Задължително ли е присъствието на тиймбилдинг? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Задължително ли е присъствието на тиймбилдинг?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1708 пъти
Здравейте,

Както, може би, става ясно от заглавието - не желая да ходя на тиймбилдинг. Гледам на работата си като на работа и никакви дейности извън офиса и работното ми време не ме касаят. С колегите проблеми нямам - читави са, не се клюкари, не се порти или злослови. Случва се някой да сбърка, да не направи нещо както трябва, но това се обсъжда, проявява се разбиране и продължаваме нататък. Личният ми подход е да не се ангажирам емоционално, да приемам работата точно като работа - стаж, опит и пари. Нищо повече. Така си запазвам и нервите, и добрите отношения. Ако тръгна да се напрягам, карам, изнервям и приемам всичко лично, ще се побъркам.

Проблемът е в нашия шеф, който все иска да правим разни неща извън работно време - да ходим в ескейп руум, в друг град за събота и неделя, по барове и т. н. Вади класическите банални глупости за сформирането на единен екип, сплотеност, светло бъдеще заедно, петилетки и какви ли не изсмукани от пръстите тъпотии. Намирам го за нелепо, защото 80% от проблемите, които имаме като фирма, се дължат на негови решения и поведение в критични моменти - от абсолютно изчезване за седмица, през изключително лъжливи обещания и към нас, и към клиенти до едностранно поемане на огромни количества работа, които после хвърля на нас. Държи се като типичен Ганьо, който иска от пиле да получи мляко без да осигури ресурс, време и т. н. После се чуди какво е станало. Вече ни е редовна практика да правим неща без да му казваме, за да си спестим едночасови тиради, обяснение и поемане на поръчки, с които закъснява или, както казах по-горе, просто си изключва телефона и го няма. Иначе е вечно зает с "нещо". С колегите се разбираме и работим много добре без неговата "помощ". Просто в повечето време пречи и усложнява страшно много ситуацията. Това, естествено, е обсъждано с него, но той упорства или го избива на някакъв майтап, че е просто глупав мъж и да не му се караме толкова? !?
Цялата тази тирада беше, за да кажа защо не искам да си губя ценното лично време с тиймбилдинги. Проблемът не е в колегите, а в него. Ако той не смени подхода си, може и на луната да отидем, но това няма да помогне. Просто ще се забием някъде и 4 часа ще слушаме грандиозни планове за успех и крупни печалби. Абсолютно ала-бала, което си го приказва и в работно време. Имам си по-интересни и полезни неща за правене.
Та има ли някакъв елемент на задължение да се присъства на подобни мероприятия? Нямам клауза в договора, която да споменава, че трябва да ходя. Може ли да направи нещо, за да ме принуди - писмена заповед, глоба? Смятам да упорствам като абсолютно магаре, но само аз съм така от всички, макар че им е ясно.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: ad0d833756
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До колкото знам не е задължително, но не знам какво ще му хрумне на твоя шеф. Да не ти стъжни после живота, че не искаш да ходиш?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8552db419f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей авторе! Защо използваш купешки думи? Имаме си български думи-"банкет" и "стая на загадките"! А и шефът не е коректен, щом пести от материали, а и държи сметка на всички вас, ако сбъркате нещо, при положение, че вината е негова!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b2fa125bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Щом нямаш нищо поставено в договора, няма подобни. Проблемът идва от HR-те. Дори и да нямате такъв отдел, то определено шефът ти е облъчен. Работата на HR-a е предпази фирмата от работниците ѝ, като накара шефа да се чувства добре, като се оптва, да си предпише всякакви заслуги.
Имах едни калинки, които твърдяха, че безплатната пица и "уйкенд баровете" вдигнали производителността, но аз продължавам да настоявам, че производителността се беше вдигнала, защото уйкенд бара в петък беше от 8 и който стоеше в офиса, от 16:30 до 20:00 получаваше "безплатни напитки", така че глеай, как 23-4 годишните шарани се ловяха, а после се лъжеха да ходят и в съобта, където "за кратко", се работеше още 4-5 часа. Перфектен начин, да не плащаш овъртайма - все пак, те сами си работят, нали така?
Та иначе - причини! Директно ти казвам - намери си причини. В понеделник и сряда си на танци, в вторник със сина ти гледате NFL лигата (никой в България не гледа NFL лигата, дори не знам, дали има предаване във вторник, но никой и не пита), в четвъртък с жената сте курс по грънчарство, а в петък вечерта, се срещате с брат си и цялот си семейство. Кажи, че имаш еврейски корени и не можеш, да работиш в събота и си златен!

Хайде успех! И ако те надънят в някой шибан екскейп руум ("Стаята на загадките ... ахАХАХХАХАха ... аххххх :) ....), ти па вземи се "изчекни" изпъшкай, че си се наранил, после кажи, че си мнгоо стресиран от социалното напрежение, над което си подложен (същите политокоректни простутии, които и те прилагат) и бързо-бързо ще се откажат, поне с теб да се занимават.

Ами това е - Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 55d50cfa15
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 добре го е измислил :)
В бившата ми фирма също редовно ни водеха по тиймбилдинги и други социални занимания. Шефовете все повтаряха, че присъствието не е задължително, а по желание, но с тон, който предполага, че е задължително да желаеш.
Няколко пъти се измъкнах с различни оправдания. На повечето колеги не им пукаше, че не съм отишла, но имаше една групичка, която се сърдеше, и разпитваше "ама защо не дойде? ", "не сме ли ти приятни? " и злословеше пред останалите. Реших да не си създавам главоболия и просто да "желая" да присъствам.
Напълно те разбирам. Успех с измъкването!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker