Подходяща професия за жена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Подходяща професия за жена
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 4028 пъти
Здравейте. Искам да ви попитам кои според вас са най- хубавите професии за жена. Моля жените да споделят какво работят. Пък и мъжете според тях кои професии са най-подходящи за жена! Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33dc421a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Войник

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ba53bd3d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубав въпрос, но поне в България много от професиите са неоценени. Ако не беше така, професии като медицинска сестра и акушерка щяха да прекрасни женски професии, тъй като изискват грижи за пациентите, милосърдно отношение и висока хигиена. Някога на сестрите са казвали милосърдни сестри, а акушерството все пак е свързано с израждане. Сега, друг е въпросът какво е отношението към пациентите в реалността. Тази година уча медицинска козметика и мисля, че също е много подходяща, тъй като е в сферата на красотата и естетиката. Да си преподавател също изисква някои женски качества, въпреки че има прекрасни мъже- преподаватели. Трябва любов към учениците, а такава връзка показват повече жените, отколкото мъжете.
Обикновено там, където преобладават жените, професиите са "женски", защото изискват качества, присъщи повече за жените.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 239e54e41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-хубавите са куло-кранистка, пътна строителка, миньорка, машинистка, моряк-товарачка, само че защо ли иначе феминизираните дами бягат от тези професии като дявол от тамян?
"Това не било тяхна работа!", обаче не било тяхна работа да раждат деца, и да седят вкъщи до тенджерите... Е, кой ще работи тогава? "Някой друг, но не и аз"...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b2a93aca1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Защо мъж ще определя какво да работя?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ede2ca3f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Медицинска сестра , но слабо заплащане
Учителка също

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ab2b2606e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   въпросът е много тъпо поставен. Няма подходяща професия за жена или мъж по принцип, има подходяща или неподходяща за теб. Подходящата е тази, в която си добра и тази, която работиш с удоволствие и можеш да я вършиш добре.
Иначе аз лично работя в ИТ сектора, в момента се занимавам с преподаване и обучителни проекти

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5576769df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   О това много зависи според акъла образованието и психиката на самата жена!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 06ade00542
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-добрата професия за една жена е МАЙКА.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 46d99a9715
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Няма такова нещо като женски и мъжки професии. Въпросът е какво образование имаш, какви интереси и какво ти се отдава. Познавах жена металург и мъж начален учител и всеки беше щастлив и доволен от това което прави.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8d7ba3a3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 10, разби ме! Право в десятката.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82503e3865
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Номер 7 не виждам защо въпросът ми да е тъп?Има сфери и професии,които са типично мъжки и там жени е необичайно да има дори и невъзможно. Както има и такива професии като например професията акушерка, която аз съм избрала и следвам. Тя е изцяло женска и дори е забранено кандидатстване на мъже ,така че смятам че въпросът ми е абсолютно уместен!
Благодаря на Black Sabbath само е тя е разбрала смисъла на питането ми(медицинската козметика също е много хубава професия за жена. Успех мила!)
PS номер 10 така е абсолютно съм съгласна че всяка жена заслужава да стане майка затова съм избрала именно професията акушерка, въпреки че е доста недооценена и не платена!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7a201b9cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Бизнес-дама (примерно да си имаш свой ресторант, фирма), войник, полицай, управител.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d08f4bd657
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

16.   Медицинска сестра , но слабо заплащане
Учителка също

Жените НЕ стават за учители. Учител и професор най - приялга на мъжа.

Професии и Призвания , които са в мъжки род - учител, учен, адвокат, лекар, гинеколог, професор, шофьор, готвач ( това е мъжка професия и не означава, че жената не трябва да готви у дома си и да изпълнява задачите си в домакинската си работа. Защото задължение е на една жена да бъде такава и нейните важни житейски задачи са тя да роди на мъжа си / приятеля си дете/ деца, да е грижовна майка, добра домакиня, да слуша и се подчинява на мъжа си / приятеля си), зъболекар, строител, миньор, философ, богослов, поет, писател, психолог, логопед, шофьор, боксьор, спортист, футболист, земеделец, животновъд, хлебар, месар, баничар, продавач, търговец, ловец, ИТ специалист ,математик, химик, биолог, еколог, аптекар, фрамацевт, политик, водещ на новини ( по радио и телевизия), репортер, журналист, моден дизайнер, електротехник, техник, водопровдчик, войник, военнослужещ, политик, държавник, хотелиер, банкер, счетоводител, директор и ръководител на дружество, предприятие, банка, телевизия и др, и други професии и призвания СА за МЪЖЕТЕ, а НЕ са подходящи за жените.


За жените са подходящи следните професии и призвания :

- шивачка, тъкачка, медицинска сестра, акушерка ( България има нужда от повече жени, които искат да бъдат медицински/ милосърдни сестри), гинеколожка, хигиенистка, домакиня, модел/фотомодел, манекенка, маникюристка, фирзьорка ( макар че тази професия работят както жени, така и мъже. И жените са добри фризьорки), счетоводителка ( макар, че тази професия работят и мъжете), моден дизайнер ( професия , подходяща както за мъже, така и за жени), продавач - консултант ( например женска козметика и женски хигиенни продукти) , чистачка, детегледачка, помощница в домакинската работа ( има семейства, които търсят и заплащат на пълнолетно момиче/жена да върши домакинскат аработа в техния дом), като умерена работна длъжност в телевизията/радиото, поетеса.

Както си забелявала, драга Авторке, мъжете имат повече професии и призвания, отколкото жените.

Мъжете имат много професии ( които изброих), подходящи за тях самите и следователно ТЕ най- много се трудят, за разлика от жените. Справедливо е мъжете да получават повече заплата.

Справедливо е и жените да бъдат почтени, покорни, послушни на мъжете, защото мъжете заемат най- важното място в едно семейство. Тук не става въпрос за унижаване на жената, не, такова нещо няма. Когато една жена се покорява на мъжа си, тя не бива унижавана от него, защото освен издръжка и помощ, тя получава и закрила от него. Един мъж поема много отговорности към обществото и към семейството си, така че е редно и справедливо жените да отвръщат с разбиране, любов и послушание към своите мъже.

Една жена се самоунижава, когато тя се емаципира, когато тя стане злобна мъжемразка и феминистка; когато тя НЕ зачита мъжа и се опитва да бъде пред и над него; когато тя се облича в мъжки дрехи - панталони ( вече малко са тези жени, които се обличат в женски дрехи - прилични поли и рокли) и се държи като мъж, когато тя псува , когато тя се опитва да си присвоява мъжките професии и призвания за свои женски такива. А нито жените, нито феминистките могат да бъдат по- добри избоените професии и призвания за мъже, отколкото самите мъже. Както и обратното - един мъж не би се чувствал добре и не би бил на правилното място ако той изпълнява женска професия.

Колкото и да им се иска на феминистките, мъжемразките,еманципираните жени и кариеристките , и въобще на онези жени ( има и изключения сред жените, които НЕ са такива) да бъдат пред и над мъжа, да го командорят, да не му се подчиняват- жените, озлобени против мъжа, винаги ГУБЯТ. И никога няма да бъдете над и пред мъжете, никога, независимо от това в кой век сме.

Когато една жена умишлено отказва да изпълни своята най- важна и значима роля в живота - като жена, обичаща съпруга си съпруга, родител, домакиня ,когато тя отказва да се облича в женски дрехи ( прилични поли и рокли) и не се държи като жена - такава жена вреди както на обществото ( като дава и заряазява с лошия си пример), така и самата себе си.

Жени, които умишлено не искат да раждат, които са в подкрепа на абортите ( убийство на неродени, но живи в майчината утроба деца) - такива жени не трябва да се дават за пример и не трябва да се подкрепя тяхната поквара, злоба и грях.

Авторке, бъди жена, а не феминистка!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 40aa33090d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   В армията.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8586af1bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Да, #10! МАЙКАе най-добрата професия.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c8da805dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   14< не съм 7, но и аз намирам въпроса ти за тъп. Ако само БС е разбрала това, което си искала да питаш, значи или въпросът ти е тъп, или не си питала достатъчно ясно. Какво значи коя професия е подходяща за жена? То от жена до жена има Балкан разлика. За едни жени едни професии, за други други.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82503e3865
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Коментар номер 14 е от мен Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f057c10625
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Фризьорка, счетоводителка, ясновидка.
Тези са хубави.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 894411b7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Авторке, ако само Black Sabbath е разбрала въпроса ти, считай колко тъпо си го задала.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c66e959063
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   19, да, щом аз съм разбрала въпроса, значи е тъп. Прекрасен критерий...
До авторката: благодаря, успех и на теб!


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82503e3865
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Номер 16 темата ми е не феминистка или мъжемразка а напротив. Моля те не пиши глупости повече. От авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7c6472753d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   23, щом само един е разбрал, имах предвид. Не се засягай.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c66e959063
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   16, само да попитам как вредя на обществото с една нормална тениска на група и дънки, понеже поли и рокли не обичам и не бих облякла за никой мъж, освен за моят. Той го е заслужил. Нали се сещаш, че за да имаш такива претенции, трябва да изкарваш достатъчно пари, да имаш хубава кола, хубав апартамент и да си естествен лидер, иначе ще е смешно. Носенето на блуза и дънки няма нищо общо с политиката и феминизма, това е удобство. И нека ти кажа, че една от причините жените да придобият "мъжки" качества, са самите
мъже, защото го допуснаха.
Една жена може да се кипри и да носи поли и рокли, но да се окаже лека и нищо да не става от нея. Точно това, което цели феминизма. Лично съм срещала такива жени. Много повърхностно разбиране за нещата имаш. Качествата на една жена са важни, дали ти е вярна, дали те зачита, а не полите и роклите.
П. С. Съжалявам, че пиша коментар, който не по темата.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c66e959063
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   25, а не съм те разбрала, извинявай.
22, може би проблемът е в твоите схващания?


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ab2b2606e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   авторке, 7 съм. Като има мъжки сфери, въпросът е дали искаш да се реализираш там. В моя град има само 1 лекарка ортопед, не съм се преглеждала при нея, но казват, че е добра. Това обаче какво общо има с пола й? Всеки взема решенията самостоятелно. Ти ако искаш да работиш с повече жени, работи, трябва да ти кажа обаче, че има и минуси, понякога става такъв кокошарник, че не ми се мисли.
А ти щом си си избрала да бъдеш акушерка, супер. Тогава трябва да се запиташ дали те интересува акушерството достатъчно, дали ще си добра в това и не виждам какво общо има това с професиите на другите жени. Ако някоя ти пише, че е таксиметров шофьор или ядрен физик, това какво значение има за теб?

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 67081b0752
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   N16 Още дълго ще си стои сам... , съвет към авторката: първо си изясни в коя област се справяш добре, коя работа би ти носила удоволствие, тогава се насочи някъде, успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7128ab0f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   До човек е, къде ще се чувства добре и къде ще използва най-пълноценно качествата си. Аз съм жена програмист и за мен е добре, нищо че се води мъжка професия. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f7e25ffbc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ами моето мнение е, че трябва да правиш и да се занимаваш с това, което ти е интересно и което мислиш, че ще правиш с удоволствие и желание. Глупаво е да се ограничаваш като разделяш професиите на мъжки и женски. Коментар 16 е дал примерно разделяне на професиите, където много ясно си личи колко абсурдно е, особено в нашето съвремие, да разделяш професиите на мъжки и женски. Човек е най-добър в това, което прави със сърце и душа, така дава най-доброто от себе си и на останалите. И ако на един мъж мечтата му винаги е била да бъде фризьор, то нека бъде фризьор, ако това го кара да се чувства добре. А ако на една жена призванието или мисията в живота е да бъде учен, то нека тя да бъде такава, защото освен че ще прави това, което и харесва, работата и може да бъде от ключово значение за света. Няма как да не харесваш това, което правиш и да си успешен в него, няма и как да си полезен на останалите.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c21ae528ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Авторке, всичко зависи от физическото и психическото натоварване, което може да понесе конкретния човек - без значение мъж или жена е. Фактор е и семейното му положение. Да, жените трябва да изпълняват и майчинските си ангажименти и искат или не искат, професионалните такива поне за един период от време ще отидат на заден план.
От наблюдения върху мои приятели ще ти кажа кои професии позволяват на една жена хем да работи пълноценно, хем да си гледа семейството. Редактор, например, ако образованието й е в сферата на литературата. Издателствата не поставят стриктно работно време и много често редакторите работят предимно у дома. Преводач на книги - работиш според личния си график, от теб се иска само да спазиш срока. Всички творчески професии - дизайнер, художник, фотограф на свободна практика и т. н. Счетоводител - също може спокойно да се работи от къщи. Учител - моя приятелка от години се издържа с частни уроци и то не зле, а и майка ми е пенсионирана учителка - на 80 години продължават да я търсят за частни ангажименти. Аз самата работя като журналистка, много съм натоварена и една смогвам да си погледна къщата. Справям се някак, но не съветвам никоя жена, на която приоритет й е семейството. Имам и доста приятелки адвокати - печелят добре и имат време, особено онези, които имат собствени кантори. Познавам и жена арматурист - просто не вярвах, че има и такива, но има. Тя в пъти по-добре от мен си поддържа домакинството, зная, защото мъжете ни са приятели. Работата на моя съпруг пък е категорично противопоказна за жена - той е електроинженер. Бяха им назначили във фирмата за шеф някаква мацка строителен инженер. Горката женица избяга след втория месец. Ама то там на обекта се работи без отопление на минусови температури зимата от тъмно до тъмно, по 8-10 часа; лятото на 40 градуса жега се катериш по стълби да правиш замервания; изкачваш се и слизаш по стълбите на 16-етажни здания по 30 пъти на ден, за да наглеждаш монтирането на асансьорите и т. н. Няма как да се завреш в офисчето при климатика, защото не може да оставиш работниците да сричат чертежите и да окепязят цялата сграда за милиони. В интерес на истината много мъже също не издържат на това и предпочитат да карат такси, отколкото да печелят сериозни пари, но с цената на доста физически неудобства.
Що се отнася до избраната от теб професия, авторке, тя е чудесна и ще ти донесе много радостни моменти и лично удовлетворение. Какво по-хубаво от това да помагаш при раждането на нов живот? ! Но отчети нощните смени, отговорността, напрежението... Съпругът ти ще трябва да заспива сам през половината седмица, защото бебета се раждат и нощем и някой трябва да е до родилката. Така че... всичко в крайна сметка е въпрос на приоритети, възможности и лична организация.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e190b52c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

33.   Номер 16 "озлобените феминистки" съществуват именно заради такива като тебе, драги! Като че ли жените не са доказали хиляди пъти, че от тях стават перфектни лекарки, зъболекарки, банкери и т. н. И защо един мъж да може да е гинеколог, а една жена не!? Какви ги дрънкаш изобщо? Сега, съгласна съм, че има типично мъжки професии като механици, строители, електриджии, шофьори, учени и математици (макар при последните три да се среща и женско присъствие, при това не лошо, макар и да е по-рядко) Ти ли ще казваш какво жени, които най-вероятно са в пъти по-интелигентни от теб (и са го доказали, практикувайки успешно професиите които ти твърдиш, че били изцяло мъжки) трябва да правят и какво не? Мъжете като теб ставате все по-нагли. Докато има индивиди като вас ще ги има и "злобните феминистки", сори. Ти ли ще кажеш на една жена която е успешен политик например, че това е "неподходяща професия" за нея и сигурно тя дори го усеща и не се чувства на мястото си там, не посочвайки недостатъците и, а посочвайки... това че е от женски пол?? Малее, иди го кажи на Ангела Меркел например. От коя планета падаш!? От Неандерталия или от Ретардия (ако знаеш Английски де, малко се съмнявам) Коментарът ти е толкова абсурден и дразнещ, че за момент ми хрумна че се майтапиш и нарочно дразниш тука, но за съжаление най-вероятно не е така, просто все още съществуват хора като теб (ако не бяха правилата на сайта такива щях да ти ги наговоря.... ) Защото по коментарът ти ясно си личи, че мечтаеш за това всички жени на този свят да са едни слугини. Че даже и панталони да не носели!? Хич не ми ги разправяй, че не било унижение за една жена, ако от нея се очаква да е една слугиня на мъжа си и в обществото. Ако нейната роля в живота е да е само и единствено майка и... слугиня. Не на мене тия! Истината за теб си личи от километри....

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1f71e49591
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Ако темата е писана от младо момиче и наистина търсиш идеи - супер. Дано да е така и да не е някаква провокация. В коментарите видят страшни простотии, единия честно казано ме уплаши.

Че да.. няма мъжка и женска професия. Можеш да бъдеш всичко, което пожелаеш. Ако си инженер или лекар, това няма да те направи по-неженствена.
Въпросите които трябва да си зададеш са по-скоро в какво си добра, кое ти е интересно и какво би искала да правиш. Кои предмети ти се отдават? Какво обичаш да правиш? Човек на логиката или на креативното си? Такива въпроси си задавай.

Също мога да ти препоръчам този тест за кариерно ориентиране:
https://www. 16personalities. com/bg/личностен-тест

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d08f4bd657
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   Една жена може да се кипри и да носи поли и рокли, но да се окаже лека и нищо да не става от нея. "

Не е съвсем така. Не случайно споменах и написах, че женски дрехи са роклите и полите с ПРИЛИЧНА КРОЙКА И ДЪЛЖИНА. Иначе кичозните, впитите, късите и т. нар впити и очертаващи поли и рокли - пак стоят грозно на жената, и така й лепват етикет " лека жена". Облеклото е много важно. Важно е и как хората се обличат и държат.

А ако една жена се облича в прилични женски дрехи ( поли и рокли) с прилична дължина и кройка, и тя е скромна, поддържана - не можеш да кажеш, че е лека жена.


До Авторката :

Не пиша глупости, а и няма как да не кажа нещо против феминизма, драга. Не мисля, че си мъжемразка или феминистка. Просто ти посочих моето мнение за тях и как феминизма вреди както на цялото общество, така и на самите жени.

И как феминизма е променил нещата, но не за добро и как това се отразява и на професиите, защото има немалко жени, които работят мъжки професии - шефки, лекарки, професорки, философки( но те поради някаква си изгода избягват да работят мъжки професии с тежък физически труд). Описах много добре за какво става въпрос. Ако ти не одобряваш изцяло мнението ми, не виждам за какво повече да отделям внимание и време за да пиша по твоя въпрос.


За последно ще споделя, че забравих да напиша в списъка и още няколко професии/призвания за мъже и жени:

За мъже - актьор, поет, писател, художник, творец, певец, композитор,



За жени - поетеса, актриса ( разбира се, да не е порноактриса), певица ( разбира се, да не пее американска и българска чалга, иначе става не певица, а " певачка")

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d482820bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   35, ти не разбираш. Не дрехите определят една жена, а качествата. Нямам думи колко повърхностно мислеше имаш. Както казах, познавам момичета, които ходят облечени така, със скромни поли и рокли, и поведението им е ужасно. Нито са скромни, нито нищо. То и една от последните фотосесии на Русата Златка е с една доста прилична и красива рокля, но нито е скромна, нито свястна.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 92fe459d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   16/35 майка ти ли те обърка така?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d08f4bd657
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

38.   До 29

N16 Още дълго ще си стои сам...

Първо - аз съм жена, а не мъж. Не съм самотна, омъжена съм от години и имам много добър мъж, и съм много радостна и благодарна на Бога, че той е мой мъж и съпруг. И още нещо - това, което споделям казвам e от мой опит и от мои наблюдения, защото моят мъж ме обича и цени. А ако една нормална жена обича мъжа си - то тя не би го огорчавала. Моят мъж ми е дава спокойствие, закрила, любов и обич, ; той ми е верен и аз като негова жена и съпруга съм длъжа да го уважавам, да му се покорявам, да го обичам, да съм му вярна.



Второ - Макар и да съм жена, изразявам мнението, че е редно мъжете да бъдат подкрепяни от нежните половинки, а не да бъдат натикани в ъгъла. И да, макар и да съм жена, смятам, че никога жената ще бъде пред и над мъжа. Злобните феминистки никога няма да победят нормалните хора, такива никога няма да победят мъжете. Убедена съм, че не съм единствената жена, която мисли така. Наблюдавам и жените на приятелите на моя мъж - свястни, красиви, естествени, работят ( определено не работят мъжки просефии и не носят титли като " професор", " учен", които на мъжете, но не и на жените), обичат своите си мъже, те са и майки и отглеждат с мъжете си своите деца.
Гледам, че и те като мене са щастливи, когато техните силни половинки са с тях.


До 33

Относно това дали знам чужд език или не - това не е твоя работа. Аз знам много добре, че такива като теб собствения си език не знаят- тръгнали са да изучават чуждия. Ама и чуждия не го знаете така добре, така че не се прави, че знаеш английски повече от самите англичани.

И като ми използваш чуждици, не показваш, че си много умна и образована.

А по отношение на мъжете - сред тях има и нагли и невъзпитани хора, но това не означава, че всички мъже са такива. Има и немалко мъже, които са отговорни, почтени спрямо семействата си, спрямо близките си, спрямо жените си. Има немалко мъже, които са верни.

Има обаче груби, злобни, глупави феминистки.

А и не ми хвали Ангела Меркел, макар и да е жена, цяла Европа видя нейнатa убийствена и проимигрантска негерманска политика спрямо DEUTSCHLAND und das deutsche Volk.

И още нещо ще ти кажа, : не съм казвала, че жените са глупави, тъпи, безмозъчни. Познавам и такива жени сред българките - почтени, умни, скромни, но и не претендиращи да бъдат пред и над мъжа.
Но има и много простакеси сред българките, че просто не осъзнават, горкичките, че се излагат. И чалгата тук казва тежката си дума. Има и такива еманципирани женици, които на всяка цена искат да се докажат, че са над мъжете, че те, горкичките, стават за срам.

А в Човешката история има много почтени, умни, красиви, образовани, благородни, достолепни жени - но тези жени са от миналото, такива има даже и от МИНАЛИЯ ВЕК и от онова антифеминистчно време и нрави, срещу които вие, злобните феминистки лаете и виете.

Защото при феминизма няма такива одухотворени, почтени жени. Но има други жени -и те са много, много различни от споменатите по- горе жени.


Относно жените в науката - само една Мария Склодовска - Кюри, се е доказала като жена- учен. Другите напъни на жените да бъдат към тази мъжка професия и призвание- науката - остават на пух и прах.

И да, професии, които са в мъжки род ( които избороих в моя коментар номер 16) - това са за мъжете, а не за жените.

Никъде не съм казвала или писала, че жената не трябва да работи и да си седи изцяло в кухнята и до тенджерите.
Но все пак една жена трябва да бъде майка, домакиня, да знае да върти къщата, домакинството, да сготви вкусно ядене, да бъде грижовна майка към децата си, добра съпруга и жена на мъжа си, на когото тя му дава уважение, обич, любов. Една жена загрява домашното огнище, придава домашен уют и спокойствие вкъщи и в семейството, когато тя не е против своя мъж. Ако тя не го уважава и се кара и вдига скандали - как така тя го обича?

И ако жената съчетае домашната си работа и с прилична и подходяща за нея работа - какво по - хубаво от това?


И това го пиша, защото така са действали нашите майки, нашите лели, баби. И те определено не са били емаципирани и настроени против мъжете, не са били озлобени феминистки. Нашите майки, лели, баби са били спокойни жени, които с мъжете си са съхранили българското семейство.


За последно пиша този мой коментар. Не мисля повече да отделям внимание по тази тема. Всеки нормален човек си има глава на раменете и ако има и съвест, разум и морал, се ръководи от тях, за да бъде в полза и подкрепа на семейството си, на Родината и обществото.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d08f4bd657
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

39.   До 33

" От коя планета падаш!? От Неандерталия или от Ретардия"

Забравих да ти кажа, че такива планети не същестуват, така че пишеш глупости.

И още нещо : НЯМА по- хубава и красива планета от планетата Земя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82503e3865
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   Искам да помоля номер 16/35/38 да спре да спами. Темата ми беше всеки да напише кои професии са подходящи за жени като се има предвид че жените раждаме и излизаме в майчинство и тн. Тоест все пак като избиране професия трябва да имаме това предвид и да не избираме супер натоварени професии. Аз казах че съм избрала професията Акушерка. Не искам спорове мъже срещу жени!! Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0d038d6123
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Като мъж над 35 искам да изкажа своите адмирации към номер 38 - рядко зрял и обективен начин мислене, изложен изключително подредено. Засегнала е и теми които традиционно не са особено интересни на средностатистическите жени и си личи, че погледът и стига мааалко по далеч от собствения й гъз и кеф.

Мъжът ти е голям късметлия :) И повярвай ми, такива като тебе са такава рядкост, че почвам да си мисля, че сте като НЛО - всеки е чувал за него, чел за него, ама никой не го е виждал на живо :)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b1b02efbe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Авторке, пишеш тема след тема. Визирам темата ти какво другите смятат за професията акушерка и тази. Не съм номер 16/35 и т. н., но това е на първо място сайт за споделяне, а не сайт тип анкетни проучвания. 16/35 говори по темата ти от своя гледна точка и се е постарал, а да напише дълъг и смислен коментар. По същия начин, по който ти като начална учителка даваш тон кой, какво и кое е спам, може да ти се каже, че темите ти са спам - анкети, написани от скука. Когато пишеш тема, в които правиш разделение професии-жени, подготви се за коментари, свързани с феминизма и разделението. Което ти а пропо налагаш още във формулирането на темата ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4f665865c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   38 и другите един билюк коментари, ти си онази набожната, с "абортивните" хапчета, нали? Ако бях малко по-несъобразителна, бих те взела за чичката. Не съм си мислила, че ще злорадствам някога над бездетна жена - е, случи ми се, много съм доволна, че нямаш деца - на бодлива крава господ рога не дава.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d08f4bd657
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Авторке,

Поздравления, че си избрала професията акушерка. Пожелавам ти успех.

От номер 16

И още нещо - в коментара ми съм написала, че акушерството е подходяща професия за жени и моля те, престани да ме обвиняваш в спам! Пожелавам ти пак успех. Повече не мисля да ти пиша.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 80e57a8bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Благодаря за вашите мнения аз реших да се посветя на семеиството, ще бъда една добра домакиня не ми е нужна работа.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 71e1383867
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Номер 48 не е писан от мен. Аз съм Авторката на темата може да се видят номерата на хашовете. Моля модераторите да премахнат този коментар защото обърква другите коментатори. Аз съм написала в предните си постове професията, която съм избрала и никъде не е ставало дума, че ще бъда домакиня и тн.. На всички други коментирали Благодаря ви!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d08f4bd657
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

50.   Авторке,

посвети се на семейството си, бъди добра домакиня, бъди майка; и като съчетаеш всичко добро и полезно, защо пък и да не работиш като акушерка, медицинска сестра, гинеколожка или акушер- гинеколог? Това са професии, подходящи за жени, а и България и българското здравеопазване има нужда от жени, които да работят в тази сфера.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d08f4bd657
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   До 45

Този въпрос към теб няма нищо общо с заглавието на темата, но понеже го повдигна, искам да те попитам: колко деца си родила и имаш? На колко си години? На колко години си родила децата си и каква е възрастовата разлика между тях? Ще те попитам и по самата тема, какво работиш и каква работа би препоръчила на авторката?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker