Интериорен дизайн- хубав или грешен избор?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Интериорен дизайн- хубав или грешен избор??
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1253 пъти
Привет на всички! Аз съм млада жена на 20 години. Завършила съм математическа гимназия с отличен. Имам остър ум, вкус за естетика, креативна съм, екстровертна, вманиачена в детайлите, отдаваха ми се всички предмети, дори рисуване и физика. Искам професия, която да се превърне в хоби и да се отдам на нея, да направя кариера, а по-нататък и бизнес, да съм независима жена и да изразявам себе си чрез работата, да работя с ръцете си, с иновации и нови технологии, да проектирам идеите си, да пътувам, да имам широк социален кръг. Едва сега осъзнавам, че най-голяма страст ми е интериорният дизайн. От малка обичам когато изляза да отида в някой голям мебелен магазин като Aiko, Mömax, Jysk, IKEA и т. н. и прекарвам часове оглеждайки мебели, представяйки си ги с други декорации и в други цветове, вдъхновявайки се за нови идеи. Само сред модерни мебели се чувствам комфортно. Вкъщи постоянно местя всичко. Като малка съм имала други мечти като адвокат, зъболекар и т. н., но единствено заради това как ще е обзаведен кабинетът ми/ болницата/ кантората. Гледах снимки на модерни офиси и фирми. Винаги съм гледала единствено обзавеждането. Преди исках да стана архитект единствено заради тези макетчета, които правят на жилищните сгради как ще изглеждат вече финално с обзавеждане отвътре. Също така много се възхищавам как все повече се модернизира и технологизира обзавеждането, на иновативните автоматизирани маси, столове, дивани и дори уреди за дома. Харесват ми нестандартните и арт идеи. Виждам, че само в НБУ има такъв бакалавър, но за сметка на това има доста школи, предлагащи изцяло практическо обучение с диплома и намиране на работа като DesignAcademy и т. н. Аз бих се радвала да работя както като самостоятелен дизайнер, така и в голям колектив или верига, да работя както върху дизайн на апартаменти, така на болници, молове, детски градини, ресторанти, хотели и т. н. Да проектирам мебели за големи вериги като тези, които изброих, също така ако по-нататък мога със събрани средства да започна бизнес и да си направя фирма за конкретен вид модерна мебел, като внос от чужбина и търговия с него тук, или като управителка на студио за дизайн и да имам аз нает дизайнер. Имам позната, която си отвори фирма за внос на модерни водни помпи за градина и стана управител и предприемач. Или ако мога да стана някакъв мениджър в една от големите мебелни вериги, които изброих или някоя българска като Виденов и т. н. Може би за някои неща разсъждавам наивно, още съм на 20, но то в коя ли област не е пренаселено с кадри и не е рисковано, и в правото, и в икономиката. Затова идеята е да е това, което ти е страст и все пак има някакво бъдеще.
Според вас до колко има реализация и поприще в България? До колко хората вече имат средства за специално обзавеждане? До колко е нужно за хотели, болници, къщи, ресторанти и т. н.? Мога ли да работя на договор за голяма верига като Икея и т. н.? Има ли резон за бизнес в тази сфера? Например както казах с нещо конкретно, както приятелката с помпите, някакви многофункционални кресла или столове или легла..? Или ако с времето и средствата стана някакъв собственик и просто продавам мебелите? Има ли работа в чужбина с това ако съм талантлива, в София, в Бургас? Каква е конкуренцията и заплащането?
Наистина много ми харесва и имам конкретни идеи, но съм несигурна в избора и се страхувам много да не стана поредната безработна и разочарована, обвиняваща държавата и близките си за неуспеха. Страхувам се дали времената са подходящи за частния сектор, дали ще имам пари на старини и т. н., ако не съм на държавна служба.
Притеснявам се до колко има хляб и работа за това тук? И ако не, какво е по-добро? Защото аз с медицина или софтуерно инженерство не бих могла да се занимавам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: b163bcf8c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това никой не може да ти каже . Както виждаш ,приятелката ти се занимава с помпи и е успяла . Но има много архитекти ,които се занимават с всичко , което си изброила . Познавам 3 , които 10-тина години бяха много зле . После се наместват нещата .Друга , беше толкова зле , че заряза това образование , започна да внася бижута, сега има бутици в моловете .Но 10 години ги продаваше на сергия в подлеза на Цум.
Започни да учиш , но щом си завършила матем. гимназия ,не отивай в НБУ.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: df49bf37f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прекалено много въпроси, отдухни си малко и престани да се притесняваш за всичко. Когато завършиш ще са минали 4 години, а тогава нещата може да са се променили. Моят съвет е да се занимаваш с това щом ти харесва.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7f608edfb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хахах обичала да стои в Айко. Това са най-смотаните мебели, ако това ти е еквивалента за естетика, чао!
Доста наивно написано за човек на 20, който вече би трябвало да е 2-ри курс в университета на тази възраст.
Също така-на всичко гледаш от външната страна-да бъдела успешна бизнес дама и тн. Във всяка креативна професия трябва много чиракуване, докато стигнеш на ниво да си нещо повече от обикновен проектант. Но иначе претенции бол.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a3c5f7581a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Работя като подконтрактор за строител в Щатите. Час от поръчките са такива, че работим с две дизайнерки. Не зная какви пари вземат, но мисля че са добре заплатени. А работа- колкото щеш, дори и в този момент на висока безработица, възникнала от неочаквана епидемия. Инвеститорите мислят в дългосрочен план, а не каква е моментната ситуация. Това е кариера, която е креативна (творческа) и не може да се замести от Изкуствения Интелект. На твоите години бих си задавал въпроса: “Може ли машина (мислещ робот/ адаптивен софтуеър) да върши, това което създавам?”. Обезателно бих учил чужди езици, английски, друг европейски, китайски (мандарин), виетнамски (новият пазар за евтин труд), и т.н.
Друг въпрос: “Може ли моята професия да бъде изпълнена от дистанция (от Индия, напр.)?”; така отпада част от ИТ професии

My two cents...

Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker