Работа и живот в Бургас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа и живот в Бургас
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 4939 пъти
Здравейте.
От няколко месеца живея в Бургас и изпитвам сериозни трудности в намирането на работа.
От това, което виждам по обявите, се търсят основно продавачи, сервитьори, шофьори и общи работници в складове.
С други думи - никаква перспектива за развитие, а посочените заплати едвам стигат за основните месечни разходи като наем и храна.
Освен това, съм забелязал и, че след края на лятото, през вечерта почти навсякъде уличното осветление е необяснимо слабо и не знам дали си въобразявам, но общо взето имам чувството, че обитавам някакъв мрачен и призрачен град.
Къде са аргументите за титлата "най-добър град за живеене" или това важи само за избрани хора, предимно тези които имат хотели, ресторанти и апартаменти под наем?
Има ли някакви други перспективи тук и ако няма, нима единствените алтернативи са София и чужбина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: aa5c0a064c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Няма такова нещо ,че е тъмно по улиците ,а за работата е така ,трудно е намирането особено ,ако си без образование,без език и т н.
По-добре се ориентирай към столицата
Бургазлия

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 41090ed653
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Свястна работа не се търси по обяви. Намери си приятелски кръг, работи нещо колкото да не си без работа, покрай приятели и колеги се ослушвай за нещо по-смислено. После не спирай, а търси по-добро. Важно е да създадеш добро впечатление, защото никой няма да препоръча някой хапльо за добра служба. На колко години си?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 715ea624c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти какво си очаквал от Бургас. Дори Варна е призрачен град във всеки сезон различен от лятото. Относно работа, нормално е. В България работа има само в София, Пловдив и Варна. Като заплатите са сравнително адекватни и то понякога, само в София. Дори в Пловдив последните 6 месеца почти няма работа, фиктивни обяви, много по-малко на брой от миналата година и основно за чистачи, продавачи и шофьори. Тъй че не е само в Бургас така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6dc2379443
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Ще ми е интересна темата, понеже искам да се преместя от София в Бургас, заедно със семейството си. Не мога да издържам тази кочина вече и предпочитам "призрачен град" пред град без въздух и пространство. Но действително, нека хора, които живеят там и са местни, да разкажат повече :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b11adbc95e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не, няма други перспективи. Живях там няколко години и е супер гаден град, хората са страшно заядливи, пълно е с ненормалници. Има и свестни, но са толкова малко. Преобладават гадняри и е пълно с психично болни. Не случайно там е психото. Уличните лампи наистина са слаби, не се бях замисляла до сега, май е някаква специална светлина, да не свети на хората в очите или нещо такова, но в действителност е страшно крийпи.

Заплатките са 1000 лева макс, с много малки изключения, аз съм с две дипломи, отнема ми няколко месеца да си намеря работа там, просто няма, освен работни места в кауфланд, разбира се. Не че има нещо лошо да работиш там, ама ако искаш някакво развитие, не си и помисляй. За сметка на това цените са Софийски в заведения и магазини. Единственият плюс е, че наемите са по-ниски, отколкото в София.

Кофти място е, освен ако не си от там. Тая статистика не отговаря на истината. Страшна депресия е там за всички небургазлии. Разбира се обаче местните си мислят, че живеят в Бевърли Хилс и всеки дава мило и драго да живее там, което е далече от истината, но не вярват дори като им се каже. Хубаво е само 2-3 месеца през лятото, но пък морето е на залив и е с кофти вълни, иначе става като за единия плаж.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 628c0ed322
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Напълно съм съгласна с номер 5. Аз съм от едно малко градче намиращо се близо до Бургас и това, което е казал №5 си самата истина. Бургас не става за нищо. По-добре се ориентирай към София или чужбина.
Ж23

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 73db66a2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   За реализация е доста трудно, трябва ти конкурентно образование и минимум два чужди езика на ниво C1, за да можеш да си намериш работа без връзки.
През зимата наистина е мъртвило.
Бургас е град без икономика, всичко се върти около продажбите на недвижими имоти. Ако има как да се завъртиш около това и да си намериш работа във връзка с този сектор - имаш някакъв шанс да заработваш прилични пари. Другите, които получават добро възнаграждение, са лекарите. В Бургас масово идват "туристи" от други градове, които "лекуват" пациентите няколко години и се махат. Боже опази, ако не мислиш с главата си, а се довериш сляпо на такъв "специалист".
За справка - аз съм от небургазлиите, но с хубава и добре платена работа, но ми отне почти 10 г. да стигна до този етап. Може би е една идея по-добре от София от гледна точка на спокойствието, но нито въздухът е по-чист (все пак Кроношпан и Нефтохим замърсяват до такава степен, че в този район са най-много белодробните заболявания от цяла България), нито откъм разходи ще сте по-добре, ако живеете тук. Цените са като в София. Наемите може би са една идея по-ниски, но за сметка на това възнаграждението не е като в София.
Ако ще се местите, по-добре във Варна. Пловдив е град с много евтина работна ръка, не можете да се конкурирате с гладните 20-годишни студенти.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7bc4cd34f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Ха ха "най-добър град за живеене", ти не осъзнаваш ли как един град се закичва с тази титла? Чрез гласуване по интернет. Тази титла се взема от града където има най-много хора без работа, ровещи по цял ден в нета, четящи и местни интернет медии и в даден момент в такава медия има реклама на гласуването и всеки шляещ се влиза в страницата и гласува за града си. Тоест който град спечели "най-добър град за живеене" там хората нямат работа, чудят се какво д аправят, скучно им е, не излизат вечер, стоят на дивана с лаптопа в нета и гласуват за собствения си град. После "чичо кмет" кичи табелата на града с титла "най-добър град за живеене".

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7360562a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   в тая територия всеки конкурс е нагласен особено за най-добрия град за живеене, не бъдете наивни, да не кажа прости

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2eeb2d6a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Бургас е град за кореняци бургазлии или такива с имоти който дават под наем, като мен. Тогава парите стават около 1500 лева и е добре. Общо взето това е картинката извън София, не схващам защо Бургазлии да са по-лоши хора от другите градове все едно и също е, все са бълари. Извън София (или ако нямаш здрави връзки) навсякъде е 1:1, даже според мен Бургас е най-добрия град след София именно заради наличие на имоти (например къщи за гости), а в София винаги оставаш със 100 лева в края на месеца, представи си че си останал с 3 000 лева спестени в София на 45 без работа, какво правиш ? Според мен софианци се местят в Бургас защото продават скъпи апартаменти и копуват тук няколко и ги дават под наем. Не е град за нахъсан млад 24 годишен образован човек. Другия вариант е бизнес, но там майката си трака, наемите не се водят бизнес. С времето опознах много хора на всякаква възраст който не работят и живеят от имоти, скапани на 25 и уволнени по 10 пъти за година две. Най-добър град за живеене е, но това не включва пари и работа, за тва беше шумотевицата. Същевременно няма да намериш рязко по-добър живот в София, просто трябва да напуснеш чужбина, в София реално си по-добре от Бургас с 30%.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2eeb2d6a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Освен това ще добавя че съм Бургазлия и търсих работа 3 години и то мизерна такава, макар че съм вишист, ясно ми е че е реалния шанс за пенсия е малък или ще си остана на имотите на 40 години или ще се изместя в чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 25c533edc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бургас е провинциален град с малко шансове за реализация. Извън сезона е влага и скука. Разбшра се София е мястото за млад човек като теб. Имай прид вид, че и тук вече се затегнаха нещата. Пренаселено е и трябва много късмет и упоритост от твоя страна. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e8fd733a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Не знам, аз винаги съм си харесвал Бургас. Познавам няколко човека от там и са много добри и приятни хора, това са лични впечатления :)

М21

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4cc31f36f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Как така половината българи се изнесоха от страната, и въпреки това хората в големи градове като София и Бургас с години не могат да си намерят работа?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2eeb2d6a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   15 До 14

Теолозите още мислят по този въпрос, никой не знае. Представи си ако се върнат 1 млн. българи какво ще стане.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 17fbe88dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   до 14

елементарно, Уотсън. Няма производство, икономика. Само с молове, чалготеки и изпрани евросубсидии кой знае каква икономика не може да се прави. Както хорат бягат, така бягат и инвеститорите.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 63d3ba60ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   До 8

"Най-добър град" но в България, не го забравяй. Освен ако не си политик или програмист, не виждам с какво София е по-добър град от Бургас.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2eeb2d6a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   София е пълна е гангстери.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9b234df8c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Както се казва, аз съм "кореняк" бургазлия и вече прехвърлих 50-те. Бургас БЕШЕ силен индустриален град допреди 20 години. Имаше много работа, а и хората бяха заети с производството в града ни. Работя в сектор, в който имах контрагенти от всички заводи и фабрики в Бургас. За всички, които искат да дойдат в града ни, днес имаме само 2 МОЛ-а, единия от които е вече залязващ, Кауфланд-и, Лидъл-и и няколко супермаркета. За СЕГА има работа в строителството, но тя е до време. Имаме обаче много батки и кифлички с по 2-3 лв. в джоба и много, много комплексиран млад народ. Всичко изброено, за съжаление замени изчезналите от града ни НХК, в което работеха 10 000 човека, Промет с 2 000 човека, безалкохолни изделия с 1000 човека. бирена фабрика с 1000 човека. винпром с 600 човека, МЗ Спартак с 900 човека, кабелен завод с 1200 човека, Камбана с 800 човека, фабрика за хавлии Яна с 700 човека, Тих труд - с 300 човека, приборостроителен завод с 400 човека, фабрика Хемус с 400 човека, мелници Бургас с 300 човека, ОП стротелство с 500 човека, Домостроителен комбинат с 600 човека. Пристанище Бургас с 1200 човека, Захрани заводи Победа с 500 човека ( днес са на изживяване с 50 човека и пред закриване, защото са погълнати от Престиж В. Търново)Летище Бургас с 350 човека и редица още производства, които НЕ СЕ ЗАКРИХА поради нерентабилност, а смениха дестинацията си в други БГ градове или придобиха нова собственост ( НХК - днес е с 900 човека, Бирена фабрика отиде в Хасково, Камбана отиде нейде, МЗ Спартак беше умишлено фалиран и разпродаден на скраб)... Та това ВЕЧЕ го няма в днешен Бургас. Днес имаме само опаковка и празно съдържание, дори душата на истинския стар Бургас вече е изтръгната... Та преценете си, дали заради едното лято и едното море, си залужава да заживеете в празната опаковка Бургас. Вижте, ако сте пенсионеро със стабилни доходи и минимум имате два имота за под наем, Бургас е вашия град, или поне докато съдбата не ви срещне с крив и надрусан батка или кака.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ccda80a3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ми зима е, бе. Хората си седят вкъщи на топло и е нормално да са пусти улиците по това време на годината. Кой нормален ще излиза да обикаля навън в студа? Пробвай пак през лятото

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: f3fdd91289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Хайде, хайде. Пишете още коментари

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 79f2189fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Лично аз много ама адски МНОГО мразя този гнусен град Бургас. Няма нито работа нито образование. Младите бягат от тази дупка наречена Бургас

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 007d4effe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   У нас единствено София е град, който предлага избор. Останалите населени места са едни провинциални клоаки, където могат да живеят добре само местни феодали, връзкари към предходните и рентиери.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: ff4caeec9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Да ви призная нещо, дойдох в Бургас преди близо две години, мъжът ми и от тук, аз съм от София. Но причината да дойдем тук в Бургас беше детето, за да има място в ясла /градина, знаете, че в София това е малко вероятно. Започнах работа преди 3 месеца тук като медицинска сестра в Ясла. Сблъсъках се с много злоба, завист, доносничество и приключих с тази работа... Мислех, че няма да ме приемат, но не съм очаквала толкова враждебно отношение, вербална агресия, доносничество , както от колежки, но още повече от детегледачките (т. нар. Лели). Та Бургас... Нека опитам пак на ново работно място, надявам се различно от ясла и ще говорим рак. Благодаря ви за вниманието и успех в Бургас! :-)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 77912e4e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Като човек работил в няколко големи предприятия (признавам с връзки и на добра длъжност) пак взимах около 1800(не чисто) За повече може би щеше с опита да стигна до 2200 след 20 години и до там.
В Бургас няма много перспектива. Но и в София няма. Наемите са убийствени и сметкте ти изяждат заплатата. Ако имаш възможност бягай в чужбина

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2c8894e4ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Номер 25, за съжаление една на малка част от българите сме точно такива - завистливи, нагаждачи, клеветници, използвачи и т.н. Това не е само в Бургас, а навсякъде. Аз откакто случайно разбрах как мой уж много близък приятел се е опитвал да извлича лична изгода на мой гръб и то съвсем целенасочено, съм ограничил тотално контактите си, както лични, така и служебни.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 187e4700df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Пишете още коментари

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bfacc57f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Доколкото знам Бургас е супер зле откъм добре платени възможности за работа. Иначе, за 1000 лева сигурно има стотици обяви.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 75c5fa560b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Лично на мен въобще не ми харесва. Хората са големи изроди.
Центърът е почти празен. И може да видиш само майки бутащи колички и ученици и пенсионери и просяци.

Няма млади няма го онзи студентски живот преди 5 години. Коренна промяна потресена съм само една дискотека а преди имаше 6дискотеки НЯМА ХОРА НЯМА МЛАДИ!! Заведенията празни след 20. 00ч. хората злобни от алчност и бедност... и най-важното със свръх самочуствие и студени.
Аз като млад човек на 23г се махам от тук не можаах да открия своя кръг от хора и няма реализация мега тъпо...
Градът на пенсионерите!!!!

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 89b832fb9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Бургас е град пълен с комплексирани наркомани. В училищата също пълно с малки дроги! Озлобени, завистливи, стискащи зъби! Ако не се бях махнал от Бургас батко сега още на вторичните суровини щях да работя. В София сега обаче на хубавата заплатка в Лидл ми е съвсем друго

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker