Счетоводство ?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Счетоводство ?!
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1682 пъти
Привет на всички, тази година завършвам Застраховане във Стопанска Академия, тъй като от сега гледам за реализация а не виждам такава, съм се насочил към магистратура Счетоводство. Във моята специалност е много слабо застъпено Счетоводството, и вероятно всичко от практиката ще се учи. Но дайте идеи как да си намеря практика след това по това Счетоводство?! Като плюс ми е, че Английският ми е на ниво C2 и евентуално няма да съм капо с втора работа докато се обучавам. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 0f69cbdff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Един приятелски съвет от мен. Аз съм счетоводител и ти казвам,ч е в България цял живот ще бачкаш за без пари и по много. Като отмине тази пандемия, потърси си стаж в чужбина, щом знаеш толкова добре английски. Да, там счетоводството е коренно различно, но ако стажуваш 6 мес. и ако си сериозен, ще те назначат за постоянно и ще живееш добре. Ако се хванеш да научиш немски, в Германия става още по-лесно. Ако не можеш да намериш по нета такъв стаж, напарво отиди на място и ако трябва първо бачкай обща работа и търси, уверявам те, че до 1 г. макс. ще си намерил и после ще вървиш само нагоре. Имам познати, които го направиха това и сега са много доволни, а аз бачкам за без пари тук. Вярно първите 6 мес. взимат доста малко, но пак им стига да си платят квартирата и храната. Аз сега вече съм семеен с деца и при мен вече е трудно да стане това. Трябваше да се сетя преди няколко години, но уви - все се надявах, че нещата ще се оправят, ще се издигна и т.н. Е, повишиха ме и дори с повишението пак си е брада тук. Постоянно ме карат да правя някакви шмекерии и всеки месец се обяснявам като ученик пред данъчни и се чудя какво да ги лъжа. Направо ужас, не си го причинявай, ако имаш малко себеуважение.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 777f59b607
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Общо-взето номер 1 е прав. Ако работиш в българска фирма, ще бачкаш по много за никакви пари и един търговски представител, който едвам смята, ще взима повече от теб. И това между другото може да е добрият вариант, защото преди 13 години, когато аз започвах работа, започнах в българска фирма, в която дори не искаха да ме обучават и криеха всичко. От мен се искаше само да осчетоводявам склада и толкова. Лека работа, обаче нулево развитие и никакви пари. В България, ако си счетоводител или отиваш в международна компания или в някоя от големите одиторски компании. И на двете места работата е много но научаваш също много. Аз съм изключително благодарен на Господ, че ми отвори очите тъкмо навреме и ми предостави шанса да започна в международна компания. Когато започнах там, буквално за няколко седмици научих повече отколкото за над 2 години в българската компания. Да, работил съм съботи и недели и по 12-14 часа на ден, но на 29 години бях вече главен счетоводител с доста солидни знания. В българска фирма може да започнеш само, за да трупаш стаж и при първа възможност да се махнеш. С добър английски веднага ще те вземат в някоя от одиторските компании.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 03fd802fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз пък завършвам тази специалност сега и мога да ти гарантирам, че това да изучавам Счетоводство със сигурност е най-безсперспективното и грешно решение в целия ми живот.. Реализация - нула, заплащане - смехотворно... Гледам им обявите и изпадам в див потрес, то не е изискване за стаж по специалността, пък за не знам си колко езика, пък с не знам си какви програмни продукти трябвало да си запознат... И цялото това удоволствие за невероятните 800 лева стартово в София.. Ами извинявай, ама като продавач в мола с бонусите стъпвам на 1000, че даже ги и минавам в силните месеци, без да си напъвам акъла за каквото и да било... Общо взето съм съгласен с 1, ако ти се отвори възможност за чужбина се възползвай, магистратура също ако можеш запиши в чужбина, тук всичко е загубена кауза...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: ed988ecc80
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора: Отчаяхте ме :D :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2f05b7fa62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе, майка ми цял живот е била счетоводителка, на скоро се пенсионира.
За чужбина не знам, но в България е трагично.
Майка ми с 30-40г. стаж едвам взимаше 700-750лв. заплата. В същото време години наред е работила извънредно без да й заплащат извънреден труд.
Спомням си през 90-те и началото на 2000г. как се прибираше с пишеща машина (тогава лаптопи нямаше, поне не и в тази сфера) и довършваше извънредната си работа вкъщи, отново без заплащане на извънреден труд.
Сега е пенсионерка, но чат-пат я викат, защото беше най-опитната в занаята. На новите млади счетоводителки редовно не им излизали сметките, и заради това викат майка ми и й се молят да се връща.
Новите счетоводителки, момичета на по 25-26 години реват пред компютъра а шефовете им крещят. Майка ми ги е обучавала, ама те не вдяват, пък са с висше, а майка ми със средно специално, хаха.
Живея в чужбина от години, не съм в тия сфери, но смятам, че ако си счетоводител в чужбина ще си много по-добре.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 5a9d88f72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторе, номер 2 съм, с добър английски кандидатствай направо в някой от четворката - KPMG, Deloitte, EY, PWC. Отначало и там ще бъхтиш здраво за малко пари, но пък ще научиш много. Започнеш ли в някоя малка или средна българска фирма, освен че няма да научиш нищо, ще работиш цял живот за малко пари. Една моя позната работи така доста време за човек, който имаше 5 малки фирми и постоянно въртеше разни схеми, които тя се опитваше поне донякъде да легализира. Ходеше съботи и недели и т.н. Най-важното от всичко е да започнеш работа по специалността си веднага, за да трупаш стаж и опит. Може и да не е перфектната позиция, но това не ти пречи да си търсиш докато работиш. Пак казвам, най-добрият вариант е някоя от големите одиторски компании или международна компания.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker