Да рискувам ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да рискувам ли?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1334 пъти
Здравейте,
Аз съм млада жена, на 25години. Динамичен, силно екстровертен човек, който обича спорта, движението и конубикацията и уви по стечение на обстоятелствата работи сигурно най - скучната работа на света - банков служител.
И то от цели 4 години. Оставям настрана факта, че взимам цели 800 лв чисто, срещу тях имам удоволствието да обслужвам фирми, физически лица, банкомати, да изпълнявам сто таргетна и междувременно да замествам и на каса, когато се наложи. Работата ми е свързана със стоене по цял ден, което просто ме убива. Не си се представям така. Опитах се да напусна миналата година, но трябваше да помогна на нашите спешно и отмених молбата.
Сигурна съм, че ми се работи като търговски представител или някакъв тип регионален ръководител на някакви офиси. Нещо с движение, освен това е и по - добре платени. Само че, и оттук идва чуденката ми - първо, имам книжка, но не съм карала с години и със сигурност не съм на добро ниво. И второ и по - важно, по принцип с мъжа ми говорим за деца, които евентуално да пробваме да направим тази или догодина. За майчинство в банката е ок, защото няма как да ми откажат болничен, но мисълта да стоя още време тук, ме убива. А и като че ли не съм сигурна, че съм готова за деца още тази зима. И сега просто се чудя да зарежа ли тази работа, на която ходя с повече от нежелание и да рискувам в сфера, която ми е непозната или да си трая още година - две докато родя? Как смятате вие? Ако бях мъж е ясно какво щях да направя, но уви жените все трябва да се съобразяваме с това, че ни предстои раждане.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: c8fc1201d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Рискувай, активно търси нова работа, ходи на интервюта и като намериш твоето място си ти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 63dc6744a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По гадно от това да си жив-умрял няма. Рискувай. Махай се незабавно и търси това, което ще те кара да се чувстваш добре.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0f5ca4539a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не отлагай децата, колкото и да мислиш, че има време с всяка година намаляват шансовете. Илюзия е как безпроблемно можеш и на 30 та дори и на 40 да си родиш дете. Сега ти е времето.
Второ търси си работа, ходи по интервюта ориентирай се в обстановката. При всички положения ще намериш нещо по-добро и по-платено. Не е нужно да напускаш и тогава да търсиш. Просто си пращай св-то. Ако чакаш всичко да ти се нареди и деца да имаш. Просто действай.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9eae9f4357
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви за мненията, вече съм в предизвестие, дано е за добро.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4f83be75a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също съм банков служител. Работата ни е нископлатена, а онези на върха на корпорацията взимат една торба пари. Бившата ми шефка отиде дори на почивка на о. Бали. А такива като нас не могат да си позволят почивка дори на гръцки остров.
Според мен не раждай дете без да имаш сигурна работа. Имаш време. Установи се някъде на работа. Утвърди се там и тогава го планирай. Детето не иска само дундуркане. Има повече разходи дори от един възрастен.
Аз също мисля да напусна, въпреки че ме осигуряват на реалните пари. Не си в мизерията. Но парите са малко. Всеки ден се сблъскваш с простаци на фронт офиса. Изливат си цялата злоба върху теб. Колежките са над 50 г клюкарки, една дори е на 60 г и с цялата си наглост върши неща, които аз трябва да върша. Например :зареждане на банкомат. Аз имам сертификат, а тя не. Само дето подметките на управителката не лиже, за да не я съкратят. Прави всичко възможно да вземе и клиентите. Направо като я гледам отстрани, ами жалка е. На 60 г. да въртиш номера на младо момиче, за да изгонят него, а ти да си запазиш „сладката работа„, защото никъде другаде няма да е така облекчена откъм работа. Тяхното работно време започва в 9, то пушене, кафенца, пак пушене, клюки навън с цигарката и кафето. Аз не мога да мръдна от бюрото, защото в момента, в който затворя вратата на тоалетната започват да ме коментират. Напряга ме цялата обстановка. Няма с кого да си говоря. Аз съм млад човек, нямам общи приказки с такива като тях. Усещам, че ни делят няколко десетилетия и навика към клюките. Имахме стажантки. Толкова щастлива бях да си говоря с младите момичета, но стажът им свърши.
Сега не знам накъде да поема.
Мислила съм да се захвана като дистрибутор, но не съм продавала бързооборотни стоки. Трафикът тук е невъзможен.
Но и гнездото на на змии, в които се намирам не ми действа добре. Искам да не се занимавам с интриги и клюки и да не ставам обект на такива. Нямам нерви вече, сериозно. Не мога да търпя простотията. Знам че навсякъде има такива прости хора, но поне да мога и имам възможността да ги огранича, искам сама да определям работата си без някаква откачалка да ме командва и да ме ползва като отдушник на семейните си проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker