Млад предприемач на ръба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Млад предприемач на ръба
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1589 пъти
Здравейте,
накратко за мен. На 24 години съм от малък град. В момента се намирам в един от най - големите градове в България и развивам собствен бизнес, но имам някой проблеми, който ще споделя тук. Започнах преди около 4 години, като начало всичко беше като хоби, но в последствие се превърна в работа. Преди 2 години, когато стартирах изкарвах чисто под 15 000лв на година. Миналата година изкарах 30 000лв чисто, а тази 45 000лв. Проблема е там, че започнах да се изнервям, колко бавно стават нещата и все мисля, че е малко. Все мисля, че изоставам, все мисля, че съм назад и това нещо страшно много ме изнервя. Имам чуството, че може би съм изпаднал в някакъв вид депресия... Пиша тази история с цел съвет. Как да се преборя с тези мисли, как да намеря спокойствие? Не искам да изоставям нещата, който успях да направя до тук, но започвам да си мисля, че това да имаш собствен бизнес ти докарва повече вреда от колкото благо.
Вие какво мислите? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7acc3d2fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Предполагам това е state of mind на предприемачите?

В смисъл че щом имаш собствен бизнес значи виждаш света и възможностите по друг начин възползвайки се от това което можеш да получиш давайки.

По принцип колкото повече получи човек, толкова по-малко оценява това което вече има и иска повече. Това важи за всичко и парите не са изключение.

Бизнеса е нещо което е 24/7 за предприемачите. Сестра ми е по същият начин просто отнема много време и усилие и напрежение.

Социалните контакти могат да бъдат афектирани, като обикновено се препокриват със други конткти които са в много от случаите хора със сходни интереси.

НО, ако смяташ че не си почивал достатъчно, опитай да си починеш. Това ще рече че може да се наложи да си изградиш и навик.

Ако нямаш почивен ден маркирай един (обикновено събота и/или неделя когато повечето други бизнеси не работят и хората си почиват). Или ако бизнеса ти е такъв че генерира повече през уикенда а не в дадени дени от седмицата, може 1-2 дни през седмицата да пуснеш. Пусни поне 1 почивен ден когато прекъсваш и мислите за работа изцяло, отлагайки го на почивка и развлечение и налагайки си мисъл че следващия ден сутринта ще започнат мислите ти за работата.

Умственото здраве е най-важно. Храни се и добре. Това е.

Ако не си бил на почивка отдавна може и това да направиш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0e08b1acd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ставаш неволно роб на парите. Работи не с идеята да правиш пари, а с идеята, че правиш нещо за хората. А парите искаш не искаш ще дойдат.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 56eb06342f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   до 2
Надали е въпрос на пари. Аз също имам частен бизнес. От години изкарвам достатъчно, така че да не мисля за пари и да мога си позволя каквото ми хареса. Проблема е чувството на неудовлетореност и това че може повече.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 39a1c988d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   45 хилки чисто хич не е зле. Какво искаш за мижав пазар като българския с ниска покупателна способност? А на Запад я иди да правиш бизнес, ще ти отрежат главата от данъци и осигуровки и няма да намериш баламурници да ти чукат камъни за жълти стотинки. Ти вече изкарваш повече от достатъчно, затова не превръщай по-високите цифри в самоцел, а помисли как да превърнещ това което вече си изкарал в някакъв реален актив, който ще устои на идващите катаклизми. Кел ти файда да изкарваш и по 500 хилки, ако в един хубав ден ще изгорят за един миг? На твое място бих започнал да търся информация какво същност представляват парите, кой и с какви темпове ги създава и имат ли те някакво реално обезпечение. Да не се окаже накрая, че ще прекараш целия си живот в гонене на тоя дето духа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker