова е положението - аз идвам на работа с депресия (нервност и тотално отчаяяние), здравословни проблеми (заради некадърни хирурзи) и познай - на моето място готвят една с къса поличка. На управленска длъжност съм, развалих си очите от стоене зад компютъра и въвеждане на скапаните им данни, дето могат да се съкратят, ама не искат!!! Работя по 10 часа 5 дни в седмицата, НО си ги пиша 8, защото да не съм набутвал компанията, а ония дето са по-нагоре си взимат бонуси - наемат си разни к... и не им дреме какво става под тях!!!
По мои наблюдения висшето пет пари не струва, а важно е да имаш връзки или... дълги хубави крака. Всеки ден воювам да остана на работа, НЕ ЗА ЗАПЛАТА, а да не се намести някоя и да ми съсипе каквото съм изградил. Освен това мисля и за подчинените си, които са ми като семейство!!! Може би в скапаната ни държава хора като мен (които поставят подчинените си пред себе си) не трябва да съществуват!!!
Лек ден, авторе, разбирам те напълно!
М30

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9a3a6a6e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правило но. 1, Никога не работи за американци в България
Правило но2. Никога не работи за американци където и да е по света. Просто ще те изпържат и захвърлят. За тях ти си просто Cost per value.... цифра в месечния бюджет.
Правило но. 3 Бъди благодарен, че не са те вземали именно те.
Правило но. 4 Недей да имаш големи очаквания към живота. Колкото по големи са ти очакванията, толкова по голямо разочарование идва след това
Правило но. 5 Винаги допускай провала като част от уравнението. Живота не е само цветя и рози.
Правило Но 6. Трябва да си благодарен за провалите. Житейския опит те издига като личност.
Правило но. 7. Ако току що си завършил университета/курсове и нямаш никакъв работен опит (ако ще и Макдоналдс), недей да очакваш ИЗОБЩО някой да те вземе. Почва се от АБВ.
Правило но. 8 Колкото и знания да имаш никой няма да те вземе на сериозно, докато нямаш реален опит. Опитай се някак да практикуваш професията си доброволчески или да се занимаваш с това в свободното си време(хубаво е да ни кажеш за какво става реч, че да ти дадем конкретни съвети)
Правило но. 9 хващай си багажа и се връщай в София, намери си нещо временно да преживяваш и не спирай да опитваш. Просто не се надявай толкова този път. Самонадеяността отблъсква.
Правило но. 10. има една будистка поговорка "хората обикновено се отказват точно преди да успеят"

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 781b209be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Абеее пълно е с фирми и фирми на конкуренти. Пускай Св и ще те вземат или кажи на твоите от випуска да те уредят

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c3786240a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Глупости! Винаги трябва да имаш най-високите възможни амбиции! Човек който се цели ниско си остава ниско запомни го това. Продължавай да търсиш без да се предаваш. Разликата между победителите и загубеняците е точно в това. Ставаш и продължаваш отново и отново и отново докато не стане. Щом имаш такива високи цели не трябва да се примиряваш с нищо по-малко. Човек който знае колко струва не се примирява с това просто да ходи на работа, а колегите ти живи и здрави да са, радвай им се и подмини това което имат, защото не е това към което ти се стремиш.

Успех и само нагоре!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3434fab895
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти не разбра ли, че тези с най-висок успех се реализират най-зле, а най-работливите и старателни са с най-ниска заплата. Сега се успокой, седни и прегледай нета с примерни св-та при необходимост пипни твоето, направи си снимка в професионално фото, виж мот. писмо. Обърни се към големите посреднически фирми, изпрати си св-то на фирми в и около областта където искаш да работиш, помисли и за други възможности и браншове, накрая виж обявите в нета и Капитал примерно. Бъди активен и не мисли кой какво и как се и добрал до позицията Х. Сигурна съм, че резултата няма да закъснее. Съсредоточил си се в една точка и не виждаш нищо друго, а възможността са много младостта ти, образованието ти, езикът.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2e820a2f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами спри да се самосъжаляваш и продължавай да търсиш в други фирми! Самосъжалението няма да ти помогне, няма и смисъл да чакаш заветната позиция в заветната фирма, може пък това да не е твоето. Така както си го написал ми изглежда, че те мотаят и фирмата не е толкова сериозна колкото си мислиш... А за колегите ти, възможно е да са с някакви връзки там, не мислиш ли?
Няма срамно и да започнеш на по-ниска позиция от "мечтаната" и показвайки потенциал и желание за развитие да се издигнеш, все пак имаш образованието, знаеш и език. Чувствам, че трябва да ти кажа да не бъдеш надменен, в смисъл, че не всички сме стартирали на мечтаните позиции и не всички винаги сме работили това което ни се иска. На мен като ми трябваше работа, започнах от първото стъпало и не съм недоволствал толкова, със съвестната ми и упорита работа обаче конкуренцията просто се стопи и сега съм на по-горните стъпала. В крайна сметка истинската борба започва след училище/университета!
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ca4d3cffdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако си мислите, че само дипломата е достатъчна, дълбоко се лъжете. Първо докажи какво можеш и тогава ще бъдеш оценен. Първо се работи за име, после името ще работи за тебе. У нас е обратно и затова има отчеяния.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33aae07f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам приятел, но да се получат нещата вероятността е нулева. HR-ите на въпросната фирма те ебават яко. Абсолютно невъзможно е назначаването на нови хора на позиции, различни от висши мениджърски, да зависи от идването на някакви си чужденци в България. Най-вероятно - както е по повечето фирми в кочината, наречена България - са взели на твоето място някой, който има дебели връзки и в момента те държат на изчакване, само щото могат и ги кефи. Хранят егото, високомерието и превъзходството си по този начин. Наистина съжалявам.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7377592386
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Оооо, курсове които сам си плащаш, няколко отлагания с месеци.... пълна набутвация. Знай че, при реален интерес един човек се наема за максимум 2 седмици. Стигне ли се до месец шансът е нулев, а при четири месеца направо отрицателен. Питаш се защо са те разигравали напразно? Ами защото на хората им прави кеф да си организират кастинги и да подбират, уж че са много важни и взимат съдбоносни решения. Това ги възбужда на подсъзнателно ниво и заради това са готови са си губят времето, но за твоето време и надежди никой не мисли. Въобще повече не им се обаждай, така изглеждаш отчаян и те мислят за балък.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fa761ea886
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Оффф, човече, не се предавай. Не, това не е цената, която плащаш заради наивността и амбицията си. Това са последиците от шуробаджанащината в Република България.
Знам че в момента ти е много зле, и с право се чувстваш излъган. Очевидно има някаква връзкарщина в цялото нещо с този договор и това непрекъснато отлагане. Нещо гнило ми се струва.
Виж, работата могат да ти вземат, но знанията никой никога не може да ти отнеме. За жалост живеем в несправедлив свят.
Точно по тази причина, когато завърших гимназия, както много други българи, се махнах да уча и работя в чужбина. Още от дете ми беше набивано в главата (оказа се с право) че в България само с връзки става, а аз понеже нямах никакви такива, и идвам от провинцията, ми се наложи да замина. Разбира се, заминах, защото също като теб исках да се развивам, и не чувствах че това ще бъде оценено в собствената ми страна.
Изключително много ми е жал като чуя за такива нередности, и как реално хората, които са способни, са не само неодоценени, а и подигравани реално. Не ми го побира ума как капка разум нямат тези работодатели....
А относно практически съвет - ако наистина вникнеш в ситуацията, ще разбереш, че това са събития независещи от теб. Ти си направил всичко възможно, и се се трудил, затова заслужаваш любов към себе си! Отърси се от разочарованието, кажи им майната на тези и почни да кандидатстваш на другите работи. Демонстрирай самочувствието, което трябва да притежаваш, защото знаеш че знаеш в пъти повече от останалите и извоювай позицията си.
Просто трябва вътрешно да приемеш че светът е несправедлив.
Така ще добиеш сила да не се отчайваш, а да воюваш!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 310ce04b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Напълно съм съгласна с номер 10. Всичко е долна лъжа, и понеже са те накарали да посещаваш курсове за твоя сметка сега те баламосват, че уж може би евентуално ще те вземат на работа, ако някакви келяви американци благоволят да си размърдат дебелите.... "Дрън, дрън та пляс. Постъпил си наивно момче, но от
крехката възрраст ти е, ще се научиш да преценяваш ситуациите с времето.
Съветът ми е да извлечеш ползи от случило се. Така и така си си платил курсовете, ползвай ги за нещо ако може. Продължавай да кандидатстваш за други позиции и си знай цената. И моля те повече не се връзвай на " работодатели", които те карат да си плащаш обучението, униформата, това че работиш за тях и прочие. Това не са истински работодатели а фантоми разни. А ако случайно онези измамници ти се обадят, което клони към нула, откажи им. Достатъчно неуважително са се отнесли с теб разигравайки те месеци наред. Помисли дали такъв работодател ще е коректен към служителите си и ще плаща ли възнагражденията навреме, щом още на ниво подбор се подиграва така с кандидатите.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2173a92ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Благодаря на всички взели отношение. Категирчно причината да стигна до тук съм си аз. Но смятам, че проблема си е чисто психически. Хем искам на хубаво място, хем пък съжалявам, че не съм на друго. Минал съм през най-сложносто и едиснтвено остава времето да покаже. Моето черногледство и не търпение ме доведоха до тук. Въпреки всичко, както и вие казвте, имам всички поводи да си мисля, че просто ме будалкат и разиграват, но въпреки всичко вярвам и се надявам до последно. Първият път не споменах, но всичко това не се дължи на официалният работодател, при кой кандидатствам, а при българска посредническа фирма, която извършва подбор на персонал и без, която не може да се мине.
Като тръгнах по този път, ествествено не знаех, че ще се стигне до тук, но живота е такъв. Ще постискам зъби още малко повече от месец, и след това се надявам да влзяа тук и да напиша е облекчение, че всички е минало нормално и, че чакането и мъчението ми си е струвало. Блгодаря на всички за съветите и отделеното време.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: afd4f7ac28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Доста странно звучи всичко, описано от теб. Кандидатствай и на други места, направи хубаво CV и мотивационно писмо. Не се ядосвай за пропиляното време, това е един много хубав урок за теб. Никога не съм вярвала, че хубавите неща стават бавно. Браво, че на толкова ранен етап от живота ти ще се научиш да не се доверяваш безпрекословно и освен план А да си приготвяш и Б, и В, и Г, ако трябва. В живота никога не трябва да се залага само на една възможност.
Колкото до колегите ти, които са си намерили работа - няма смисъл да им завиждаш, но можеш да използваш контакта си с тях. Обясни им какво ти се е случило и ги питай за работа при тях. Но само добронамерените. Ако си бил твърде високомерен с тях, има възможност да ти подлеят вода, трябва да се пипита много внимателно.
Има някаква минимална вероятност проблемът да е в посредническата фирма, но се замисли за нещо друго - ако ти си работодател и ти трябва спешно човек, дали ще се бавиш месеци? А изключил ли си напълно вероятността агенцията изобщо да не предлага такова работно място и да те разиграват, т. е. желаният от теб работодател изобщо да не е сключвал договор с тази агенция? Може да се изненадаш, но доста често разни агенции пускат фалшиви обяви и чакат "шарани". Поинтересувай се дали наистина подборът за България се извършва от тази агенция. След това можеш да ги съдиш за вреди, ако се окаже, че са те подвели. Само ти давам идеи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker