Бюро по труда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Бюро по труда
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1743 пъти
Здравейте! Завършила съм скоро висше образование и за сега нямам никакъв опит и трудов стаж. Живея в един от най-малките градове на страната и затова не успях да придобия опит в моята сфера (по-точно в никоя сфера). Реших да се регистрирам на бюрото по труда, но не знам как точно се извършва процедурата. Смисъл не знам дали там ще имам шанс за реализация. Моля тези, които са минали по този път да коментират.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2b037116ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиваш в бюрото по труда и питаш каква е процедурата за регистрация. Само веднъж имах регистрация там и то преди години, така че не помня какви документи се изискваха, а и при мен беше различно, защото имах трудов стаж, просто фирмата фалира и останахме без работа.
Обаче ако разчиташ да ти намерят работа точно лелките от бюрото... е, не искам да те обезсърчавам, но доста е малка вероятността. За това, по-добре, се регистрирай във всички сайтове като заплата, джобс, работа и т.н. и търси активно. Освен това, не е лоша идея да поразпиташ приятели и познати, знае ли човек, може пък във фирамата, в която работи някоя твоя приятелка да търсят хора. Най-хубавата ми работа я намерих точно така, чрез приятелка, която ми каза, че в съседният отдел едно от момичетата се прехвърлило към секретариата и сега търсят човек. Заведеме, харесаха ме и работих там доста време. Обаче трябва да си активна! Преди да почна настоящата си работа започвах всеки ден с преглеждането на обявите за работа в сайтовете, които ти изброих и пращах СВ на всички места, които ми се струваха подходящи. Щом нямаш никакъв стаж, не е сега моментът да имаш много претенции. Пращай и търси всяка работа, която можеш да вършиш, дори и да не ти е по специалността.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5402817771
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш шанс, ако в момента има програма за хора без стаж по специалността, която са завършили. По такава програма, може и да те вземат, ако има обявено място, но все пак зависи, какво ще реши работодателя обявил това място, понеже се явяват и други хора и не си само ти.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a79fe48c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Искат копия на дипломите за средно и висше, СВ и копие на лична карта май. Ще ти дадат един талон. Трябва всеки месец да ходиш да се разписваш при тях, за да не ти прекратят регистрацията. Трябва да си спазваш датата. Иначе едва ли ще ти намерят добра работа. В Бюрото са само работи, които никои не ги иска ,и общо взето не стават. Има си табла с изнесени обяви за дадения град, и ако си харесаш някоя, може да поискаш информация за нея, да ти дадат телефон на работодателя.
Може да ти предложат работи, които според тях отговарят на образованието и стажа ти, и имаш май право до 3 пъти да откажеш, ако не ти харесва. Ако те изпратят на интервю с препоръчително писмо, но само работа не ти хареса, или собственика, трябва самия работодател да попълне това писмо , че ти се отказваш. Иначе ,ако нямаш такова, не си длъжен да приемаш работата и не носиш санкции, ако откажеш мястото. Но не съм много сигурна как беше, най-добре питай на място.
Има си програми за младежи до 29 години, но пак попитай как става участието и дали с твоята специалност можеш изобщо.
Общо взето, начинът да си намериш работа е с приятели и с връзки. По обяви в сайтовете пак става, но най-добре е с някой познат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f67ae2653e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Джобс мобс, точно там са най-големите мошеници! Завършил съм английски и информатика и се бях регистрилал за да търся работа. Пуснах поне 30 СВ-Та и от тия 30 СВ-Та, звъннаха само 2-3-ма. До тук хубаво, отивам на посоченото място, преминахме интервюто и ми казват “ако ти звъннем, значи сме те избрали”. Аз най-нагло (що пък да не съм нагъл и аз кат тях) им казах: Еми да знам, че няма да звъннете. Та не звъннаха, щото са жалки мошеници и искат да имаш минимум 5 години стаж на тая длъжност, а пишеше за хора без опит и за студенти. Еми чеки*те просто те размотават, а и щом имаш висше терминал 1 и чужбина!

М24

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0a3987804e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Послушай номер1, не се надявай много на бюрото по труда. Може би трябва и да смениш града, защото в малките градове обикновено няма много работа за квалифицирани кадри.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5402817771
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 4

Обявите в Джобсбг се пишат по такъв начин, че да има много кандидати за една позиция,
Работодателите пишещи обяви с неточна информация само си губят времето, но и губят времето на кандидатите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a1dd0b9f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към 4, в обявите се пише, че е подходяща за кандидати с малък или без опит, както и за студенти, не заради стажа, а заради заплатата, която ще е на ниво студент. Така хората с опит са принудени, ако желаят позицията, да кажат, че очакват по-малка заплата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker