Въпрос към работодателите ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Въпрос към работодателите !
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 2598 пъти
Защо по интервюта задават въпроса " Каква заплата очаквате? "
Защо направо не кажат какво предлагат и вече човек да си прецени устройва ли го или не. Това е толкова унизително.
Какво целят? Да кажеш колкото се може по-малко ли или какво?
Много дразнещ и унизителен въпрос, че няма до къде.
Ще се радвам да споделите мнение, защото аз вече се изнервям.
Толкова ли не можете да предложите заплата, а е нужно да унижава хората, бе работодатели велики?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5384441355
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Въпросът си е съвсем в нормата. Едно, за да не ти предложат повече пари, от тези, за които си съгласен да работиш (макар че съм виждал практики, в които в крайна сметка предлагат повече).
Две, за да не ти предложат по-малко, от колкото искаш (ако са те харесали изключително много като кадър и не искат да те изпускат)
Три, за да преценят дали не плуваш из облаците, да си мислиш, че заслужаваш повече от колкото реално. Аз лично съм резал кандидати, които ми казват големи суми, очеизвадно надценявайки себе си.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7369eb626d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, лично аз казвам като очаквана заплата повече отколкото мисля, че ще ми предложат и повече от средното за сектора. Разбира се, не прекалявам със сумата. Целта е да не получа заплата в долната граница на фирмата. Повечето компании имат определен бюджет за отворената позиция. Ако са те харесали, винаги правят предложение, в по - добрия случай, което и на теб ти харесва. Така двете страни са доволни от сделката.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 38784a6301
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   А ти авторе, защо не си наясно, че продаваш труда си и би трябвало да кажеш ти цена за него, а не работодателя, който в случая е клиент за твоя труд. Да си видял магазин в който клиента предлага цена на стоката? Робско мислене имаш, искаш клиената да каже цена за твоята стока. Това е признак на ниско самочувствие.
Трудът ти е стока която работодателя купува.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a12dfcbd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Два пъти казваш, че е унизително? Защо е унизително за теб?
Водят се преговори за заплата и се радай, че го има и у нас вече, зщаото преди разни селяни, които не заслужават и извън обора си да излизат, ама защото дядо им бил партизанини, ръководиха целия бизнес и имаше само:
- Виш ся! Запалтата е толкова, няма повече. Ама за да я получиш, тярбва да работиш, както ти кажа иначе, ще те глобявам. - И познай, какво се случваше! Писан си на минимална, която ако тогавабеше 150 лева, примерно ти обещаваха още 300 отгоре, под масата, а ти искаш или не, трябваше да се съгласиш.

"Да кажеш колкото се може по-малко ли или какво? "

Аз казвам повече от средното за пазара, но казвам, че съм готов на комромист. Тук е момента, в който ТИ искаш. Никога няма да получиш повече, отколкото, като те наемат на работа. Тук можеш, да серазберете, за това служебният ти лаптоп, да остане твой, да ти плащат транспорта, да вземеш примерно 4-5 дена почивни отгоре ... Само тук. После е почти невъзможно. Вече не моеж, да се разчита на повишения. Сега, след 2-3 години, трябва да сменяш работата. Дори и да е в същата фирма.Просто защото бюджетите се обновяват, за новата година, за новите работници, а старите се радват на едноцифрени проценти, а понякога и толкова не получават, докато е напълно възможно, някой с 2 години по-малко стаж от твоя, да започне с 30% повече възнаграждение. Защо го правят ли? Защото 6 от 10 слуцителя ще напуснат, но 4 други ще стоят до пенсията си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9f5dac3997
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

5.   Първите три коментара не знам в коя държава живеете, но поне тук този въпрос се задава точно с целта да се наеме по - евтиния работник. Аз лично вече два пъти имах следната случка - правя писмен тест за позицията, беседа на чужд език, лична среща с мениджъра и от всички етапи оценките ми са отлични. Накрая на въпроса за заплатата си казвам искането, което е съвсем нормално, не очаквам да ни плащат хиляди левове. В крайна сметка ми се обаждат и ми казват, че имам отлични резултати по всички критерии, но са се спрели на друг кандидат. Защо ли? Отговора май е ясен.
Няма как да ме убедите, че ако двама близки по квалификация работници имат разлика в исканията от да кажем 200-300 лв, работодателя ще назначи по - скъпия от тях.
И ако някой ми каже, че очакванията ни за заплата трябва да са около средното за съответните позиции, питам вие знаете ли за всяка позиция колко е заплащането? Тази информация в България е табу, никой не си казва заплатата и често колеги с еднакви длъжности взимат различни заплати без да подозират, какво остава за човек, който тепърва се явява на интервю за позицията. Хайде да си кажем нещата както са.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 221a44593f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   С надеждата да кажеш по-малко, отколкото предлагат, а и ги е срам да кажат, че предлагат 800 лв. Ако пък случайно си закъсал и кажеш 700 - бинго! Защо да се минат със 100 лв?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ce892cca2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5 един познат го махнах, щото един младеж реши, че ще работи за по- малко пари.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8f2833dc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз съм фриилансър. При предложение за извършване на определена работа или когато кандидатствам за проект имам разчет на разходите, колко време ще ми отнеме и аз колко искам да получа на час или за дейността. Пазаря се. Нормално е. Но ако ти кандидатстваш за нискоквалифицирана работя ще бъдеш винаги прецакан. Намери си ниша за работа, квалифицирай се и ще имаш претенции.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a12dfcbd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 5

В същата страна живеем.


"Няма как да ме убедите, че ако двама близки по квалификация работници имат разлика в исканията от да кажем 200-300 лв, работодателя ще назначи по - скъпия от тях. "


Това е навсякъде. И за 50 стотинки, ще се наеме другия кандидат. Работта е, че такова нещо, като асолюно еднакви работници няма. Не е само до квалификации.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cfd01b5a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката::
Според мен работодателите знаят много добре какви са реалните средни заплати в сектора и за позицията и съвсем спокойно могат да предложат колкото преценят за да наемат човек, който харесват. А не да го правят на маймуна.
Ако харесат някой какъв проблема да му предложат това което смятат, че заслужава и той да си прави сметка дали го устройва или не.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 591590b111
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Въпросът се задава за да ти дадат минималната заплата ако си скромен и не им знаеш бюджета. Правилният отговор е - кажете ми отговорностите и работата, кажете колко давате и аз ще отговоря приемам или не. Договорът винаги е на изпитателен срок, така, че малки букви няма - минавката е една загубена заплата за работодателя и пропуснат по-добър канзинат или месец загубен шанс от тебе за по-хубава работа. Обявата за работа върви със заплатата. Защо няма пазарлък в БИЛА и на бензиностанция ? Последният път си сменях работата през jobs.bg и служителката от агенцията преди интервюто ме пита дали заплатата ме удовлетворява, иначе да не си губим време с интервюта. Не беше висока - половината от моята в момента на напускане на старата работа, стана същата след година и нещо, просто защото в IT сектора нямаше достатъчно кадърни хора.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: db04467e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам фирма и винаги задавам този въпрос, просто да си избера от кандидатите този, който е най-добър в съотношение качество / пари.
Но не винаги целят да те унижат, примерно аз наем едно момче, искаше 1200 лв. но ми се стори унизително малко и започна на 1700, т.е. дадох му 500 отгоре, вместо да му кажа - за начало 1000

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 21ba2e72a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Не знам защо питат, но българският работодател иска много труд за малко пари. А ако може един човек да му върши работа колкото за трима, е предоволен.
До 24 годишна възраст работих и учих в България. По всички работни места бях "средно ниво" а на едно място не бяха съвсем доволни от мен.
Заминах за чужбина, още на първата седмица, шефа ми каза "Браво момче, ама давай го по-кротко, няма за къде да бързаш" или другото нещо "Браво момче, но това не ти е в задълженията, няма нужда да работиш като за двама".
Тогава стигнах до заключението, че българският работодател е вечно недоволен. Схванах, че не е нужно да си като Рамбо, за да си добър в това, което правиш.
Има го и този момент, че доста хора се подценяват и имат робско мислене. Винаги трябва да си оценяваш труда подобаващо.
Ако кажеш ниска цена, значи не се оценяш, а другите ще те имат за парцал.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c637622a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   На всяко интервю са ме питали каква заплата очаквам. Винаги отговарям - да не е нещо, което ще ме обиди. Не знам дали е "правилен" отговор, но това е истината за мен. Искат висшисти, искат 2-3 езика ( като английския изобщо не го броят), искат компютърни умения, и събота да се работело, ама и в майчинство да не излизам, някъде и шофьорска книжка искат и какво ли още не и очакват да работя за без пари, това си е чиста обида!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c90382548a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Според мен работодателите не осъзнават, че колкото по- малки заплати дават толкова по -малки ще са оборотите и съответно печалбите им. Защото, когато хората разполагат с повече -Харчат Повече. Икономиката е скачени съдове.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 05b818544c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   На такъв въпрос може да се отговори и така :аз знам какво са заплатите за моя вид длъжност в сектора и те варират от-до в зависимост от опита и фирмата. Вашата фирма е средно голяма/ голяма и аз не очаквам да ми предложите заплата по-ниска от... (цитирате цифри, сумата под която вие не бихте никога започнали, но наум добавете поне още 100-150 лв., зависи каква е фирмата. ) и кажете вашия минимум плюс още тези 100-150. Ако вие смятате, че тази сума е висока, то очаквам вашето предложение, но аз се интересувам от работата при вас.

Това е важен въпрос, не го подценявайте, не става въпрос само за пари, работодателя разбира и колко ще сте мотивиран! Ако ви се иска много, но започвате на малко от немай къде, няма да работите с голямо желание! Човек трябва да спазва собствения си минимум и да каже, че работодателя може винаги да го стимулира впоследствие. Така съм правила и съм печелила. Това за заплатата е въпрос за мислещи хора, и аз не го приемах, но вече не мисля така!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cba03f8a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Защото са жалки wanna be-та и после гледат кой най-малко е искал и избират най-читавия за възможно най-малко пари... това е. Жалки са, както казах. Държавата трябва да забрани частния бизнес!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 464d479f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Губене на време и за двете страни се получава с това необявяване на заплатата в обявата. От друга страна в доста фирми интервютата се провеждат проформа, за да отчитат дейност отдел ЧР, защото наш човек има за тази длъжност. Поне до преди 4 години беше така.
Емигрирах в Англия и тук в 90% от обявите е посочена заплата (на час, на месец или на година) и всеки си прави сметка дали го устройва . Така трябва и да бъде.
Ама конкуренцията щяла да разбере. Тъкмо да си свери часовника и да увеличи заплатите, за да не избягат добрите кадри.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f72e1264a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До авторката

Явно много си ядосана. Ами кажи другия път:
- Не ме правете на маймуна, искам средната за сектора заплата.
Това е. Друго няма смисъл, да ти кажа.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 50425ae4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз отговарям просто с “Но моля ви!”.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3600088836
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 12. Убедена съм, че не си такъв. Нищо, че тук разказваш приказки от 1001 нощ. 100 % си поредния Бай Ганьо, който се представя за много справедлив и лоялен. А най-вероятно истината е съвсем друга. Блажени са вярващите !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8e947c2273
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Въпросът се задава от една страна, за да не се излъжат да ти дадат повече, от друга, за да не се занимават да викат на второ интервю онези, които са поискали повече. Да, въпросът наистина е много тъп. Истината е, че у нас единици са фирмите, които търсят качество. Поголовно се търси евтина работна ръка, независимо, че без проблем могат да се отделят средства за що-годе прилични заплати. Примерно, на мен в последните години ми се налага да правя интервюта, в които хората искат 900- 1000 лева чисто и са си напълно прави. Фирмата, в която работя обаче дава 750 лева. В крайна сметка се принуждавам да взема човек, който нито има опит, нито образование, нито пък някакво желание за работа. Съответно, не става за позицията и това рефлектира директно върху мен, защото съм му пряк ръководител и трябва ежедневно да решавам проблемите му. Иначе, качествени хора има, не е като да няма, обаче си знаят цената и са си напълно прави. Още по-лошото е, че в болшинството от фирмите липсва ясна политика за заплащане. Размерите се определят на база на това дали си "наш" човек или не. В момента работя в международна производствена компания, в която главен технолог, който на практика движи цялото производство, получава доста по-малко от търговски представител, който е завършил средно образование по милост и едва си пише името. Освен това последният разполага със служебен автомобил, който си ползва като личен. Така една групичка от 10-15 човека си живурка на гърба на всички останали. После се вайкат колко голямо текучество има, как нямало хора и как не им се работело. Ами, как да им се работи и как да стоят, след като за образование, квалификация и стаж получават 800 лева, а някои индивиди, със средно по милост, се появяват от нищото и стартират с 2 000 лева!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 81f92b7c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Много зависи в каква фирма кандидатсваш... ако е някоя голяма няма как да вземаш по-малко защото си казала по ниска сума... ако стартовата е 1000лв ти да вземаш 700лв примерно, това според мене в някоя малка фирма може да стане където мъжа е шефа сина работника и т. нт.
На този въпрос няма правилен отговор... просто не отговаряй с конкретна сума, аз бих отговорил че се надявам да взема от 20-30 % повече от предишната ми работа или нещо подобно... в големите заводи фирми заплата не се коментира на първата среща работодателя се интересува от човека... пак казвам много зависи къде и за какво кандидатсваш... ако ще почваш в кварталния магазин:собственика ще ти каже давам толкова работи се почти всеки ден няма отпуска... и си решавай.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6a05396990
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Станах на 35 и така и не разбрах какво целят с този тъп отговор и как в крайна сметка трябва да се отговори, за да имаш по-голям шанс. Ако кажеш малко, ще кажат този не се цени, а си вкарваш автогол, дори и да те наемат. Ако кажеш много, пак не ставаш, защото всички искат да минат тънко. Май каквото и да кажеш, си прецакан.

За мен би било много по-практично да се обяви още в обявата колко предлагат. Ако не точна сума, поне някакъв диапазон, в рамките на който са склонни да преговарят в зависимост от уменията на кандидата. За мен е загуба на време да пращам СВ, да ходя по интервюта, да отсъствам от работа и какво ли не, само за да разбера, че дават 800 лв и си търсят балък. Това е най-малкото неуважение към кандидатите. Така не си ценят и собственото време и ресурси. Представете си, че са викнали на интервю 20, от които 15 не ги устройва заплащането. Какъв е смисълът да обработват толкова СВ-та, да правят толкова интервюта, да ангажират персонал и какво ли не заради един куп хора, които не биха работили за тях? Не е ли по-добре да си напишат предварително и така да получат интервюта само от хора, които биха били съгласни и да не губят време за обработка и излищни интервюта?

Това българския работодадтел е страшно тъпо животно, то е близко до акъла, че така си губи времето, а и това на хората, ама кой да мисли? Ми като даваш 800 лв, напиши го в обявата и да ти се обаждат само закъсали безработни или несериозни некадърници, които ще злоупотребяват с болнични, щом такива търсиш.

И другото, което не се сеща, че не може с подобни заплати да прави бизнес. Не може да искаш служителите ти да са съгласни на 800 лв и да си мислиш, че така ще растеш и ще печелиш. Той за да се е съгласил на тия пари, толкова и работа ще ти свърши. Достатъчно е да направи няколко гафа и няколко клиента да останат недоволни и да пуснат слух, че фирмата е калпава и чао с бизнеса. Не може да си толкова тъп честно. Не е ли по-добре да плащаш едни500 лв отгоре на човек, но бизнеса да върви и да има доволни клиенти, които да те препоръчват? Ама то малко акъл се иска. В чужбина си пише в почти всяка обява какво дават, а тук ако може все да намерим някой балък, да го излъжем да се довлече до интервю с надеждата после да го забалосаме нещо, че сме много 'убави, въпреки че даваме малко. Мо'е па да се излАже. Ганьовска работа.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6e81cc2f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Като психолог, който се е занимавал с HR и настоящ работодател, мога да ти кажа, че този въпрос се задава най-напред за да се определи самочувствието и самооценката на кандидата. Ако например е новак в сферата и очаква заплата, която получават негови колеги с над 15-20 години стаж, тук говорим за свръх самооценка, която се отразява и на работата вбъдеще. Такива кандидати вървят с крачка по-напред от себе си, а те самите изостават назад. Демек, много правят, но нищо не свършват. Имал съм случай да задам този въпрос на кандидат (заплатата, която предлагахме беше 900 лв) и той каза, че 600 лв го удовлетворяват. Беше отхвърлен, защото и тук самооценката е ниска, той сам не цени собствената си работа, няма как да извлечем полза от него. Така, че отговорът на кандидата и предлаганата заплата не трябва да се разминават с повече от 100 лв, иначе и в двата варианта биват отхвърляни.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a3285682e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   До 21

На тоя отговор, може само да се отговори с "На баба ти хурката ..."

До 24

Донякъде си започнал да схващаш идеята. Но работата е, че ако напишеш твърда заплата, а не получиш това, което очакваш, не можеш да я смъкнеш. А понякога е добре, да знаеш самият работник, какво очаква от теб. Да, ако средното е 1800 лева за позицията, но той каже 2500 и изглежда, че ще си ги заслужа, може да му дадеш 2000 и даобещаеш повишение по 250 лева, в следващите две тримесечия, ако отговори на изискванията. Може да ти се струват малки неща, може да ти се струва загуба на време, но ако помислиш за мащаба на някой компании - с по 100-200 служители се води малък бинзес, а хора идват и си отиват всяка седмица и грешите избори струват скъпо, то тогава разбираш, защо има цели отдели, които се занимават само с това.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6a05396990
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   25, говориш пълни глупости. НЯкакви заучени психологически и HR глупости, с каквито се напълни нета. От сорта ако си кръстоса ръцете на интервю, значи е темерут, а не че може просто да му е студено, защото си отворил прозореца зимата (реален случай), за да можеш да пушиш вътре, понеже те мързи да ходиш да пушиш на вън.

Няма как всички да знаят пазара на труда в детайли, че да ти оцелят с точност до 100 лв заплатата, която ТИ предлагаш, да не говорим, че всяка фирма има различна политика в това отношение. Едни плащат и искат спецлиалисти, други назначават евтини некадърници. Особено пък ако наскоро е завършил, съвсем няма представа. Аз примерно като завърших университета да не мислиш, че съм знаел какви са заплатите в бранша в детайли.

А и това, че е казал 600 лв, по никакъв начин не означава, че няма да се справи. Напротив според моите наблюдения точно скромните хора вършат работа и са благодарни. На такъв ако му дадеш едни 100 лв над очакваното, може да го мотивираш страшно много да се развива и да работи и най-важното да ти е верен. А другия, който е бил екстрасенс или случайно е познал каква заплата ТИ даваш, може просто да е подпитал твой служител или нарочно да е казал средна сума, че да го наемеш или просто да знае какви са заплатите в бранша и да няма избор, а не че не му се иска повече или не мисли, че заслужава повече.

Аз примерно бих казал пазарната цена, но бих продължил да смятам работодателите за заднии и бих му работил точно колкото за мизерните им заплати, каквито предлагат, т.е. почти нищо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3600088836
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   До 12 и 27, защото предполагам, че си един и същи коментатор. С изказването “ На баба ти хурката” доказа
колко си ограничен и още веднъж потвърди, че лъжеш в
коментара си под номер 12.
Ако беше такъв за какъвто се представяш нямаше така
да се изказваш. Както казах поредния Бай Ганьо с
големи приказки. Толкова вулгарен човек, като теб, няма
как да постъпи, както твърдиш. Просто се правиш на велик !

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4d225a40ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До 28

За питането е елементарно - ако кажаш "Искам 2000", но те са готови да ти дадът 1800, ще имт едно наум, за евентуално повишаване, ако разбира се си кадърен служите. Защото ако кажеш "искам 1500", само за да захапеш работата, след два месеца, може и да искаш 2000, паите нужни за това няма да ги има заложени в бюджета, защото ще са били насочени другаде, дори и да ги залсужаваш, дори и прекият ти началник, да е съгласен, че ги заслужаваш.

Но иначе, за фирми с под 100 човека, съм напълно съгласен, че този тъвпос е малко кекав.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2494cf8dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ох, де да беше само този въпрос... наслушала съм се на откровено тъпи и неподходящи въпроси. Задавали са ми въпроси за личния ми живот, за зодията ми... абе, ГЛУПОСТИ! Все едно ако си от определена зодия това те прави по-подходящ или по-малко подходящ за работата.
Колкото до заплатата, май е тест да видят ти как се оценяваш. Те разбира се, са решили каква заплата ще дават на човекът, който ще назначат, но ако ти им кажеш по-малко от предвиденото, това е добре за тях. Първо, ако са предвидили 2000 лв, а ти искаш 1500 ще си спестят 500 и второ, това означава, че си с по-ниско самочувствие и могат да те мачкат и да те унижават. А ако пък кажеш 2500, тогава чисто и просто няма да те назначат, защото не им се дават толкова пари, при положение, че има хора, които ще се съгласят и на по-малко. За това гледам НИКОГА да не казвам конкретна сума, а им казвам да кажат какво предлагат, защото както казах това си е доста коварен въпрос, който освен за пари им дава и указания за това как ти самият оценяваш труда си. Човек, който знае какви са му възможностите никога или почти никога няма да се съгласи да се подиграват с труда му. Е, разбира се понякога обстоятелствата са такива, че човек няма избор, но като цяло това е показателно как самия ти се преценяваш като работник/служител.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker