Собствен бизнес на 18г. ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Собствен бизнес на 18г. ?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2343 пъти
Зравейте, момиче на 18 години съм. Моля който е запознат с тези неща, ако може да ми разясни по темата и да ми даде някакъв съвет.
Искам за започна собствен бизнес и да започна да се издържам сама. Избрала съм да уча медицина, но тъй като отношенията с баща ми са много обтегнати искам да започна да се издържам сама. Той никога няма да ме остави без пари и с радост ще ми плати образованието, но друго е да си независим. Другото нещо към което имам интерес освен биологията и химията са дрехите, винаги съм си мечтала да се занимавам и с това или да си отворя кафе. Но тъй като живея в малък град в който почти няма хора това с кафето няма да е много добра идея... Та спрях се на това с дрехите искам аз сама да измислям моделите даже до сега съм измислила доста, дори са ми ги ушили, но за мен си. И тук идва проблема.. Аз не мога за шия нито пък мога да осигуря някой който може на постоянна заплата. Мога да платя примерно за тези неща които ще се ушият, но няма и кой да се хване на акъла на 18 годишно момиче според мен. Защото, ако отида при някоя шивачка и й кажа да ми направи 5 бройки еди какви си рокли не мисля, че ще се навие въпреки, че ще й платя. Нямам идея как да го направя. Баща ми ми предложи да прекупувам и продавам, но аз не искам така, това вече го правят много хора и именно зарази това хората които купуват тези неща губят доверието си към онлайн пазаруването. Искам някакви хубави, качествени платове, искам нещо различно. Искам да предлагам нещо качествено и на достъпни цени, защото много съм си патила от разни такива сайтове. Искам да попитам и от къде мога да взема хубави платове.
Моля Ви за съвет, благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: e24c959d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При мен е обратното - имам пари, НО нямам идея за бизнес !

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9087b45696
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Завърши си образованието, а през това време разработи идеята си, но задължително ти трябва капитал. И то стабилен. Същото като при закупуването на атвомобил. Ако имаш 20 бона, не си взимап кола за 20, а си взимаш за 15. Един вид ти трябват и някакви пари като backup plan, ако щеш. Проучи пазара, направи подробни STEM и PESTLE анализи. Хубаво би било и да погледнеш някакъв entrepreneur курс, с който да си обогатиш знанията. Успех занапред! България има нужда от повече такива хора. :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6d61d295a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това с прекупуването е ужасна идея в която аз съм инвестирал пет цифрена сума и в България е трагедия меко казано. Относно твои модели, може да снимаш това което е ушито от теб и да продаваш на хора които биха изчакали няколко дни да се ушие специално за тях като предварително си уговорила шивачка която ти допада срещу колко пари и за колко време би ушила даденото нещо, дори различните модели може различни хора да ги шият важното е да знаеш всички цени предварително и да си слагаш голяма печалба, защото не си мисли че всеки ден ще продаваш, а за да се издържаш поне 1000 лв на месец ти трябват ако плащаш наем и сметки. За платове говори с шивачки за съвет идея, чети за мода тенденции за големи производители на платове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: fb1a11182f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако искаш да бъдеш независима от родителите си, най-добре започни някъде работа вместо да започваш бизнес. Бизнесът е едно много рисково начинание, което отнема супер много време и усилия. Ако се провалиш, пак ще трябва да те издържат вашите.
Също така си избрала да учиш медицина. Предполагам, че знаеш, че това е една от най-трудните специалности? За голяма част от хората от тази специалност им е трудно да работят и учат едновременно, ти как си представяш да се опитваш да създадеш бизнес, докато следваш?
Плюс това е супер безсмислено да учиш нещо като медицина и да се опитваш да правиш бизнес за дрехи...

Ако твърдо си решила да учиш медицина и искаш сама да се издържаш, съветът ми е да започнеш някъде работа за собствени доходи. Докато следваш, дай всичко от себе си да станеш лекар с добри умения и ако предприемачеството те влече, чети бизнес книги през свободното си време. След като се специализираш в дадена медицинска сфера, работи някъде, колкото време прецениш. След това, ако искаш да започнеш бизнес си отвори частна практика по специалността си. Кой знае, може би някой ден дори ще направиш болница! :)

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ac4d3cb14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хм, по принцип не смятам, че 18 години са подходяща възраст за бизнес...
Някъде поне на 25-30 стани (ако не и повече) - поучи, поработи, навлезни в живота, скъсай с някои илюзии, започни някаква работа да видиш как се работи по принцип - от там ще ти дойдат доста идеи (главно от какво най-много имат нужда хората, от кое могат лесно да се изкарат повечко пари и т.н.).
И другото, което мога да те посъветвам е "бързай бавно"! Нещата стават постепенно. Не можеш да забогатееш за ден, месец ли година, особено ако стоиш далеч от престъпните схеми (наркотици, проституция, ДДС-измами и всякакви други подобни схеми).
Успех! И да, онлайн-търговията ми се струва най-подходяща като за начало. Особено ако държиш високо качество и приемливи цени.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8a4354c1ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен намери шивачка, която и тя иска да почне подобен бизнес, но пък не знае, какви модели да шие. Ти ще им измисляш моделите и ще ги скицираш, а тя ще ги шие. Така ще се допълвате взаимно.
Създай профили на марката дрехи в социалните мрежи и рекламирай дрехите.
Друга идея, която ми идва е да продаваш носени дрехи. Много мъже и жени ще си купят и така ще получаваш лесни пари, които може да ги вложиш в бизнеса с дрехи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f1cca14aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Защото, ако отида при някоя шивачка и й кажа да ми направи 5 бройки еди какви си рокли не мисля, че ще се навие въпреки, че ще й платя."

осъзнаваш ли, че това е нещото, което шивачите правят? Плащиш ли им, даже и една носна кърпичка ще ти наплетат.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 58394d0db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   №1 - безплатно ти я давам. Купуваш евтина земеделска земя. Садиш ядки. Кестени, бадеми, че орехите бавно растат. На по-студен климат - лешници, кедров орех. Има сортове с невероятен добив. Може от Турция да вкараш, но и тук има чат пат добри сортове. Минимална инвестиция, малко труд - огромни печалби. По същество тези са устойчиви на вредители и даже можеш еко/био/хомо сертификат да извадиш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0509e0f6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Имаше една псевдо-звезда, която сума години си фантазираше как ще запише мега хит (песен) и ще стане направо световна легенда на нивото на Битълс или нещо от тоя род. Смешно е да я слушаш как фантазира и си вярва, че ей сега ще стане, защото тя иска. Казвам го за да се осъзнаеш малко и да разбереш, че това, че имаш желание не значи, че вече почти е станало нещото. Има един англоезичен термин wannabe - проучи го и помисли за себе си. С други думи накратко: не се прави на много самостоятелна, а първо си завърши медицината с бащините пари. Ако искаш самостоятелна кариера, има една сигурна професия, но не е много престижна. Иска се само да си хубава и млада - сещаш се нали. Падат пари.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 05876485dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила, от опит знам, започнеш ли с медицината изобщо няма да имаш време да се занимаваш с подобни идеи. Хубаво е да мечтаеш, обаче се насочи към едното, защото от два стола на земята... Бъди целенасочена, а не на 10-20 посоки. Една моя позната беше отличен художник, имаше идеи и талант и с медицината продължи само 2 години и то дето се казва-с 300 зора ги изкара. Така че сядай си на столчето, отваряй трите учебничета по биология и сборничето по химия и не се занимавай с глупости, или пък стани моден дизайнер и следвай мечтите си. Изборът е твой!

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8da1507e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   С риск да решите, че не е по темата.....но все пак ще си позволя коментар. Пишеш, че си решила да следваш медицина. Ако е така, като магистър фармацевт, явявал се на същите изпити, които ти предстоят и на теб, мога най-приятелски да те посъветвам да сядаш и да учиш. Никак не е моментът да се опитваш да си независима. Подготовката за кандидатстване е изключително сериозна, самото учене след това също....ако разбира се наистина искаш да станеш лекар! От начина, по който пишеш е видно, че има много да работиш върху себе си...несериозно е бъдещ лекар да не може да пише на български!
Като човек, който има бизнес, ще си позволя да ти кажа, че един бизнес се развива бавно, постепенно и с много усилия. Разбира се има и изключения...но те са малко и за жалост, в повечето случай в сивия....та дори в черния сектор. Не си мисли, че като започнеш бизнес и още на следващия месец ще бъдеш самостоятелна.
Ако наистина баща ти може да те подкрепи - поговорете, изяснете нещата.....и се възползвай от това....безценна възможност е, която не всички имат....и не я пропилявай от инат.
Няма лошо в идеята и за твой бизнес...но си дай малко време, планирай добре и опитай. Аз също правих опити....извън фармацията и мога да кажа, че са успешни, но едва след 5 доста напрегнати години с много вложен труд.
Желая ти на първо място разум - имаш нужда от трезва преценка и разбира се много късмет!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cbdcf2331a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нещо не ми е ясно, отиваш при шивачката, която ти ги е ушила и й даваш поръчката, плащаш си и къде е проблема. Какво значи няма са се съгласи, кой ще се върже на акъла......

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 205834a7b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Такъв бизнес, авторке, можеш да започнеш с минимални средства. Имаш идеи за дизайни - това е най-важното според мен (то и по принцип дизайнерите не се занимават с шивачество, също както архитектите не извършват строителство). Първо си измисли име на магазина, което да звучи добре на български и лесно да се пише на латиница (напр. "Пешо дрехи" = peshodrehi). Две са идеите тук: защото от една страна ти предлагам да пускаш първите ушити дрехи за продажба в сайтове за безплатни обяви, а от друга - да ги пускаш не от собственото име, а от името на магазина ти. По-нататък ако се получат работите, ще можеш да си направиш сайт с вграден онлайн магазин, който съответно да излиза като резултат на хора, търсещи дрехи онлайн, както и да рекламираш в интернет по принцип. Също си създай и безплатна ел. поща с името на магазина. Ей така, за да го имаш.

Не знам защо мислиш, че шивачката не би се съгласила да ти ушие 5 дрехи наведнъж обаче. Нали й плащаш? Поръчай да ти ушие една тогава, щом толкова се съмняваш. Снимай я (препоръчително върху манекен и от различни ъгли, за да знаят хората как стои на тялото, като гледам в нета манекени втора ръка се продават за 50-ина лева), пусни й обява. Натърти, че става въпрос за дрешка ушита на ръка, от ей такъв качествен плат, с онакива кройки и украси, по оригинален собствен дизайн, произведена в България и т.н.

Една по една ги продавай, а като стигнеш 5 /примерно/ вече ще можеш да се обърнеш към шивачката от съвсем различна позиция. Вече не е въпрос "да се хване на акъла на 18 годишно момиче", а на момиче с акъл И идеи, които доказано се харесват до момента, разбираш ли? :) Казваш й: "Вижте, досега поръчах от вас 5 дрешки. Всичките ми се продадоха. От моя страна са идеите, от ваша - оборудването и шиваческия занаят. Искате ли да работим заедно?" Или нещо подобно, важното е да договориш по-изгодни цени за ушиване за теб. Все пак ще вдигаш оборотите и ще поръчваш все повече дрехи, би трябвало да ти намали цената ако е на обем. Също така много по-малко са хората с ИДЕИ отколкото хората със занаят.

С времето ще си все по-доверено лице в сайта за обяви, в който си избрала да пускаш дрехите. Бих ти предложил първите ти печалби да инвестираш в сайт (на името на магазина ти), към който ще линкваш във всяка твоя обява. Няма нужда да е нещо кой знае какво. Идеята на този сайт като за начало ще е да служи да се опишеш каква си, мечтите ти ала-бала, но най-важното: портфолио на дизайните ти до момента, както и секция в която предлагаш ушиване на избран от човек модел, според техните мерки.

Останалото, мисля, ще си дойде с времето. Заплати за шивачки и т.н., нали се сещаш че ако ще си създаваш собствено предприятие за шиене, ще ти трябва и място за него, и оборудване, че и фирма да регистрираш /на която съответно да й правиш отчети/ и тем подобни работи?

За начало направи горното. Като/ако събереш после оборот да можеш да инвестираш за по-широка дейност, тогава му мисли за останалото.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 333ad735da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Заеби. Няма да проварви. Ти търсиш някой да ти даде идея какво да направиш. Хората които имат успешен бизнес сами измислят как да го почнат, трябва ти нещо интересно, ново, всеки втори има магазин за дрехи или сайтове... не бързай да влагаш пари, или вложи малко и виж как ще провърви, може и да не. Моето мнение, учи си докато вашите могат да те издържат, после цяял жиивот ще бачкаш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 328aa5c658
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   По-добре не се занимавай с бизнес в България! Това е пълен кошмар за хора, които не са навътре в нещата, а ти очевидно си от тях.

Счетоводител 25 години

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ef91cd2ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Медицината е изключителна професия, призвание. Ако отношенията с баща ти не са пред разрив, стисни зъби за една година (първи курс) докато се ореантираш в университета и града (предполагам че ще заминеш да учиш медицина в София / Пловдив ?). За една година ще успееш да си намериш някаква работа с минимално заплащане, като се старай да визмаш и стипендия.

Ако искаш да правиш БИЗНЕС трябва да разбираш от много неща. Разбери че бизнес не е шивашко студио с оборот 1500лв, та ти още не можеш да шиеш (от тук мога да дедуктирам че имаш бегли познания да правиш модели, кройки, etc. Няма как някой да седне да ги прави тези неща вместо теб, поне в началото). Ако искаш да се знимаваш с дрехи, ще трябва да отдадеш цялата си енергия за това.

Ако избраната ти специалност беше право / счетоводство / филология etc. щях да ти напиша директно да почваш да се учиш да шиеш. Но медицината е друго нещо.

Разгледай някои от "предприемачите" в България които се знимават с дрехи / мода. Виж ДемоБаза (родителите на единия от основателите притежават шивашки цех и помогнаха много при старта), доста са оригинални и са с приходи от над милион
Виж мегз (според мен не струва), но разгледай и анализирай факторите които са спомогнали да успее с бизнеса и.

Ако се занимаваш с бизнес, няма 2 и 200. Там си All In.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9087b45696
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Двойката съм, гледам ,че имам негативни звездички на коментара. Кое не ви харесва , драги читатели? Трябваше да и кажа "18 годишна пикло , как смееш да предприемаш действия за живота си!" ли? Злобари долни. Нека й дам един последен съвет - каквото си решила да направиш , прави го извън България , щото това е най-лайняната държава от ЕС и от самия полуостров.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7209c8ccdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ще учиш медицина и паралелно с това ще развиваш собствен бизнес? Ама ти сериозно ли?

Господи, прибери си вересиите, господи...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cb16de16fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Няма как да ги съчетаваш. Медицината си иска здраво учене, има и практика. Бизнесът пък не се прави от днес за утре. Той се изгражда и чак след време започва да носи печалби и се стабилизира. Отделно човек на 18 трудно би разработил успешен бизнес. Най-много да си докарваш някакви допълнителни доходи, но не виждам как ще го съчетаваш с учене на медицина. Освен ако не искаш да станеш убийца по-късно. На 18 всички си мислим, че е ори, мели, яж. Ама не става така. Съсредоточаваш се върху едно нещо и го докарвай до край и тогава мислиш за следващото. А не 2 дини под една мишница. Особено пък сериозни неща като бизнес и медицина. На края няма да подкараш нито едното и ще седнеш между двата стола.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 3a8314e098
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От авторката.
Благодаря на всички за съветите. Забравих да уточня, че това нещо искам да се случи онлайн. Да, знам че е много учене наясно съм с всичко това, половината ми роднини все пак са завършили това. Не искам да залагам само на едно нещо. Също така ми е ясно, че няма да изкарвам супер много пари. Но аз съм на мнението, че никога не трябва да има само едно място от което да изкарваш пари.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: eb6cfd6746
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   За да продаваш он лайн ти трябва фирма, следят пратките и постъпленията. Вече имаше хванати он лайн точно продаваш и по някоя и друга рокличка.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: c65c5825b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Избери си бизнес, който не изисква инвестиция.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cb16de16fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   "Онзи, който крачи нашироко,
не може да поддържа крачка."

Лао Дзъ - "Дао дъ дзин", гл. 24

Ако имаш акъл в главата, ще разбереш смисъла. Ако не - ще го разбереш по трудния начин.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: cb16de16fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   20, абе те парите пак да си идват от различни места, ама първо довърши едното начинание, после другото и после пак си изкарвай и от двете. Просто не ги развивай едновременно. Това е самоубийство. По кое точно време на деня ще го правиш този бизнес, след като до обяд си на лекции, след обяд на практика, а вечер трябва да учиш материала? Нормално е на 18 да си мислиш, че всичко, което хвърчи се яде, ама като препатил ти казвам, давай малко по-кротко, че ще накрая ще бърнаутнеш, ще се демотивираш и ще заебеш всичко или ще го изкараш, колкото да отбиеш номера и после ще си поредния лекар убиец. Айде по-сериозно, моля те. Разбирам, че си само на 18, ама малко по-зряло.

Ти си завърши, стани лекар, пък тогава мисли за бизнес. И без с тази липса на опит и нереални очаквания не знам какъв бизнес ще правиш въобще. Сигурно звуча като хейтър, ама ти където си тръгнала, аз от там се връщам и не го казвам случайно. И аз едно време щях да завладея света, ама...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 0509e0f6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Във времето можеш ли да правиш сметки или не си мислила по тая тема? Как си представяш нещата - завършваш на 19 и през лятото за 3 месеца развиваш мега печеливш бизнес. Докато си почиваш вечер между другото се подготвяш за изпита и влизаш. Нека глупаците учат цяла година. И после докато следваш пак в свободното време си поддържаш бизнеса, с който се издържаш. Нека глупаците работят по цял ден, ти си умна и правиш същото за 1 час. Или смяташ до 25 да развиваш съмнителният бизнес и после да се захванеш с медицината? Откажи се от едното от двете. Хората си посвещават времето изцяло на учене и пак няма кога да спят от учене, а ти си въобразяваш и с работа да се занимаваш. Запиши да учиш философия или нещо подобно-формално. Там повече ще имаш време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker