Какво ви е мнението за естеството тази работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво ви е мнението за естеството тази работа
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1794 пъти
Здравейте,
Ще опиша процесите и процедурите на работа в една компания, която претендира да е срeд водещите високотехнологични компании в България.
И така да речем, че отделът е финанси а вашата работа е да подпомагате мениджмънта, като следите дали правилно са отразени начисленте комисионни, бонуси и др. на една част от служителите в компанията от няколко отдела. Освен това изготвяте също и справки за ръководството, резултати по предварителни данни, справки за нивото на изпълнение на определени показатели и др. До тук добре. Но представете си, че компанията работи с N на брой софтуери и системи, много от които трябва да използвате за да намерите някаква информация, всичко това свързано с много ръчни процеси и врътки за да стигнете до това, което ви е необходимо. Например предварителните резултати за продажби се изготватг от една система, финалните от друга. Често има разминаване, като вие трябва да установявате на какво се дължат разликите, в коя от двете системи е отчетено правилно. На фона на това ще трябва постоянно да обновявате знанията си относно политиките на копанията за отчитане на продажбите. Правилата се променят често- средно има около 8-10 промени на месец. Освен това са и доста сложни за прилагане понякога, тъй като всичко е свързано с изпълнение на един куп условия и много информация. Ще работите със сложните функции на Excel, което според мен е голям плюс, защото програмата има много полезни функционалности. Като минус обаче отчитам това, че в електронните таблици всичко се прави ръчно и така се създава предпоставка за допускане на грешки. Към задълженията ви се включват още и изготване на справки за представяне на служителите, звената, мениджърите, като например служител на месеца, с най високи резултати, мениджър на месеца и т. н. От вас се очаква също и да сте падарин на други отдели в компанията, що се отнася да информацията, която ви е необходима за да си вършите вашите задължения. Например колегата от отдел Х ми изпраща някаквасправка, аз от своя страна трябва да проверя дали справката е правилна, сиреч дали той си е свършил работата за да мога да я използвам. За да навлезете в естеството на работа се изисква да мине много време, дори след няколко години работа в компанията все още имам усещането, че ми се говори на „китайски“.
Това е на кратко, има и още неща, които не мога да ги опиша така на две на три, постарах се да представя по-голямата част от тях. И сега следва да задам въпросите. Вие бихте ли работили това? Каква заплата очаквате? Градът е София. Изисква се висше образование икономическо или техническо, работно ниво на английски и стандартните други умения за които четем в обявите за работа.
Причината да търся съвет тук, е че имам усещането, че работя не особено привлекателна, но пък за сметка на това сложна работа и не получавам достатъчно добро възнаграждение за нея. Ясно ми, че това за всеки е индивидуално и отговорите може би ще са различни, но да видим кои ще преобладават.
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: d92ff67151
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Работела съм в отдел финанси в голяма международна компания на подобна позиция. Като чуех reconciliation ми призляваше. Какво е мнението ми за естеството на работата - скучна, неудовлетворяваща работа. Работата на анализатора е да анализира, не да следи за accuracy-то на числата и да match-ва разни системи. Ако си хитър и имаш възможност, може да се опиташ да си спестиш цялата тази хамалогия. Ако си в компанията от няколко години би трябвало да вземаш поне 2500 нето даже 3000. Ти си преценяваш дали заплатата и условията са ти достатъчна компенсация за неудовлетвореността от работата. При мен не бяха. Лошото е, че не знам до колко на други места работата в отдел финанси като естество би била по-различна....

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: cf9dd741b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колко човека работите в този отдел? Ако сте повече от 5-10 (напр. 50 на етажа) почти нямаш шанс за издигане, освен ако не се мазниш на когото трябва. Работата е т. н. бек офис и е супер скучна. В един момент ще ти оисне от скуката. Е, по-добре е от продавач или телефонист в кол центур, но пак си последна дупка на кавала. Търси възможност да станеш главен счетоводител на някоя фирма, не си губи времето в аутсорсинга. Успех!

Засмян

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker