Cтратегия за справяне със стрес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Cтратегия за справяне със стрес
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 1737 пъти
Здравейте!
Започнах преди месец за фирма аутсорс. Нещо ново, различно, нямащо нищо общо с това, което съм правила досега. Интересно ми е, но ме е много страх и съм адски стресирана. Още съм в обучение, а работенето вкъщи заради изолацията ме затруднява още повече и влизам в паника само от това, че съм сама и че трябва да разчитам повече на себе си. Времето минава, а аз все повече се притеснявам да питам различни неща, защото ме е страх, че ще са тъпи или че ще са такива, чиито отговори вече трябва да знам, а не съм разбрала. Правя грешки, дори неща, за които съм била сигурна след време откривам или се сещам сама, че съм объркала или пропуснала някоя стъпка. Не знам какво да правя, защото знам, че всичко зависи само от мен и моята настройка. Та затова моля за съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: 1092fc75bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е нормално. Няма работа, която да съм започвал и да не съм се чувствал стресиран. Ето някои от тях (всичките са извън България): доставка на пица, шофьор на камион, IT helpdesk, рецепционист в хотел, диспечер на камиони.
Няма много връзка между тях. Единственото, което ми е помагало е моята увереност, че ще се справя; все пак ми е гласувано доверието от работодателя, че мога! И често си припомням, че съм бил в трудни моменти и “победите”, които съм постигал.
Сега използвам и някои неща:
1. L-Theanine (Suntheanine е по-добрия бранд) е аминокиселина, която успокоява, но и фокусира, а не те отпуска. Прави се от зелен чай/мача
2. Дихателни упражнения- вдишвам 4 сек, издишвам 5 сек в продължение на 5 минути. Няма да задълбавам защо това работи.
3. Гледай видеото на YouTube: Amy Cuddy TED talk

Успех! Не те познавам, но съм уверен, че ще се справиш!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef375c1223
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пиши си. Заданай въпроси ако трябва по 100 пъти. По-добре да попиташ отколкото да сгреши. И се успокой. Ако не е тази ще е друга работа.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 773f533f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съвета е да си намериш някой който да те обича и през целия ден да си мислиш за него докато траят трудностите....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 14d2d9ada4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом си във кол център значи се занимаваш със клиентско обслужване. За да имаш отговори на въпросите трябва да седнеш и прочетещ повече за организацията, продуктите / услугите. Според зависимост от обстоятелствата трябва да са ти дали хартиен наръчник относно позицията или да има такъв дигитално.

Това че срещаш трудности сама е още по-добре, понякога. Когато човек е сам се стресира (не само за това за което говорищ а за всичко във живота), обаче, във същото време става и по-силен, самостоятелен. Развиваш умения в момента за взимане на решения, решаване на проблеми, анализиране и прочие. Това са умения които са в полза за всичко и извън работа надграждайки те като личност.

Ако имаш въпроси на които не можеш да откриеш решението най-добре попитай. Не го оставяй така. За всичко останало извън работното време би било хубаво да седнеш да прочетеш. Дай си и почивка и излез на вън евентуално до магазина дистанцирано. Това сега да и човек 24/7 като канарче ще подлуди всеки

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 14b5a2226d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Идеи за задаване на въпроси:
1. Искам да те помоля за съвет.
2. Би ли ме насочил(а)
3. Търся твоето мнение.

нещо подобно, а не точно не знам какво да правя.

 
  ...


...
преди: 4 години, 1 месец
hash: ef3145bed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стратегията е да не се занимаваш с аутсорсинг.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 8f1a4b4f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Към мнението над мен – и аз не харесвам тази работа, но и в други сектори е същото, така че не трябва да се обобщава. Аз се справям с музика, подкасти и подобни неща, които противно на очакванията, не ме разсейват, а ми помагат. Вкъщи ми е много по-лесно да работя, отколкото в офиса. Там ме дразни шума, лигавенето, да обикалят около мен, плюс две изключително противни жени, които ме дразнят само с присъствие. У нас такива проблеми няма.
Тези двете ми създаваха проблеми още откакто започнах работа. Използваха ситуацията, че съм без опит и нямаме написани процедури за нищо да ме тормозят. Първо ми казват едно и като го направя така после се измъкват, че не било така, ама съм ги разбрал грешно. Нов бях в работата и им се връзвах на глупостите, но с времето се научих и започнах да ги отблъсквам. Не грубо, но така, че да им е неприятно и да не ме закачат. Спечелих и доверието на шефа, защото показвам качества, упорит съм и естествено не се занимавам с интриги и глупости на работа.
Ако стреса ти се причинява от такива хора, бъди упорита, съвестна, докажи на всички че можеш да се справяш с работата и не се занимавай с клюки и елементарни хора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker