Унижения и подигравки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Унижения и подигравки
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 3807 пъти
Здравейте!
Проблемът ми може да ви се стори безобиден, може би е така, но в момента се чувствам много зле и просто искам да споделя какво ме мъчи.
Постоянно ме взимат за подигравка. Нещата започнаха в гимназията, където от постоянен присмех се притеснявах дори да вдигна ръка, за да не се наложи да говоря и да ги няма подмятанията от другите чинове. Ако трябваше да разказвам пък цял урок съм премислял и съм се притеснявал с дни. Не толкова от самото изпитване, дали ще го науча или каква оценка ще имам, а дали няма да ми се подиграват. Ако питате на какво ми се подиграваха тогава - не мога да кажа конкретна причина. Понякога за това какво казвам, друг път как го казвам, как изглеждам или се държа или колко малко тежа... Притеснявах се като цяло и свободно да се движа, особено в часовете по ФВС поради постоянните побутвания, не бих казал физическа агресия, но и това ми се е отразявало по някакъв начин.
В момента уча в университет задочно и може би защото не се виждаме толкова често с колегите се усеща уважение от по-голямата част у тях, поне за сега.

Наскоро се наложи да сменя работата. На предишното ми работно място отношенията съвсем не бяха розови, отвратителни бих казал, но поне го нямаше това чувство на присмех и подигравка, което много силно започнах да усещам на новото си работно място, като в гимназията. Не мога да разбера защо съм заслужил подобно отношение. Не че има значение, но в момента изглеждам много добре, не съм толкова слаб като в училище - казвам го защото тогава са ми и писали да съм напълнеел, за да започнат да се държат другите съученици по-добре. Винаги гледам да се държа добре, да не обидя някого, винаги съм готов да помогна, държа се с уважение към всеки. Отсреща получавам точно обратното - грубо отношение, унижения и подигравки. Вчера на работа пък през присмех ми казаха "всички те вземат за мезе". Каквото и да кажа все гледат да ме поправят или да ми се изсмеят и реално погледнато не ми се дава възможност да бъда истински и първичен - да казвам това, което мисля, да изразявам емоциите си. Ако продължава така мисля скоро време да сменям работата, отново. Проблемът е с по-трудното намиране на работа с тази корона криза, но все ще измисля нещо. Просто ми се иска да намеря място, където да се чувствам добре, защото усещам, че всичко ми се отразява много сериозно на психиката - лесно забравям, едвам спя нощем, започнал съм да премислям всичко по много, което ми изцежда всичката енергия, чувствам се много объркан. Започнал съм и да се обвинявам, че аз съм си виновен, проблемът е, че не виждам кое да променя, за да ме приемат по-добре най-после.
Очаквам добронамерените ви съвети и благодаря предварително!
М 22

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: dc54d142e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Човек не привлича това, което иска.Човек привлича това, което е.
Проблемът е в мисленето ти. Толкова те е страх какво ще си помислят другите, че търсейки да намериш намеци дали не ти се подиграват там, където ги няма, ти ги предизвикваш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eb9ceb80cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Напоследък и при мен е така !
гр. Смолян

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9c0928ed88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторе започни да тренираш бойни изкуства това щети вдигне самочуствието.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 52d0e7e492
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Разбирам те напълно. Това се случваше на мен в училище и още не мога да се справя. Подиграваха ми се за най-различни неща и сега съм с ниско самочувствие, смятам се за непривлекателна и неспособна на нищо. Когато се запознавам с нови хора много се притеснявам как ме приемат и това си личи. Трудно ми е да разговарям с хората. Винаги ще си стои някъде вътре в мен. Давали са ми най-различни съвети и съмн се отчаяла вече. На 28 съм, а не мога да преодолея един привидно простичък проблем.

Ще ти кажа как обаче можеш да смекчиш нещата и (поне в очите на другите) да си равен и да ти имат респект. Първо - с тази работа няма да стане, защото няма как от днес за утре хората да си сменят мнението и впечатленията за теб - по-скоро да започнат да ти се подиграват.

Идеята е да отидеш в напълно нова среда, където никой не те познава и да си изградиш един нов образ. Помни, че хората усещат несигурността ти и трябва, дори и да не ти идва отвърте, да излъчваш самочувствие. Приеми го като игра и мисли за хората не като живи същества, които чакат само да те нападнат, а като част от играта. Дръж се със самочувствие, имай мнение, изказвай го и недей да се страхуваш. И помни, че външният вид няма значение - имам толкова много грозни (буквално) познати, които другите уважават и зачитат, защото просто си излъчват самоувереност и са социални.

И аз съм се притеснявала да вдигна ръка в час, защото си мисля, че 30 човека са вперили поглед в мен и чакат да ми се подиграят. Оказа се, че половината клас даже не забелязва, че ме изпитват точно мен. Някой нещо си рови, друг си говори, трети блее в нищото. Осъзнах, че на никой не съм му точно аз най-важна, че постоянно да ми следи всяко движение и да се занимава с мен. Както и ти не правиш това по цял ден с някой конкретен човек от злоба примерно.

Знам, че е лесно да го кажа, но опитай. Помни, че дори и нещо да се изложиш, никой няма да стои и да си мисли цял ден този как се изложи и какво направи.. всеки си има по-важни проблеми, а ти вероятно ще стоиш и ще се вайкаш и притесняваш без причина.

Мисля, че родителите имат голяма роля в това, защото нашите са някак си затворени хора и не можех да споделям с тях, че примерно искам да си оформя веждите, в следствие на това ми се подиграваха в училище за формата им, какво и за други неща. Опитай да се събираш с "готините" хора, както и да се сприятелиш с такива, които ще ти дават някакво самочувствие. Аз в университета имах една много отворена приятелка и в нейно присъствие се чувствах по-сигурна.

Аз лично смених университет, защото предишния не ми харесваше и тогава реших, че започвам на чисто и ще покажа друга част от мен. Влязох с огромна усмивка и самочувствие и оттогава голяма част от хората си мислят, че нямам никакви проблеми, защото постоянно се усмихвам , говоря за позитивни и забавни неща, не мрънкам, не личи, че се притеснявам понякога и така.

Не съм го преодоляла напълно, но се чувствам доста по-добре и подигравките спряха, дори често ми казват вече, че съм красива и ми правят комплименти. Казват ми и че ми се възхищават и т.н.

Така че както си го направиш ще бъде. Опитай да бъдеш смел при смяната на средата и главата горе. Ако трябва гледай в огледалото как изглеждаш, репетирай си някоя стойка, усмивка и т.н., колкото и да е смешно на пръв поглед.

Успех и казвай как върви. :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0a097580ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   И аз съм така, авторе ! Явно нещо хората са се побъркали !

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3b382a505d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Проблемът си ти, а не работното място. Сценария ще се повтори. Просто хората са злобни и само, чакат някой по-слаб и да го ",хапнат". Бъди по-дистанциран, не давай лична информация и затапвай навреме.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1aa383d905
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Бъзикат те, защото им се връзваш. Позволяваш им да те тормозят и те го правят. Лоши хора има навсякъде. Ако следващият път, когато те взимат на мезе им се засмей и им кажи и аз се взимам на мезе, пък и вас. И им намигни. Те ще се объркат. Когато те обидят се засмей и кажи нещо от рода -ей, голям майтап. Реагираш обратно на техните очаквания пред тях. В къщи може и да плачеш, но никога не показваш, че са те уязвили. Въпросът е да ги объркаш. Те са като лешояди-като надушат кръв, т е чувствителен човек, се опитват да го наранят. Ти просто не им показвай какво чувстваш. Още по-малко пък да напускаш работа заради тях. Обичай се, уважавай се. И не обръщай внимание на хората, те са лоши. С малки изключения.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1b89810494
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   ""Винаги гледам да се държа добре, да не обидя някого, винаги съм готов да помогна, държа се с уважение към всеки"" - Грешка!!. Не си заслужава да правиш каквото и да било ако не познаваш човекът отсреща. Не стой с изплезен език в готовност да лижеш начии задник. Намери отговор на въпросът - Защо искам да печеля уважение от всеки!!
Сигурно страхът, че пак ще станеш източник на подигравки те преследва на "новите" места и съвсем несъзнателно провокираш пак такъв тип поведение.

Като цяло, хората са гадни и колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре.
Съветвам те да се обърнеш към някой психоаналитик. Просто има въпроси, чийто отговори могат да ти бъдат дадени отвън, а не да ги търсиш цял живот, като не спиш....

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2fb10f1f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей, аз също съм притеснителна. Заяви им, че не те интересува какво мислят за теб, не трябва да ти пука. Хората унижава по-слабите. Ако и ти почнеш да се майтапиш на себе си, не приемаш нещата на сериозно, може би няма да се занимават. Още си млад има време да се оформиш, хората мислят предимно за себе си, не си слагат на сърце кой какво казва, освен ако не е нещо хубаво или лошо за тях. Гледай работата да върви, не са ти приятели. С годините ще ти пука по малко за мнението на другите... Важно е ти да цениш себе си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 91c9d5bdcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Благодаря много на всички за коментарите. Може би наистина проблемът ми е в ниското самочувствие и това, че ми пука прекалено за мнението на хората. И както номер 8 каза, страхът от това да не стана отново обект на подигравки вероятно създава ситуациите, от които бягам. Бъдете здрави!

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 367f9805ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   О, сега ще ти кажа как се прави, на подигравката ВИНАГИ се отвръща с подигравка! Никой не е идеален, и ако някой те подиграе, все ще намериш за какво да му върнеш топката! Просто бъди огледало на всеки един. Например: някой ти казва, много си заблуден или много си смотан, отвръщаш точно като в 3-ти клас, а ти с какво си по-добър, я се виж как си се облякал, я си виж сланинките, я се виж с ква ретро причесчица си се барнал, или биеш професионално - огледай всеки един от конфликтните, 100 на 100 си имат пропуски в работата, е, ще им ги посочиш, но с подигравателен тон, присмяла се хърба на щърба, оправи се ве, от тази злоба ще хванеш болест и т.н. Или пък някой те взима на подбив, ВЕДНАГА започваш и ти да го взимаш на подбив! Моментално! Той ако спре, ТИ ПРОДЪЛЖАВАШ, докато не си подвие опашката и не разбере как се държи цивилизован човек, т.е. докато не го възпиташ в правилно поведение към теб. Знам, отначало ще ти е трудно, но на грубите хора с грубост, на елементарните хора - със същото отвръщаш, имай предвид, че средното ниво на интелигентност е много ниско, няма смисъл от човешко отошение към елементарни хора. В момента който забележиш, че някой те тормози, почваш и ти! Ако те нападнат всички им кажи в прав текст колко са злобни и елементарни, въобще не им мълчи. Само презрение заслужават подобни хора! Бях същата като тебе, е, вече внимават как се държат и изказват, трябваше ми една година да свикна с този начин на поведение, но повярвай ми, работи. Както се казва, каквото повикало, такова се обадило. Всъщност това е правилното поведение, в началото неутрално, после, на всеки според заслуженото. И най-важното - какво ти пука кой какво мисли за тебе? Те да не са богове, и те са хора, като хора, даже са по-зле от тебе, наистина ли ти дреме за оценката на елементарните хора? Обичай се и се уважавай и не си оставяй личността да я оценяват и определят други хора. Защитавай си интересите! Мисли за измъчената си душа като за дете, което трябва да защитиш.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6840497363
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Не си само ти в това положение. Доста хора са били като теб включително и аз. Още помня ужасното чувство с което ходех на училище и как всички ме подиграваха и тъпчеха. Никога не можех да се впиша сред известните, понеже бях малко по-мълчалива и слабичка и недоразвита.. Също така и семейството ми беше бедно и затова също ме подигваваха. Не можех да вдигна ръка или изкажа мнение от срам и затова ме обиждаха, че съм и глупва и бедна. Днес имам финансова възможност доста повече от всички тези хора от които повечето още живеят с родителите си. Всичко съм си постигала сама без помощ. Имам възможност да нося скъпи дрехи и да се поддържам и дори да помагам и на родителите си. Пътувала съм из цял свят и изглеждам много по-добре от всички, но отвътре самочувствието ми понякога все още е като на мишка.. Все още се боря с този проблем и макар и трудно и бавно успявам да го преодолея. Истината е, че външния вид няма никакво знаачение и ти ако ти се покажеш като слаб пред другите то те ще те мачкат. Преди се опитвах да бъда добра и невинна и търсех съжаление. Истината е, че трябва да си добър човек, но да имаш граници и в момента в който хората ги прекрачат да им покажеш кой си всъщност ти. Трябва да проявяваш характер и да изразяваш мнение, иначе няма как да успееш в живота и особено в България. И помни, че колелото се върти и всичко се връща и тези хора, които обиждат имат някакви комплекси и несигурност в тях и в повечето случаи от тях нищо не става и не успяват в живота. Един интелигентен и успял човек рядко ще започне да обижда и подиграва другия без причина, а дори напротив, ще му подаде ръка и ще го окуражи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4be754ae5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Вероятно си прекалено добър и това ти пречи
Държиш се прекалено добре с всички
А не всеки заслужава това. Вероятно просто си такъв, но хората и света не са...Прояви малко повече характер- не всеки заслужава да си много мил с него, нито пък да му обръщаш внимание

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: eb07045fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   "гледам да се държа добре, да не обидя някого, винаги съм готов да помогна, държа се с уважение към всеки." - това описание навява на мисълта, че се държиш като някакъв мекушав полу-педал. Не трябва да си такъв. Не се напъвай да угаждаш постоянно и да се страхуваш да не обидиш някого. Ако някой е тъп или се държи зле с теб, веднага го игнорираш или обиждаш с леки намеци ако трябва. Вземе ли да недоволства, при подходящи условия може да е уместно и да го напсуваш ако трябва. Като покажеш нормално държание и светоглед, ще започнат и да се държат нормално с теб. А като се глезиш и мазниш е нормално да ти се подиграват.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: de7c7f135d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Гледай филма “Граф Монте Кристо” от 2002 година и забележи промяната в главния герой. Бъди промяната.
Подобни филми:
Неуловим (Wanted 2008)
Звезден Прах (Stardust 2007)

Гледай ги, разучи промяната и приложи уроците. Положителните и законните, разбира се.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 09db79086c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 6 е напълно прав. Сегашната ми работа е единствената, на която не споделям лична информация, нямам "дружка", нито съм добавял някого в социалните мрежи. Досега не съм успял да създам приятелство на работа - всичко трае докато съм там или имат полза. Близък съм единствено с хора от училище. Минаха 10 години от него

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 72ed8b516f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравейте,
При мен е обратното, защото съм по-висока и едра, получавам само неодобрителни погледи и присмехи, където и да отида и то от хора, които приличат на Анадолски хобити. Все едно съм нещо по-малко от останалите, а като направя сравнение с хората от останалата част на европейските страни нищо странно и кой знае какво различно от нормалното не намирам в мерките и телосложението си. Просто, в България 80% от хората могат спокойно да умрат от тесногръдство.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7827c19be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Това е цяла полицейска мафия за следене и манипулации на хора подобна на MK ULTRA!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker