Идеи за креативен бизнес? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Идеи за креативен бизнес?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1896 пъти
Преди в квартала беше пълно с малки хранителни магазинчета по блоковете. Сега всички са фризьорски или козметични салони. Един е още от 99-та, друг - от 95-та. Явно е печеливш бизнес, но не ставам за фризьор. Дали ще има търсене за театър-галерия? Казаха ми че българина разбира само от чалга и порно, къде ти театри и галерии. Но ако вместо картини или манекени на дрехи на витрината има живи момичета правещи пантомима и позиращи секси? Нещо като витрина в Амстердам но без консумация, само за гледане? Имате ли някакви по-добри идеи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: ee31603f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сигурно се шегуваш... Ако можеше да се направи бизнес от това, мутрите щяха да са го направили.

Не прави тази глупост.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: eafeb80a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Що за простотии?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2c2709ff11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да бе ... ти за стриптиз бар, не си ли чувал?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bcd154de92
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам идея за креативен бизнес, но за съжаление не мога да я осъществя, понеже трябва да отделя време и финансов ресурс, които аз нямам. А и сякаш разходите са доста високи.

Иначе мога да ти кажа как стигнах до моята бизнес идея. Обединих всички интереси, които имам и открих продукт, който не е уникален, но никоя фирма не се концентрира върху неговото разпространение. И всъщност аз се концентрирах и направих немалко продажби, обаче спрях, защото все пак не е редно, при условие, че не плащам данъци. От друга страна не съм се интересувал от варианта, ако попълвам данъчна декларация, че имам някакви приходи от търговска дейност, дали ще е проблем за държавните органи.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7555d6dffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Поне от тия масовите фризьорски салони силно се съмнявам че се печели. Виж ако успееш да привлечеш по-богатия ешалон... Не става дума за особена креативност, а връзки. Аз лично мразя да ходя да се подсригвам и го правя сам. Не се докарвам особено по-зле....

Реалистично, най-далвера за тръгване от нулата е магазинче за цигари и алкохол. На българинът тези са му любимите...

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 38159edcc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не знам защо битува мнението, че бизнесът трябва да е креативен, за да е печеливш. Огледай се наоколо и виж колко магазина, колко бизнеси има. Колко от тях са креативни? Николко, но със сигурност печелят, щом са на пазара. Кой малко, кой много, но печелят, оцеляват, издържат се от това. Колко па трябва да си креативен, за да си отвориш една аптека примерно? Със сигурност не трябва да си Илън Мъск.

Креативен бизнес не се създава току-така. Не всеки е Бил Гейтс или Стив Джобс. Такъв бизнес създава 1 на милиард.

Дори и да създадеш, дори и да е супер успешен, веднага някой богат и опитен бизнесмен ще ти изкопира идеята, ще налее много много пари, ще наеме по-добри специалисти, ще го направи по-добре от теб и ти ще изхвърчиш за отрицателно време. Защо си мислиш, че като създадеш нещо ново, цял живот ще си единствения на пазара?

Да не говорим, че новите ниши много трудно и дълго време се налагат на пазара и се възприемат от аудиторията. Ти да не мислиш, че ще създадеш нов продукт и от следващия ден ще се редят на опашка? Знаеш ли колко време му трябва на човек чисто психологически да приеме нов вид продукт? Това не става от днес за утре. Знаеш ли Жилет колко години е обикалял от врата на врата и се е молил да му купуват революционните за времето си самобръсначки и как хората са си искали да си се бръснат с бръснич? Този човек какво е ял, как е живял толкова време, даваш ли си сметка? Или да не мислиш, че АйФона примерно от първия си ден са го купували като топъл хляб?

Не е въпроса колко революционна ниша си измислил, а как ще се конкурираш после. В условията на пазарна икономика няма свободни ниши за дълго време. Всеки вакум се запълва веднага и се пренасища, ако е печеливш. После остават само най-хитрите.

Разбираш ли тази концепция въобще?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 403f5fde8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6 аз съм креативен, не разбираш ли? Танцувам като Джийн Кели. Но това не печели добре, вече не се правят мюзикъли с повече танци от колкото пеене. Не мога да си представя да не работя нещо с изкуство или поне с лечение.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 403f5fde8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   3 е това ще е галерия, но вместо картини ще има експонати живи жени.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 95134eceb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   7, т.е. да разбирам, че темата е бъзик?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 189e20eb9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Галерия, вместо експонати живи жени, секси стойки, що за тъпизъм. Направо започвам да си пея ... галава, глава, глава ... и лууди луди жаби, после рецитирам качен на високо място като петел - монологът на вагината.
Креативно нали?

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 68d92f0c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Описа стриптиз клуб, но без голота, при това в някакъв семеен квартал. Т.е., и перверзниците дори няма да дойдат. А и не се сещам за клиент, българин или патагонец, който да плаща за някакви аматьорски представления, при това в такива суми, че да покриеш разходите и да трупаш печалба. Ще ти трябват поне 2-3 момичета (вероятно повече), за да имаш редовно такъв модел на витрината. Постоянните движения и подобни ще са изтощителни и те ще трябва редовно да се сменят една с друга. Допълнително, не знам къде ще си търсиш кадри, но ще ти трябва да ги обучиш на въпросната пантомима, да ги подбереш хубави, да ги научиш да касиерстват (или да наемеш друг/а за това) и т.н. А и това не е най-престижната работа, така че не очаквай да се задържат дълго, освен ако не им плащаш солидно. Има и други проблеми с плана ти, но не ми се пише толкова.

Ако ще поставяш вината върху бъларинът, колко прост бил, то поне научи интересите му и пиши грамотно.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 403f5fde8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9 защо да е бъзик?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 38159edcc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   12, защото очевидно се бъзикаш. Освен ако си съвсем прост, че и да го вярваш.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 403f5fde8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   11 добре ако стана сутеньор и карам жената да работи? С тая диплома Икономика стигнах до кол център, трябват ми идеи за измъкване от трагедията наречена 9-до-5.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a6e7db41a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До коментар 15. и аз съм с диплома по "Икономика" и си мечатя да си изобретя машина на времето, за да ме върне в пропилените години като студент - да се пребия, да се пребивам здраво от бой, за това, че не съм започнал работа още на 18 години !!!
Представям си как срещам миналото си "Аз" и го пребивам, казвайки му - "Стига си зубрил, стига си помагал на колегите в университета да си вземат изпитите ! Като завършиш ще бъдеш месеци без работа, няма да ти се живее, приятелите дето си им помагал ще те оставят ! Ще започнеш първата си работа за минимална заплата...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker