Уволнена заради снахата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Уволнена заради снахата
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1594 пъти
Здравейте! Надявам се на бърз отговор! Работих в семейна фирма... Сближихме се с колегите, бяхме много добри приятелски отношения с всички! Имахме си общ чат, в който присъстваха всички колеги и си пишехме неща от сорта кой какво иска за обяд, какво трябва да се свърши днес и някоя друга закачка извън работно време... знаете как е, базици има, но нищо сериозно!!! Във въпросната група участваще сина на шефовете, който е семеен човек и по нищо не се различаваше от нас! Един ден просто ми казаха, че съм уволнена без да ми се даде ясна причина! Тръгнах си и след известно време разбрах, че причината е снаха им! Била видяла общия чат и решила, че аз съм любовница на мъжа й, при което обвинили шефката, че това е нейна идея и ако не ме уволнят няма да позволи да виждат внуците си... въпросът е, че няма нищо такова и никога не е имало друг тип отношения освен професионални! Сега тази жена ми звъни по нощите, праща ми смс-и със странни съдържания и общо взето ме преследва, което ме натоварва психически! Искам да си върна работата, защото нищо не съм направила и се разбирахме прекрасно! Шефовете са обяснили на девойката, че няма такова нещо и това, което говори са глупости, но тя явно не разбира! Не знам какво да правя и с кой от всички тях да разговарям! Искам си работата и предишното ежедневие! Дайте съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: eb48813487
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми да си мислила преди да се слагаш на женени мъже било то и само на “базик”. Доста курвета съм виждала така да се “базикат”, пък ако им се отвори парашута ОК.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4aca378943
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторката: Не сте права! Обвързана съм и моя приятел знаеше какво коментираме в групата

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 17367b7f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това, което е трябвало да направиш е да не подписваш уволнението (ако не си била в изпитателен срок) и да съдиш фирмата. Гарантирам ти, че ще спечелиш делото. След което пускаш и оплакване в МВР за тормоз оъ дадения човек и всичко ще се нареди в твой интерес.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 682e626317
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мой съвет е да се срещнеш с въпросната жена, за да я успокоиш и да престане да те тормози посред нощ. Но... не те съветвам да се връщаш в предишната фирма, защото там вече нищо няма да е същото. Аз, честно казано, не зная какво точно значи "бъзици" с колеги. От 13 години работя на едно и също място, с хората от отдела се виждаме и извън работа понякога, но отношенията ни напълно не предполагат някой съпруг или съпруга да си направи грешно заключение. Бая бъзик ще да е било, за да изпадне жената в истерия и със сигурност не е ставало въпрос за това дали един иска сандвич с шунка за обяд, а друг - дюнер. Много хора не разбират, че отношенията на работното място се подчиняват на друг етикет, различен от този в обикновения приятелски кръг. С приятелите си се прегръщаме и целуваме при среща, но с колегите се здрависваме дори и при извънработните контакти. Като чуя някой да нарича колегите си "семейство" и вече ми е ясно, че е извън времето и пространството.
Най-добре ще е, авторке, да пиеш една студена вода и да си потърсиш друга работа. Ако се върнеш там, всички ще странят от теб, заради неизяснената ситуация. Освен това фирмата е семейна, т. е. шефовете ти няма публично да се дистанцират от снаха си, че да ти възвърнат на теб репутацията.
През лятото с мъжа ми бяхме наели едно момче да коси ливадата на вилата ни. Нищо му нямаше на младежа, работеше си съвестно, идваше навреме, но съпругът ми изведнъж реши, че има нещо, което не му харесва в този момък - може и чиста ревност да е било, може и той да не знае какво точно го е подразнило, но аз привиках момчето и му казах, че вече не се нуждаем от услугите му. Защо? Защото мъжът ми не го харесваше, а става дума за чуждо присъствие в частния ни дом.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a364dbf33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке - не слушай номер 4

Подобно дело, дори и да го спечелиш, ще означава месеци на мизерия, без заплата, огромни разходи по адвокати (не, съдът няма да задължи фирмата, да покрие адвокатстките възнаграждения), някакво мижаво обезщетение, както и ще те държат до края на договора, ама все има 1001 начина, да те уволнят "законно".
И късмет, да си намериш работа след това. Защото това ще е публично дело.

Разбира се, може да го загубиш. Тогава, не само, че няма да си вземеш порпуснатите заплати, няма да си вземеш и обезщетение и съвсем, ще се набуташ.

Откажи се от работата. Сега, ако се върнеш, всеки ще се дистанцира от теб, защото никой не иска, да му стъжнят живота, защото са ти казали здрасти.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 096718700d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Жената я блокирай, за да спре да те тормози и прекрати всякакви контакти и обяснения.
За да си направи обаче такива изводи от един чат, ще е било нещо повече от обикновени шеги на работното място. Не знам какво влагаш в понятието "бъзици", но ще да са били доста провокативни и със сигурност не в съответствие с работната етика. Все пак си на работа за да работиш, а не да се "бъзикаш".
Както и да е, забрави тази фирма, хората няма да пренебрегнат снаха си заради теб и си извади поука за в бъдеще. Дръж се професионално на работа и хората ще те уважават

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 634274f4d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Колегите не са семейство - напротив, там споделянето на лични неща и сближаването с повече от един-двама е тънък лед. Винаги може да стане интрига, защото има взаимозависимост и всеки си гледа интереса в крайна сметка. Така че й кажи на тази, че ще подадеш жалба за тормоз и си намери друга работа. Семейство си имаш. Пито - платено.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dd8002d89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ще бъда директна, за да ме разбереш добре. "Бъзици"-както се изразяваш ти на работното място са недопустими. Моят мъж така се "бъзика" с една от работата си, че да не ти казвам докъде стигнаха. Първо изгониха нея, след това него от работа. На работното място си вадиш хляба, не се бъзикаш. Нямаш никакви шансове да си върнеш работата, там си бита карта, семейството ще се обедини срещу теб. Това нека просто ти послужи за урок, никога повече не се"бъзикай"с женени мъже в службата си. Иначе ще има да сменяш работа след работа.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c36023fee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличка, не знам какви са били отношенията и разговорите ви, но изводът е, че трябва да внимаваш в отношенията си със семейни хора. Особено ако ти си необвързана. Моите впечатления са, че дори най-невинни разговори, шеги или дори поглед се тълкуват като флиртуване. После следват едни интриги, от които няма измъкване. Не съжалявай, че не си повече на работа там, не търси компенсация.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2aa039eb47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За да нарочи точно теб от всички жени във фирмата, явно тези бъзици не са били толкова невинни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker