Доста грешки направих в работата ми, колегите са разочаровани от мен. Сега какво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Доста грешки направих в работата ми, колегите са разочаровани от мен. Сега какво?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 1173 пъти
Имам гадни преживявания в работата ми заради елементарни грешки, които допускам поради страх от скарване с колега/мениджър/шеф и доста съм я объркал вече. От 1 година работя и още не знам някои неща които всеки друг знае на втората седмица. Борбен съм, имам голям хъс и воля да се справям, но нещо все ми пречи и вече не знам какво да правя. Коментарите по мой адрес е ясно че са негативни, бера огромен срам. Оправен съм, позитивен и амбициран, но като че ли някакви буболечки все влизат в мен да ми пречат да си постигам целите. Объркан съм, все нещо ми пречи да си постигам целите... Помагайте. Хейт не приемам под каквато и да е форма, по-добре кажете нещо смислено. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 34a8b432ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо - започни да търсиш нова работа. Ако има токсични елементи на работното място, говори с тях. Ако продължават да правят проблеми, говори с HR, за ситуацията си. Ако не се подбри ситуацията - смени работата. Ако имаш ръководители, които се държат все едно те са Левски, а ти си поп Кръстьо, започнат с това какъв предател и алчен нещастник си ... то да ти кажа, отървал си се. Работа, която не ти харесва, не ти плаща особено дорбе и те стресира, общо взето е кофти работа и освен, ако нямаш НИКАКВИ други опции, по-добре си търси нова.
Ако ще напускаш, важното е, да уважиш срока за предизвестие. По закон са 30 дена, ако няма друго посочено в договора, но не може, да е повече от 3 месеца. Знай, че работодателят в този случай има правото, да прекрати трудовите ви взаимоотношения на момента, НО ще е длъжен да ти изплати брутното възнаграждение за периода, на предизвестие (30 дена до 3 месеца, в зависимост от ситуацияа).
АКО работодателят ти обаче реши, просто да ти пусне предизвестието, трябва да знаеш, че имаш правото, да работиш с час по-малко от обичайното си работно време, стига то да не е под 7 часа. Ако имаш някаква друга работа, и желаеш да напуснеш, ще трябва да изплатиш на работодателя си обезщетение в размер на брутната заплата за дадения период, до изтичането на предизвестието, НО нещо много важно:
- Работодателят НЕ МОЖЕ, да вземе тези пари от последното ти възнаграждение, освен ако ТИ НЕ СЕ СЪГЛАСИШ, да му ги дадеш. Реално погледнато, няма как да вземе парите на един път. Нйа-добре ще е, да се консултираш с адвокат, как точно и в какви срокове, ще трябва да изплатиш обезщетението. Повярвай ми, ако си намериш добре платеана работа, която ти казва, че те иска след седмица, по-добре е, да преглътнеш щетата за 3 седмици и да започнеш директно при тях. А другото е, че давността е 3 години. Тоест, ако сумата е прекалено малка, работодателят едва ли ще я търси по съдебен път.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a994dffcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-вероятно това просто не е твоето работно място! Потърси друго и на новото място се постарай да се впишеш в колектива. Да знам, малко е смущаващо да помолиш по-опитен колега за помощ и съвет, но по-добре така отколкото да правиш елементарни грешки и да изглеждаш некомпетентен и не на мястото си и всички колеги да злословят зад гърба ти. Да не говорим, че част от грешките ти могат да доведат и да финансови загуби за фирмата и тогава както казваше една бивша моя шефка буквално "си подритваш трудовата книжка", т.е. е въпрос на време да те уволнят. А това е гадно, особено ако са толкова ядосани, че те уволнят дисциплинарно. За това съветът ми е, смени работа, бъди борбен и нахъсан, но преглътни малко егото си и не се срамувай да търсиш помощ и съвети от колегите. В крайна сметка за това сте екип!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker