Работа в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в България
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1569 пъти
Здравейте. Сменил съм няколко работни места, но навсякъде е едно и също. Всички ли работодатели в България искат някой да им работи за заплата, която не стига за нищо, и да приема "подадената му ръка". Защо държавата ни е сред най-бедните в света? Какво трябва да се направи, за да има някаква градация? Протестите не помагат!
Чужбина ли е решението? Кажете ми това ли е живота блъскане от сутрин до вечер, за да си покриеш сметките и да имаш пари колкото да оцелееш?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 54c60b8da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е ,защото от кол и въже стават шефове и частници. Разбира , не разбира от дадения бизнес, там е наврян.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b0fc084548
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да си намериш професия, която ти плаща добре, да събереш достатъчно пари и да ги инвестираш в пасив и доходи, така че ти и поколе ията след теб, да сте финансово обезпечени и да не се налага, да работите,. Това е :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0bdba325fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   решението е да станеш търсен специалист - подобри си уменията и квалификацията. Нямам предвид да колекционираш дипломи, а да можеш наистина добре да вършиш това, за което ти се плаща.
В противен случай си лесно заменим и цял живот ще работиш за мизерни пари

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b69a091f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това идва от манталитета на българина. Просто БЯГАЙ!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 06e4e34a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   К'во си бил? Бензинкаджия, сервитьор и кофражист?

Има много читави места за работа, както и много стабилни пари, обаче не и за мързеливците.

Когато трябва да се учи, да се придобиват знания и да се шлифоват качества... всички блеят, ходят по дискотеки или си гледат Нетфликс.




Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cab4f6261a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Брат, нито България е сред най брдните в света, нито пък българите сме сред най работните! Ето виж ме мене - по работно време съм хванал да чета сподели.ком :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9d3b254d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Разбирам, че искаш голяма заплата, но не казваш какво можеш? Какво си работил, какви умения имаш, каква квалификация? Не става да си с някакво образование от измислен университет, завършил го заради мама и тате да има да се хвалят, с никакви умения, с никакво желание за работа, и хоп веднага заплата 2-3-5 хил/месец.
И все пак ако смяташ, че никой не те е оценил, защо тогава ти самият не станеш работодател? Избираш си дейност, регистрираш фирма, наемаш си хора и там още каквото ти е нужно, пък давай заплати каквито ти самия искаш да получаваш. Ако мислиш, че след гореизброените стъпки парите ще потекат като реки, действай, може пък ти да промениш системата.
Иначе съм се нагледал на хора с големи претенции без покритие какво постигат, особено пък в чужбина...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: eb69d856b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Така сме, защото големите пари не са в оборот. Основните капитали са в ръцете на доста малко хора, които не ги въртят, а ги държат по банки (най-вече навън).
И образование имам, и професии имам, стаж доволно имам, и доста допълнително работя. До 2000 на месец трудно го докарвам.
Тези дето взимат у нас 2-3К на друго място биха взимали 10К и повече. Имам близък в Германия. Без образование получава на една работа тъкмо тройно на мен.
За да пробиеш и просъществуваш в частния сектор трябва да си дебелокож, безочлив и безкруполен! Пробвал съм се няколко пъти и това е категоричният ми извод. Не може да има честен частник у нас - системата не го позволява.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 731b40fbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Малко да доразвия написаното от номер 9. У нас на практика няма нормален пазар нито на работна сила, нито на стоки и услуги. Икономиката до колкото я има е в ръцете на няколко големи кръга, всичките агенти на ДС и техни наследници. Пазарът у нас са си го разпределили отдавна и всеки си оперира в неговата си зона. Квалифицирани кадри просто не са им нужни, защото те просто нищо не могат да променят, а няма и нужда. Мениджърският състав в голямата си част е съставен от парашутисти - синове, внуци и т. н. на партийни кадри от различни нива. Те са сложени просто за пред хората и с цел манипулация на населението, че има някакъв реален бизнес. Под тях се труди екип от нископлатени служители, които носят работата на гърба си, а "мениджърът" често дори си няма понятие какви точно продукти или услуги предлага фирмата, за която работи. Някои дори им е трудно да работят с елементарен офис пакет. Това обаче не пречи да получават чисто по минимум 6-7 хил. лева месечно, докато онези, които реално движат процеса, изготвят проекти и ги внедряват, рядко стигат до 2 хил. нето. В масовия случай работят за между 800 и 1 500 нето.
От друга страна у нас целенасочено се поддържа нисък стандарт, защото по този начин всичките тия фирми имат достъп до изключително нископлатена работна ръка, което им гарантира огромни печалби. Все пак никъде в ЕС няма средна заплата от около 500 евро! За справка, почти толкова е минималната заплата в Румъния, която се води също доста бедна страна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker