Колегите ми ме муфтят да им правя услуги и да им купувам неща. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Колегите ми ме муфтят да им правя услуги и да им купувам неща.
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1703 пъти
Здравейте, жена на 25 години съм. Работя в офис и имам около 15 колеги. Във фирмата съм от 1 година, като аз съм най-нова тук, но смятам, че успях да се приобщя. Усещам в последно време как възрастни колежки, процедират по следния начин:аз имам обедна почивка 1 час и излизам навън и всички ме натоварват със списък на кой какво да купя. Хубаво няма проблем, но да не се прекалява. Освен това като купя неща на 5 човека и винаги 2ма от тези 5 не му дават парите после. Другото е, че аз за този един час може да имам планове, понякога искам да отскоча до вкъщи и като им го кажа, те:е ако де мини през магазина. А реално те също имат обедна почивка дори излизат по 2, 3 часа ги няма, през другото време не работят особено. Започвам да се изнервям, идва колежката от обедната си почивка и е мой ред да изляза и тя ме посреща с думите, купи на връщане еди какво си, ама чакай ти от къде идваш, защо аз да купя нещо за теб, като ти до сега си била навън и си могла да си го купиш. Всеки ден ме питат къде ще ходя на почивката, ако кажа до Еконт ще ходя не мога да ви пазарувам и те се сещат веднага каква работа мога да им свърша там или наблизо. Много е изнервящо, по принцип не искам да се карам или да се правя на интересна, но те мисля, че прекаляват. Ако ходя до аптека, получавам списък какви лекарства да им взема и винаги има по някой, който не си го плаща после. Третират ме като общ работник, вече стане ли време направо през вратата излизам тичешком, но усетих как се отдръпнаха от мен и спряха да ми говорят особено. Започнаха да се заяждат леко дори. Оглеждат ме пипат ми нещата, много мразя да ми пипат нещата. Една от колежките всеки ден ме разглежда от -до. Оглежда ми чантата, вдига я, коментира. Чувствам се като в змийско гнездо. Питат ме лични неща постоянно, и ако не отговоря, се събират да коментират. Работата е хубава и ми харесва, но напоследък се чувствам отритната, пренебрегната. Аз искам нови приятели, но мисля, че тези хора само търсят изгода от мен. Те на мен никога нищо не са купили, нито услуга са ми свършили. Някакъв съвет как се постъпва в такава ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3528cb116d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Следващият път кажи, че си си забравила портфейла, да ти дадат пари, за това, което поръчват. Или им казвай направо, че имаш много неща за вършене през обедната почивка и няма да можеш да им изпълниш поръчките. Когато те питат нещо лично, отвръщай с личен въпрос към тоя, който те е питал.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a296f44a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе това е човешката простотия. Няма да им отговаряш на лични неща, а от време на време трябва да ги режеш без да ти пука.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 49e481a943
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Продължавай да игнорираш дъртите усойници и не им прави вече никакви услуги. С времето ще се примирят и ще спрат да те занимават. А ако ти се обидят, още по-добре. Там си, за да изкарваш пари, а не да създаваш приятелства.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 35948a8637
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми не си длъжна. На много места младите ги имат за работни пчелички, а възрастните си правят каквото си искат. Отказваш им, а ако те избягват заради това, си е техен проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f13a040d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами кажи им-отивам до личния си лекар през обедната почивка, няма да мога да пазарувам. Или до зъболекаря или нещо такова. Спри тази практика.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0cd374293e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами биеш им игнора и толкова. Какво пък толкова те интересува кво си плямпат помежду си и дали разговарят с теб, там сте се събрали, за да работите, а не за да си давате оценки една на друга. Няма да се провалиш, ако не получваш тяхното одобрение, старай се да бъдеш добра в работата си и стой встрани. Аз съм на твоите години и точно затова винаги си избирам работни места, чиито служители са основно мои връстници. Много по-леко и приятно се работи, много по-лесно се завързват приятелства и никой не ти демонстрира чувство за превъзходство и не си мисли, че е хванал Господ за шлифера и някой му е длъжен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f2ff6cdff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   След като им позволяваш ще те муфтят. Като те питат къде отиваш казваш където си искам и тва е няма да им се обясняваш. Като поискат нещо им казваш имате си почивка и вие идете си купете нямам излишно време за ваште поръчки. Ако искаш да им свършиш услуга взимаш парите предварително. Просто се научи да ги режеш или ще те муфтят и мачкат постоянно. И да не ти пука изобщо че не те харесват колегите света не свършва с тях.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8198c4adb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според това, което описваш, ми се струва, че не си се приобщила към колектива. :) Струва ми се, че твоите колеги не те смятат за равна, а използват твоята неопитност и добронамереност. Това някой да ти поръча покупка и после да не я плати си доста подло и грубо.

По-старите служители виждат, че се стремиш да се приобщиш и да се харесаш и го използват. На много хора им се иска да командват някого, защото си мислят, че като са били отдавна във фирмата и го заслужават. Както в казармата, ако си чувала истории, "старите" тормозят новите.

Трябва да подходиш и ти с хитрост и дипломация. Недей да бягаш, защото е прекалено очевидно и също малко грубо. Ако ти направят поръчка, кажи, например, че имаш уговорка за обяд с приятелка и няма да можеш. Или пък приеми поръчката, но не купувай нищо и кажи, че си забравила. Като го направиш това няколко пъти би трябвало да им стане ясно. Иначе никога няма да спрат сами, магарето се товари, колкото може да носи.

Не се подлъгвай по привидно добрия тон и приятелство отношение на хората. Много хора са хитреци и се държат така само, за да те залъжат да не им хванеш подлите номерца.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: af0066290d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кактоъсаъсе събра. и ясно заявяваш, опасността никого Нищо не купувам. Съвсем като отгоре, че ви купувам, а и не си ги плащате после. До тук бях.... А ги престани да ме оглеждаш и не ми питай чантата. Ясно ли е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4061644ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Просто им кажи учтиво или леко грубо да си свършат нещото сами. Един път ще помогнеш, втори, трети, но ти си ги научила, че си човека за всичко. Мулето.
А за пипането на твои вещи-не позволявай изобщо. Как така ще пипа някаква? ! Твои вещи само с позволение ще пипат.
Твоят случай е типичното използване на младия от старите, които си прехвърлят работа, злоба, завист на него. Все едно си им слугиня. Опери се и не се давай на по-старите! Те разчитат, че ще си мълчиш от страх за работата. Карай ги те да ти вършат услуги.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7ebc6e0d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката : благодаря ви много за съветите!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6014d5a22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ето още една идея - щом получаваш толкова много поръчки печели от тях! Слагай някаква надценка или когато купуваш нещо на някой към поръчката добавяй и нещо дребно за теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker