Източна Европа е кол центъра на Запада! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Източна Европа е кол центъра на Запада!
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 3385 пъти
Здравейте, според вас нормално ли е в България и изобщо в Източна Европа сайтовете с обяви за работа да са почти само в аутсорсинга? Като изключим позициите за програмисти наемат всеки от улицата с чужд език дори и да не може да говори родния си правилно. Мен ме наеха в счетоводен отдел, а математиката и счетоводството никога не са ми вървели и едвам ги изкарах в университета, мен ме бива в историята и хуманитарните науки! И се смята за уж престижна работа защото плащат повече от на преподавател в университет и мед сестра? Чудя се в САЩ, Западна и Северна Европа дали телефонистите са по-добре платени от медицинските сестри и много доктори? Май че не! Но в България, Полша, Чехия, Словакия и подобни явно още ни смятат за нивото на Индия - обслужващ персонал. “М@йнста му на писането, изкуството, медицината, нека бъдат телефонистки и роби на Запада! ” Да, но сега се сетиха колко важни са докторите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 29 дни
hash: b6cc8ae90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какви телефонисти, те поне езици знаят, че те сервитьорките изкарват повече от лекарите. За сестри, счетоводители и др. да не говорим. Лекаря до 30 учи и специализира за 800 кинта на 12 часови тежки смени с нощни, по празници и т.н., че дори и след специализацията още години наред бачка за 1000-1500 макс. Пък сервитьорката днес завършва средно и без опит, без образование, без нищо почва на 1500 лв с бакшишите. Достатъчно е само да може да е запозната с действието събиране и да може да пази равновесие.

На сервитьорките, които ще ме нападнат, предварително казвам, че не омаловажавам труда им и не казвам, че взимат много. Казвам, че интелигентните, образованите и изобщо хората, които трябва да са пример и да са двигател на прогеса и на обществото, са натикани в ъгъла. В никоя нормална държава лекар не взима на половината на сервитьорка. Това и в Африка сигурно го няма.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: eade98ed57
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам ама 10 теми пусна за този аутсорсинг човек. Много ти се върти лентата с тези кол центрове та чак глава те боли в маниакална степен. Смени си работата и толкова ако не си доволен.

Тея кол центрове се водят от 'големите' корпоративни бизнеси във страната и да, съществуват защото поддръжката излиза понякога по-евтино другаде. Какви големи бизнеси иначе има в страната?! Да не говорим че хората искат работа и им се дава, при това със възможност да изкарат даже повече пари от хора с професия, защото икономиката е слаба поради необразованост и корупция на нива И управление И граждани. Колкото до вида работа, ако е на Запад местните ще се радват. Не е като да няма желаещи, просто решенията за това къде дапсе извършват дадени дейности се взимат от CEO-тата и анализаторите под тях.

Колкото до това какъв вид дейност извършваш, не си разбрал явно че си номер все още. Не става въпрос за теб, стана въпрос за бизнеса тука. Ако не си Ти да върши работа на позицията на която си, друг ще я върши. Не умееш да цениш възможностите за развитие които ти се предлагат явно и да научиш нещо ново. Това е. И да, тук вече става въпрос за теб и личните ти умения които можеш да придобиеш и потенциално трансферираш другаде като / ако почнеш.

Много си зле, оценявай какво ти се дава. Не си роб на никого. Работа като работа и при това, накой ден като нищо за се и автоматизира със още много други позиции в други отрасли. Тогава какво ще работиш?

Като ти се занимава със неща които са ти интерес - никой не те спира. Не е задължително да работиш за някой, можеш да изградиш бизнес и да си креативен, да правиш пари като самонает и вършейки това къде те прави щастлив.

Айде живи и здраве най-вече и цени това, защото ще го оцениш като го загубиш. Разбира се, това ще е друг ден.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 3fc3d1ed15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   1 като счетоводител в голяма френска аутсорсинг фирма получавах някъде 980 лева чисто. В кол център получавам 1300 лева чисто, а работата е продажби по телефона и няма особена математика. И двете не ми харесват заради самата работа по цял ден да висиш пред компютъра.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: df28a0e4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Истината е, че повечето хора предпочитат да висят пред монитора, отколкото да разнасят по 10 тона зеленчуци, да копаят на нивата или да чистят на животните.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: f57d6aa71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Някой да те е молил да "робуваш"? Стой безработен, виж на кого му пука. И пиши грамотно, ако ще мрънкаш за езикова култура.

 
  ...


...
преди: 4 години, 29 дни
hash: df28a0e4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "“М@йнста му на писането, изкуството, медицината, нека бъдат телефонистки и роби на Запада!” Да, но сега се сетиха колко важни са докторите!"

Това е по-скоро наш личен проблем, а не на "Запада".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 4d4bec7f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Нормално. В ЕС-то всеки народ си има роля - нашата е на гастарбайтери. Кол центровете са де факто гастарбайтери, които не напускат страната си. Гастарбайтерите по дефиниция са тъпи, защото квалифициран няма да се навие на това. Така обаче се изкривява пазарът на труда и затова в България няма кой една гайка да завие, а даже кибритът е внос.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 3fc3d1ed15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   2 какви възможности за развитие бе?! Няма такива, мениджър в кол център е като шеф на водопад, никой не го иска за работа извън бранша. И нищо не се научава освен да сервилничиш докато те обиждат. Затъпяваща работа.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 3fc3d1ed15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   4 е само това ли са опциите? Да си чувал за истински професии - доктор, полицай, медицинска сестра, пожарникар и тези в изкуствата - танцьор, актьор, певец. Те не са офис мишки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 3fc3d1ed15
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   4, ти да си чувал за кабинети с по 2-4 човека вътре? Това е нормално, а не 30 работни пчелички като в хамбар. Да не говорим колко е опасно с коронавируса, а някои ги държат в офиса още. Такава работа от сега - само от вкъщи!

 
  ...

...
преди: 4 години, 29 дни
hash: df28a0e4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 7


"Гастарбайтерите по дефиниция са тъпи, защото квалифициран няма да се навие на това. "
Ако си на 18-19, какво ще правиш? На 90% единствената им "квалификация" е някакъв чужд език. Ок, ти да речем, си бил умен, научил си програмиране, научил си се да си добър готвач или нещо друго, за което дават пари, ама повечето народ на тая възраст още трябва да се нагоди за живота след гимназията.
Изорт ти е да си барман, сервитьор или продавач. Не, че и на тези няма да те гърбят, но от другата страна са шофьори, хамали, складови работници, висящи на поточна линия, миячи и чистачи. И всички изброени професии, често плащат по-малко ор кол центровете, а изискват повече физическа работа, някой дори изискват нощни смени.

Не твърдя, че тези места са спасение, но предпочитам кол център, пред това да търкам чинии за 500 човека в няко кръчма в 2 през нощта или да ме карат, да карам по 800 км на ден с някакъв радрънка автобус, дето е по-стар не от мене, ами от баща ми. А и дават повче пари. Ако си студент, определено е за предпочитане, да си в кол центъра, отколко на някоя поточна линия на половин заплата.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: d666b343be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това са реалностите и не е проблема, че сервитьорка изкарва 1500 лв. И повече трябва дори, проблема е като цяло ниското заплащане макар,. че ако питаш политици и работодатели заплатите са, като на запад. И кол център не е лека работа и да научиш език не е лесно, жалко е, че там работят хора завършили в чужбина и реално ползват само езика. Жалко е, че връзкарството на всички нива е водещо, най и важно какво знаеш и можеш нали си наш човек, ставаш шеф. И тези хора управляват и взимат решения. Системата е тотално сбъркана.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 29 дни
hash: 89c2ee092a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Да, така е, и другото, което забелязвам, че масово се опитват да ни направят по-нисък ранг персонал - санитари, продавачи, чистачки в чужбина. Моите уважения към тези хора, които се трудят честно и никой да не се обижда, била съм продавачка. Обаче е хубаво да вдигнем малко нивото и да спрем да сме берачите на домати в Испания и да бършем на немските баби гъзовете и да се замислим. Да наблегнем на специалности като медицина, фармация, инженерство и т.н., които да вдигнат общото ниво. Иначе с едно момиче от магазина за кафе се сприятелих и тя е с две висши - инженерство и другото не помня, но такава работа си е намерила. И не казвайте сега, че е до това колко си способен, при много е така. Шофьорите на такси, с които съм говорила все са със стабилно образование, но такава работа са си намерили.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: eb9b0ad638
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Не се сърди на Запада, а на нашите политици. Ако не помниш до скоро един от тях ни рекламираше като "държава от ЕС с евтина работна ръка". И нормално хората решиха, че сме нещо като мини Индия, но с предимство, че сме в ЕС. То и аз да имам бизнес за милиони, де да имах, и аз щях да търся най-изгоднотото за мен и бих предпочел "европейска държава с ниски заплати" вместо Китай или Индия. Хем по-близо, хем и по-сигурно, а в същото време плащаш в пъти по-малко отколкото би плащал на хора от твоята държава. Е, ако германецът иска за тая работа 3000 Евро, примерно, защо да не намерим някой българин, който ще я върши за 2000 лева? Така, че благодарностите знаеш към кого, дето обикаляше цяла Европа и ни рекламираше като евтини роби без претенции. Да не говорим, че там тая работа я вършат хора без образование или в началото на кариерата си, а тук има висшисти, с опит, защото в друга компания, макар и на "по-пресижна" позиция биха взели много по-малко пари. Пример: майка ми е преподавател по рядък език в университета, студентите и почват работа в кол център с този език...и взимат 2 пъти повече от нея! Ако не и оставаше малко до пенсия, предполагам, че и тя щеше да почне да вдвига телефона, ама на тази възраст каза, че вече не и е до работа на смени, разправии и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 29 дни
hash: 2475b8218d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Първо, честно казано тази тема вече толкова пъти се дъвчи, че започна да омръзва. За мен всеки един чужд инвеститор е добре дошъл, защото дава работа, дава се работа на подизпълнители и тн и тн. Всеки сам си избира какво да работи, за един тази работа е ок, за друг не е. Не давайте примери с университетски преподаватели и медицински сестри, за първите средната им заплата за миналата година е над 1700 лв по официални данни, а разбира се, че кадърните от тях работят по проекти, имат си фирми и тн. За медицинските сестри е факт, че заплатите им в държавния сектор са обидно ниски, но и те си имат избор, в частните болници заплатите са двойни, но и работата е двойна-смятам, че всеки си избира. Ако пък толкова някой смята, че трудовият пазар тук е изкривен да отиде в чужбина и да стане какъвто иска.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 29 дни
hash: df28a0e4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 13

Не че няма, такива професионалисти за които говориш. Работата е, чедоста от тях не искат да имат нищо общо с таксиджии и миячи, било то и с образование. И в България е същото. Колко адвокати, банкери и бизнесмени познаваш, дето ще разцъкват белот и свара с аверите си, дето носят табли, карат микробуси и чистят пода знаеш? При нас никога нямаше период, в които да бъдем оставени сами, да признаем всички хора за равни. Имаше турското, когато бяха селяни и чорбаджии. Имаше периода преди първата световна, когато когато пак имаше чорбаджии, но вече имаше и политичекса класа над тях. После се напъпли с първенюта, дърпащи всичко за себе си, а след ВСВ ни казаха, че всички сме равни, но някой бяха по-равани. И след това, се върнахме назад, където пак беше до чорбаджии, първенюта, политици и повечето бяха от "по-равните". Модерно е да се обижда на селянин, модерно е да се считаш за повече, като имаш повече пари, по-добро образование и по-добра кариера. Най-вече, модерно е да разчиташ само и единствено на себе си и да нямаш НИКАКВО доверие на държава, на закони, на познаи и на непознати.
Това се пренася и навън. Повечето хора гледат или да отритнат тази култура и да приемат нова, без да я разбират, което води до обърквания или да си живеят в някаква си тяхна реалност, където уж са в България, ама като погледнеш през прозореца е примерно Германия, което е не по-малко объркано.

Затова в чужбна повечето българи са зле. Който успее да намери добра работа, буквално прекъсва всякакви контакти с местната общност, която може и да я няма никаква, като най-много да остане приятел с българи, които са колеги. Или другата крайност, в която няма никакви контакти с местното население.
Това е основният проблем, на българите в чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 4ee810ec2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Не знам защо изобщо се чудите. България е типичен пример за олигархична държава от третия свят. Властта - политическа и икономическа е концентрирана в малък кръг хора ( бившите комунисти и техните наследници ), които са брутално богати, а остатъка от населението е на прага на оцеляването. Властимащите нямат никакъв интерес стандарта на живот у нас да се вдига, защото ще трябва да плащат по-високи заплати на робите си. Сегашното положение ги устройва перфектно - заплати от по 400 евро в страна от ЕС! Супер, какво по-хубаво от това! Големите чужди инвеститори умишлено не искат да идват тук, защото навсякъде се шири корупция и допълнително им извиват ръцете. Кол-центровете и ИТ сектора са просто много по-безрискови, защото не изискват някаква сериозна инвестиция. В момента, в който вече не им отърва - прекратяват договора за наем на сградата, освобождават служителите си и готово. Не е като да си инвестирал стотици милиони в завод и после да се чудиш какво да го правиш.

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: eade98ed57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От 2 до 8

Никой не учи бизнес сред българите. Никой не разраства нищо, а за това и професиите за които 'учат' после няма реализация по тях. Няма пазар просто. Нама бизнеси. На това не се научиха и никой почти нито не знае на къде да тръгне, какво да учи, няма и кой да го наупътства и да му обясни каква роля може да играе в икономиката.


Тези телефонистки позиции са пак работни места водещи се чуждестранна инвестиция. Това е рядкост. Във България почти никой не инвестира поради корупция и от управляващи И от самите граждани (население). Почти никой от вън не прави бизнес със нашенци създавайки работни места и наливайки пари. Директни инвеститори са предимно само излезлите българи на вън които пращат на семействата си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3fc3d1ed15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ако не си ИТ у нас е трудно, дори да си медик. За учителите да не отварям дума - хем е трудно да се вредиш в което и да е училище - дори рязни квартални школа в циганския кв Левски в София се правят на важни, нямали свободни позиции, лъжат, назначават си познати и роднини учители. То пък и заплатите им са ниски, но от както малко ги вдигнаха и там се напълни с парашутисти. Та изборите са 4 - да станеш ИТ, телефонист в кол център, политик/сводник/дилър или чужбина.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b6cc8ae90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   19, има и пета възможност - тираджия.

Да обобщим:
1- ИТ
2 - телефонист
3 - тираджия
4 - някакъв вид тарикат (политик, мутра, "бизнесмен")
5 - чужбина

Това са възжмоните варианти, ако не искаш да живееш от заплата до заплата и да си броиш стотинките.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   20 въобще не съм съгласна с теб. В сферата на медицината също се изкарват пари. И не говоря само за топ лекарите с 5 цифрени заплати. Една мед сестра в частна болница също взима добри пари. В сферата на образованието също. Вече им оправиха заплатите, а с частни уроци може да си докарваш още една заплата отгоре. Да не говорим за адвокати, съдии, нотариуси, чси, финасисити и тн. Да кажеш че само с ИТ и тираджиите изкарват пари в България значи трябва да си свериш часовника и да се огледаш малко! Бъди здрав! Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b6cc8ae90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   21, е, да, ако 500 евра са много пари...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Е 22 то за някои хора и 5000 са малко... Въпрос на виждане!от 21

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b6cc8ae90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   23, то за някои и 600 лв са много. Особено ако не са платили една сметка през живота си.

Между другото според синдикати за нормален живот в България трябват 700-800 лв на човек без наема. Та ако сте мъж и жена с две деца и особено ако сте на квартира, защото не всеки има 200 бона за апартамент, сама си сметни 1000 лв малко ли са, много ли са. Хората на Запад ги взимат тия пари, ама на седмица при същите цени. Само наемите им са по-високи.

A между другото на ясно ли си, че за да станеш нотариус или ЧСИ, се дават 300 бона под масата? ТИ какво си мислиш? Че всеки може да стане ли? Личи си, че хал хабер си нямаш как стоят нещата в България и че не си платила една сметка и не си отгледала дете. Айде поработи, плащай си сама сметките, изплати сама едно жилище, отгледай две деца и тгоава говори колко много пари са 1000 лв, а? Когато мама и тати ти плащат сметките, не ти искат наем и те хранят на готово, а ти твоята заплата я даваш само за цигари и барчета, да, наистина 1000 лв са много пари.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Ами да 24 не всички сме отишли У СОФИЯТА и да даваме по 600 лв наеми! Някои сме си останали по родните места, където имаме апартаменти и къщи и се оправяме даже по добре от вас столичните!!! Видно е и от твоя коментар! Ж21.
PS сега може и да дават по 300 бона за чси и нотариусите, но само до преди 10 години не беше така. Не и в "провинцията" . Имам преки наблюдения в тази сфера от много близки! Със здраве!

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b6cc8ae90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25, говорех принципно, не живея в София. В такъв случай да ъпдейтнем, че станаха 6 начина в България да живееш добре.

Трябва да си:

1 - ИТ
2 - телефонист
3 - тираджия
4 - някакъв вид тарикат (политик, мутра, "бизнесмен", нотариус)
5 - чужбина
6 - ДА ТЕ ХРАНТУТЯТ МАМА И ТАТИ ДО ЖИВОТ

Така вече добре ли е?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До номер 26 не не съм съгласна, защото никъде не съм казала че някой ме хрантути било то родители или мъж. Ти явно не можеш да схванеш какво искам да ти кажа. Аз работя и изкарвам прилична заплата около 1000лв без да съм в някоя от посочените от теб категории! Освен това уча и медицинска специалност! Така, че това че ти не си се реализирал е твой проблем. Моля спри да заблуждаваш хората в този сайт, че едва ли не ако не си ИТ, тираджия или престъпник не можеш да живееш добре в България и трябва да бягаш в чужбина! Бъди здрав!ж21
PS моля модераторите да ми публикуват коментара, в който няма нищо против правилата!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 69f06ff39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 25

За тези се искаха огромни суми не преди 10, ами преди 30 години. Може и да не с 300 000 лева, но пределено е над 100 000 в момента, поне в областните градове.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f1f60b75e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Хаха, като чете писанията на калинките на властта, човек остава с впечатлението, че извън СОФИЯТА имотите са безплатни! Там хората просто си ги имат! Няма наеми, няма ипотеки, няма никакви разходи! Да се чудиш защо никой не иска да живее в тази "безплатна" провинция и всички масово я напускат.
Вторият "гениален" извод е, че нотариуси, финансисти, ИТ-та, лекари и т.н. имали добри доходи. Едва ли някой го оспорва. Нека сега обаче, на който му е интересно, да провери колко такива позиции изобщо съществуват например във Видин, Търговище, Силистра, Хасково и куп още провинциални градове. След това да се замислим останалите хора какво работят? И на запад болшинството от населението нито са лекари, нито нотариуси, нито финансисти, нито ИТ-та и т.н. И там, дори много повече от тук е пълно с най-обикновени работници. Има обаче една лека подробност, която е че там същият този най-обикновен работник получва достатъчно пари, за да може да живее нормален живот, без да се притеснява утре как ще си плати тока или какво ще яде в последната седмица преди заплата. Нито пък е нужно да става нотариус, че да си плати наема или ипотеката.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b4dcea3928
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   26 е много точен с опциите за развитие, а 50 процента са на мама и тати до живот.

25 коментар на 21години жена с макс 1 година стаж и ми говори преди 10 години как било в незнам си къде като си е взимала 3те лв джобни от масата в 5ти клас. Бая хляб още ще трябва да изядеш. Точно ти е казано да изплатиш жилище, да изгледаш деца и да поработиш 10 години. Не си много в час как стоят нещата в България. Някои сте останали по родните места, защото мама и тати са дали сборно 50 години труд за тия къщи и апартаменти и климатика в стаята ти. Я сметни ако обичаш, колко ти е брутното възнаграждение до момента от всичките ти работи ... детски гъз

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 18a68207d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Не знам, но съм с две висши и ако трябва да работя по специалността, ще вземам не повече от 900 чисто. Сега съм в кол център с испански (само на мейли отговаряме) и ми дават от 1900 до 2300 чисто без бонусите. А хората с по-редки езици, получават доста повече...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: db6ece0349
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   29, чудесно, но си на 21. След 15 г. с две деца и ипотечен кредит (ако изобщо успееш да спестиш за първоначална вноска), пак ела да пишеш как е с 1000 лв. Ама без мама и тати да помагат. На 21 и аз си мислех, че с 1000 лв си цар и то когато живота беше по-евтин от сега. С жълто около устата без деца и без да си купил нищо в живота си лесно се говори наизуст.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Някои потребители явно много ги е яд, че баща ми е учил и се труди, да ни остави нещо за в бъдеще, вместо да пие и да си дава парите по любовници. Майка ми също не виси по кафета и НА мола, а ходи на работа и не харчи пари за парцалки. Аз същи работя, уча и пестя и не съм стъпвала в бар или дискотека до сега! Но голяма част от вас явно така живеете и това ви е ежедневието, за което сте си виновни вие, а не Бойко, държавата или извънземните! Сега си изливате злобата и завистта върху мене, обиждайки ме! Явно само това можете! Останете си със здраве!!! Ж21
Моля коментарът ми да бъде публикуван!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: db6ece0349
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   30, от 300 бона почват, в големите градове може и повече. И това беше преди няколко години, сега може и повече да е. Защо мислиш, че има само по 5-6 нотариуса във всеки град. И те обикновено са по наследство от родителите и децата продължават семейния бизнес. В нашия град нотариусите и ЧСИ-тата в момента строят цели затворени комплекси с цялата прилежаща инфраструктура, защото не знаят вече къде да си държат парите.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: db6ece0349
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   35, абе кой е казал нещо за баща ти дали е пияница или наркоман? Казваме, че би било нормално в една цивилозавана страна човек да може да живее нормално без помощта на родителите си и без непременно да е ИТ или тираджия. Естествено, че ако ти помагат родителите ще живееш добре, но до това ли трябва да опират хората, за да живеят нормално? В Германия примерно колко души на 40 живеят още при мама, защото не могат да си позволят квартира? Ти разбираш ли изобщо за какво се говори тук? Казваш, че с 1000 лв се живеело добре, за това ставаше дума. А ние ти казваме, че живееш добре, защото разчиташ на вашите, защото няма деца и защото още нищо не си купила. Направи тези неща без тати с 1000 лв и тогава говори. Смешно е точно ти да говориш по темата, след като още една къщичка за птички не си купила в живота си. Чак изглежда нелепо, че въобще се обяснявам за подобно нещо. Не знам въобще защо споря с човек, който хал хабер си няма още на 21. Стани на 41, постигни сама всичко и тогава говори. Сега говориш само на теория. Тук хората поне от опит говорят.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   До 34 не е нужно всеки да купува апартаменти и да тегли кредити! Постижение е и да го запазиш апартамента получен по наследство примерно! Много хора покрай мене не успяха и ги профукаха на комар! Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   37 защо непременно трябва да постигам всичко сама. Вие не може да разберете. Не се ли разбира, че един ден ще имам мъж щом ми говорите за деца? Ако пък не се омъжа защо непременно трябва да купувам жилище или да излизам на квартира. Ще живея в това на родителите ми, което се очаква да наследя. Вие не знам кой ви е промил мозъка, но всипки покрай мен живеят така и мислят така! Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e5e7162569
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   29, може ли да споделиш как съчетаваш следване на медицинска специалност, редовно обучение, с работа? И то такава която ти плаща 1000 лв, и предполагам е пълно работно време?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 167f5a157f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   До Ж21

Никой не е казал, че трябва. Просто хората искат възможността, да получават достатъчно за труда си, че да могат да живеят добре. АКо постигнете нещата заедно с мъжа си супер. Ако имаш достатъчно богати родители, да ти осигурят жилище и приятен живот, без да се наоварват финансово, супер. За съжаление, повечето хора не са в тази позиция. Има дори и такива, които нямат живи родитиели, нямат къща, която ще наследят. Те просто нямат този избор. Съветвам те, да излизаш по-често от вас и от "всички покрай" вас. защото Светът не започва, нито свършва на вашата улица.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 167f5a157f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Олел ... не бях изчел гнусната ти злоба ...

Кротни се малко! И сериозно излизай по-често, за да си коригираш отношението, че ако така говориш на хората в медицинския и после на стажа си, ще я докараш до кривата круша.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 18ac90451e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   39 Трябва госпожице да постигнете нещо, не само да разберете че мама и тати са до време, но и да осъзнаете, че онези които нямат даващи родители имат право да живеят нормално със заплатата си. Животът с дотации от родителите не е самостотелен живот! А и родителите са хора и те имат нужди, желания и мечти и не би трябвало те да се лишават от тях защото ПЪЛНОЛЕТНОТО им дете имало нужда от дотации. Родителите след като отгледат децата си до пълнолетие имат право да живеят сами, имат право да плащат само собствените си сметки а с остатъка да ходят по пътешествия, да си правят удоволствия и т.н.
Не трябва млади хора като 37 да остават с впечатление, че родителите им са им длъжни цял живот и че се очаквало те да наследят жилище, Родителите имат право да продадът имота си, имат право да го подарят на някой друг. Защо трябва те да оставят жилището си точно на вас?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b6cc8ae90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Какво да отговориш на човек, който казва "защо непременно трябва да постигам всичко сама"? И как да я убедиш, че с 1000 лв не можеш да живееш като бял човек? Или че нормалния стандарт в една нормална държава трябва да идва от достойната заплата на всеки работеш, а не от подаяния на родителите, които нито са длъжни, нито пък е редно да се лишават от собствените си мечти и планове, за да дондуркат "детето" до 40.

Сега пак ще каже, че завиждам или нещо. Нека да и помагат, щом искат, да са живи и здрави, но пак питам - по този начин ли трябва всеки човек да си докарва нормален стандарт като на бял човек? Не е ли редно да имаме възможността за нормална заплата, с която да си докарваме нормален стандарт, без да сме принудени да чакаме на родители? Не казвам да не помагат - ако имат желание и възможност да помагат, да помагат, но не са длъжни и какво правят хората, които не са имали този късмет?

Не знам. Как да и обясниш това? Някакви идеи? Жалко, че има хора, които разсъждават по този начин. Демек моите мама и тати ще ми помагат до 50 и затова и 1000 лв заплата ми стигат, обаче вие сте алчни, че искате 2000 лв, при положение че никой не ви дондурка до 50 и едва ли не сте длъжни да живеете мизерно и да не "ламтите" за НОРМАЛНА заплата, иначе сте алчни.

Ебах ти и посредствното и егоистично мислене. Че и злобна. И всичко това без да е купила една къщичка за птички в живота си и без да е отгледала и едно дете. Голямо самочувствие на гърба на родителите си, ама без тя да е построила и един курник.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   До номер 40 и работата и обучението ми в момента са онлайн. Сега сме в сесия даже, а работното ми време е плаващо.
До 41 аз не казвам, че абсолютно всички са така сигурно има и изключения, но аз лично не познавам човек , който да няма имот поне на село. Така че това че теб те мързи да работиш на село в градината и да си помагаш примерно, не значи че трябва всички да са като тебе или да бягат в чужбина!
До 43 какви дотации драги? Аз нали си нося заплатат вкъщи и също плащам сметки си, купувам храна и тн. И ако родителите ми си продадат имотите къде ще идат? Под моста ли? И кви пътешествия в тази ковид пандемия сънуваш? Айде малко мисли преди да ме плюеш само! И живеем в България не забравяй! Тук никой не си продава имотиите за да пътува.Имам наблюдения и впечатления от много населени места. Аз също не бих го направила един ден. Ще гледам родителите си като остареят и това очаквам и аз от децата си един ден. Възпитана съм много добре от тях в традииции и ценности, а не съм с промит мозък от западната пропаганда. Може би защото живея в Севрозапада - най бедният район на ЕС! Айде със здраве!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Номер 46 то се вижда кой е злобен! И пак за пореден път казвам, че не чакам "подаяния" от родителите си! Но за мен това е нормално, а и за много хора също. Какви мечти да има един родител освен всячески да помага на детето си. Аз също един ден бих била такава майка и ще помагам на детето си докато съм жива. Няма да го прогоня по чужбините! Това че, някои са имали безотговорни и незаинтересовани родители е техен проблем! Аз не съм виновна! Имали били мечти да пътуват? СмЕх! Баба ми като не е обиколила света, па какво й е? Жива и здрава си е! Така че по полека със злобата и хейта! Бъдете здрави!Ж21
Моля коментарът ми да бъде публикуван

Модератор: Ще бъде публикуван, но пак Ви питам защо тук се представяте като 21-годишна дъщеря на заможни родители, които са ще ѝ осатавят наследство, и твърдяща, че 1000 лв заплата са достатъчни за добър стандарт, а в темата "Помощ-Дъщеря ми иска да учи посредствена специалност.", на която сте автор - като родител, който не е доволен от избора на професия на дъщеря си?

Моля отново всички потребители да спрат с измислените истории. Не е коректно спрямо хората, които си отделят от времето си да отговарят и дават съвети.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   До модераторите. Не знам за коя тема става въпрос. Пиша само в тази и съм на 21. Може да е станала грешка. Реална съм и не пиша измислени коментари. А аз може ли да ви питам защо тенденцизно се вглеждате в мен като има много наистина измислени истории и тролове в този сайт? И също така аз не карам някои да ми отговаря! Искат хората пишат, както и аз имам право да пиша, щом не обиждам, не използвам цинизими и не противореча на правилата! Живеем в свободна държава! Хайде със здраве!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b6cc8ae90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   49, ти сега последно майката ли си, дъщерята ли си, и двете ли си или нито едното? Защото гледам, че и в двете теми пишете в момента. Или просто ти е скучно и си съчиняваш темички? То и като ти гледам злобата, нищо чудно и да го правиш, само за да провокираш и да се заяждаш с хората. Защото и двете ти гл. т. са абсурдни - едната да се месиш на дъщеря си като тиранин, другата, че алчни копелете, че не искаме да мизерстваме с малки заплати и че трябва цял живот да лежим на гърбовете на родителите си. Доста провокативни и абсурдни мнения и явно си постигна целта, защото и в двете теми успя да предизвикаш възмущение, каквато ти беше целта. Само не ти стигна акъла да пишеш от различни IP адреси. Заради такива измислячи като теб сайта се напълни с паплач.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b4dcea3928
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   Е то се усети, че човекът на 21...не е на 21 и то още в първите коментари. На 21, с преки наблюдения от преди 10 години при подбора на нотариусите и т.н хахахах

Къде набор 1999г. ще има такъв правилен словоред и ясна мисъл, айде молим Ви се хахахахахаха неестествено е ....

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9dd07eaa01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Благодаря 54, но наистина съм на 21. Грамотна съм и съм добре образована, което мисля, че е необходимост в 21 век. (И точно заради това си правя проучвания и проучвам нагласите , защото се вижда че съм доста над средното ниво на интелигентност за едно 21 момиче, което е видимо и хората в коментарите го потвърждават скъпи модератори)
А за наблюденията ми при нотариусите единият ми род са в тази сфера така, че няма как да нямам наблюдения!
Земеделие Медицина и Съдебна сфера са топ полета за реализиране и а тях може да живееш много добре в България, вместо да ходиш да караш тир по чужбина!
До модераторите пак:моля да ми одобрите този коментар! Да трие теми и коментари всеки може, но не това е начина да станем "европейска" държава - с цензуриране на различното мнението и нападки!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f4ac67e395
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

56.   Номер 54, аз не съм тази, която разправя как с 1000 лв можеш да се оправиш, но съм друга от този набор, която много обича такива като теб, стъпили с единия крак в гроба и подценяващи хората по възраст, пол и т. н. да ги поставя на мястото ми.
Мен пък ме е срам на такива като теб, задръстени комунистически мозъци, да им говоря как трябва да се обличат като ще ходят на ресторант, концерт, театър, музей, както и да им обяснявам и поправям грешките в официални писма и имейли, които пращат.
Свали самочувствието и слез малко на земята.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3fc3d1ed15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   55 в чужбина не всички българи са тираджии. Много работят по университети например за много повече пари от колкото взимат в БГ-то.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker