Защо искат оставката на Гешев? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо искат оставката на Гешев?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1466 пъти
Здравейте! Аз съм на 16 и бих казала, че се интересувам от случващото се в страната. Никак не ми е ясно обаче защо толкова се акцентира върху оставката на главния прокурор - господин Гешев? Интересуват ме конкретни примери и причини, поради които е заслужил това отношение.

Искам да подчертая, че както се предполага нямам позиция по темата, понеже не съм осведомена. Нито го защитавам, нито го упреквам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: b6b53f148e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Щото не осъзнават, че тук всичко е скапано и корупцията започва още от най- ниските нива. Една оставка на Гешев няма да промени нищо. Както и на Бойко. На следващите избори най- вероятно пак ГЕРБ ще има най- много гласове. Но пък май е за добро, с ГЕРБ на власт ще се свърши по- бързо с тази държавица. Аз не се интересувам много от тия протести, няма смисъл от тях, още повече че в момента сме в епидемия от коронавирус. Ама тоя народ( ако мога така да го нарека въобще) не може да разсъждава нормално и да прецени реално ситуацията. Последно ще кажа, че каквито политиците, такова и населението. Брутални, нагли, лъжливи!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 96e1b9bc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   - Завършил е Академия на МВР, или т.нар. "Симеоново". Там е придобил юридическото си образование. Много от адвокатската колегия, не считат това образование за достатъчно адекватно. Много от хората, които не са учили или практикували право в каквато и да е форма, са на подобно мнение.

- Постът бе даден, без да има каквато и да е конкуренция. Все пак, може да спорим, че това е третият най-важен пост в странта.

- Като говорим за "важност", имаше директна атака към президенстката институция. Въпросът, дали може Гешев да разследва президента или не, в качеството си на главен прокурор е важен, но повечето хора са крайно несъгласни с методите на Гешев.

- Гешев направи многжество "арести", започна да покзава чатове и видео материали, от доказателства събирани от прокуратурата, в опит да "насъска" общественото мнение.

- Имаше едно искане, в което прокуратурата трябвало да получи правото, да задържа всякакви лица, за период от 48 часа, без да обевява това на близктие и адвокатите им.

- Влизането на агенти на прокуратурата в президенството.

- Арестуването на "приближени" на този и онзи, без обедителни доказателства, понкога и без повдигнати обвинения.

- Разследването срещу Божков. Всизко свръзано с разследването срещу Божков.

- Покзаните акции, срещу "Битовата престъпност". Гешев отива онзи ден с няколко камион с надпис "Жандармерия", за да арестува един крадец в Шивачево.

Сега, не ти казвам, че това са ЕДИНСТВЕНИТЕ причини и че са ВАЛИДНИ приини, но това е, което АЗ чувам от хората, които не харесват Гешев.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 65c8942387
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм на 17. Сам си е виновен, да не се беше правил на политик. Плюс това, това е най-важната длъжност в държавата. Ако не беше така важна, защо няма всеобщи избори за главен прокурор, а всичко се решава тайно между тесен кръг хора.

Конкретни примери и причини? Ами прилага двойни стандарти. Защо нападнаха Иванчева, а тука кмета в града ми дето си построи цял дворец с кметска заплата не го закачат само защото е от опг гроб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 28a3d4ad28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мисли, че ние пълнолетните непартийни, 30-40 годишни, сме толкова наясно. Гешев им бръкна отзад първо на Божков, после на Радев и се озлобиха невероятно.
Иначе чети по новините какви са официалните мотиви за оставката му.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 30634d3277
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Защото използва прокуратурата да тормози противниците на сегашната власт. Отказва да разследва скандални случаи, които смърдят отдалече на корупция и търговия с влияние, в които са замесени г-н Доган и г-н Пеевски.
Отделно явно е и доста слаб като професионалист. Делата, които завежда или завършват с оправдателна присъда или пък оставят у обществото, чувството че са поръчкови, с недостатъчно убедителни или годни доказателства, като например случая с Иванчева. Голямото дело за КТБ, което е едно от най-важните за всички нас, понеже всички ние връщаме "изчезналите" пари, също боксува.
Аз не знам има ли някой дето да е осъден по дело заведено от Гешев, освен Иванчева ?

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d3bc829270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Гешев вън!! щото е мафиот как не се сещаш, прави всичко избирателно цялата държава е гола вода, то тва държава ли е>?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9d5305457f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5 го обясни най-добре. Поръчков прокурор на Доган и Бойко. За охраната и сараите на Доган се мълчи, а за Божков изсмукаха някакви стари обвинения и промениха цял закон, за да му отнемат бизнеса. В никоя нормална страна не е забранено да имаш казина, щом си плащаш данъците. Това е нелепо. Цялата работа стана, защото Пеевски искаше да прилапа хазартния бизнес в България. В никакъв случай не защитавам Божков и да, трябва да е в затвора. Но нима сега се сетиха, че убивал, изнасилвал, крал, изнудвал? Значи той 30 г. си ги прави тези неща и никой не го интересуваше, а сега като има бизнес, за който има интерес Пеевски, изведнъж се сетиха, че е мафиот, сякаш до сега не знаеха.

Всичко това дразни, защото хората забелязват, че той е инструмент за завземане на бизнеса и абсолютната власт в държавата. Погна и Ковачки, и Бобоков, а това с президента беше върха на наглостат, а видите ли Пеевски, Доган и Бойко са чисти като бебета при очеизвадни кражби в огромни размери. Нито за чекмеджето на Бойко имаше последици, нито за имотите му в Барселона, нито за окрадените евросредства, нито Догановите сараи и охраната им, която я плащаме всички ние. Значи всеки, който не е удобен на Бойко и Доган, се елиминира по един или друг начин. Това ми прилича много на диктатура. ОК, нека влязат в затвора всички, но не и за да останат двама-трима с абсолютна власт в държавата.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 811c49dec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Освен всичко останало е осъден за отказ да предостави информация за дейността си. Информация, на която всички имаме право като негови работодатели и която не е класифицирана като секретна.

Прокуратурата по принцип трябва да работи за гражданите, а той де факто е там само за неколцина гражданина, да не кажа селтаци (не "селяни"). Стиснали са го за топките и ще прави каквото те искат, а не каквото изисква естеството на институцията. Тоест, аз и ти нямаме Главен прокурор, но му плащаме. Вашите вместо да ти вземат нов телефон тази година, са му платили на него за работа, която няма да свърши.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 700c24979f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   1. Защото демонстрира некомпетентност за поста си.
Прокурорът няма работа при полицейски акции. Но той си прави евтин P. R, защото най-вероятно се гласи да влезе в политиката. Такава китка беше и бате ти Бойко. Беше главен секретар на МВР и ходеше като недареня сватя из цяла България де що имаше полицейска акция.
Нито оня знаеше какво трябва да прави главния секретар на МВР, нито тоя знае какво трябва да прави главния прокурор.
Още един имаше такъв - шеф на национална служба пожарна безопасност. Тоя пък лично размахваше маркуча на някакъв пожар и журналистите го снимаха.
Е това е типичен случай на некомпетентност. Щом си станал голям началник, твоята работа е да си подбираш персонала, да го обучаваш, да го ръководиш, а не да демонстрираш активност и да се пъчиш пред камерите.
2. Защото не е юрист, а ченге. Юристът е възпитан да спазва законите, а ченгето - да арестува, да глобява и да мачка. Номер 2 много хубаво го е казал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker