Мразя въпроса "Каква заплата очаквате?" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Мразя въпроса "Каква заплата очаквате?"
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 4113 пъти
Кажете какъв отговор да давам на този гаден въпрос? Май, че винаги когато ме питат не ме взимат. Последно в някакви лъже фирми дето звънят да лъжат хората да инвестират - Куес... и Wing.... нещо си и в двете не се обадиха, а аз исках просто 1500 това в София. Аз сега съм на 1600 и имам супер малко колове и не лъжа хората (не е финансова пирамида като тези шопари). Как да избегна конкретен отговор на този въпрос? Все лъжат, че нямали установена сума и пр. извинения като ги попитам колко дават.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9ca696727a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Като те питат казваш например очаквам заплата от 1000 до 1400 лева Трябва да кажеш от колко и до колко пари очакваш, но трябва да си направиш и предварително проучване за това, как вървят заплатите на тази позиция за която кандидатстваш.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6718a85fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 така ще подбия заплатите?! И защо вече в джобса почти всички обяви са за кол центрове? Част от които полулегални фирми работещи с Форекс или залагания? Къде спят институциите? 2011-2013 като ползвах джобса нямаше такива фантомни фирми и имаше друг малък бизнес освен магазини и форекс кол центрове? Връщам се от чужбкна и не мога да повярвам в какво се е превърнала икономиката ни - освен ИТ-тата само телефонисти къде в големи кол центрове, къде в такива фалшиви фирми. На практика освен в Сайтел, 60к и подобни другаде хем лъжат, хем не плащат добре като тях. Но телефоните са до време, това не е кариера!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d241980f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами проучи добре пазара, какви са заплатите в тоя сектор. Виж къде получават най-големи заплати и кажи такава. Не мисля, че заради този въпрос не те взимат. Макар, че като кажеш нереална заплата може да си помислят, че не си наясно защото нямаш опит.
Не съм работодател, но според мен много малко хора се подготвят както трябва за интервюто. Като елементарното е поне да знаеш къде ще работиш, да проучиш добре фирмата. Интервюто за работа е като да продаваш нещо, само че продаваш себе си. Трябва да си подготвен добре, да им представиш доказателства, че наистина този продукт- Ти ще си им от полза. Следователно трябва да си знаеш и цената.
Все едно да продаваш хладилник. Няколко човека им предлагат няколко хладилника. Твоята работа е да ги обедиш, че твоя е най-добър. Изискват се до голяма степен търговски умения.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 92f9191577
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Казваш според квалификацията си. Например, ако много искаш работата, но има да те обучават, казваш: бих искал обичайното за бранша, но тъй като ще има обучителен период, бих отстъпил за първите три месеца с еди колко си процента, след това на обичайната за бранша и след една година с процент отгоре, след три още и след пет още. Или ако имаш солиден опит и носиш особени умения, казваш: С оглед на уменията ми, които със сигурност ще са от полза за нашата работа, бих искал с еди колко си процента над обичайното за първата година, за третата, за петата. В общи линии този въпрос можеш да го използваш като им покажеш желание да останеш при тях дългосрочно и като им покажеш начина да те задържат. Освен това може би искаш пътни разходи да ти се покриват, също би било добре да споменеш готовност за извънредна работа или уикенд, като не забравиш да добавиш, че съответно очакваш да бъде заплатена поне по действащия Кодекс. Може би имаш бонуси от миналата работа, които искаш да запазиш - допълнително осигуряване например. Това не е подбиване на цената между кандидатите, а въпрос за сериозното ти отношние към позицията и реалната ти преценка на уменията ти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 723f3d97cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всички колеги са представили нещата откъм работника.В големите фирми този въпрос е главно да се свери как вървят заплатите при конкуренцията.Пак казвам в големите фирми даже да кажеш по-малко ще ти дадат колкото се дава за съответната позиция,защото си има финансова рамка с малки изключения.В малките фирми наистина могат да те прецакат,ако кажеш малко,особено,ако няма как да сравниш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8c39a39435
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 14

Съжалявам, но как да кажа според квалификацията си. Не е като да имат изложен списък с това, кои дипломи, колко години опит в какво компании и какво умения колко струват, че да мога да го сборувам и да кажа “Ммммдааа, значиии ся аз тука има диплома по X това са 480 лева на месец, умея това за 140 лева и онова за 200 Лева, имам 2 години опит във фирма от втора категория, това са по 100 лева на година и 3 години във фирма от първа категория (демек вървежна), това са по 120 лева на година, демек става 1380 лева, значи искам толкоз и точка”

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4b11a53c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

7.   Гадни въпроси:
1. Защо напусна предишната си работа (очевидно не съм напуснал, защото е било хубаво, НО искат да им хвалиш предишната работа)
2. Как се виждаш след 5 години (От къде да знам, бе)
3. Каква заплата очаквате (Колкото дадете)
4. С какво се занимаваш в момента (Очевидно, че с нищо - нали си търся работа)
5. Какво знаете за тази компания (Как да кажа на мадамата, която очевидно е любовница на шефа, ЧЕ болшинството кандидати кандидатстват по 50 обяви, защото така имат по-голям шанс да ги изберат... И, НЕ - нищо не знам за вашата скапана компания, а ми трябва спешно каквато и да е работа, защото ще умра от глад !!!)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3f801fa0f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   И аз много се дразня на такива тъпи въпроси, на които и те знаят отговора, обаче се правят на ударени. И ти няма как да кажеш истината и отговаряш по протокол това, което те искат да чуят, нищо че и ти, и те са наясно с истината. Не разбирам смисъла на подобни въпроси.

Любимият ми е "какво ви накара да изберете нас". Еми и тя, и ти знаете, че просто си търсиш работа и пускаш СВ-та наред, пък където те огрее. Ама трябва предварително да си се интересувал колко велика компания са, на какви пазари продават, па от колко века са на пазара, че да им почешеш егото, сякаш мен супер много ме грее те от 50 г. ли, от 100 ли са на пазара.

Истината е, че са просто една от всички компании, но как да и кажа "еми пускам СВ-та наред и вие сте просто една от всичките компании, които са пуснали обява". И тя го знае това, и ти го знаеш, обаче тя трябва да се прави, че не го знае, а ти трябва да се правиш как едва ли не от дете си мечтаеш някой ден да пораснеш и да работиш точно за тях.

И още по-тъпото е, че тя не само знае, че не е така, ами знае и че се правиш на палячо и мислиш как да не оплескаш нещата и да блеснеш.

Или другия въпрос - защо искате да работите тази работа. Еми за пари, ти за какво мислиш? Мислиш ли, че ако имаше как да имам пари, без да работя, щях да се занимавам с вас и тъпите ви преструвки, вместо да си пия коктейла на Хаваите?

Защо напусна работа - измислям, че там съм достигнал максимума и искам да се развивам дори още повече. Глупости на търкалета - еми шефа е тъпо парче и само ти се репчи, иска много работа, а в замяна ти хвърля едни 1000 лв.

Ама ако го кажа, шефа няма да е виновен, че е задник, а аз ще съм неблагодарен и неспособен да работи в екип. Понеже те са от неговата страна на масата, това, че може шефа да е задник и аз да съм прав неподлежи въобще на разглебждане. Шефа е пич по дефолт и ако имаш конфликт с него, ти си виновния по дефолт и няма никакъв шанс шефа да е задник, точка.

Каква заплата би ви удовлетворявала - ами така като съм си правил груби сметки, едни 30-тина бона ще ми влизат идеално, ще мога да си позволявам почивки 2 пъти годишно, което ми е мечта и да мога изплащам къщата, която видях в сайта за продажба на лускозни имоти. Ама понеже знам, че вие повече от 1000 няма да ми дадете, ще кажа 1200, пък да може да си стиснем ръцете на 1000. Не че ме устройват, ама по-добре с 1000, отколкото без тях, че в момента съм закъсал за работа. Пък вие като ме наемете, аз пак ще си търся в случай че излезе нещо по-читаво и ще си бия камшика при първа възможност.

Така и не разбрах какъв е смисълът на тия въпроси, след като ти очевидно няма да кажеш истината. Да видим колко можем да се лъжем и да се правим, че си вярваме ли, не знам.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4f3dcafc21
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   ОООх повярвай ми,всеки път ме питат това. На всяко едно интервю са ме питали каква е очакваната заплата от мен.Аз директно си казвам 2000 лева и нито стотинка по-малко. Изобщо не ме вълнува дали те предлагат или не предлагат толкова. Аз имам 2 висши образования,говоря 3 чужди езика идеално и да ми мятат някакви смешни пари ,няма как да стане. Спомням си няколко случая .Единият като казах това ми казаха,че по договор е 800 лева,но ще имам бонуси,става дума само за кол центрове тук и аз му обясних на господина,че съм дала страшно много пари за езикови курсове и за изкарване на сертификати и това няма как да стане.Той започна да ми обяснява,че нямам опит и аз му казах,че не е важен опитът,а знанията. Направо си тръгнах. Второто беше пак кол център,момичето беше симпатично ,говорихме си и накрая ми зададе същия въпрос и аз и нея я хвърлих на 2000 лева и тя смутено каза,че дават 900 лева и аз й казах,че за тези пари и телефона няма да вдигна и си тръгнах.На третото място което отидох ми взе интервю чужденка, и на нея си й казах същата сума.Тя излезе за 2 минути и се върна и ми каза ''ИМАШ ГИ''. Аз си носех дипломи, сертификати,всичко. Нямаше просто с какво да ме подхване ,за да снижи сумата.Обаче лошото е ,че там където беше офисът ми беше удобно и работното място се оказа на другия край на София и ми беше час и половина пътя и като ми звъннаха отказах и като отказах започнаха да ме обиждат,да се държат грубо,да не съм била принцеса,че не мога да пътувам и аз ги напсувах,честно ти казвам,ако щеш ме наричай некултурна,но аз им казах като хората ,че ми е далече и благодаря,но не става и на тях това не им беше угодно. Сега съм безработна и си търся работа като финансов мениджър.Намерих си такава и заплатата е 8000 лева твърдо,но има своите отговорности. Вярвай ми ,че ще получа работата,аз съм упорита. Казвам си колко искам,в случая те сами са си я предложили тази заплата.Ако сама видя,че не отговарям на критериите,ще си търся работа в същата фирма,но за 2000 лева отново.Аз не падам под тази сума. За мен е чисто унижение. Родителите ми бяха разочаровани ,защото бях работила като продавачка за 700 лева и ми казаха,че те са дали над 40 000 лева за университет, сертификати и обучение в чужбина и се излагам и са ми казали докато не намеря за 2 бона,да не падам ниско. И аз си държа на моето си. Щом се получи веднъж,ще се получи пак.Определи си една сума и си дръж на нея.Не позволявай да ти смъкват двойно от пари,не подбивай заплатите. В магазинът като ти искат 200 лева за яке ,никой не те пита дали ги имаш и дали искаш намаление. Стандартът на живот е висок,заплатите ниски.Ние така си го направихме.Докато има балами да работят за 700 лева,ще има и такива дето искат 200 лева за кожено яке от изкуствена кожа в мола. Затова дръж на своето и ще успееш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b78b45698a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Последния път казах 5000 лева, предложиха ми 2500.
Като това било стартова заплата. Приех, защото реалните ми очаквания бяха макс 1500, а другите места, на които ми зададоха въпроса - “кога може да започнете” предлагаха 1000-1200.
Говорим за работа в IT сферата, в Пловдив.

На 6тия месец ще им напомня за стартовата заплата :)
Т.е. Пада се март....

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8c39a39435
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ти и всеки, който не е индокториран в съвременната корпоративна култура ...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 337139fc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10 какъв опит имаш и каква точно е позицията ти?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e3c07a6a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На такъв въпрос бих казал, че зависи от това какво точно правя и как го правя. Тогава бих казал, че очакваната ми заплата би варирала от (казваш абсоютния си минимум, под който няма да паднеш) до... (очаквана най-добра за позицията), като работодателят нека прецени сам според своя бюджет, но и нека има предвид, че винаги може да стимулира своя служител, ако е доволен от него.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c4a0579588
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Посмях се с номер 8:D Как са ме дразнили тия истории защото не ми идва отвътре да разтягам локуми и да лицемернича. А "дразнили" защото от 3 години не работя на заплата, а на хонорар. Осигурявам се във фирмата на мой роднина като му предплащам за 6 месеца напред. Писал ме е офис асистент.

Ако работиш във фирма на заплата въпросите винаги ще ги има. И да си от години, ако шефът се ослушва пак трябва да си "просиш" увеличението.

Та стигаме до по-свободните професии (БЕЗ собствен бизнес). Йога-ски-фитнес инструктори, учители по езици, екскурзоводи, брокери на недвижими имоти, таксиметрови шофьори и други. В изброените от мен сфери познавам хора, които изкарват много добри пари и такива, които кретат. Зависи от отношението на човека - тук темата е дълга.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9346d384ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Информират се за колко би работил който и да е. Много добре знаят каква е заплата, но искат да си играете на врачка. Всеки нормален кандидат би казал над 1000 отгоре, и те го знаят. Но тайно очакват да кажеш 500-600.
Друг любим въпрос ми е :'' Какво ви накара да кандидатствате при нас?'' Ами, липсата на работа и пари, какво друго? Но тук се очаква да разтегляте локуми и да превъзнасяте фирма, която може даже преди обявата да не сте чували. Хората кандидатстват на доста места, как очакват да запомниш точно твоето с какво е привлякло?
Друг задължителен въпрос е : '' Семейна ли сте, имате ли деца? С кого живеете ?'' Леко дискриминиращ въпрос, и неуместен. И доста дразнещ.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 59cacb5ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Кол център само с чужди езици, българските са изманици

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 395d19171d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   На такъв въпрос не се отговаря директно. Задължително работодателя трябва да предложи пръв заплащането. Ако някой не иска да ти каже заплатата, то означава, че ще те отсвири при първа възможност; стига да се появи някой да е съгласен на 50 лв. по-малко. Все едно да влезеш в хлебарницата и да те питат "колко даваш за тоз хляб".

И мен много пъти са ме питали това. Аз отговарям така "Смятам, че работодателят трябва да предложи, а не служителят". 90% от случаите съм получавал предложение. Защо ви е срам да поставяте условия, не ви разбирам.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 71ae5c8a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   "А колко предлагате?"!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9acb0d61bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Защитавайте си правата и не подбивайтв заплатите. С това вредите както на фирмата, така и на себе си. И не, като сте жалки и не си искате, те го виждат и няма за какво да ви дават повече.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4b11a53c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Не знам за вас, НО тук шефовете се смеят, като някой им каже, че е с висше образование...
Жалка картинка са, ама са се уредили на поста, да им се свалят всякакви кандидат-шафрантии !!!
А ние жалките момченца с висше образование можем да заминаваме зад граница... ФАКТИ !

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3f801fa0f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Личното ми предположение е, за да не се минат. Те знаят горе-долу колко биха дали, обаче ако ти кажат предварително, а е можело да се съгласиш на по-малко, ще са се минали.

Например ако те са преценили, че могат да дадат макс 1000 лв и ти кажеш 2000 лв - сорка. Ако обаче си закъсал и се излъжеш да кажеш 800, ами това са си 200 кинта спестени.

Преди време бях чел една книга за водене на преговори и едното от най-най-фундаменталните правила беше точно това - никога никога не казвай ти първата оферта. Напротив - ако ти ЧУЕШ първата оферта пръв, тогава автоматично получаваш информация до къде можеш да се пазариш. Просто взимаш първата оферта и уреждаш едни 20% по-добри условия, защото знаеш, че първата оферта никога не е твърда. Обаче ако ти пръв предложиш, стреляш във въздуха на случаен принцип нез всякаква информация и дори ти на тях им предоставяш информация, от която те могат да се възползвт. Така че вътрете-сучете, но никога никога не казвайте първи конкретна сума. Не се притеснявайте да ги подканвате те да предложат първи. Особено големите компании си имат предварително одобрени заплати за всяка позиция (поне за повечето) и дори и да варират няма да е в голям диапазон. Така че много добре знаят каква ще ви е заплатата горе-долу много преди вие да кандидатствате. А при малките фирми вече си е як пазарлък. Ако ти му клекнеш от начало на малка заплата, той веднага ще си състави мнение на бачкатор за теб и точно за такъв ще те ползва и занапред и трудно ще си промени мнението. Естествено зависи и от вашето ниво на компетентност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8c39a39435
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   HR пази фирмата от служителите си ... това е!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8c39a39435
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   До 21

Ако аз ти кажа 2000, ти ми казваш "сорка ама 1000". Ако мине, 1000 кинта са "спечелени" ...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cb333de144
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Много гадничък въпрос, защото ако има кажеш по-малко от колкото са готови да дадат, автоматично ще ти дадат по-малко пари, ако пък им кажеш по-висока заплата отколкото са склонни да дадат ще е "ами да, ще ви се обадим...", т.е. гориш, защото всички знаем какво значи да ти кажат в края на интервю "ще ти се обадим".
Така, че май най-доброто е да не назоваваш конкретна цифра, а да им го върнеш с контра въпрос "а вие каква заплата можете да ми предложите?" и тогава да решиш дали това, което ти предлагат ти харесва или не.
Май още забравяме, че на интервю за работа и ние имаме права и можем да задаваме въпроси, а не сме задължени да отговаряме на всички питания колкото и да са абсурдни и автоматично да се съгласяваме с всичко, което ни предлагат.
Щом са ни поканили на интервю, явно въпросната компания се нуждае от нас или поне от човек като нас, т.е. можем максимално да се възползваме от това и да извлечем максимална полза, а не да мрънкаме и да кимаме разбиращо когато явно ни нарушават правата като ни обясняват, че ще ни осигуряват на мин. заплата или че допълнителния труд не се заплаща при тях.
Така, че на интервю не влизайте в ролята на умоляващи, а на хора които си знаят възможностите и знаят с кое биха направили компромиси и с какво не. Да, винаги се налага да се правят компромиси, но не трябва да са за фундаментални неща като заплати, осигуровки, болнични, отпуски и т.н. Иначе може да се окаже, че сте се съгласили да ви плащат веднъж на 2 месеца, да работите 7 дни седмично и всякакви такива неща. Просто човек когато продава труда си, трябва да подхожда към това като към много сериозна сделка, а не да подписва договори без дори да ги прочете и едва по-късно да разбере какво точно е подписал. Интервюто за работа е като сериозни бизнес преговори! Аз предлагам дадена стока (моите знания, умения и време), ти от друга страна имаш нужда от нея и искаш да я купиш, за това трябва да се договорим за цена, която да е изгодна и за двете страни.
Това е. А не е просене и компромиси с всичко само и само да ме вземеш на работа. Защото ако не съм доволен от това, което ми предлагаш винаги мога да продам знанията си на друг. Особено ако става дума за специалист в дадена област.
И когато и двете страни го разберат така, мисля, че интервютата за работа ще са доста по-полезни и смислени от задаването на глупави въпроси нямащи нищо общо с работата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6c7c20ae25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Този въпрос се задава от една страна, за да не се набута "великият" работодател, а от друга, за видят дали има смисъл да те канят на второ интервю. Така най-лесно отсяват кандидатите, понеже който каже по-висока сума от тази, която дават, директно го зачеркват. Ако много искате дадена работа или те принудени, кажете сравнително ниска сума спрямо това, което предлага пазара. Ако пък просто си търсите по-добра работа, кажете си колкото наистина искате. Като цяло, ако фирмата е сериозна, каквито за съжаление са малко у нас, би трябвало да дава адекватни заплати над средното за страната. Ако не е читава фирмата, по-добре да не почвате изобщо в нея или да напуснете при първа възможност. Примерно, в момента аз си търся по-добра оферта от сегашната и директно си казвам какво искам още в началото. При същите условия няма смисъл да си сменям работата. Няма и смисъл да се разкарвам по интервюта и накрая да излезе, че просто съм си загубил времето. Ако съм без работа, ще си смъкна условията и ще видя как са нещата на новото място. Ако не ми хареса, винаги мога да напусна.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 28d08eb713
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Аз лично смятам, че с този въпрос трябва да се започва - ако не могат да си позволят моето време и услуги - няма смисъл да си губим времето нататък.
А ако могат - тогава има смисъл да си поговорим, за да разберат дали си заслужава да го правят.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 11c9af107a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Въпросът е готин: даваш отговор "Каквато вие ми определите" и работодателят решава, че си някакъв подмазвач. Взема те на работа /винаги си трябва по някой подмазвач/, а после можеш да го изненадаш, когато разбере, че не си такава мека Гана!

Излъжеш ли се да дадеш сума, влизаш в класацията и ако не си дал най-ниската сума, сбогом, работа! Това цели въпроса - да отсее онези, на които трябва да се плаща от онези, които само дето не искат те да си плащат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 6718a85fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   А ако кажа, че за мен не парите, а славата са важни? Например, с удоволствие ще печеля по-малко от колегите си, ако ме изтипосат на билборда на сградата на фирмата и/ли на фирмените материали, плакати, корпоративни имейли и такива. Не искам да съм поредната офис мишка, пък дори и да взимам 5000 лева!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker