Да напусна ли интересната си работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да напусна ли интересната си работа?
преди: 4 години, 5 дни, прочетена 1737 пъти
Здравейте на всички! Имам въпрос относно работата, който ме притеснява от дълго време и ми е нужено мнение на страничен наблюдател.
Накратко въпросът ми е - заслужава ли си да напусна работа?
Това е първата ми "сериозна" работа, с трудов договор, осигуровки и т.н. Работя тук от 2 години. Работил съм за без пари като стажант, след това за символична сума пари и сега за пари, които са изключително малко за стандарта в София, но достатъчно да мога да си плащам квартирата и да ям всеки месец.
Там съм от началото на компанията. Страшно съм привързан към колегите си, работата е много разнообразна и далеч от скучна. Но ето защо искам да напусна:
- Един от главните аспекти е разговорът с хора, търсене по телефона, ръчкане на хора да свършат неща и т.н. Аз изобщо не съм напорист човек, отнема ми много усилия да общувам с непознати, а да не говорим да преговарям с тях, да ги ръчкам, да създавам бизнес връзки. Принципно, тук вината е моя, защото имам подобни психологически спирки, но в момента, който достигнах до този извод започнах да работя със специалисти, с които търсим начини да ги преодолея. И макар вече да имам голям набор от инструменти, които ми помагат да се чувствам по-добре в различни социални ситуации, все пак изпитвам огромна неприазън към този аспект от работата и наистина бих предпочел да не я върша.
- Плащат ми твърде малко пари. Мисля, че и тук отново е моя вината, тъй като никога не съм повдигал въпроса за заплатата ми и съм се примирявал с това, което ми плащат (или не ми плащат), но наистина - парите са под 1000 лв.
- Често изпитваме финансови затруднения като фирма и не искам да допринасям за неблагосъстоянието ни като загубят цял човек. В същото време това ми говори, че скоро няма да видим увеличение на заплатите.
- Хората с които работя постепенно се превърнаха в мои приятели и се страхувам, че напускайки ще ги прецакам и отношенията ни никога няма да бъдат същите.
Отново - работата наистина е нестандартна, позволява ми да срещам много различни и интересни хора и ми дава възможността да гледам как се гради нещо голямо against all odds. Просто не мисля, че аз съм човекът, който се справя най-добре с нея и ми е време за промяна. Но не знам дали това е разумно и дали няма да загубя яка работа за сметка на нещо глупаво, както и да загубя приятелите си в процеса.
Всяко мнение за ситуацията е добре дошло. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 дни
hash: 69b76b32e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Младите хора трябва да се развиват, усещаш ли, че фирмата е спряла, не се учиш на нови компетенции, парите са малко, не се чувстваш на правилната позиция, просто е време да смениш фирмата.

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 1eefddafc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Всичко завеси, ти какво искаш. Почти всеки работодател иска да работиш колкото може повече за колкото може по-малко, особено ако те видят, че разбираш от много неща, те товарят, като "магаре", но без да ти плащат за допълнителната работа. Аз например преди кризата си търси работа, но в моята област все още няма толкова голямо раздвижване, но постоянно следя обявите за работа. В фирмата, в която съм от година и нещо, но няма никакво развитие, взимам най-ниската заплата от администрацията, 2 пъти прекия ми ръководител ми подхвърля, че ще ми увеличат заплатата, но така и няма нищо действително, само и само да поемам колкото може повече работа. От първия си работен ден до днес не съм спирала да работя, ако в редките случай почивам , то ще до 15 минути през обедната почивка, макар тя да е 1 час. Също като теб парите ми стигат за наем, консумативи и храна и то на промоция. Вече си търся фирма и хора, който знаят повече от мен, за да имам какво да надграждам. Не може лице х да ме пита за неща, който трябва да знае, а заплатата е по-голяма от моята. Много е трудно да те оценят реално, ако не си на някой човек. За съжаление до този момент на случаен принц съм си намирала работа по специалността, нямам никой, така да се каже зад гърба.
Ако искаш по-висока заплата и знаеш в какво искаш да се развиваш , търси си работа на друго място и когато си намериш, даваш предизвестие и напускаш сегашната си работа.

 
  ...
преди: 4 години, 3 дни
hash: 6d66838431
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз казвам действай - не бива да стоиш на място, в което не си щастлив.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 дни
hash: 6d66838431
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Я вземи се стегни малко! Не можел да говори с хора, това са лигавщини. Ако не те устройват парите или говори да ти вдизгнат заплатата или изчезвай. От приятелство не се живее.

 
  ...
преди: 4 години, 2 дни
hash: 1a95a09f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Яка работа? Да работиш за жълти стотинки? Моля ти се...

Ставай и се махай. Всеки изпитва такива чувства като трябва да напусне познато място, защото малко или много това се е превърнало в зоната му на комфорт.

Човек трябва да търси личностното си развитие и да стои някъде, на работа, само ако и докато до получава от съответното място.

Аз преди 6-7 години работех в една подобна фирма. Малка, сплотена, с десетина човека. Обяди заедно всеки ден, тийм-билдинги, абе направо семейство. Ама ми плащаха 900 лева, които за тогава са били малко повече от 900 лева в момента, ама не съществено много повече.

Та в момента взимам тея 900 лева ама в пъти и то не два пъти. Само и единствено защото знаех, че моят път не свършва с тази заплата и уменията, които там бях придобил. Смених работата с друга, по-преспективна и по-амбициозна. Повишиха ме, доказах се, смених я отново като видях, че съм стигнал тавана на развитието си там.

Та как и дали ще се развиваш - зависи само и единствено от теб.


Братан.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6d3664e082
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не трябва да ставаш приятел с колегите си. Поддържай добри отношения, но само толкова. Не трябва да чувстваш вина или угризения. Фирмата не е твоя и може да си сигурен, че ще те уволнят, ако намерят някой друг който ще работи за по-малко пари.
Може да смениш работата. Не си женен за тази фирма и винаги може да търсиш нещо по-добро за себе си. Най-лесно се търси нова работа, докато си на работа.
Свикнеш ли с ниската заплата, ще си останеш с нея. Това е истината.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker