Касата не излиза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Касата не излиза
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 3982 пъти
Здравейте, има ли хора, които работят като продавачи и какво става, за да не излиза касата?
Днес при отчитането ми казаха, че не ми излизат 60 и кусур лв, а аз съм почасово и дефакто от едните мижави 300, ще взема още по-малко, а и на ревизия със сигурност ще липсва нещо и ще се удържи отново. Аз съм месец на тази работа, като все още внимавам и внимателно си броя парите и рестото. Дори сметката като е 1, 52 и да речем клиента ми дава 10, 52, пиша всичко до стотинка на компютъра, за да не се объркам нещо. Като връщам ресто особено по-големи суми си ги броя по още поне веднъж.
Имам впредвид, че доста внимавам, вярно, че не съм много на Ти с математиката, но не съм имала проблеми досега. И да не е излизала касата са били единични случаи с по 1-2 лв.
И сега това..
Има ли шанс някоя колежка да е направила нещо нарочно или без да иска или си е проблема в мен?
Понеже работя почасово, касите са 3 и когато отивам на работа касата почти никога не е отчетена, защото от 3 до 5 следобяд (докато ми започне смяната) някой минава на тази каса докато дойда и после си заемам мястото.
Единия път като влязох на каса и едната колежка ми дава някакви пари, била ги взела, че да си развали и сега ги връща. Направи го и с другата каса, докато нямаше никой на нея и управителката я видя и й се скара, понеже често се случва да не излизат касите и може това да е проблема.
Дали така е станало или вината е в мен, не знам.
Започвам да се отчайвам, а парите ми трябват и в моя град почасова работа трудно се намира..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: da9c90f81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Брой си касата като ти я предават. Може и някой да е бръкнал в кясата и да ги е взел. Може и в компютъра да е проблема. Най-добре да се видят записите от камерите.
Един съвет. Махни се от този магазин, нямам добро усещане. Да не те натопят, ще береш ядове. Днес 60 лв, утре с 1000 лв. Бягай от там.

Банкер

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ac6f985334
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каса винаги се брои в началото и в края на смяната само така може се знае кой кога и какво е правил. Някой може и санже да ти е направил докато му разваляш пари, може някой просто да си е бръкнал и да си вземе

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 67bb2cb768
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Първото и най важно нещо е че за да са точни нещата, както трябва да предаваш точна каса, така трябва и да приемаш точна каса. Какви са тези работи отиваш и не приемаш касата с точни преброени от теб пари, а сядаш на каса с която някой е работил и бъркал в нея и почваш да работиш? Как е възможно някой да ходи да си разваля пари без да си там и лично д аму ги развалиш и ти да се доверяваш?
Второ вероятността колежка да те краде е голяма, обаче мен повече ме притеснява факта, че макар да твърдиш, че всичко смяташ до стотинката, лесно приемаш липси от по 2лв, то липсата си е липса има ли я веднъж от 2лв, ако не се притесниш от факта и не ровиш къде и защо, неминуемо ще дойде момент да има по-голяма липса. Тоест би трябвало да се притесниш дори да имаш един необясним лев повече в касата.
По принцип във всички магазини има камери насочени към всяка от касите, особенно в магазини с повече от една каса и нещата могат да се проследят за цялото ти работно време, а когато става въпрос и за 3 часа е още по лесно. От това следва, че управителя може много добре да знае къде е проблема и какво точно се е случило с тези 60лв, а може и въобще да не го интересува нали има кой да му ги плати. Ако той не се е заинтересувал за тези 60лв къде са, най вероятно и ревизията няма да излезе и то с хиляди левове и е време да изчезваш /напускаш/ докато не са те обвинили в липсата им.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cb0ff029ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам как е в тези магазини, но ми звучи абсурдно да се сменяте без да засичате касата след смяната на всеки. Това означава, че няма никакъв контрол и няма как се разбере по времето чия смяна изчезват пари, а отговорността я поема винаги последният. Аз не бих поела отговорност за каса, ако не е засечена.
Иначе всичко се случва, може две банкноти да залепнат, макар че нямаме банкнота с номинал 60лв и едва ли така е станало в този случай.
Може някой да е платил с карта, а ти да си чукнала, че плаща в брой. И по банка парите да излязат повече, а в касата по-малко.
На мен ми се е случвало да платя сметка, обаче после без да искам да си прибера и парите и рестото. Минах и през аптека и през един детски магазин. Усетих се чак на другия ден, че имам повече пари, отколкото трябва. Обаче децата бяха болни и не можах да отида, минаха няколко дни и ме хвана срам и така си остана, не върнах паричките. За съжаление съм ощетила жената на касата.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 77b257a3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Напускай веднага. Аз преди време бях хванала собствената си шефка да ми взема уж случайно пари от касата и после да обвинява мен, че аз не правя нещата като хората. Тя беше на 23, аз на 19.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3bb7fa4140
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Понеже си нова те пробват колко ти е пипето и колко си оправна и отракана. Покажеш ли слабост в началото ще те смажат. Или се вземай в ръце и дръж всичко из късо или ще си ходиш без заплата, дори ще има и да доплащаш.
Аз работя съвсем друго, но на всяка нова работа се ме пробвали по един или друг начин, само че аз не цепя басма никому и обикновено тестващите ме са съжалявали горчиво.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 602fca3ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Касата тя винаги се следи. Замесени ли са пари, винаги се проверяват в началото и края на смяната, и то когато колегата ти е там. Независимо дали става въпрос за магазин, ресторант, хотел, или където и да е. Задължително. За да може, ако нещо не е както трябва да ти каже и даде обяснение, ако има нещо за сторниране и променяне.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8ec90cb5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   При такава неорганизираност защо се чудиш, че не излиза? Някой е дръпнал 60лв и ще ги плащаш ти.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c384839096
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8 тодини работех на рецепцията на един хотел и разбира се през ръцете ми са минали доста пари и то в различни валути. При нас стандартно се плащаше в лева и евро, както и с кредитни и дибитни карти, но са ми плащали и в долари и в британски лири, че понякога и смесено, т. е. ще платя част от сметката в евро, другата в лева. И понеже сумите хич не са малки, винаги се притеснявах да не объркам нещо. За това си бях изработила определени прави. Винаги ползвах калкулатор! Особено ако трябва да се смятат евро в лева и т. н. По-добре да ми се смеят, отколкото да стане някоя грешка и или да ощетя клиентите или да не ми излезе касата.
Друго, което правех е, всеки ден, когато ми почваше смяната да броя парите в касата и да докладвам на шефката. А през деня каквото и плащане да се извършеше си го записвах. Примерно 2 стаи за 100 лева, 1 за 75, 20 коли по 1, 50... освен стаите при мен се плащаше и за неща като кафета, бира, минерална вода и т. н. И преди да си тръгна пак броя касата. И засичам, започнала съм с 500 лева, примерно, продала съм еди си колко стаи, еди си колко кафета, еди си колко води... и съответно в касата в края на смяната ми трябва да има еди си колко пари. Броя, съвпада-супер! И пак докладвам на шефката преди да си тръгна колко пари има в касата. Ако нещо не излиза започвам да мисля дали в бързината просто не съм забравила да си запиша някоя продажба. Сещаш се, като се изсипят много клиенти на куп и всеки иска нещо... може и да забравиш да запишеш нещо. Ако разликата е малка, примерно не съм записала някое кафе, ок, сега за 1 лев не е драма, ако обаче разликата е голяма, явно не съм записала някоя стая и тогава започвам внимателно да си мисля през смяната ми кой ми е платил и за колко дни иобикновенно се сещам.
Само един път не ми излезе касата и то с няколко лева разлика. Оказа се, че съм объркала сметките при смяната на евро в левове. Не е лошо за 8 години работа. Пък и ставаше дума за 2-3 лева. Платих ги от собствения си джоб и от тогава се научих да ползвам калкулатора! Така, че с времето човек се научава, пък и така, ако стане някой гаф винаги мога да докажа, че не е по моя вина и по време на моята смяна. Все пак шефката знае колко пари е имало в началото и в края на смяната ми и имам записки доказващи какви пари са влезли в касата. Просто трябва да се внимава и всичко си е ок.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b0c631a505
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Когата няма ясни правила винаги ще си на минус

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 8eb4a7fc96
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И при мен същото! Почти всеки път или е на плюс или на минус. Платеното с карта на ПОС терминала е повече от бележката на отчета. Много ми е притеснено какво се случва! Броя всички пари по 5 пъти и не излиза.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker