Да махна ли опит от CV-то си ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да махна ли опит от CV-то си ?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1826 пъти
Освободиха ме в изпитателен срок на третият месец.
Вече месец си търса нова работа, като съм посочил позицията, която заемах за тези 3 месеца в CV-то си. Е началото ме канеха на интервюта. Понякога ме питаха защо толкова кратко съм бил на последната си работа, като им обеснявах, че с работодателя взаимно сме решили, че не сме един за друг, на други им казвах, че е заради некоректност от страна на работодателя, но без подробности, за да не ги злепоставям, а и себе си. В общи линии и двете тези са напълно верни. Опитвах се да се представя във възможно най - добра светлина без да лъжа.
Въпросът е обаче че от 2-3 седмици почти никой не ме е канил на интервю, дори за позиции за които отговарям напълно на изискванията. Почвам да се чудя дали не е добра идея да махна последната си работа (тази на която бях 3 месеца) от CV-то си и да вида дали ще имам по-голям успех. Ако пък случайно ме вземат на работа ще скъсам тази страница от книжката или ще им обесня защо така съм направил. Не смятам, че е голяма лъжа да скрия сравнително незначим опит. Другото обаче е че ако махна тези 3 месеца на тази работа ще имам дупка от общо 7 месеца от последната си работа.

Вие какво мислите? Случвала ли ви се е подобна неприятна ситуация?

Благодаря предварително и се надявам на адекватни мнения, защото наистина не виждам друг изход в момента.
Искам да разбера дали проблемът е наистина в мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: a6b42851f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма какво да му мислиш, махни я. България не е голяма, фирмите в една сфера се знаят, дори да са конкуренти. Потенциалният ти работодател може да завърти един телефон и да попита в предишната фирма, а ако не сте се разделили добре, не е в твой плюс.
Трудова книжка винаги можеш да си извадиш нова и едва ли някой ще проверява, дори да дадеш старата с нанесените 3 месеца. Тези неща се оформят в счетоводството, а HR имат друга функция, т.е. възможно е изобщо да не стане връзка между единия и другия отдел.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2ab14b9d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма нужда да махаш нищо и тъй и тъй ако почнеш работа, ще разберат. Защото ти хубаво ще скъсаш книжката, много глупава постъпка, ама данните за това къде и колко си работил ги има в НОИ. Така, че не прави глупости, ами бъде честен и просто кажи, че не е било "твоето място" без да злепоставяш предишния си работодател, защото това винаги прави лошо впечатление. Да кажеш на интервю, че си напуснал защото предишният ти работодател е бил гадняр направо си означава, че някой ден ще говориш така и за евентуалния си нов работодател и шансът да те вземат отива на към нула.
За това бъди умен и запази причините за напускането си за себе си.
А късането на официални документи го забрави, както ти казах и тъй и тъй информацията се пази официално в администрацията, така че работодателя със сигурност ще провери дали написането в книжката ти е вярно или не. Защото ти искаш да късаш страници, ама има хора, които обратно, добавят си измислен опит за да ги вземат на работа. Нали не си мислиш, че държавата разчита само на твоята трудова книжка? Информацията я има на поне още едно, а може би и на повече места. И сърварите на НОИ ли ще хакваш? :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f8622db232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   ... Опитвах се да се представя във възможно най - добра светлина без да лъжа...

Ти сам си отговорил на въпроса си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bdb4903f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И да го махнеш от един компютърен файл, няма как да го махнеш от НОИ. Тъпо е. Просто казваш,че не е било твоето място, търсиш нещо друго, или че смените са ти били проблем. Аз така съм казвала. Може да си проверяват, така е, но е тъпо да се крие, не си убила човек. Работила си , какво толкова.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 586a5cfd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, на мен ми се е случвала такса ситуация. Даже при мен беше още по-кофти - освободиха ме само три дни преди да ми изтече изпитателния срок.
Не я махай тази позиция от автобиографията си - бъди с нагласата (включително и на интервютата), че всеки опит е полезен, пък бил той и лош. Това с късането на трудовата книжка е пълна простотия, на практика е фалшифициране на официален документ. Ако я махнеш от автобиографията, а после те вземат някъде и установят, че си скрил трудов опит от тях, няма да е никак добро начало на трудовата ти кариера на въпросното място.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0d682f427e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато ходиш на интирвю не трябва да говориш лошо за бившите си работодатели или колеги. Това ще запита интервюиращия 'ами той като не и имал добри взаимоотношения със бившия работодател / колеги, как ли ще е тук?', 'А какво ако и тук не му хареса и за мен / този колектив ли ще говори така ако се махне от тук?'.

Ако не можеш да разчиташ на препоръка, махни работата от СВ-то си и кажи че си вършил нещо друго през това време. Може да кажеш че си поправял и къщата на село ако ще, голямо изменение на двора или реконструкция.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 242f82b8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо - 2-3 седмици не са много, особено в края или началото на годината и през лятната ваканция.
Аз съм свикнал, да чакам от 1 до 3 месеца, за да получа отговор, но много зависи от позиция и компания.

За махането - повярвай ми, в по-добре е да е там и да им кажеш, какво си научил за тези 3 месеца, отколкото да нямаш добро обяснение.
Ако те попитат, защо напусна, просто им кажи, че след 3 месеца там, разбра, че старата ти работа не е била за теб, но след като вече имаш този опит, си успял да прецениш, че компанията за която кандидатстваш, ще те удовлетвори.
Това е.
А ако се натискаш, да работиш за комапния, която ще ти рови и в кофата за боклук, само и само, да е сигурна че те държи за топките, по-добре да не си там.
Сега, ако шефът ти е бил АБСОЛЮТЕН ЗАДНИК и ти е звънял в 3 през нощта, да ти каже, да ти каже, че трява да подготвиш "ени документи" извън всякакви договорни и чисто човешки отношения, то просто им кажи това, като не споменеш че е задник. Трикът е, да ги оставиш сами да стигнат до заключението.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dc521f8518
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Обикновено няма толкова пряка връзка между счетоводителката и HRите, а и винаги можеш да занесеш нова книжка и да кажеш, че си загубил старата. Аз бих махнала позицията от CV-то - подобен опит по никакъв начин не прави кандидатурата ти да изглежда по-атрактивна, напротив, всеки ще се пита, какъв е бил проблемът, че са бързали да го махнат.
За да оправдаеш дупката можеш примерно да казваш, че си заминал за няколко месеца на бригада в чужбина или нещо подобно.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b8327c3d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За тези прословути 3 месеца, кажи истината - предложиха ми такива и такива условия и задължания, а на практика се оказа, че позицията ми е друга, няма осигуровки на реалната заплата, всеки ден почти се налагаше да работя извън рабоотно време и т. н. Кажи КОНКРЕТНИТЕ причини. Ако новите ти кандидат - работодатели са от същия тип, няма да те наемат, но и ти ще си спестиш главоболия от нова неподходяща работа с неадекватни условия. Ако обаче са чували за трудово законодателство и имат мениджърска култура, ще те разберат и съответно, ако отговаря компетентността ти на изискванията, ще те наемат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d9df18f309
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Махни я, и аз така направих. В СВ-то ми са само фирми в които съм се задържал доста време и опита ми там има отношение към това, за което кандидатствам. Никой няма да ти рови в трудовата книжка или да звъни на предишни фирми, просто на никой не му се занимава с това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker