Учител... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Учител...
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1215 пъти
Здравейте! Решил съм да уча специалност с която да стана учител (по География и История) (също мисля да изкарам и курсове за сертификат за английски език ниво С1-С2, и до колкото разбрах мога да преподавам или давам уроци по английски с това). Та минавам на въпроса си.
Как е положението със учителската професия? В смисъл, как е заплатата? Колко е? Какви са факторите които влияят върху заплатата?

И искам да кажа, че искам да стана учител защото мисля, че професията ми подхожда, а и искам да допринеса с нещо за бъдещето поколение. Интересувам се от парите, защото все пак за да живееш на днешно време ти трвбват пари... Иначе мисля и да работя нещо допълнително за допълнителни приходи.

Благодаря много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3ca5f1fb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Пише ти учител на 26, вече имам 3 години стаж в тази сфера. Преди да започна с преподаването работих в частната сфера, но предпочетох да не продължавам там (основно заради факта, че никога не съм харесвал офис средата). Видях основно, че питаш и говориш за заплащане, това трябва да ти е последен мотив за тази работа, професията е изключително тежка основно заради ниското ниво на дисциплина на определени ученици. На моменти е страшно, имай на предвид, че закона е на страната на учениците и родителите, не на твоя. Ако си мислиш, че е романтична и приятна среда, жестоко се лъжеш, даже и в елитните училища е подобно, там проблема идва от родителите, особено ако децата са с връзки.
Независимо, че написах всичко това, позитивните страни са доста, при положение, че не съм се отказал (близо половината млади учители спират да практикуват след няколко години). Ти създаваш професионалисти, част от децата ще продължат с твоя предмет, част от тях може и учители да станат. А пък и имаш повече отпуск, поне 30 дни повече от хората в частен сектор. Иначе за натоварване - мога да ти кажа, че преди когато работих в офис по 40 часа седмично имах повече свободно време, ако ако искаш ми вярвай. Все пак ти подготвяш уроци, те са нови всяка седмица. За заплащане - моята заплата лично е 1150 лева, вземаш по няколко пъти в годината бонуси, зависи от района, може да са високи или ниски, аз съм вземал и по 700 лв. бонус. За заплащането е важно колко е голямо училището, колко класа имаш. Аз съм в София, но в малките градове може да не работиш на пълна заплата, особено ако си в училище с по-малко ученици и класове.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 698f0299e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е ти ако имаш такова високо ниво на английски, разбиране и четене и говорене, по-добре наблегни на езика. По-добре платени работи можеш да работиш с този език. Ако запишеш примерно някакви курсови за програмиране или някаква такава специалност. Въобще езиците са нещо хубаво да ги имаш. Искренно ти завиждам за езика. Дори се чудя, ако искаш толкова да наблягаш на преподавателска професия, защо не запишеш някаква фиология, с която после да можеш да преподаваш в школа, чувала съм че добри пари се взимат като преподаветел в школа. Като човек завършила Историческия факултет на СУ, ще ти кажа че реализацията с история и география е само учител нищо повече. Хубаво е а да имаш и резервен вариант, ако впоследствие не ти хареса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker