За какво са ни всичките тези пари?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

За какво са ни всичките тези пари?!
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1742 пъти
Здравейте! Аз съм на 24 години, а мъжът ми на 30. Семейството на мъжа ми има бизнес в чужбина и ние дойдохме тук с тенденцията да поемем бизнеса. В началото всичко вървеше добре, навлязохме в рабогата много бързо и съвсем скоро резултатите бяха на лице. Дотук всичко звучи чудесно, но идва големият проблем. Работим единствено само двамата с мъжа ми други работници няма. Всеки ден - 24/7 без нито една почивка нито в седмицата, нито в месеца, нито дори в годината от 8 сутринта до 9 вечерта. Преди ние да дойдем тук са работили други хора, но родителите му решиха да ги отстранят, да останем само ние и цялата печалба да бъде за нас. Нямаме време за абсолютно нищо, след работа сме толкова изтощени, че само вечеряме и заспиваме. Едвам се измъкваме от работа, за да отидем да си напазаруваме. И резултата е следния - имаме пари, но нямаме време да ги харчим. Не ме разбирайте погрешно, знам на колко малко хора им се отдава възможност да имат разработен бизнес, не съм някоя неблагодарница, но не си представях живота точно така. Нали в крайна сметка като работиш много идеята е да имаш повече средства, за да си позволиш повече неща и да живееш по-добре. Все пак сме млади хора, не е нормално живота ни да протича по този начин. Някой път се чудя защо са ни всичките тези пари, след като няма за какво да ги изразходим. Само да ги трупаме ли? ! Отделно съм притеснена и за мъжа ми, той вече е на ръба, години наред без почивка, без нищо, много е изтощен, направо е съсипан. Човек за да работи качествено, трябва и да си почива качествено. Родителите на мъжа ми обаче смятат, че той само се лигави, не издържал достатъчно, трябвало да се работи всеки ден и т. н. Работа всеки ден като робот, нямаш време на една разходка да отидеш - е това живот ли е? ! Нормално ли е още от тази възраст да си съсипем здравето и психиката? ! Ще ви помоля за вашите безпристрастни мнения, анализирайки ситуацията отстрани. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6fbca9a151
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отивай те на почивка бързо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b14411039c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Все пак според закона имате право поне на една седмица почивка, отпуска в годината. Настоявайте за нея , иначе ще започнете да се разболявате от преумора. И отидете на някое хубаво място-Малдиви , Бахами.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7bfed1b89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти сама си си отговорила на въпроса. Нямам какво да добавя повече. Нищо не ви пречи да наемете хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f1ff03e5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се, че не сте роботи и не можете безкрайно да работите по 10-12 часа всеки ден. Когато е необходимо, човек може да си впрегне всички сили, за да свърши нещо, но не може да го прави постоянно. Всеки има нужда от режим на работа и почивка и това не е лигавене, а нормален живот.
Трябва да наемете и други служители, които да поемат част от работата. Когато бизнесът върви, това е доста по-лесно, отколкото при стартиращ бизнес. Поговорете с родителите на мъжа ти, това не може да е вечно. Разбирам, че не им се дават пари на други хора, но вие не можете нон стоп да работите. Ако те са го решили за себе си, това си е техен избор, но не могат да ви го налагат.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ae7e33df5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   До 4

10-12 не са толкова много...

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ae7e33df5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 2

Според зкаона имаш право на минимум 20 дена платен отпуск в годината.

Колко пари изкарвате? Ако са 4-5000 лева... Не, не си струва. Продайте бизнеса, карайте си на спестяванията, докато си намерите свястна работа и се отпуснете.

Ако е по 10-20 000 и нагоре лева, везе сте спестили достатъзно, да ги инвестирате и да не мислите за работа повече.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4a59598d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какъв е този толкова печеливш бизнес, който не може да си позволи служители. Абсолютно несериозно е. Толкова ли не можете да намерите един двама, на които да имате доверие.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0323f7c855
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Обсъдете го и наемете поне двама работника, дали ще сте на смени или да си разпределите работните ангажименти, това е ваше решение. Човек се нуждае поне от 2 почивни дни в седмицата. Друг вариант е намирате си друга работа с 5 работна седмица и напускате семейният бизнес.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 05b68895a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 5: всичко над 8 часа дневно и без 2 почивни дни седмично е много. Човешкият организъм не е създаден за такива натоварвания и след време това избива я в някоя болест, я в бърнаут и става по-зле. Така че я карайте по-спокойно с работата и си пазете здравето.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 46fe6bbbee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:

Много благодаря на всички за коментарите.Обръщам се към номер 6 - интересен ми е доводът ти,че ако изкарваме 4-5000 лв. няма смисъл.Колко семейства изкарват 5000 лв. на човек за месеца? Това са 10 000 за цялото семейство без деца.Всички сме наясно с икономическата ситуация като цяло и такива хора са единици.
Нищо лично към теб,просто ми стана интересен коментара ти.Аргументирай се Ако имаш желание.Поздрави!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 16f5de5936
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не съм номер 6, но ето как бих обяснил неговия коментар, с който съм съгласен.
Не става ясно къде в чужбина живеете, но да предположим, че е в страна в Европа с валута евро. Ако изкарвате по 5 000 лева на човек за месец нето, това означава 2 500 евро. Е, има ли смисъл да се трепете денонощно за толкова. Хората изкарват по 1 800 - 2 000 евро в Германия с нискоквалфициран труд, но работят по 8 часа на ден за 21/22 дни в месеца. Заради това няма смисъл от този бизнес в сегашния му вид. Но хубавато във вашата ситуация (ако наистина имате такъв доход) е, че трябва да сте спестили наистина много. Все пак, спестявате няколко години двама души без да имате големи разходи (освен храна и наем). Т. е. най-лесното е да си вземете парите и да отидете да живеете на друго място, далеч от родителите му. Там си започвате ваш собствен бизнес или си намирате работа, така ще имате време за почивка и деца.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ae7e33df5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Номер 6

Ето я аргументация.

Когато човек работи, когато извършва дадена дейност, то тази дейност има цел.
Каква е целта, на работата - ами основната и цел е да дава препитаие. Да ти помага да оцелееш. Да ти дава подслон, храна, дрехи, лекарства.
Това е основната функция, на каквато и да е работа. Ако я няма тая зависимост, много от нас нямаше да работят.
Разбира се, работата може да носи и други бенефиции на човек.
Може да ти доставя удоволствие. За съжаление, не вярвам че това се отнася за вас.
Другото е, че развиваш нещо - да резем, имаш мечта да си направиш... ресторант. Отнема много време, много работа. Но това е мезтата ти. Някак си, не вярвам, че градите някаква ваша мечта, а по-скоро чужда.
И после идва другата цел на работата - да натрупаш толкова много, че да можеш да го инвестираш и да не ти се налага, да работиш за препитание, до края на живота си. - Вярвам, че всеки човек с добри средства, трябва да се стреми към това. Инае, защо ще работиш ТОЛКОВА много, някаква скапана работа, която не ти доставя удоволствие.

В живота, човек има три основни цели - да оцеле, да се размножи... Тези са двете страни на една монета - чисто биологичните функции на телата ни. Ние не се отличаваме от всички живи организми в това отношение. Но идва и третата цел - ние трябва да ЖИВЕЕМ. Има огромна разлика между това да живееш и да оцеляваш.

Вярвам, че ако човек подсигури своето оцеляване, това на близките си, на приближените си и на другите хора, ако е в такава позиция, то следва този човек да живее живота си.

Та оставяйки екзистенциалните ми "отклонения" на страна, нека ти кажа приините си, след като знаеш "разбиранията ми" (не смея, да твърдя, че филосфита е силанта ми страна):

Ако имате 4-5000 лева, индивидуално или заедно (Имай предвид, че в страни като Белгия, 10 000 лева месезен доход, не са особено висок доход за двойка, особено такава, като вашата, която не се спира да работи), то... Защо бе хора? До какво води това бачкани? Сама питаш "За какво са ни всичките тези пари? ! ".
Ами не знам. Прекалено малко са, за да си подсигурите старините. Не изглежда, да имате някаква голяма цел.
Ако се приберете в България и изкарвате по едно 1000-1500 лева, на 7-8 часа работа на ден, с почивките през деня, с ваканциите, с отпуските, с пенсията - честно казано ще живеете много по-добре, от това което живеете в момента. Вие сте в някакво робство.
И ето защо ти го казвам - Не изкарвате толкова много, е да може да спестите достатъчно средства, достатъчно бързо, че да имате нормален живот.
Кога ще живеете? На 55? Не че нещо, ама ще е малко късно. "Подсигурявате си старините"? Ами не ченещо, ама ако в чужбина живеете и работите каква да е работа и сте в чужбина, от рода на Холандия, а не Казахстан, то ще имате спокойни старини, стига Светът да не се вкара в още една световна война.

Та така мисля аз. Да, може и да съберете някой лева, но каква е цената? Целият ви живот? Здравето и разума ви? Защото тези неща неса гарнатирани. Могат да изчезнат ного бързо, осоебно ако не полагате грижа за вас под предлог, "че работите". Ако си продадете бизнеса, вземете каквото можете, като преди това си намерите работа или започнете ново начинание, което не ви убива бавно, по повече от един начин, то ЩЕ СТЕ МНОГО ПО ЩАСТЛИВИ!



А ето го вторият вариант. Ако изкарвате 10-20 000 лева, ще може да пестите, независимо къде живеете. Това ти го казва човек, дето е плащал по 3000 лева наеми, за еквивалента на двустайна панелка, дето е давал по 250 лева за едно ядене в ресторант. Имаш ли едно 5000-6000 лева на месец, освен ако нямаш проблеми с хазарта, наркотиците и безконтролното харзене, ще си имаш всичко нужно и няма да живееш живот в лишения.
Всяка сума НАД това, трябва да бъде или спестявана или инвестирана. Останалото е безмислено прахосничество. Ако можете да спестявате по стотина хиляди лева, за 3-4 години, може да спестите много, да ги инвестирате и да се отдадете на нормален живот. Тогава, тази саможертва от време, здраве и щастие МОЖЕ БИ ще си стурва.

Това мисля аз.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker