Експлоатация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Експлоатация
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1794 пъти
Здравейте,

В края на януари започнах нова работа. Но от март, насам компанията ме кара да работя с по 4 часа отгоре всеки ден, като тези 4 часа не са ми заплатени и нямам обедна почивка или каквато и да е почивка, което го прави от 08:00 до 20:00 работа всеки ден, понякога и уикенда.

Проблемът е че компанията ми плати предизвестието за напускане на миналата работа, което значи че ако сега напусна ще дължа на компанията 2000 лева, така че най-рано мога да напусна догодина през януари. Също така съм в изпитателен срок и ако споделя с HR ще бъда уволнен веднага, без предизвестие и пак ще дължа 2000 лева на компанията.

Ако започна да съдя, ще изглеждам зле после в очите на който и да е друг работодател и така ще остана без работа и пак ще дължа 2000лв на компанията.

Не мога да намеря начин да се спася от тази експлатация. Какво бихте ме съветвали.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: bb264651aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това верно не е работа,а робство.Няма да изглеждат зле пред никой работодател.Ключовото според мен е дали са документирани тези 12 часа на ден и съботи и недели,ако е така говори с тях да се разделите по взаимно съгласие без претенции от двете страни.Ако не са съгласни спокойно можете да отидете на съд,където те ще имат да ти дават повече от 2000 лв.Ако не може да се докаже извънредния труд-не знам какво да те посъветвам.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bd2633c815
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За първи път чувам някой да дължиа пари на фирмата. Защо да дължиш? Какво си подписвал като си започнал работа? Прегледай си договора ако имаш такъв и пиши.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6413dfdff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Глупости. Не смисвай нещата. Едно е, че са ти платили предизвестието, друго е ако не спазват законна, почивки и работиш без пари и да човешки ресурси са за това. Отиваш и казваш какъв е проблема. Пази разпечатки от часове работа или водиш протокол, кога идваш и си тръгваш. Закона е ясен 40.часа седмично. Можеш да се обърнеш и към адвокат. Пиши в юридически форуми са ти дадат и там съвет.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b0c17cf052
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Инспекция по труда. Мисля, че бяха анонимни сигналите, разучи или някой вещ да ни светне. Другото, което е, ще изглеждаш зке в очите на подобни безочливи престъпници. Вярни, че повечето работодатели са именно такива, но се намират тук таме и нормални работодатели. Така, че съденето не е лоша идея. Утрепките правят каквото си искат точно, защото са спокойни, че никой няма да им търси сметка. Между другото не е задължително и да хвърляш много пари за адвокат, ако и това те притеснява, можеш да се представляваш сам. Можеш и свидетели да привлечеш, а те са много силно оръжие в съдебните спорове. Това пък е в случай, че се притесниш, че ще вземат да си оправят административните бакии в последния момент, когато разберат какво ги чака, и че биха се измъкнали. По принцип за започване на делото може само да се консултираш с адвокат за жалби и другите бумащини, за да не се шматкаш насам натам и да се обезсърчаваш допълнително. Консултациите не би трябвало да са скъпи.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f7b68a80f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако те те освободят в изпитателен срок, няма как ти да дължиш пари. Сигурен съм, че нещо не си разбрал. Прочети си внимателно договора. Ако ти напуснеш, да - може и да има такава клауза, но няма как хем те да освободят, хем и пари да им дължиш. Говори с адвокат или подай жалба в инспекцията. Не е нормално да работиш по 60-70 часа седмично и да получаваш заплащане за 40.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8be0adf6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Към отговор номер 4(ЧЕТИРИ) и номер 3(ТРИ)
Резервирах си час с адвокат, мисля че си прав и консултация с адвокат ще е от голяма полза

Към отговор номер 5(ПЕТ) и номер 2(ДВЕ).
Ето я клаузата.
Работодателят ще изплати на Служителят сумата от 1955.55лв (хиляда деветстотин петдесет и пет лева и петдесет и пет стотинки)за цел - изплащане на неспазено предизвестие от страна на Служителят към настоящият му работодател. В случай, че договорът бъде прекратен преди изтичането на една година от датата на започване, Служителят се съгласява на горепосочената сума да бъде приспадната от последното му месечно възнаграждения.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1405f71d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами трябвало е да мислиш по тоя договор преди да го подпишеш. Така както е написано е в твой ущърб, защото пише, ако договорът бъде прекратен, като не е уточнено дали ти напускаш или те те освобождават. Но въпреки това, говори с адвокат, защото в правото има специфики, които само професионалист знае. Например може да има клаузи, които са незаконни и дори да са написани в договора са автоматично невалидни. Ако там напримерно пише, че трябва да ти отрежат главата при разваляне на договора, това е явно незаконно. Но дали е незаконно да им дължиш обезщетение, ако бъдеш уволнен, може да знае само някой запознат с трудово право. Ако излезе така, тогава те съветвам да спираш всякакви извънредни часове и въобще да не си даваш зор. Ако много знаят, да те уволняват и хем да си свободен да си търсиш нормално място.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 913d7d1c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А в договорът ти с настоящия работодател пише ли работните часове? Принципно нямат право да те карат да работиш повече от 40 часа седмично, а ако откажеш извънреден труд нямат право да те уволнят. Наистина се консултирай с адвокат, нещата по-скоро се случват така, защото си мека мария и го позволяваш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 43f04010a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Консултация с адвокат и оплакване в Инспекция по труда друг начин няма.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker