Собствен бизнес: Ресторант-вариететен театър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Собствен бизнес: Ресторант-вариететен театър
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1413 пъти
Много театри и много ресторанти, но защо да не си направи човек театър със сцена? Отдавна имам такава идея - ресторант със сцена, на която да има стенд ъп комедианти. До тук нищо различно нали? Е аз искам там да има цели вечерни представления, мюзикали, вариетета, имитатори, жени-каучук (contortionist), мимове, клоуни, модерен бален, джаз и хип хоп танци, степ. Има много талантливи хора в тези жанрове, а реално в днешно време се прочуват само актьорите и певците и то не всички. Искам да върна тези занаяти, както стенд ъпа се завърна от нищото след години непопулярност. Идеята ми е да създам нещо като тези ресторанти със сцена в старите холивудски мюзикъли. Първият ми мюзикъл би бил Оклахома или нещо в този сорт, действието да се развива в селска обстановка (учих селско стопанство и обичам селото, слама, крави и т. н. ) Ако намеря момичета като The Ross Sisters да правят такива номера и аз пея и танцувам степ на сцената може да стане добре. Според вас има ли ниша за такова място у нас? Или да пробвам по-добре в чужбина, както ме съветват приятели?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1d6990deda
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Звучи ми добре! Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 187c4e273c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В Булгаристан? Вариете? Мхм. Успех.

Бизнесът таргетира прекалено малък пазар. Виж ако беше кебабчийница с чалга перформънс на къра - щеше да се къпеш в златни ланци и стари Кайени.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 492631c81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Трувно. Това което искаш е МНОГО по-сложно.
Накратко:
- Ще ти трябва голяма сцена, ако искаш много спектакли с мнго хора.
Сцената, сама по себе си ще изисква, да имаш различни оператори и техници. Ще трябва да се взимат под внимание осветление, озвучение и декор. Ще ти трябват поне 5-6 човека, както и някой, да ги координира.
- Ще трябва да имаш много физическо пространство ЗАД сцената, за да може актьори, танцори, музикантии и други, да се подготвят, особено ако имаш дълго и сложно шоу с много хора.
- Като заговрихем за много хора - ще ти трябват и помещения - съблекално, гримьорни и дори места за отдих. Най-малкото, тези хора, може да искат да репетират.
- Само до тук говорим за огромна зала!
После следва това, кеото има от другата страна. За да можеш, да издържаш такова шоу и дори сам да му платиш сметките, ще имаш нужда от МНОГО посетители на шоу. Разбирай стотици, а може и да са над 1000 на моментни. Но да речем, че за теб ще са 400 места.
Това означава, места за 400 души, при това така разположени, че всички да гледат към сцената.
- Още повече пространство.
- Ще имаш нужда от кухня! Това са още хора, които ще трябва да могат да готвят за армия. Забрави за поръчки и разнообразна кухня. Ще имаш ограничено меню, освен ако не искаш 50 човека в кухнята. Другият вариант е поне 10 души.
- Ще имаш нужда от множество бармани и сервитьори. Под 15-20 дши не можеш да паднеш, ако искаш всичкод а работи добре.
- Ще имаш нужда от охрана. В някой страни се изиква по закон. Разбирай по 4-5 души, но не някакви мутрагени, да гледат лошо, а обучени и коректни хора, които ще се справят спокойно с някой прекалил с пиенето, без да се стига да селски истории.
- Ще ти трябват чистачи, мячи и прочие. Вече имам почти 500 души.
- Таолетни и то доста. Говориш за 400 годисти, които почват с хапването и пивйването по-едно и също време - мисли си, като таолетните в моловете, но може би малко по-малки и на повече места.
- Гардеробна, особено зимата. Хората носят палта, раници, чанти и прочие, особено, ако са сбирка от някой офис, след работа. Ще ти трябват и за това хора.

Един съвет - мясотот ще трябва да се превърне в бар/дискотека след шоуто, за да може клиентие да се повеселят. Ще имаш нужда от DJ и/или може музиканти. Ще е добре, ако имаш още помещения, за да може готите да си отпочинат от шоуто и да са на спокойствие, помещения/тераси/прегради за шушачи.

- Това е, само за да може мясотот да е готово, за да има преставления. Остават още 3 апсекта - Сега е важно, да се отговори на:
Кой ще е на сцената?
- Може да имаш ограничени преставления, с по-малко души, където идват по-малко известни хора на сцената, така че няма да имаш много хора, частни партита (най-често големи фирми - може да имаш и отделна зала).
- Ще имаш ли винаги хора, за тази сцена? Тоест - ще има ли винаги гости или ще трябва да разчиташ основно на свое преставление?
- Най-добре ще е, да си имаш "трупа" от метни актьори, режисьори и продуценти, котио имат престваление, менящо се примерно един или два пъти в годината (може и да има ротация на повече от едно, но става МНООООГО сложно). Така винаги ще има шоу и ако е добро, хората ще идват, но ще трябва да се променя сравнително често, че иначе ще спрат. И ако имаш редовна програма, ще имаш и редовен състав, иначе ще екошмар, ако работиш 1-2 пъти в месеца, от към човешки ресурси... и тук идва друго много важно, нещо.

Слизаме от сцената, кухнята, бара и обслужващия персонал.

Вече говорим омразната на повечето хора бюрокрация - за ръководители, счетоводители, човешки ресурси и прочие. Ще трябва да имаш хора, да водят счетоводства, да набират нови кадри, да контролират работния процес и да се справят с проблемите, който идват от това. Ще имаш различни отдели, за които ще отговарят определени хора. Те ще са основната ти сила и е много важно, да подбереш добри кадри. Някой ще отговаря за менютата, някой ще отговаря за сцената, някой за охраната, някой за почистванете и вероятно ще има редица "бригадири" или "ръководители на екипи", за да се разпредели работата. Вероятно ще имаш много с хора, които дори не са на работа, когато тече шоуто. Тук може да сложиш и маркетинга, защото без него, цялото ти шоу ще бъде забравено. На тези ще даваш най-многото пари, за да те промотират, за да намират изпълнители, за да проучват какво се харесва и какво не и за да помагат на последната група. И заедно с тях, ТИ ще имаш отговорността, да изберете най-добрто възможно шоу, като работите с всички нива в тази компания.

Както виждаш - ужасно сложно е. Дори не назлизаме в детайли, а си говорим "отгоре-отгоре". И това е, ако намериш добро помещение, ако има възможността и уменията, да организираш всичко това и да започнеш.

В който и град да си, ще разчиташ основно по-заможни посетители и много туристи. Ще трябва да изградиш име и да оправдаеш средствата за това място. Усилията от твоя страна ще са нечовешки, а ще трябва да намериш още хора, които са готови, да се борят наред с теб за това.

Успех! Надявам се, че ще намериш пътя си :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c97b998e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   номер 6 е описал много подробно нещата. Аз съм ходила в подобно, но не точно вариететно заведение с фламенко в Испания. Там беше всъщност малък театър с 50-тина места. На 2 души имаше малка масичка, в билета беше включена напитка. Храна не се предлагаше или може би някакви сухи мезета, вече не помня. Имаше градина на входа на заведението, през деня работи като кафене, а вечер, но може би не всяка вечер - с фламенко представления.
Там основният контингент са туристи, местните не ходят по подобни места. Така че си обмисли много добре кой би отишъл на такова място, коя ще ти е таргет групата. Във всеки случай няма да е евтино начинание, а и някой трябва да разбира от режисура, декори, осветление, кастинг и т.н., освен чисто ресторантските функции.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9641bbcdbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Имам трима приятели, които изнасят солови музикални програми по заведенията. И тримата едва си намират ангажименти. Причината е, че свирят и пеят в почти празни салони. Репертоарът им не е чалга, а рок балади и евйргрийни, а на единия - български песни, "Тоника СВ", "Тангра", такива неща. Няма хора! Въпреки че хонорарът им, включен в сметката на посетителите, е символичен. Но народът, само като види на вратата "Музиална програма - 5 лева", се обръща и си тръгва, въпреки че въпросните 5 лева ще ги изпие в съседното заведение и няма и да забележи. Нямаме културата за такива заведения, авторе. Начинанието ти е много скъпо. Номер 6 ти е обяснил. А таргет - няма. Ще затънеш. Имам познати режисьори в театралните среди, те, между другото, събират публика, салоните са пълни, но почти нищо не печелят, защото влагат много средства в един спектакъл, поддръжката на спектакъла също е скъпа, а ако вдигнат цената на билетите, хората просто няма да си ги купят. Така че си работят горе-долу да си покрият разходите. Колкото и да ми е мъчно да ти го кажа, приятелите ти са прави със съвета да помислиш за чужбина. Виж, ако се къпеш в пачки, защо пък да не се позабавляваш и да си угодиш на един каприз? ! Но едва ли случаят е такъв.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker