Работа в Слънчев бряг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в Слънчев бряг
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2574 пъти
Здравейте, момиче съм, на 17 години, през лятото ще навършва 18. Искам да ида да поработя малко на морето, за да изкарам поне част от парите за кола, пътуване или каквото ми донесе животът, затова и искам да поработя това лято.
Колебая се между сервитьорка в ресторант и аниматорка. И тук идва въпросът ми: Може ли хората, които са работили на морето, да ми помогнат с избора? Кои са предимствата, недостатъците на дадената позиция, на кои места да кандидатствам, къде се държат коректно с персонала? За мен е важно и колегите ми да са млади хора, предполагам че има определени места, които търсят само такива.
Една приятелка ще е аниматорка в Слънчев бряг, затова искам там.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 027d1d3b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гледаш сериала Съни бийч ли?
И аз като теб си мислех, че на Слънчака падат големите пари и на 18 години отидох да работя там за лятото като аниматор. Убедих се, че всичко, което говорят за чуждестранните туристи ходещи там е абсолютно вярно, дори и много са спестили.
Мен ме сложиха детски аниматор, други мои колеги спортни. Работехме в 4 звезден хотел.
Децата като цяло, не всички разбира се, бяха крайно невъзпитани и нагли, но то като им видиш родителите и ти става ясно... Редовно и ни бутаха в басейна, а ние сме задължени да ходим с часовници и телефони.
Особени проблеми с други националности, освен руснаците нямах, но те като са над 50% от целия хотел и се виждаш в чудо. Искат да ползват дадена услуга, не желаят да заплащат, въпреки че са уведомени, пияни влизат в басейна посред бял ден и т. н. Там ходят само най-пропадналата прослойка.
А за работното време - почваш около 9-10 сутринта и си плътно минимум до 11-12 вечерта КАКВОТО И ДА ТИ ГОВОРЯТ, че ще имаш 2-3 почивки през деня - нищо подобно, единствените ти почивки са докато успееш да се нахраниш и то нахраниш силно казано. Да не говорим, че често поне нас ни караха и след 12 вечерта да стоим с гостите на хотела и да ги водим на дискотека и да стоим с тях поне до 2-3, че дори и 4 през нощта. А на следващия ден, както се досещаш, трябва да станеш най-късно в 8:30.
Пералня нямахме, трябваше да се перем на ръка. 1 ден почивка в седмицата имахме, който ден предвид работното време през останалите дни по 14-16 часа (иначе по договор се водиш на 8 естествено), целия ден си го прекарваш в спане.
А за заплатата ме е срам да кажа чак - 600 лв ми беше заплатата, най-високата за която съм чувала мой приятел да я получи, но от друга фирма - 1000 лв. Това не са пари.
Не се унижавай да бачкаш за жълти стотинки, за 600 лв можеш да работиш и в твоя град и поне със сигурност ще е на 8 часа.
Много мои приятелки са били сервитьорки - масово особено вечер то не е обарване по задника, то не е предлагане на пари срещу секс.
Добре, че са 18-годишните, че да има кой да работи на морето. Никой не се връща за второ лято там, зщото накрая осъзнават, че нищо не са спестили, дори някои са на минус.
Пари за кола се събират от чужбина, не от Слънчака.
Ж21

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c7f01266e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Викаш, най-добре да си кажеш първо претенциите, налЕ?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 88a6d69659
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Вдъхновила си се от онази пълна глупост по btv "Съни бийч" ли? Само да ти кажа, че няма нищо общо с там, защото на морето се иска много яко бачкане

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7306332261
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здрасти! Аз работя като рецепционистка в Слънчев бряг, Слава Богу, в прекрасен хотел, с прекрасен отдел на рецепция и прекрасна шефка, затова за 2ра година се връщам :)
По-добре кандидатствай аниматорка, защото от лични наблюдения в нашия хотел, а и от истории, дочути от познати и приятели, хората в ресторантите мнооооооооооооооооооооого ги гърчат.... принас много от ресторанта напуснаха до месец, два. НО зависи каква сервитьорка. Ако си на блок маса, си окей. НО по-добре се пусни за аниматорка. Поне в нашя хотел аниматорите супер много се забавляват и по цял ден са с гостите, вечерите излизат да пият по баровете и клубовете заедно, общо взето по цял ден фън. Успех! И си проучи добре хотела, ако можеш, че МНОГО малко са читавите хотели. Максимум 4, 5 читави хотели от цял Слънчев Бряг.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 76a82a9fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей. Аз имам доста сезони в Слънчев бряг, препоръчвам ти да си намериш работа в някой бар по плажа и да влезнеш в групите във Фейсбук за работа в Слънчев бряг и също да поискаш мнение там, относно работодателите. Успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 03ad47789b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
За питащите - не, не съм се вдъхновила от сериала Sunny beach. Това е решение, което съм взела още в края на миналата година. Защо ли - най-вече, защото имаме апартамент там и, в случай че няма къде да спя, мога да ида там. След това идва и онази приятелка, която ще работи там. А не искам да работя в своя град, защото живея сама с брат ми и още 3 месеца с него ще ме вкарат в лудницата.
Та по темата - толкова ли е тежко по ресторантите, може би идва опцията за някой бар. Някак си ме е страх да ида като аниматорка, защото не знам какво представлява работата

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 03ad47789b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отново авторката към номер 5:
Ако не е против правилата, може ли да ми кажеш кой е хотелът?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 267d8336cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Слънчев Бряг беше интересен, защото даваха заплати, като днешните, но преди 15 години. Ако днес давата 1200 лева за барман, преди беше 1000 лева, ама днес минималната е 600 лева, а тогава беше 200 лева и някак си, парите се усещаха стабилно повече. Отделно имаше и стабилни бакшиши. В днешни пари, ще е, като да се прибираш с по 250 лева всеки ден. Имаше места, дето работиха на минимална заплата и не си я търсих до края на сезона.
И това е, ако не беше замесен в стотиците далавери, които се въртяха. Беше ВЪРЛА кражба. Но дори и да не участваше в нея, 16 годишен келеш, продаващ пици, раздаващ флаери през останалоо време, вадеше 3 пъти, колкото един учител, примерно.

Работата е, че тогава турсите намаляха. Слънчев Бряг не беше "екзотична дестинация", а онова място, дето билетите ти излиха наполовина. Послед 2008-а "кризата" удари и ако преди имаше такъв наплив от хора, че дори и раждясал лавка, де продаваше картички и принцеси на плажа, правеше хиляди на ден, то вече турситите даваха наполовина и бяха по-малко. Тур операторите започнаха да карат повече хора насам, а когато вземеш туроператорски пакет, то всичко ти е осигурено и гледаш, да не се делиш от групата (все пак си в чужда държава, където половината население не знае английски/немски/френски, а повечето от другата половина само се преструва, че го знае). Следователно, половината турсите сега бяха или сравнително незаможн хора, възползващи се от улеснената процедура и ниските цени, или социално слаби, дето от касата за безработица ги пращат по тур операторите. Буквално за 2-3 години, Слънчев Браг се СРИНА. Ако от 2002-а до 2008-а, всяка година си удвояваха оборитите, то от 2009-2011, беше обратното. После малко живна, но всеки ще ти каже, че днес не е като едно време.

Обаче беше ГРОЗНА работа. Наркотици, разврат, измами - на вскеи ъгъл, по-всяко време. Имам познати в скандинавксите страни, които са ми казвали "прекалено стар съм за Sunny Beach", а са на по 20. Да, 20. Няма 20 и... За повечето, това е мястото, където отиваш, като си на 17-8, за да с ерпропиеш и продрусаш за 2-3 седмици, без да те набл'дават родителите, да хванеш трипер и да се прибереш, като си си начесал крастата.

Днес положението е кажи-речи същото, само дето парите са на 1/4.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 06a99763d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 го е описал много точно. Аз също работих на морето по онова време, само че бях на Златните, което е същото. За съжаление мутрите съсипаха туризма в България и особено морския. И тогава Златните и Слънчев бряг бяха курорти, в които да се размажеш от пиене с евтин алкохол, да се надрусаш и да ходиш по проститутки на воля. И тогава в България като цяло идваха най-бедните от запада с малки изключения. Просто, както е написал номер 9, тогава се изкарваха едни 1 000 лева без проблем, а примерно в моя роден град масовите заплати бяха 250-300 лева и това се считаше дори за сравнително високо. Днес обаче тия 1 000 лева са нищо. Цените се вдигнаха многократно и 1 000 лева сега са нещо като 300 лева тогава. Затова и никой вече не иска да работи там. Смените са тежки, условията никакви, а отношението идиотско. Другото е, че наистина навсякъде цари разврат, алкохол, наркотици и проститутки. Много лесно можеш да кривнеш от пътя и съвсем неусетно да се превърнеш в алкохолик и наркоман или проститутка. Доста хора преди време се полъгаха по уж големите тогава пари и прекъснаха следването си или пък завършиха, но изобщо не си потърсиха работа по специалността. Хубаво, ама колко време можеш да издържиш на 12 часови смени и никакви почивни дни. Аз самият също бях започнал да залитам в тази посока, но слава на Бога, Той не го допусна и съм Му безкрайно благодарен! Не ми се мисли, ако бях останал пиколо или сервитьор по морето. Изобщо, докато преди можеше да поработиш 1-2 години лятото докато учиш и имаше някакъв смисъл от гледна точка на по-добрите пари, сега няма никакъв смисъл да се работи по морето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 96e513f312
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Авторке, как да ти набием в главата, че Слънчев бряг не става за хора, а само за роби? Върви и сама ще се убедиш, ти си си взела вече решението явно!
От номер 1

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 7ea3386047
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Работила съм преди 5 години като аниматор на слънчев бряг. И аз взимах 600 лева( но получавах бакшили и подаръци от гостите на хотела, случваше се да организираме рожденни дни понякога и за тях ни плащаха допълнително )
Понеже тогава ни хранеха и имахме безплатна квартира успях да спестя една заплата (от 2 месеца и половина работа, не съм била целия сезон на работа)
Хотела в който работих беше 5 звезди и беше доста скъп, затова имаше повече възрастни и възпитани хора. Имаше и такива които пият, но умееха да пият с мярка. Не съм се чувствала унижавана, когато отидох там бях малко срамежлива, но за този сезон определено се научих да комуникирам по-добре и придобих доста увереност. За мен беше нещо полезно като изживяване като личност.
Това което казва номер едно с липсата на време е истина. Аз спях средно 7 часа на ден, като веднъж от седмицата водех туристи по клубове и тогава ми оставаха 4-5 часа време за сън.(поне като аниматори ни позволяваха кафе/капучино и каквото си поискаме от бара, компенсираше се някак) Но в почивния ми ден редовно спях по 12 часа и се събуждах с главоболие.
Първите 2 седмици в които отидох (понеже бях последната от нашия екип и бях изпуснала двете седмици обучение) нямахме никакви почивки, защото в почивките ме учиха как да водя детска дискотека и хореографии за шоу- тогава имахме само 20 минути за хранене и се връщахме да тренираме. После си имахме почивките. 2-3 седмици започнах да спя по час и нещо в обедната почивка, защото иначе не издържах.

Сега не бих работила отново като аниматор, освен ако не ми предложат поне 1000 или повече лева и то пак не за цял сезон. Инфлацията всяка година прави стойността на дадена сума по-малка. Ако имаш апартамент по-добре го дай под наем- пак ще спечелиш пари, но и ще се наспиваш. Ако започнеш някъде работа на повечето места осигуряват място където да спиш. Може да пробваш седмица- две да видиш дали е за теб или не е. Винаги можеш да откажеш ако не ти харесва. Но е възможно и да не ти платят ако си работила кратък период и нямаш договор

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 03386351be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Тук са ти писали хора които немогат да отстояват себе си. Това е тяхната истина. Те не те лъжат. Всичко е било така за тях. Вероятно 95% от хората са така. Но, ако ти си силна психически и упорита няма от какво да се страхуваш.
Аниматор- ШУТ! Това е аниматор.
Моят съвет е: търси си работа в малките хотелчета с ресторант.
Има много и работата в малък колектив. Всичко е точно и приятно. В малките хотели блок масата се сервира и всичко е ток. Свободна консумация 10%.
Работното време се спазва вече. Спиш в хотела, храниш се и заплатата ти е чиста. 700-900лв. Нето.
Всеки се пребита с по 2000лв. И се пита кога свърши лятото?! Това е истината.
Опит мой личен 10 години.
М 32

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 ден
hash: ff99369bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   13, точно в малките хотелчета са най-големите проблеми. Семеен хотел не ти трябва. Малко персонал, който се ползва за всичко. В по-големите хотели и колективи е по-различно. Бях наета за една длъжност и до края само на нея си бях. Докато по семейни хотели ставаш заместник на всеки.
Работното време навсякъде е плаващо. 8-12-14 часа. Почивен ден -един на седмица с много договорки.
Спането - може да е в хотелски стаи, на приземен етаж или в квартири в близост.
Храна- много зависи по колко пъти имаш хранене на ден. В големият хотел бях с 3 хранения, а в малките- 1-2 пъти осигурено.
Заплата-зависи от фирмата. Пари се харчат по морето, като цяло заплатите са ниски.

 
  ...
преди: 4 години, 15 часа
hash: d3c498928c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Миналото лято бях на 19 и отидох да работя като аниматорка, но на Свети Влас, който е на една плюнка от Слънчака. Само ще кажа, че за няма и два месеца нервите ми и психиката ми отидоха по дяволите, почнаха едни паник атаки, депресии... беше страшно. Още не съм си стъпила на краката. Не ми е целта да те сплаша, просто не е за всеки, наистина. Но ако си със здава психика всичко би трябвало да е окей. Наистина трябват желязни нерви, голямо търпение и силна психика. В далеч по-спокойния Свети Влас се побърках, какво ли щеше да е ако бях на Слънчака не ми се мисли.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 13907ad9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Работа на бг Черноморието не препоръчвам.

До номер 15,
Нямаше никакви туристи Слънчев бряг миналата година. Междувпрочем и тази няма да има.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker