Само момиче на морето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Само момиче на морето?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1928 пъти
Здравейте!
Пише ви момиче на 19 години което иска да отиде на морето да работи. Нямам много приятели и за това смятам да отида сама и то си търся работа от обяви в интернет т.е нямам познати там и така нататък. Като цяло се притеснявам малко да отида сама, но обстоятелствата го налагат.
Пиша ви за да ви питам има ли някое момиче което е отишло да работи и какво му е мнението? А и като цяло се притеснявам и заради факта, че съм от провинцията и не съм свикнала с много хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4704f81dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Маце бившата ми работеше там имаха да и дават пари, Абе незнам според мен си намери свястна работа и си стой в града, лятото на море зимата на балкан, никога няма да отида сезонно да работя че ще има 400лв разлика в заплатата ми от града или морето, дискотечки ала бала, ммого зависи какво искаш.
Идвай фа те взимам при мен на камиона да ми готвиш :Д на 25 съм хихи

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c7dad8909e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Звучи ми като: "само сърненце в гората"...
Ми ако дойде кум Вълчан с дебелия врат, златния синджир, и за когото няма "Не!" ?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4cf014d323
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Човек никога не трябва да спира да се издига нагоре! Хубаво е че искаш да отидеш в големия град, и да почнеш работа лошото в случая е че няма да имаш познати но това се гради с времето и ще видиш с колко много хора ще се запознаеш и ще се забавляваш. Аз живея във Варна и мога да ти кажа че този град в летния сезон гъмжи от хора къде добри къде лоши но важното е че ще имаш много контакти с хора а това винаги е от полза! Хич не го мисли ами стягай багажа и тръгвай към морето нищо няма да изгубиш а само ще спечелиш! Упех ти желая.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 37a568b6b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   От 16 до 23 годишна работих на морето, иначе съм от Пловдив. Това са най-хубавите ми преживявания. Намирах си работа по обява, проверявах работодателите за отзиви, питах ги какви документи изискват, сериозните искат здравна книжка и свидетелство за съдимост и осигуряват спане. Тези, които смятат да те използват по 2 седмици, да те разкарат и да вземат друг не ти искат нищо, защото нямат намерение да подписвате договор.
Има много такива работодатели, които на две седмици си сменят персонала и цяло лято не плащат нито заплати, нито осигуровки. Но те обикновено са известни в района.
Свестните си търсят хора от рано, обучават ги, плащат си от май месец, въпреки, че почти няма туристи. През май месец по курортите има само персонал- на плажа, по заведенията,
има т.нар стаф партита. За две седмици вече знаеш, кой, къде работи, при какви условия, а има и много хора, които всяко лято работят на едно и също място- те са най в час кои работодатели са коректни и са най-добронамерени, понеже нямат намерение да сменят работата си и не си премълчават за добри свободни позиции.
Да останеш без работа в сезона, дори да те изгонят от някъде е много трудно, трябва да си супер зле. Така че, спокойно. Паричките си дръж в карта и не тръгвай с цялата покъщнина. Малко багаж, да си мобилна, когато се убедиш, че си на правилното място вашите, или приятели да ти пратят останалия багаж по куриер. Аз и на прибиране си пращах багажите, правих си седмица почивка и се връщах за лекции.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fb8971dd66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз ходих сама на морето преди около 3 години, защото исках да припечеля повече пари преди да се преместя в друг град. Бях на 25 г. Кандидатствах на много обяви в джобс-а, накрая се спрях на едно от предложенията за рецепционист в хотел, уговорихме се за дата и тръгнах. Беше ми осигурено спането и хранене 2 пъти на ден, на повечето места предлагат 3 пъти. Избягвай професии като камериерки и сервитьори на блок маса, защото натоварването е голямо и се става много от рано. Работих всеки ден, на смени. Ти търси да имаш поне един почивен ден. Там, където бях аз, беше пълно с пропаднали млади и стари хора, които явно не могат да се задържат на работа за дълго. Бъди подготвена и за това. Управителят се наложи да махне някои от тях и да търси персонал от Украйна. Работата ми беше доста отговорна, имаше много стресови ситуации, но ми даде опит и изкарах едно незабравимо лято на морето. Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5e48052c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз ходих сама преди 2 години. Исках да пробвам . Работата си намерих по обява. Тъй като хотелът се падаше извън дадения град на около 3 км, а аз нямах кола и нямаше свободни хора тогава да ме закарат, отидох с автобус. Предварително се бях разбрала за това с управителката и тя прати една от камериерките да ме вземе от гарата. Имах и телефона, име и с каква кола ще е. Дойде, запознахме се. Жената имаше своя кола и взимаше и други от персонала от гарата.Иначе си имахме осигурен транспорт до града и обратно. Бяхме и настанени в хотела известно време, после в града на квартира.
Там ще се запознаеш с хора от цяла България и на различни възрасти. Даже и с чужденци - при нас имаше украинки и молдовци на по 20-30 години. От целият персонал на хотела, не се разбирах с около 4-5 човека, но и други не ги долюбваха. Много се заяждаха, караха, правеха номера , плетяха интриги, отсъстваха без причина . Махнаха ги бързо. Останалите бяха по-земни и се посплотихме. Не всичко е било идеално, но като се махнаха интригантите и скатаващите се, нещата се оправиха.
С туристите не съм имала проблеми, различни от свързаните с работата. Нямало е пияни, дрогирани и други такива. Хотелът беше семеен тип , с 100 стаи, и идваха предимно семейства с деца, поне 95 % бяха само семейства. Бяха си почти само българи, но имаше чехи, поляци.Това бяха гостите-семейства с деца. Имаше и двойки, но бяха рядкост. Идваха и по-известни личности, приятели на шефовете. Настанявали сме и гости за сватба.
В самият град беше спокойно. Много зависи и къде ходиш. Бях се посприятелила с момичетата от персонала и ходихме на кафе ,заведения и на плаж заедно. Сама съм се разхождала през деня, когато имам още време до смяната и не ми се стои в квартирата.
Сама не съм се навивала на плаж да ходя, защото е скучно и няма кой да пази багажа ми. Пък и има много свалячи. Някои се отдръпват като им кажеш Не, други са по-нахални. До неприятни ситуации не се е стигало, поне при мен. Няма как да избегнеш свалячите, просто не се оставяй да ти завъртят главата. Може да срещнеш момче, с което да имате някаква връзка.
Важно е главата ти да е на раменете, адски важно.Също и да успееш да се сприятелиш с някоя колежка, за да имаш поне някой на който да разчиташ поне малко. Да имаш някакъв контакт. Хубаво е да има някой от персонала да те посрещне когато отиваш. Все пак си в непознат град. Дори и да няма посрещане, задължително трябва да имаш телефон на управител или шеф, адрес на самия обект.
Много мога да пиша, ако искаш питай нещо .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d469fd03ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш ли някакъв трудов опит? Защото проблемът не е, че си момиче, а че ако не си свикнала да работиш на морето направо ще ти стане черен живота! Там се работи до изтощение и то за мизерни пари. Така, че ако това ще ти е първата работа, по-добре недей!
Иначе си права, че на 19 трябва да станеш независима от семейството си, но едва ли Слънчев бряг е най-доброто място да се учиш на независимост. По-добре потърси работа в родното си градче или в близък по-голям град и едва след това скачай в "месомелачката" наречена работа на българското море. А и като те видят работодателите както си без ясна представа за нещата, направо не ми се мисли на каква експлоатация ще си подложена и то за смешни пари. За това не те съветвам това да ти е точно първата работа.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: dc82739d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравей. Пише ти момиче на 17 години. Миналото лято работих за първа година, този сезон също не мисля да пропускам. Само ще ти кажа: много зависи какво, къде и с кого работиш. Например: аз бях аниматор миналата година и познай: точно преди да замина си мислих да се откажа и да края на сезона.... не ми се прибираше. Но разбира се, зависи къде работиш, какво и прочие. Аз бях по Южното Черноморие в успешна фирма с едни страхотни колеги. И не съжалявам. Мога да се посъветвам да опиташ просто. Няма значение къде, как, с кого... добре е да имаш опит. А и много зависи от характера ти. Но там вече е дълга и широка. Просто е добре да опиташ нещо ново, нещо различно, нещо извън зоната ти на комфорт. Ще те помоля да запомниш следното: Great things never come from comfort zone. Едва ли се налага в абсолютно всички случаи, но смея да твърдя, че до една голяма степен е истина. И го установих чрез личен опит, именно лятото.
Justneshtosi

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 37a568b6b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 7, май не знаеш за какво става въпрос, изобщо. Един бар на плажа в Лозенец прави оборот по около 7000-10 000 на смяна през делничен ден, а през уикенда над 20 000лв. на смяна. Барманите на 200лв бакшиш на ден се цупим, а заплата изобщо не си я пипаме. Когато е имало големи партита, или участия на Михаела Филева, Графа, Белослава и компания всички си тръгваме с четирицифрени суми на вечер. Два пъти ми се случвало само един човек да ми оставя по 500лв. Единият път само дадох бележка и питие на мадама. А другият път, просто пуснах песен. Песента беше arrivano dei gli uomini на Адриано Челентано, на баща ми любимата песен, пуснах си я ей така сутринта, докато си зареждам и един човек толкова се изкефи, че извика "Кой го пусна тва парче", викам "Аз, любимо ми е", остави 5 стотака на бара и ми вика, " 10 дена съм в България, искам като ме видиш да пускаш любимото ти". Момчетата, дето свързват с мадами и екстри, вадят пари за жилище за един сезон.
Аз се издържах цялото следване със сезонна работа преспокойно. Да, чупила съм се от работа, ама не е като да не е имало за какво.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 48ce243e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти, същата работа бях миналата година. Бях на 19, за първи път отидох да бачкам на Слънчака сама, нямах приятели да заминат с мене. ДАВАЙ!!! На много неща се научих и много узрях, няма какво да се притесняваш, стига да не се забъркваш в неприятности и съмнителни схеми. Пък и тая година ще е супер чил, то няма туристи, човек..
Върви, единственият начин да израснеш е да излезеш от зоната си на комфорт.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c02d29341f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не е проблем, че си само момиче. Времената сега са такива, че жените трябва да могат да се оправят сами. Там лесно ще завържеш нови контакти, тъй като хората са усмихнати и отворени към нови неща, а и времето и обстановката там оказват влияние.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d6024b9be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Давай. Досега съм работил само на морето, много зависи къде ще попаднеш. На първата ми работа не издържах дълго, бях пиколо, взимах минималната за тогава заплата 440 лв и то не винаги, водех се по документи на 8 часа, а изкарвах по 12 часови смени, сложи го с транспорта и отиваха към 13 часа и половина!

На следващата ми работа нещата бяха съвсем различни и си бях много доволен, макар и колегите ми, от които по-голямата част бяха по-възрастни и бяха работили и преди в този хотел, казваха, че годината е много слаба откъм бакшиши. Разбирахме се, имало е изцепки, но това си е неизбежно :) Иначе си получавах всичко както си му беше реда.

Може да не ти се вярва какво е писала номер 9, но си е напълно възможно и достоверно, не се и учудвам, след като е имало участия. Успех и дано си доволна! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker