Работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1606 пъти
Не зная дали това е правилната категория за тази история. За пръв път пиша.

Момче съм на 17, почти на 18. Още съм десети клас в МГ Пловдив. Професия системен програмист. В началото мечтах да съм програмист, но сега като че ли започва да ми се отщява. Бях класиране ш в групата по мобилност на Еразъм плюс до Португалия Брага. Като отида ще видя точно каква е обстановката и напълно ще реша дали да съм програмист. Обмислям като план Бе да бъда учител в началното образование на малките. Винаги ми се е искало и да преподавам на малките.
Та въпроса ми е най вече към хората със същия проблем, които са решили че са записали грешна професия в гимназията какво са направили, към програмисти на С# какво точно работите всеки ден и не е ли еднообразно и скучно. И към останалите хора какво бихте ме посъветвали да направя.
Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: e8fc396838
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз самият бях като теб.
В математическата гимназия учих интензивно информатика и математика и, докато завърша, ми се отщя с това да се занимавам, въпреки че правих много качествени проекти (често най-добрите в класа) и определено имах потенциал за добра кариера в сферата.
Впоследствие се ориентирах в друга сфера и сега съм доста добре реализиран.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fd63ba493e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-добре не се захващай, ако не ти е интересно. Аз се занимавам от години с ИТ на различни позиции. И честно казано доста съжалявам, изкарват се някакви прилични пари, но не са кой знае колко много на фона на усилията които се хвърлят, на непрекъснатото учене. Технологиите се сменят постоянно и е много неприятно да научиш нещо перфектно и след няколко години да се окаже, че изобщо не се търси. През годините ми се е налагало да програмирам на над 15 езика, да не говорим и за хилядите библиотеки, а в момента 90% от тези неща са безполезни. Бих предпочел професия в която дългогодишния опит се отплаща, например лекар, счетоводител, дори и готвач. Между другото, един търговец, ако е нацелил добра ниша, може да изкарва много повече пари от един системен архитект, без да влага толкова усилия.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a04214af47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В ИТ много почват като технически програмисти, а оттам някои си остават такива завинаги, а други стават и софтуерни архитекти, после тийм лидове и мениджъри. Отделно и програмирането не е само програмиране, а разбиране на бизнес процесите на клиента. Ако работиш дълги години само в един проект, то половината ти знания ще са по спецификата на работния процес на този клиент. И наистина технологиите за програмиране са много динамични, непрекъснато излизат съвсем нови неща и нови версии на старите, където всичко е обърнато с краката нагоре. Навремето аз започнах с голям ентусиазъм към всяко нововъведение, но определено вече ми е писнало. Усещам как губя битката с младите мозъци. Вече пуснаха JDK13, а аз още не съм усвоил JDK8 с шибаните им ламбди и честно казано не виждам никакъв смисъл в тях. Само правят кода труден за дебъгване.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f2bed08476
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Олее, много си млада още, на 18 тодини. Имаш време и да опиташ, и да се откажеш, и да започнеш нещо друго. Просто направи това, което имаш да правиш в момента, като го направиш, ще прецениш дали ти приляга. Но това е дълъг процес, може да минат 10 години. Професиите също като всичко на този свят много се изменят с десетилетията. Аз съм лекар, работих 36 години, от тях 11 год след като завърших медицина придобивах специалности, преквалифицирах се постоянно, постоянно се учат нови лекарства, болести, като СПИН, Ковид и т. н., а на всичко отгоре и много от компютърната работа, тъй като работим с електронни сайтове, платформи и т. н. Мшсълта ми е, че няма лесни професии, цял живот се работи, цял живот се учи, цял живот си принуден да учиш нови неща. Няма спокойствие, нито "устойчиви" професии.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker