Конкурс за държавна работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Конкурс за държавна работа
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 3460 пъти
Здравейте!
Мисля да се ява на два конкурса - за Експерт по осигуряването в НОИ и инспектор по приходите във фисйален конторол, отдел Оперативни дейности на НАП.
Досега съм ходила само на конкурси за младежките програми и един за работа в ИТ. Но той беше по различен. Нещо като устен изпит. Трима човека задаваха деситина въпроси.
Сега ще е друг формат. И двата конкурса ще са тест и интервю.
Какво представляват тестовете за работа в НОИ и НАП? В обявата за НОИ няма поаочени, законите, които трябва да се познават. Досега във всички обяви, които съм виждала е имало.
А интервютата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: b6cb3726e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Тия конкурси абсолютно винаги са нагласени. Ако не си техния човек, изобщо не се хаби.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 49ae48888f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ходи, аз ходих няколко пъти и нещата са от ясни по-ясни, единя път един го издирваха да се яви на конкурса от самата администрация, другия път директно посочиха за кого е конкурса, само четене и ядове, за какво? Загубено време. С връзки е всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a2aaca20a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, виж този сайт https://jobs.government.bg/PJobs/publExtList.jsf?sect=19
като кликнеш на информация ти излиза и нормативна уредба. Иначе разгледай сайтовете на НАП и НОИ. Там на нормативна уредба ти излизат законите, които са приложими. Като цяло и за двете мисля, че ще са ти необходими Закон за администрацията и Закон за държавния служител. За НАП - Закон за НАП. За НОИ - Кодекс за социалното осигуряване. Това се сещам в момента, иначе досега не съм била на такъв конкурс и не мога да ти бъда полезна с начин на провеждане. Иначе, ако не си видяла обявите в сайта на административния регистър, можеш и там също да видиш каква информация има и да следиш за нови работни места - http://iisda.government.bg/

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b04b58eeae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   1, не винаги, понякога е оправдание за неудачници. Често битката е честна. Личен опит.
Авторке, няма посочени закони, щото е ясно кои закони касае. Като ти гледам начина на изразяване, ще се изказваш като коментар 1 в последствие. Въпреки всичко желая успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b5847bcb65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До номер 4 - какво му е на начина ми на изразяване? Видях 2 грешки в поста си. Но те са технически - от бързане, не от незнание.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: be5483e040
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Авторке, не се връзвай на провокации. Конкурсите са си абсолютно нагласени и колкото по-сладка е длъжността, толкова по-нищожен е шанса ти. Особено пък, ако си в провинцията, направо забрави. Държавните и общински служби винаги са били пристан за некадърни връзкари и хранилка за избиратели на правителствата. Затова и държавната администрация е толкова раздута. Всички тези хора доброволно отиват да гласуват, защото знаят, че смени ли се правителството много от тях или изхвърчат, или падат на по-ниски длъжности. Имай предвид също така, че атмосферата на подобни места е супер токсична. Всеки прави мръсотии на всеки и то огромни. Да не говорим, че в голямата си част позициите се предават по роднинска линия - синове, дъщери, внуци, лели, чичовци и т. н. В съзнанието ми се е запечатала една случка от средата на 90-те, когато бях ученик. В регионалната библиотека в града ни бяха открили специален щат за жена, чиято "работа" беше, като влизаш да си оставиш картата при нея, а като излизаш да си я вземеш. За всичко останало, като вземане и връщане на книги, издаване на карти и т. н. си имаше отделна жена. Първата буквално имаше една картонена кутийка пред себе си, в която слагаше картите и нищо друго. Сега познай къде работи сина на тази жена, понеже го познавам и сме един набор - в НАП! Къде работи жена му - пак в НАП:). Мога да дам още много и доста по-фрапантни примери, за които лично знам, но мисля че ситуацията и без тях е достатъчно ясна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6174a9da93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Мислех си, че държавните служители все пак могат да работят и друго (примерно нещо на граждански договор), но като четях Закона за НАП попаднах на това:
(5) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01. 01. 2006 г. ) Служителите в агенцията не могат да:
3. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 12 от 2009 г., в сила от 01. 05. 2009 г. ) заемат друга платена длъжност или да извършват друга платена дейност освен дейностите по ал. 9.
Значи ли това, че не може да се работи по никакъв начин(освен във връзка с ал. 9 преподавател във ВУЗ)?
Другото, което ме интересува как точно се определя заплата? Има обявена основна, но почти винаги (тук не) пи обявите за конкурси пише, че размерът зависи от стажа. Какъв стаж гледат-тоя по специалност или общия? Може ли линк към наредба или закон? Не можах да намеря такъв.
Може би е тъпо, но:
1. Кои са стоките с висок фискален риск? Имам бегла представа, но искам да знам точно всички. Открих само откъслечни неща.
2. Къде се намират фискалните пунктове? Също не можах да намеря ясна и категиточна информация.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7b8e02c1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Подкрепям номер 1. Не винаги конкурсите за държавна работа са нагласени. И аз мога да го потвърдя от личен опит. От вече 9 години съм държавен служител и конкуренцията беше огромна. Тестове, изпити и две интервюта от 8 сутринта до 13 ч. на обяд. Бях с нагласата, че е нагласено и като ме избраха направо увесих устата до земята. Дори изредиха качества, които са забелязали в мен и защо точно са ме избрали. Съревновавах се с 25 души в огромна зала.
Правилно си се насочила - държавната работа е сладка. Лека е, заплащането е нормално, има много почивки и бонуси. Там можеш да се пенсионираш и няма следене и ръчкане от шеф. Напълно спокойно е.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6a3f8d9521
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   До, номер 8. Ето заради такива като тебе мнението за държавните служители е такова! Явно не работиш нещо сериозно щом положението при теб е така. Работата във фискален контрол, за които е темата не е никак лека. На границата си или цял ден проверки из града. Държавните служители също са ръчкани от лефа. И бонусите не са кои знае колко и какви(даже мисля, че имаше ограничение да са до 30% от заплата, която, много често е близка от минималната).

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c14e5ff23d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 8.
А може ли да споделите за кои качества са Ви избрали и как минава интервюто?

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ea5f16c1b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   В държавни и общински служби единствените места, на които може да влезе обикновен човек без връзки са разни гишета, през които минават стотици граждани всеки ден, заплатата е близка до минималната, а развитието е даже отрицателно. За всички останали си има "наши хора".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker