Треперене на работното място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Треперене на работното място
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1576 пъти
Предстои ми да кандидатствам за първата си работа, но цял живот страдам от един проблем: когато съм в нова обстановка и сред нови хора, ръцете ми треперят и се чувствам неловко докато не свикна с обстановката. Дори когато се чувствам спокойно, често са ми казвали че треперя, ако не целия - то поне в ръцете. Понякога дори заеквам или говоря твърде бързо. Като малък ходих на психолог за заекването и сякаш изчезна, но когато съм много притеснен се връща.

Следните ситуации ми се навъртат в главата: стоя на бар, идва ми клиент, и докато му сипвам напитката ръцете ми треперят все едно имам артрит. опитвам се да кажа цената, но едвам измогвам да извадя думите. Или подавам чаша кафе, но треперя толкова много, че кафето се излива. Дори когато говоря по телефона с непознати трябва да вложа много старание в това да звуча "нормално".

Има ли смисъл въобще да се пробвам в обслужване на клиенти когато най вероятно ще ми отнеме известно време да се аклиматизирам към обстановката, а през цялото това врeме ще излагам себе си и компанията? Въобще има ли работодател, който ще търпи треперещ служител?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: f9319e4ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В момента има възможност да поискаш да работиш от вкъщи. Така, че ако работата ти може да се работи от вкъщи, няма от какво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9ced7b8e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да ти кажа имала съм същия проблем. Интересното е, че аз на 17 години лятната ваканция са пръв път се хванах на работа сервитьорка. И никакъв проблем нямах, цяло лято мъкнех препълнени табли с напитки без проблем. Само че в последствие в живота ми се случиха някои неща и когато след две години лятото пак се хванах сервитьорка ме изритаха на втория ден. Просто цялата треперех. Същото, което описваш. Повече не съм се пробвала да работя това, работя на бюро с документи и ми е ок така. Предполагам, че и заекването ти и треперенето са следствие на някаква психическа травма. Не се обвинявай за това. По-чувствителен си и по-затворен предполагам. Вариантите са - опитваш, ако видиш, че не става значи не е твоето. Но поне си опитал и не си го слагаш присърце. Ако пък ти се получи ще добиеш увереност и ще изчезне треперенето предполагам. Другия вариант си го знаеш - друг тип работа, в която ще си с по-малък досег до клиенти и съответно по-спокоен. Замисляла съм се аз да ходя на психолог ама някак... За момента нищо не съм предприела. И така ще се справиш, ще видиш. Единствено недей да се обвиняваш, не си само ти така. Горе главата!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 617be7858f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може би си много суетен, не вярвам да имаш проблеми с алкохола..Пиеш ли вечер??

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5b8890bc83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всичко е от нередовен полов живот.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4e704f8b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може да отидеш на невролог и потърсиш отговори. Ако е от стрес само, нещо като мента глог и валерян би трябвало да те успокоява.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2643870400
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 е напълно прав. Аз съм млада и от пребързана амбиция се хванах да работя много сложна административна работа, на която се отговаряше за много пари. Работната среда беше агресивна и от там толкова се травмирах, че започнах да треперя , да заеквам, излязох от строя и за година и половина изпаднах в дълбока депресия. Като чуех за работа и започвах да рева. Преди броени дни бях на невролог, обясних му проблема и ми изписа лекарства, пих ги дестина дни и отидох на интервю, за да тествам положението - не треперих, не заеквах. Само не ходи на психиатър, защото от лекарствата, които изписват те, ще се тропясаш. Също така подбери невролог с голяма репутация, защото аз първо ходих при един невролог, който ми каза, че личният ми лекар трябва да си скъса дипломата, за това, че ме е пратил при него. Но упорито намерих друг невролог, който ме вдигна отново на крака.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker