Оставане след работно време - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Оставане след работно време
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1706 пъти
Здравейте. Студентка съм и започнах отново работа на старото място. Не, че бях доволна (спираха от заплатите), но самия супермаркет не е особено голям и съм свикнала със самото място, колеги и клиенти. Работя като касиерка. Първия път изкарах към 2 месеца, но ми почна сесията и я използвах като оправдание да напусна, а аз се махнах реално заради орязването на заплатата ми. Работя на 4 ч, тогава също бях на толкова. Не исках да казвам защо се махам, за да не си правя допълнителни нерви в последните работни дни с управителките (1 от тях беше доста гадна). Преди няколко дни се върнах пак, защото 1 месец търсих работа, пусках по джобса, във фейсбук писах, обикалях града да питам по магазините и кафетата и нищо. Накрая една от управителките ми писа да се пробвам пак и аз приех. Обаче тази вечер затворихме 2ч по-рано (за мен 1ч, защото аз работя до 9) и започнахме да чистим магазина, ама основно чистене. Беше много мръсно, сигурно недокоснато поне 1-2 г. Та се прибрах в 00:00. Нямам проблем с оставането, добре, че беше почивен ден. Въпросът ми е трябва ли да се компенсира по някакъв начин - със заплащане или с почиване колкото часа са работени след работно време?
Аз едва ли ще подхвана въпроса пред управителките, по простата причина, че всички останахме с изключение на 3ма човека от персонала (1 е болен, едната управителка не беше там и една колежка, която така и не разбрах защо не е останала след като всички други сме останали).
Другото което искам да питам е могат ли да ни накажат или уволнят, понеже под една от касите намерихме един плик с малки халвички и с колежката си взехме по 1 понеже не бяхме яли нищо, а на мен лесно ми пада кръвното. Тъкмо когато ги сдъвкахме и се появиха вкупом почти всички и една от управителките пита какво яде колежката (мен май не ме видя) след като сме заключили и не сме платили (а тя струва 20-30 стотинки максимум). Колежката каза, че си я е взела от нея, не от магазина. Ама ако видят на камерите може и да се вижда как си взимаме(въпреки, че не е от щанда, а бяха под касата, забравени от Бога сигурно. Да не говорим, че от колегите постоянно си взимат бонбони, сладки от витрината и тн. За първи път си позволявам нещо такова просто наистина ми става лошо като не ям. Знам, че не е правилно, ама.. Какво да направя, действах инстинктивно. Страх ме е само да не ме уволнят, понеже наистина няма къде другаде да ида, а парите ми трябват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: cebbc47b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дължат ви заплащане, минали сте се. Даже такова за нощен труд след 22 ч. Доста повече от една халвичка ви дължат, че и даже са нагли.. Имаш право да отказжеш друг път. Щом веднъж сте работили допълнително без заплащане, ще има и друг път.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: dece0ac9eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е масова практика в магазините. След работно време служителите остават да чистят магазина и не им се плаща за това в някои магазини. Най-добре е всички да поискате заплащане за извънредния труд и да кажете, че така е справедливо на мениджъра. Другия вариант е да им пратиш инспекцията по труда на проверка ако не уважат искането ти за заплащане на извънредния труд.
Ако не си потърсите правата няма кой да се сети да ви плати.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 455220e2d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Говори със бившия си :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker